Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 9., péntek 10:58

Sierra írta:
zsuninnyo írta:hanem mas hardver is
Mi halna le benne? :lol: Hagyjuk már ezt. :D Ha más hardver lehalna benne nem működne a telefon. Az meg egyáltalán nem jellemző a mai telefonokra. Lassulás érzeklhető egy középkategóriás SoC-nél, de annyi.
Termeszetes, hogy egy 1-2 eves, SoC, ami szarul epitett hazban van folyamatos meleges-lehules ciklusok miatt mar nem kepes az ujkori teljesitmenyere.
Minden weboldal - koztuk a Madridom is - tele van reklammal, egyre pazarlobb modon futnak es az appok fejlesztesenel is az optimalizacio egy tokre hatterbe szorulo faktor.
Na a ketto kombinacioja miatt rohamosan lassul a legtobb Androidos cucc.

Persze itt is fontos a felhasznalo erzete, ahogy az autoknal is. Van, akinek tokre belefer az, hogy fekete fustot okad az autoja, esetleg majd kirazza a vesejet a budapesti utakon, mas pedig a legaprobb zorgestol is agyverzest kap.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:56

Faust írta: Az a problema hogy hiaba cserelsz akksit, mert mindenhol utangyartottat raknak bele, en anno az SE-be csereltem akksit es fel ev utan ugyanott tartott mint az eredeti.
iStyle-ban csak gyári akksit raknak a telódba. :)

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:54

zsuninnyo írta: Rendben, ujjlenyomat leolvaso peldaul. Szenzorok, kozelsegerzekelo es feny. Tenyleg vicces.
Gondolom egy telefonban akksi van kijelzo, meg memoria meg processzor, mas semmi.
De igen hagyjuk mert megint ezek a buzi rohogos szar ironikus smiley-k, mert te el nem tudod kepzelni, hany fajta hardver van egy telefonban, ami siman megpusztul a picsaba. Az, hogy ez vkit zavar, vagy nem, az mas kerdes. En agyfaszt kaptam, hogy ha a fulemhez emeletem a telefont nem zart le, vagy kibaszott napsutesben nem vette fel a fenyerot.
Hát akkor a te eseteid nagyon extrémek, mert sose hallottam androidos ismerősöktől ilyen problémákat. Lassulásokról igen, de az más tészta.

Fényerőt meg be kell állítani automatikusra, és problem solved. :D

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:50

Dupla D írta:
A lassuláshoz nincs sok köze az akksinak.
már hogyne lenne. :roll:

ajánlom figyelmedbe ezt a kis írást

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:49

Sierra írta:
Mi halna le benne? :lol: Hagyjuk már ezt. :D Ha más hardver lehalna benne nem működne a telefon. Az meg egyáltalán nem jellemző a mai telefonokra. Lassulás érzeklhető egy középkategóriás SoC-nél, de annyi.
Rendben, ujjlenyomat leolvaso peldaul. Szenzorok, kozelsegerzekelo es feny. Tenyleg vicces.
Gondolom egy telefonban akksi van kijelzo, meg memoria meg processzor, mas semmi.
De igen hagyjuk mert megint ezek a buzi rohogos szar ironikus smiley-k, mert te el nem tudod kepzelni, hany fajta hardver van egy telefonban, ami siman megpusztul a picsaba. Az, hogy ez vkit zavar, vagy nem, az mas kerdes. En agyfaszt kaptam, hogy ha a fulemhez emeletem a telefont nem zart le, vagy kibaszott napsutesben nem vette fel a fenyerot.
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2022. szeptember 9., péntek 10:51-kor.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. szeptember 9., péntek 10:48

Az a problema hogy hiaba cserelsz akksit, mert mindenhol utangyartottat raknak bele, en anno az SE-be csereltem akksit es fel ev utan ugyanott tartott mint az eredeti.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:45

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:44

h3x0r írta:
zsuninnyo írta:

Honor 8 1 ev utan elkezdett megdogleni, es semmi extrara nem hasznaltam.
Samsung A3(randomszam) masfel ev utan ment tonkre, belassult, akksi hirtelen elkezdett doglodni.
Samsung s20 FE, masfel ev utan kezdi mutatni a jeleit, hogy lassul, akksi rosszabb, lassabb.
Uj telefon helyett miert nem veszel bele egy akksit? Egy 20-asbol plusz egy evig megvagy.
Mert nem csak az akksi hal meg, hanem mas hardver is, es a szoftver. Azt nem tudod akksicserevel orvosolni, sajnos.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:42

wZoLee7 írta: Érdekesek amiket írtok, 3 éve használok egy xiaomi mi 9T prot, naponta töltöm az igaz, de ellene 2 napot ha nem nyomkálnám gyakran. Lassulás az nincs, konkrétan úgy muzsikál mint mikor megvettem, soha nem volt gyári beállításokra vissza rakva. Talán annyi, hogy a képernyőbe ágyazott újjlenyomat érzékelő 10-ből 2x a megszokottnál lassabban old fel, és a pop-up kamera egyszer bedöglött, de 2-3 nap után magától beindult és azóta sincs semmi baja
Annak nem is lenne oka, az akkori korszak csúcshardvere van benne, az biztos hogy jó pár évig hibátlan lesz. :)

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 10:42

Tjacks írta:
zsuninnyo írta:

Tehat ha nezel autot es van masfel millio forintert egy Renault es 4 millioert egy Renault, akkor a markat fizeted meg.

Egy szoval nem mondtam, hogy megfizeted a markat, az ellenkezojet allitottam.
Hasznaltauto, Jaguar, 1.3M, 2005-os. Most akkor itt hol van az arban a marka?

Senki sem mondta, hogy vegyel dragabban, mert neked az kell. En csak azt mondtam, hogy dragabb autot venni lehet racionalisabb, mert egyszeruen jobb. Ha neked eleg egy olcsobb engem nem erdekel. Sot, miert veszel masfel millioert, 500k-ert is vehetnel ennyi erovel.
Az sem feltetlen igaz, hogy egy olcsobb kevesebbet zabal, vagy olcsobb a szervize (lasd jaguar feljebb).
Zseniális vagy hoztál egy magyar tucat autót, jaguár. Leálltam ezzel, láthatóan nem akar átmenni a lényegi üzenet, innentől meg nem sok értelme van.

Igen igazad van, nem feltétlenül igaz. De többnyire igen. De ezt nem magyarázom tovább egy politikusi vénával megáldott embernek, mert úgyis hozol 1-2 tipikus átlagemberhez illő példát. Mint a Jaguár.
Pontosan megfizeted a közel húsz éves Jaguaron a márka árát. Azért ennyi,mert: megbizhatatlan, drága szervizelni és minőségi alkatrészt nehéz találni hozzá emberi áron.
A "levedlett prémium" azért ennyi, amennyi, mert a vételára sokszorosát fogja kérni záros határidőn belül.

wZoLee7
Kedvenc csapatod: REAL MADRID

HozzászólásSzerző: wZoLee7 » 2022. szeptember 9., péntek 10:39

Érdekesek amiket írtok, 3 éve használok egy xiaomi mi 9T prot, naponta töltöm az igaz, de ellene 2 napot ha nem nyomkálnám gyakran. Lassulás az nincs, konkrétan úgy muzsikál mint mikor megvettem, soha nem volt gyári beállításokra vissza rakva. Talán annyi, hogy a képernyőbe ágyazott újjlenyomat érzékelő 10-ből 2x a megszokottnál lassabban old fel, és a pop-up kamera egyszer bedöglött, de 2-3 nap után magától beindult és azóta sincs semmi baja

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. szeptember 9., péntek 10:36

zsuninnyo írta:
Tjacks írta:

Most akkor megfizetem a márkát vagy nem fizetem meg? Mi az hogy nem igazán....Már hogyne fizetned még a márkát (is)? :lol: az pont racionálisabb számomra hogy veszek egy másfélmillás "tucat" autót ami keveset zabál, olcsó a szerviz. Ezen mit nem lehet érteni?

Funkciója kb gyerek fuvarozás+meló lesz, erre minek költenek 2,5 millaval több pénzt?

Nah utolsó offom, elnézést.
Tehat ha nezel autot es van masfel millio forintert egy Renault es 4 millioert egy Renault, akkor a markat fizeted meg.

Senki sem mondta, hogy vegyel dragabban, mert neked az kell. En csak azt mondtam, hogy dragabb autot venni lehet racionalisabb, mert egyszeruen jobb. Ha neked eleg egy olcsobb engem nem erdekel. Sot, miert veszel masfel millioert, 500k-ert is vehetnel ennyi erovel.
Az sem feltetlen igaz, hogy egy olcsobb kevesebbet zabal, vagy olcsobb a szervize (lasd jaguar feljebb).
Zseniális vagy hoztál egy magyar tucat autót, jaguár. Leálltam ezzel, láthatóan nem akar átmenni a lényegi üzenet, innentől meg nem sok értelme van.

Igen igazad van, nem feltétlenül igaz. De többnyire igen. De ezt nem magyarázom tovább egy politikusi vénával megáldott embernek, mert úgyis hozol 1-2 tipikus átlagemberhez illő példát. Mint a Jaguár.

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2022. szeptember 9., péntek 10:32

h3x0r írta: Uj telefon helyett miert nem veszel bele egy akksit? Egy 20-asbol plusz egy evig megvagy.
A lassuláshoz nincs sok köze az akksinak.

Ha csak gyorsan merül, akkor akksi csere.

Amúgy egy nagy rákfene ez az egész apple ökoszisztéma. Túl kényelmes minden, túl megbízhatók az iphone-ok, így aki egyszer vett egy csúcskategóriát az nehezen mond le róla. Megőszülök a céges Samsungtól pl. ezért inkább fenntartok személyes használatra egy iphone-t.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2022. szeptember 9., péntek 10:28

zsuninnyo írta:
h3x0r írta:
Persze, a 150 ezres telefon másfél év alatt tönkre megy :lol:
Honor 8 1 ev utan elkezdett megdogleni, es semmi extrara nem hasznaltam.
Samsung A3(randomszam) masfel ev utan ment tonkre, belassult, akksi hirtelen elkezdett doglodni.
Samsung s20 FE, masfel ev utan kezdi mutatni a jeleit, hogy lassul, akksi rosszabb, lassabb.
Uj telefon helyett miert nem veszel bele egy akksit? Egy 20-asbol plusz egy evig megvagy.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 9., péntek 10:25

Tjacks írta:
zsuninnyo írta:

A hasznaltautonal nem igazan fizeted meg a markat. Szoval a 4 millioert nagyobb marka alapvetoen hibas. 4 millioert JOBB autot kapsz, mint masfelert, nem nagyobb markat. Es mondjuk az pont racionalis, hogy veszel egy dragabb autot, ami gazdasagosabb es biztonsagosabb, mint egy olcso esetleg lelakottat.
Most akkor megfizetem a márkát vagy nem fizetem meg? Mi az hogy nem igazán....Már hogyne fizetned még a márkát (is)? :lol: az pont racionálisabb számomra hogy veszek egy másfélmillás "tucat" autót ami keveset zabál, olcsó a szerviz. Ezen mit nem lehet érteni?

Funkciója kb gyerek fuvarozás+meló lesz, erre minek költenek 2,5 millaval több pénzt?

Nah utolsó offom, elnézést.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 9., péntek 10:21

A jo oreg 3410 is ugyanazt tudta, mint a millios iPhone /s

Nekem eddig megert 4 evre 250 ezret egy aktualisan legujabb iPhone, mert kompromisszummentes hasznalatot kaptam. Most akksit fogok venni, mert a 250 ezres telefonok mar nem fognak 4 evig hasonlo szinvonalat biztositani.
Vagy marad az aktualis SE, csak hianyozna az a nagyobb felbontasu OLED kijelzo…

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2022. szeptember 9., péntek 10:18

Zubkov írta:
Nika91127 írta:
Nekem 1 évvel ezelőttig iphoneom volt (6S). Az meghalt, utána körbenéztem. Belőttem, hogy 150 a felső plafon, annál többet nem. Így lett a Samsungom. A családom a mai napig hülyének néz (iphone12-13 tulajok). De nem izgat :) Apám pl csak az emailjeit nézi, meg telefonál vele. Anyukám ugyanez plusz facebook. De ők "nem akarnak váltani, mert nekik az bonyolult". Én meg nem akarok meggyőzni senkit :) Nekem így jó.
Amúgy ha iphonet akartál volna megoldottad volna szerintem. Én nálam pl. lassan 20 éve nem ment tönkre semmilyen mobil a használat során. Így pl én a garanciát letojom...

Most vásároltam 2 napja egy iphone-t! Egy biztositás keretein belül újra cserélt IPhone XS-t. Mert a használt dolgokat meg én se szeretem. De iphonet akartam.... 120 000 jó Magyar forint volt. Egy új Iphone XS... ezzel már nem vagyok persze menő mert csak 2 kamerám van :mrgreen:

De egyébként valóban a sok reklám megteszi a hatását... van akinek át kattan az agyán ez a dolog és nem tudja többet megvezetni valakit meg nem. És vannak olyanok akiknek ez meg zsebpénz...és leszarják.

Egyébként pedig lehet az én szűk környezetemben nem igazán tapasztalom ezt a hihetetlen hitelre veszek telót dolgot. Kb iphone-ja sincs senkinek. (csúcs iphoneja meg végképp) Akinek meg igen annak iphone 8 például talán olyat embert kettőt is ismerek.

Egyébként ha hét számjegyű lenne a fizetésem akkor én is megvenném most is... :kivagyhe:
Megoldottam volna, biztosan. De nem akartam az 6S után egy használt iPhonet. Az akksiidőben amúgy is gyengék (a régiek). Ami jó lett volna, az bőven a keretemen felül volt - plusz akkor sima 11es nem is volt készleten sehol. Mivel kellett a teló, így megvettem, amikor akkor, abban az időpillanatban a legideálisabb volt. Ennyi :)

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 9., péntek 10:09

Zubkov írta: Most vásároltam 2 napja egy iphone-t! Egy biztositás keretein belül újra cserélt IPhone XS-t. Mert a használt dolgokat meg én se szeretem. De iphonet akartam.... 120 000 jó Magyar forint volt. Egy új Iphone XS... ezzel már nem vagyok persze menő mert csak 2 kamerám van
Egyébként alapvetően én teljesen elégedett voltam az XS-emmel, csak az akksija rohamosan csökkent a megvétel óta, és kevesebb mint 2 év alatt 82%-ig romlott. Bár akksi időben annyira nem volt érzékelhető szerencsére, azért használatban már voltak érdekességek emiatt. De amikor kijött a 13 pro, tudtam, hogy nekem ez a telefon kell. Egyrészt a 120Hz képfrissítés miatt, na meg a 3 kamera, 3x telefotó, ultraszéles kamerával végre lehet makrófotózni. Alapvetően hobbifotósnak tartom magam, elég sokat fotózok és szeretek is, szóval ezek a funckciók eléggé kellettek nekem. A harmadik szempont pedig az elég jó üzemidő volt, így rászántam magam, hogy oké akkor ezt most megveszem, de 5-6 évig tuti ez marad, amíg jön rá a frissítés, mert ezekkel az upgrade-ekkel minden benne van, amire nekem szükségem van. Ezt a pár dolgot leszámítva imádtam az XS-emet, és ha kisebb igényem lett volna ezekre, akkor még most is az lenne a telóm.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. szeptember 9., péntek 10:03

Két év garancia törvényileg jár minden telefonra. Nekem is volt hogy elbaszodott a Honor valami 1,5 év alatt, visszavittem aztán adtak egy újat helyette.

Zubkov
Kedvenc játékosaid: CR
Kedvenc csapatod: Real

HozzászólásSzerző: Zubkov » 2022. szeptember 9., péntek 10:03

Nika91127 írta:
Nekem 1 évvel ezelőttig iphoneom volt (6S). Az meghalt, utána körbenéztem. Belőttem, hogy 150 a felső plafon, annál többet nem. Így lett a Samsungom. A családom a mai napig hülyének néz (iphone12-13 tulajok). De nem izgat :) Apám pl csak az emailjeit nézi, meg telefonál vele. Anyukám ugyanez plusz facebook. De ők "nem akarnak váltani, mert nekik az bonyolult". Én meg nem akarok meggyőzni senkit :) Nekem így jó.
Amúgy ha iphonet akartál volna megoldottad volna szerintem. Én nálam pl. lassan 20 éve nem ment tönkre semmilyen mobil a használat során. Így pl én a garanciát letojom...

Most vásároltam 2 napja egy iphone-t! Egy biztositás keretein belül újra cserélt IPhone XS-t. Mert a használt dolgokat meg én se szeretem. De iphonet akartam.... 120 000 jó Magyar forint volt. Egy új Iphone XS... ezzel már nem vagyok persze menő mert csak 2 kamerám van :mrgreen:

De egyébként valóban a sok reklám megteszi a hatását... van akinek át kattan az agyán ez a dolog és nem tudja többet megvezetni valakit meg nem. És vannak olyanok akiknek ez meg zsebpénz...és leszarják.

Egyébként pedig lehet az én szűk környezetemben nem igazán tapasztalom ezt a hihetetlen hitelre veszek telót dolgot. Kb iphone-ja sincs senkinek. (csúcs iphoneja meg végképp) Akinek meg igen annak iphone 8 például talán olyat embert kettőt is ismerek.

Egyébként ha hét számjegyű lenne a fizetésem akkor én is megvenném most is... :kivagyhe:
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Zubkov 2022. szeptember 9., péntek 10:04-kor.

Vissza: