De az is baj, hogy a megujulok nem kizarolag csak nap es szel van, amik a legmegjosolhatatlanabbak. Van viz is, van geotermikus is, azok majdnem (a viz most bebizonyitotta, hogy azert annyire megsem, de meg igy is sokkal megbizhatobb mint a masik 2) teljesen elore kiszamithatok.h3x0r írta:
Pont ez a bajom a megujulokkal. Nyilvan tok jok, ha vannak, (en is mar nezegetek napelemet otthonra) de peldaul ott van a szeleromu, egyik nap 2000-2200 MW, masnap meg 10-300 kozott termelt. A napelemekrol nem is beszelve, amik nyaron nyilvan tok jok, de meg mindig a téli delutanokkal van a legnagyobb baj. Ezekre azert nehez epiteni.
Politika
Re: Politika
Hat ja, ferto az egesz orszag, tele arabokkal meg lmdfsdmfdsq emberekkel. Peldat vehetnenek rolunk.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
A németek elmebetegek, nem tudták sokáig hogy mit csináljanak jó dolgukban.
Felfoghatatlan pénz, munka és erőforrás egy atomerőmű felépítése, és ezek bezárják őket. Őrültek.
És akkor a migrációs politikájukról és egyéb fasságaikról még nem beszéltem.
Felfoghatatlan pénz, munka és erőforrás egy atomerőmű felépítése, és ezek bezárják őket. Őrültek.
És akkor a migrációs politikájukról és egyéb fasságaikról még nem beszéltem.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Tájékozódásra szerintem ez a legalkalmasabb felület, nyomon követi a pillanatnyi energiatermelést, energiamérleget, ellátás irányát, és co2 kibocsátást. Nem utolsó sorban évekre archiválja az adatokat.h3x0r írta:
En ezen az oldalon szoktam nezni, hogy a roman energiamix par perccel ezelott hogyan allt ossze.
a generation and consumption resznel ki lehet jelolni, hogy mondjuk a szeptember 1-14 kozotti idoszakot mutassa.
Pont ez a bajom a megujulokkal. Nyilvan tok jok, ha vannak, (en is mar nezegetek napelemet otthonra) de peldaul ott van a szeleromu, egyik nap 2000-2200 MW, masnap meg 10-300 kozott termelt. A napelemekrol nem is beszelve, amik nyaron nyilvan tok jok, de meg mindig a téli delutanokkal van a legnagyobb baj. Ezekre azert nehez epiteni.
Itt amugy elvileg az amerikaiak fognak 2 uj blokkot epiteni meg egyet felujitani. Meg valamilyen mini atomeromuveket is terveznek telepiteni, de hogy ez csak meretbeli kulonbseg vagy a mukodesuk is mas, azt nem tudom.
https://app.electricitymaps.com/zone/HU
- h3x0r
hehe mar irna, hogy kit erdekel a 6400 milliard, ha a templom ki lett festveKarim the king írta: 6400 milliárd átüti az ingerküszöböt?
-
- Kedvenc játékosaid: Karim
6400 milliárd átüti az ingerküszöböt?
- h3x0r
En ezen az oldalon szoktam nezni, hogy a roman energiamix par perccel ezelott hogyan allt ossze.füst írta:Pedig sajnos pont ez a probléma, és a németek is pont ezen csúsztak el. A megújuló energiaforrások nem képesek zsinóráramot termelni. Amikor termel akkor mindenki happy, amikor nem, akkor pedig szükség van fosszilis energiára, ami megtermelni a megújuló helyett az energiát.... Szóval 2x kell megépíteni ugyanazt a kapacitást, vagy pedig nem építesz kisegítő erőműveket, de akkor importáramra szorulsz amikor nem képesek termelni a megújulók... ergo más országok veszik át a kisegítés feladatát. Ezt a problémát nem voltak képesek felérni ésszel a döntéshozók, vagy csak földbe dugták a fejüket, mert európában olcsó volt az energia... hát most nem az.cart írta: Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
Ahogy a nemetek csinaltak annak nem sok ertelme volt, hogy sajat atomeromuvek helyett import + fosszilis tüzelőanyagok
a generation and consumption resznel ki lehet jelolni, hogy mondjuk a szeptember 1-14 kozotti idoszakot mutassa.
Itt amugy elvileg az amerikaiak fognak 2 uj blokkot epiteni meg egyet felujitani. Meg valamilyen mini atomeromuveket is terveznek telepiteni, de hogy ez csak meretbeli kulonbseg vagy a mukodesuk is mas, azt nem tudom.
- füst
Pedig sajnos pont ez a probléma, és a németek is pont ezen csúsztak el. A megújuló energiaforrások nem képesek zsinóráramot termelni. Amikor termel akkor mindenki happy, amikor nem, akkor pedig szükség van fosszilis energiára, ami megtermelni a megújuló helyett az energiát.... Szóval 2x kell megépíteni ugyanazt a kapacitást, vagy pedig nem építesz kisegítő erőműveket, de akkor importáramra szorulsz amikor nem képesek termelni a megújulók... ergo más országok veszik át a kisegítés feladatát. Ezt a problémát nem voltak képesek felérni ésszel a döntéshozók, vagy csak földbe dugták a fejüket, mert európában olcsó volt az energia... hát most nem az.cart írta: Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
Ahogy a nemetek csinaltak annak nem sok ertelme volt, hogy sajat atomeromuvek helyett import + fosszilis tüzelőanyagok
Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
- füst
A németeknél mindössze 3 nukleáris erőmű maradt, amik jelen állás szerint év végéig kaptak engedélyt a működésre, a többit már leállították, némelyiket már bontják is. Sőt olyan is van, amit kulcsrakészen megépítettek, és 0 percig üzemelt, inkább elbontották a nagy zöld vízió miatt.cart írta: Ugy tudom ez az eromu lekapcsolasokat csak a nemetek eroltetik, vagy legalabbis probaltak eddig. A franciak peldaul most is epitenek tobb uj reaktort.
A franciákhoz annyit, hogy náluk a közel 60 reaktor egy része 2. generációs, amik mostanában érnek az életciklusuk végéhez, ott is az a helyzet mint Paks esetében, amiket mostanában építeni fognak azok nem pluszt fognak termelni, hanem a jelenlegieket fogják kiváltani.
-
Ugy tudom ez az eromu lekapcsolasokat csak a nemetek eroltetik, vagy legalabbis probaltak eddig. A franciak peldaul most is epitenek tobb uj reaktort.
- füst
Paks2 azért jön létre hogy kiváltsa a mostani reaktorokat, mire megépül, ezeket le is lehet bontani, így ugyanott leszünk mint most. Ha szerencsénk van talán pár évig üzemelhetnek egyszerre a jelenlegi és a jövőbeni reaktorok, de erre azért mérget nem vennék, a mostani reaktorok az utolsó utáni ráncfelvarrást kapják hogy meghosszabbodjon az üzemidejük, Paks2 megépülése pedig a folyamatos gáncsolások miatt egyre csak tolódik.
Örülök az ilyen cikkeknek amúgy, tök jó hogy végre kap egy kis szeretetet a nukleáris energia, de azért mégiscsak bassza meg az egész, túl kevés ez, túl későn. Paks2 esetében már 10 évvel ezelőtt is tarthattunk volna itt. De távolabbról nézve is hosszú évtizedek és mérhetetlen mennyiségű anyagi források mentek el rossz energiapolitikára Európában, amit már nem lehet csettintésre visszacsinálni. Meg is lesz ennek a böjtje...
Örülök az ilyen cikkeknek amúgy, tök jó hogy végre kap egy kis szeretetet a nukleáris energia, de azért mégiscsak bassza meg az egész, túl kevés ez, túl későn. Paks2 esetében már 10 évvel ezelőtt is tarthattunk volna itt. De távolabbról nézve is hosszú évtizedek és mérhetetlen mennyiségű anyagi források mentek el rossz energiapolitikára Európában, amit már nem lehet csettintésre visszacsinálni. Meg is lesz ennek a böjtje...
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
https://www.vg.hu/energia-vgplus/2022/0 ... paksi-aram
A Paks II-vel meg is lenne oldva az áramellátás.
Mire az meglesz még egy raklap napelem is lesz az országban.
A Paks II-vel meg is lenne oldva az áramellátás.
Mire az meglesz még egy raklap napelem is lesz az országban.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- füst
Az értékesített villamos energiában benne van az import-energia, Szlovákia és Ukrajna irányából nukleáris energiát kap a hálózat, így az feltolja az nukleáris részarányt.Realista24 írta:Én ilyen leírást kaptam az éves elszámolásomhoz Eontól.füst írta:
Sajnos az a jó rész alulról súrolja az összfogyasztás 40%-át.
Ebben a szent pillanatban a fogyasztás ~33,1%-át importenergia fedezi. Az energiadráguláson túlmenően kénytelenek leszünk az ellátásbiztonságra is figyelni, az import 1/3-a Ukrajnából jön, amivel lassan nem szabad számolni. Sajnos indokolt a nadrágszíj meghúzása, a fűtésszezon beindulásával és az egyre koraibb sötétedéssel közeledünk az éves csúcsfogyasztáshoz, amit jelenlegi állás szerint a termelés nem nagyon tud követni.
Tájékoztatás az energiamixről
2021-ben egyetemes szolgáltatóként az általunk összesen értékesített villamos energia termeléséhez felhasznált elsődleges energiaforrások részaránya:
- megújuló: 10,5% (ebből geotermikus 1,5%; nap 26,3%; szél 20,5%; víz 19,0%; egyéb 32,7%);
- nukleáris 64,1%;
- fosszilis: 25,4% (ebből földgáz 52,8%; olaj 1,2%; szén 41,7%; egyéb 4,3%).
További részletes, kapcsolódó tájékoztatás elérhető a következő weboldalon: www.eon.hu/esz-energiamix
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Én ilyen leírást kaptam az éves elszámolásomhoz Eontól.füst írta:Anthony írta:
Az áram jó részét megtermeli Paks "ingyen".
Sajnos az a jó rész alulról súrolja az összfogyasztás 40%-át.
Ebben a szent pillanatban a fogyasztás ~33,1%-át importenergia fedezi. Az energiadráguláson túlmenően kénytelenek leszünk az ellátásbiztonságra is figyelni, az import 1/3-a Ukrajnából jön, amivel lassan nem szabad számolni. Sajnos indokolt a nadrágszíj meghúzása, a fűtésszezon beindulásával és az egyre koraibb sötétedéssel közeledünk az éves csúcsfogyasztáshoz, amit jelenlegi állás szerint a termelés nem nagyon tud követni.
Tájékoztatás az energiamixről
2021-ben egyetemes szolgáltatóként az általunk összesen értékesített villamos energia termeléséhez felhasznált elsődleges energiaforrások részaránya:
- megújuló: 10,5% (ebből geotermikus 1,5%; nap 26,3%; szél 20,5%; víz 19,0%; egyéb 32,7%);
- nukleáris 64,1%;
- fosszilis: 25,4% (ebből földgáz 52,8%; olaj 1,2%; szén 41,7%; egyéb 4,3%).
További részletes, kapcsolódó tájékoztatás elérhető a következő weboldalon: www.eon.hu/esz-energiamix
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
https://444.hu/2022/09/09/szijjarto-az- ... ajta-sapka
ez egy kurvajó cikk arról, hogy müködik az energetikai tözsde.
ez egy kurvajó cikk arról, hogy müködik az energetikai tözsde.
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
GÁZKÁOSZ, ÁRKÁOSZ: Holoda Attila, energiapiaci szakértő // Friderikusz Podcast 56. adás
Soha nem bírtam Fridit, de ezek a podcast beszélgetések nagyon minőségiek.
Soha nem bírtam Fridit, de ezek a podcast beszélgetések nagyon minőségiek.
Meg persze a Gyurcsán!Faust írta: Dehogy eszmelnek. A nyugat tehet rola.