Politika
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Tegnap mondta edzés előtt haverom, (valami u aprókat edz) hogy a sportegyesületnél ahol van, villanyfényes edzés már nem lehet pár hét múlva..
Ma vittünk vissza egy halom könyvet a könyvtárba, mert bezárnak a győriek jövő héten (1 marad csak nyitva), de az uszoda is bezár győrben.
Érdemes Fridi podcastját meghallgatni az energetikussal, ott azt mondta az Ember, hogy megfagyni valószínű nem fogunk. Ezt elfogadom, a kihűlt jobbágy se szavazni, se dolgozni nem fog (mondjuk a gyárakba jut-e minden... Ezt azért ki kell várni, hogy lesz), mondjuk hidegben tüntetni sem?
Feleségem önkormányzatnál dolgozik, ott már ki van adva -mint mindenhol- hogy öltözzenek fel rendesen majd..
Gyerek most kezdte a sulit, szerintem érik nekik egy mini lockdown.. Majd el tanulgat velem a homeoffice-ba? Végülis akkor csak 1 szobát kell fűtenünk..
Adom amit Füst írt múlt héten, szorulni fog az a nadrágszíj.
Ma vittünk vissza egy halom könyvet a könyvtárba, mert bezárnak a győriek jövő héten (1 marad csak nyitva), de az uszoda is bezár győrben.
Érdemes Fridi podcastját meghallgatni az energetikussal, ott azt mondta az Ember, hogy megfagyni valószínű nem fogunk. Ezt elfogadom, a kihűlt jobbágy se szavazni, se dolgozni nem fog (mondjuk a gyárakba jut-e minden... Ezt azért ki kell várni, hogy lesz), mondjuk hidegben tüntetni sem?
Feleségem önkormányzatnál dolgozik, ott már ki van adva -mint mindenhol- hogy öltözzenek fel rendesen majd..
Gyerek most kezdte a sulit, szerintem érik nekik egy mini lockdown.. Majd el tanulgat velem a homeoffice-ba? Végülis akkor csak 1 szobát kell fűtenünk..
Adom amit Füst írt múlt héten, szorulni fog az a nadrágszíj.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Én inkább nem írom le hogy milyen híreket hallok a piac állami részéről.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Lesz gázunk füst?
Tankerületek kiadták igazgatóknak, hogy ha nem tudják levinni 25%al a fogyasztást, akkor viszlát.
A hèten kettő mondott fel emiatt, nem akar ehhez asszisztálni.
Nincs pènz, mindent kaszálnak el, törölnek el, költségvetéseket vágják meg.
Vetítővásznunkat lehúzták, hogy azt nem rendelhetünk, mert nincs rá pénz.
Szülők vettek egyet….
Szerintem iszonyat bajok lesznek itt, de sose fogják bevallani.
Pedig most kellene őszintének lenni, kiállni a lakosság elé, belemondani az arcukba, hogy mindenki vegyen vissza mert baj lesz.
Nem azt mantrázni az m1en, hogy itt minden király, van elég mindenből, mert ebből a magyar ember mit szűr le? Hogy nem spórolok.
Magasabb körökben azt suttogják, hogy nem az a kérdés mennyit fizetünk majd télen a gázért, hanem hogy lesz-e.
Aggasztó azért.
De mindegy, nèmetek fagynak meg először:D
Tankerületek kiadták igazgatóknak, hogy ha nem tudják levinni 25%al a fogyasztást, akkor viszlát.
A hèten kettő mondott fel emiatt, nem akar ehhez asszisztálni.
Nincs pènz, mindent kaszálnak el, törölnek el, költségvetéseket vágják meg.
Vetítővásznunkat lehúzták, hogy azt nem rendelhetünk, mert nincs rá pénz.
Szülők vettek egyet….
Szerintem iszonyat bajok lesznek itt, de sose fogják bevallani.
Pedig most kellene őszintének lenni, kiállni a lakosság elé, belemondani az arcukba, hogy mindenki vegyen vissza mert baj lesz.
Nem azt mantrázni az m1en, hogy itt minden király, van elég mindenből, mert ebből a magyar ember mit szűr le? Hogy nem spórolok.
Magasabb körökben azt suttogják, hogy nem az a kérdés mennyit fizetünk majd télen a gázért, hanem hogy lesz-e.
Aggasztó azért.
De mindegy, nèmetek fagynak meg először:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
A biomassza az külön kategória, a hulladékégető erőmű több mint valószínű hogy az unknown kategóriában szerepel.Halfkey írta: Füst, biztos vágod, ezek közül a kategóriák közül a szemét égető erőművek (Bpen a Huha pl.) melyikben vannak? Biomassza? Unknown?
Szerk: baromi jó ez a térkép, köszi
Azért nem vagyok 100%-ig biztos, mert a hulladékégető erőművek sok esetben gázt is használnak üzemanyagként, így van egy kis átmenet, amivel nem tudom hogy számol-e az electricitymap -szerintem nem- .
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Akkor rosszul fogalmaztam - és tulajdonképpen igazad van mert nem szakmai döntés volt.CS0ki írta:Tehát politikai döntés volt.Az Atomerőművek bezárása nem politikai döntés volt, hanem társadalmi nyomásra történt.
A léneg, hogy nem 2 sötétzöld politikus találta ki, hogy ez a jövő, meg nem az akkori kormány ideológiája alapján nyomták át hanem az emberek akarták.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Tehát politikai döntés volt.Az Atomerőművek bezárása nem politikai döntés volt, hanem társadalmi nyomásra történt.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Az Atomerőművek bezárása nem politikai döntés volt, hanem társadalmi nyomásra történt. 10 német ismerősömből 9 támogatja, ami elég kemény.Anthony írta: A németek elmebetegek, nem tudták sokáig hogy mit csináljanak jó dolgukban.
Felfoghatatlan pénz, munka és erőforrás egy atomerőmű felépítése, és ezek bezárják őket. Őrültek.
És akkor a migrációs politikájukról és egyéb fasságaikról még nem beszéltem.
Más: Nika - a nőgyógyász/ szülész kollégáid mit gondolnak az új abortusztörvényről? A te véleményedet is szívesen veszem, de megértem, ha esetleg összeférhetetlen lenne "nyilatkozni" a szakmád miatt.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
Füst, biztos vágod, ezek közül a kategóriák közül a szemét égető erőművek (Bpen a Huha pl.) melyikben vannak? Biomassza? Unknown?
- füst
Ezeknek vannak földrajzi követelményeik, amik csak nagyon kevés helyszínt tesznek alkalmassá ilyen jellegű erőművek építéséhez.zsuninnyo írta:De az is baj, hogy a megujulok nem kizarolag csak nap es szel van, amik a legmegjosolhatatlanabbak. Van viz is, van geotermikus is, azok majdnem (a viz most bebizonyitotta, hogy azert annyire megsem, de meg igy is sokkal megbizhatobb mint a masik 2) teljesen elore kiszamithatok.h3x0r írta:
Pont ez a bajom a megujulokkal. Nyilvan tok jok, ha vannak, (en is mar nezegetek napelemet otthonra) de peldaul ott van a szeleromu, egyik nap 2000-2200 MW, masnap meg 10-300 kozott termelt. A napelemekrol nem is beszelve, amik nyaron nyilvan tok jok, de meg mindig a téli delutanokkal van a legnagyobb baj. Ezekre azert nehez epiteni.
Magyarország nem tektonikus lemezek törésvonalánál fekszik, ezért energiatermeléshez nincs megfelelő geotermikus energiaforrásunk. A vízerőművel ugyanez a gond, nincs igazán nagy víztömegű vagy igazán gyors sodrású zuhatagos folyónk, ezért értelmes vízerőművet szintén nem tudunk építeni. És ez a legtöbb ország esetében így van, nagyon kevés helyen teljesülnek a szükséges feltételek.
De az is baj, hogy a megujulok nem kizarolag csak nap es szel van, amik a legmegjosolhatatlanabbak. Van viz is, van geotermikus is, azok majdnem (a viz most bebizonyitotta, hogy azert annyire megsem, de meg igy is sokkal megbizhatobb mint a masik 2) teljesen elore kiszamithatok.h3x0r írta:
Pont ez a bajom a megujulokkal. Nyilvan tok jok, ha vannak, (en is mar nezegetek napelemet otthonra) de peldaul ott van a szeleromu, egyik nap 2000-2200 MW, masnap meg 10-300 kozott termelt. A napelemekrol nem is beszelve, amik nyaron nyilvan tok jok, de meg mindig a téli delutanokkal van a legnagyobb baj. Ezekre azert nehez epiteni.
Hat ja, ferto az egesz orszag, tele arabokkal meg lmdfsdmfdsq emberekkel. Peldat vehetnenek rolunk.
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
A németek elmebetegek, nem tudták sokáig hogy mit csináljanak jó dolgukban.
Felfoghatatlan pénz, munka és erőforrás egy atomerőmű felépítése, és ezek bezárják őket. Őrültek.
- füst
Tájékozódásra szerintem ez a legalkalmasabb felület, nyomon követi a pillanatnyi energiatermelést, energiamérleget, ellátás irányát, és co2 kibocsátást. Nem utolsó sorban évekre archiválja az adatokat.h3x0r írta:
En ezen az oldalon szoktam nezni, hogy a roman energiamix par perccel ezelott hogyan allt ossze.
a generation and consumption resznel ki lehet jelolni, hogy mondjuk a szeptember 1-14 kozotti idoszakot mutassa.
Itt amugy elvileg az amerikaiak fognak 2 uj blokkot epiteni meg egyet felujitani. Meg valamilyen mini atomeromuveket is terveznek telepiteni, de hogy ez csak meretbeli kulonbseg vagy a mukodesuk is mas, azt nem tudom.
https://app.electricitymaps.com/zone/HU
- h3x0r
hehe mar irna, hogy kit erdekel a 6400 milliard, ha a templom ki lett festveKarim the king írta: 6400 milliárd átüti az ingerküszöböt?
-
- Kedvenc játékosaid: Karim
6400 milliárd átüti az ingerküszöböt?
- h3x0r
En ezen az oldalon szoktam nezni, hogy a roman energiamix par perccel ezelott hogyan allt ossze.füst írta:Pedig sajnos pont ez a probléma, és a németek is pont ezen csúsztak el. A megújuló energiaforrások nem képesek zsinóráramot termelni. Amikor termel akkor mindenki happy, amikor nem, akkor pedig szükség van fosszilis energiára, ami megtermelni a megújuló helyett az energiát.... Szóval 2x kell megépíteni ugyanazt a kapacitást, vagy pedig nem építesz kisegítő erőműveket, de akkor importáramra szorulsz amikor nem képesek termelni a megújulók... ergo más országok veszik át a kisegítés feladatát. Ezt a problémát nem voltak képesek felérni ésszel a döntéshozók, vagy csak földbe dugták a fejüket, mert európában olcsó volt az energia... hát most nem az.cart írta: Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
Ahogy a nemetek csinaltak annak nem sok ertelme volt, hogy sajat atomeromuvek helyett import + fosszilis tüzelőanyagok
a generation and consumption resznel ki lehet jelolni, hogy mondjuk a szeptember 1-14 kozotti idoszakot mutassa.
Itt amugy elvileg az amerikaiak fognak 2 uj blokkot epiteni meg egyet felujitani. Meg valamilyen mini atomeromuveket is terveznek telepiteni, de hogy ez csak meretbeli kulonbseg vagy a mukodesuk is mas, azt nem tudom.
- füst
Pedig sajnos pont ez a probléma, és a németek is pont ezen csúsztak el. A megújuló energiaforrások nem képesek zsinóráramot termelni. Amikor termel akkor mindenki happy, amikor nem, akkor pedig szükség van fosszilis energiára, ami megtermelni a megújuló helyett az energiát.... Szóval 2x kell megépíteni ugyanazt a kapacitást, vagy pedig nem építesz kisegítő erőműveket, de akkor importáramra szorulsz amikor nem képesek termelni a megújulók... ergo más országok veszik át a kisegítés feladatát. Ezt a problémát nem voltak képesek felérni ésszel a döntéshozók, vagy csak földbe dugták a fejüket, mert európában olcsó volt az energia... hát most nem az.cart írta: Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
Ahogy a nemetek csinaltak annak nem sok ertelme volt, hogy sajat atomeromuvek helyett import + fosszilis tüzelőanyagok
Monduk szerintem nem rossz otlet EU szinten tamogatni a zold energia elterjedeset, az a magyar 10% peldaul eleg nevetsegesen nez ki a megujulo energiaforrasoknal.
- füst
A németeknél mindössze 3 nukleáris erőmű maradt, amik jelen állás szerint év végéig kaptak engedélyt a működésre, a többit már leállították, némelyiket már bontják is. Sőt olyan is van, amit kulcsrakészen megépítettek, és 0 percig üzemelt, inkább elbontották a nagy zöld vízió miatt.cart írta: Ugy tudom ez az eromu lekapcsolasokat csak a nemetek eroltetik, vagy legalabbis probaltak eddig. A franciak peldaul most is epitenek tobb uj reaktort.
A franciákhoz annyit, hogy náluk a közel 60 reaktor egy része 2. generációs, amik mostanában érnek az életciklusuk végéhez, ott is az a helyzet mint Paks esetében, amiket mostanában építeni fognak azok nem pluszt fognak termelni, hanem a jelenlegieket fogják kiváltani.
-