Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:41

M3 katasztrófa, szűk, iszonyatos úthibák.
M5 dettó nem erre a forgalomra lett tervezve, elbírna 1-1 sávot pluszban, de Kecskemét-BP között 2-2 pluszt is.

M7 nem rossz egyébként, legalábbis a Balaton alatti része.
A gyorsforgalmi utaink is elég jók.
Szerintem ebben a tekintetben nem panaszkodhatunk.

AMi teljesen el van hanyagolva, azok a sima utak, főutak, mellékutak. Ott balkán van erősen.

Pl Kunszentmiklós térsége, vagy ahol én lakok dél-pest megye....ott komolyan mintha lakatos/gumis bartell lenne, hogy vihesd a kerekeidet hetente kikalapáltatni.

Pedig pl 5-ös főúton brutális forgalom megy át, ehhez képest életveszélyes a közlekedés rajta.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:35

Realista24 írta: M7 is patika, mas kerdes, hogy nem birja el a forgalmat nyaron.
Patika??? Brutális kátyúk vannak rajta, főleg a külső sávban, rengetegszer koppan szegény autó ezekben a szarokban. Rengeteg úthiba van sajnos az M7-esen is, már azon a szakaszon is, amit bő 15 éve adtak át. De az M3-ashoz képest még elfogadható.
Realista24 írta: 16500 forint 12 honapra, nagyjabol semmi arra, hogy korlatlanul hasznalhasd az autopalyat.
Az biztos, hogy jobban megéri, csak ezzel is az a baj, hogy 3 megyére kell megvennem, hogy lejussak a nyaralóba, és ha esetleg az ország többi részére kell menni, akkor megint venni kell 10 naposat vagy havit. Az éves lenne a legjobb, de hát egyszerre ezért kiadni 50 ezret... és annyira ki se használnám, de legalább sose kéne vele baszkodni.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 9:09

nmate írta: Akkor csak szerintem volt amúgy pofátlanul olcsó a havi eddig? :mrgreen: Kb. most normalizálódott.
Ausztriaban 28,2 euro a kethavi, szoval annyira nem volt olcso a magyar sem, ha ehhez viszonyitom. (eves olcsobb, mint itthon, meg a 400as euro mellett is)
A kapus helyek az igazan szopatosak, de havi matricas arakban eddig atlagon voltak a magyar arak.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:59

Sierra írta:
csababarca írta: az éves viszont nem nőtt ekkorát, talán 45 volt, most 49 lesz.
én mindig ezt veszem.
vagy megyei matrica is opció, gondolom ezek felé próbálják terelni a népet.
Igen, másik kettő nem emelkedik számottevően. Az a baj, hogy annyit nem pályázok, hogy megérje nekem az éves. megyei még csak-csak, de abból is kell vagy 3, hogy amerre járok meglegyen. De a havi kilőve az tuti, ennyiért ki fog venni matricát? Őrület, a 10 napos is rohadt sok.
16500 forint 12 honapra, nagyjabol semmi arra, hogy korlatlanul hasznalhasd az autopalyat.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kodo

HozzászólásSzerző: kodo » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:57

Realista24 írta: M1-es szerintem teljesen jo, azon jarok, minden heten tobbszor.
De szigoruan csak a belso sav. :mrgreen:
nmate írta: Akkor csak szerintem volt amúgy pofátlanul olcsó a havi eddig? :mrgreen: Kb. most normalizálódott.
Az szerintem is olcso volt, inkabb a dragulas merteke veri le a biztit sokaknal, foleg a cserebe kapott szolgaltatas tudataban.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:55

Akkor csak szerintem volt amúgy pofátlanul olcsó a havi eddig? :mrgreen: Kb. most normalizálódott.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:52

Sierra írta:
rikko írta: Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Igen, sok, 5210 ft-hoz képest kurva sok. :D Baromira nem érdekel Szlovénia. Ott biztos az az 5km is biztos jó állapotú. És kétlem, hogy az átlag fizu 200 ezer forintnyi euró lenne.
Itt mire leérsz Debrecenbe az M3-ason szétesik a kocsi alattad. M7-es is megér egy misét elég hosszú szakaszokon. M1-es is horror volt sokáig, főleg az Tatabányáig, de azt hiszem azt sikerült végre felújítani, arra ritkán járok. Csak tudnám akkor mire költik a pályamatrica bevételt? (költői kérdés).
M1-es szerintem teljesen jo, azon jarok, minden heten tobbszor.
M7 is patika, mas kerdes, hogy nem birja el a forgalmat nyaron.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:42

Nehéz lenne napos vagy 24 órás matricát bevezetni... :roll: de, hát nehogy valami a népet szolgálja...
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 8:30

rikko írta: Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Igen, sok, 5210 ft-hoz képest kurva sok. :D Baromira nem érdekel Szlovénia. Ott biztos az az 5km is biztos jó állapotú. És kétlem, hogy az átlag fizu 200 ezer forintnyi euró lenne.
Itt mire leérsz Debrecenbe az M3-ason szétesik a kocsi alattad. M7-es is megér egy misét elég hosszú szakaszokon. M1-es is horror volt sokáig, főleg az Tatabányáig, de azt hiszem azt sikerült végre felújítani, arra ritkán járok. Csak tudnám akkor mire költik a pályamatrica bevételt? (költői kérdés).

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. szeptember 22., csütörtök 1:11

Sierra írta:
én mindig ezt veszem.
Igen, másik kettő nem emelkedik számottevően. Az a baj, hogy annyit nem pályázok, hogy megérje nekem az éves. megyei még csak-csak, de abból is kell vagy 3, hogy amerre járok meglegyen. De a havi kilőve az tuti, ennyiért ki fog venni matricát? Őrület, a 10 napos is rohadt sok.

Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Az biztos, hogy Vitya bajban van és valahonnan kell neki a pénz. Most még csak így gyűjtöget, szerintem január elsejétől pedig már rendes áron lesz az üzemanyag is.

De rá kell szavazni, mert ő megoldja....

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 21., szerda 22:19

Sierra írta: Az megvan, hogy a 10 napos autópálya matrica 44%-kal, a havi pedig 71%-kal fog emelkedni? :lol: :lol:

3820 helyett 5500 lesz a 10 napos
5210 helyett 8900 lesz a havi :lol: :lol: :lol:
remélem az is megvan, hogy akkor megint viktorra kell szavazni :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 21., szerda 22:04

én mindig ezt veszem.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. szeptember 21., szerda 21:58

Sierra írta: Az megvan, hogy a 10 napos autópálya matrica 44%-kal, a havi pedig 71%-kal fog emelkedni? :lol: :lol:

az éves viszont nem nőtt ekkorát, talán 45 volt, most 49 lesz.
én mindig ezt veszem.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 21., szerda 21:55

Az megvan, hogy a 10 napos autópálya matrica 44%-kal, a havi pedig 71%-kal fog emelkedni? :lol: :lol:

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 20., kedd 11:20

hehetheoriginal írta: Gondolom viktortol azert felveszik a fizut :lol:

Kibaszott fertő az egesz, a mult heten sztrajkolni mereszelo, megfenyegetett tanaroktol kezdve, az eü, a gaz, benzin, aram dolgok, szavazzal rajuk nyomorult, mert felujitottak a templomodat :lol:
A penz nyilvan kell, csak unatkoznak ott mar 12 eve, ugyh jatszanak majd vmit.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. szeptember 20., kedd 10:45

Gondolom viktortol azert felveszik a fizut :lol:

Kibaszott fertő az egesz, a mult heten sztrajkolni mereszelo, megfenyegetett tanaroktol kezdve, az eü, a gaz, benzin, aram dolgok, szavazzal rajuk nyomorult, mert felujitottak a templomodat :lol:
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 20., kedd 10:42

babaking írta: UK-ben ennek nagy hagyománya van, hogy mennyire működik/ hasznos azt nem tudom értékelni. Egy kultúrált vitára alapuló közegben (ahol ellenzéki beadványokat is elfogadnak) működhet, a jelenlegi helyzetben nálunk szerintem (újabb) öngól.
Ugy gondolom, hogy elviekben egy epito jellegu kozegben ez hasznos lehetne, de itt halmozottan is hulyesegnek tunik. Mar csak azert is, mert senki nem fer hozza soha semmilyen informaciohoz, mert mindent titkolnak (nyilvan mindenki tudja miert), igy arrol erdemi dontest / megoldasi javaslatot sem lehetne adni. Es ez meg csak az elso lepcso ahol elbukik a dolog, a kozeg, a vitakultura es a masokkal szembeni viselkedes lenne a kovetkezo, de arrol beszelni sem erdemes.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. szeptember 20., kedd 10:22

Kellett egy "ellenseg" es a Gyurcsany csaladot barmikor elo lehet huzni egy jo elrettentesre. Amint tovabb romlik a gazdasagi helyzet, egyre tobb cikk es riport jelenik majd meg errol az arnyektoketlenkedesrol es lehet mutogatni, hogy 2008 szelleme ujra kisert.

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2022. szeptember 20., kedd 9:52

UK-ben ennek nagy hagyománya van, hogy mennyire működik/ hasznos azt nem tudom értékelni. Egy kultúrált vitára alapuló közegben (ahol ellenzéki beadványokat is elfogadnak) működhet, a jelenlegi helyzetben nálunk szerintem (újabb) öngól.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

sebydani
Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, Modric, Bellingham
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Eagles

HozzászólásSzerző: sebydani » 2022. szeptember 20., kedd 9:40

zsuninnyo írta:
sebydani írta: Arra sem érdemes az egész, hogy ráguglizzak úgyhogy leírná inkább itt valaki mit is fog csinálni az árnyékkormány? :kalapos:
A lenyege az, hogy uleseznek, es donteseket hoznak mint a kormany, amolyan "alternativ megoldast" kinalnak. Ez LENNE, az ertelme, vhol ezt tenyleg csinaljak, alapvetoen haszos is LEHETNE. Nyilvan itt ez csak egy delutani matekszakkor foglalkozassal lesz egyenerteku.
Kösz-kösz. Valami hasonlóra gondoltam de nem igazán követtem ezeket a Dobrev féle történéseket.
"A Barcelona történelme, amely az elmúlt 10 évből áll, soha nem lesz egyenlő a Real Madridéval.”- Álvaro Arbeloa

Vissza: