Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 22., csütörtök 15:30

Sierra írta:
RealAsensio írta: Nem tudom, te merre kozlekedsz, de altalanossagban kijelentheto, hogy a magyar utak katasztrofalis allapotban vannak.
Elég csak a legnagyobb fővárosi utakra gondolni. Hungária körút, az egyik legforgalmasabb út, és tényleg siralmas állapotban van. Évek óta semmi felújítás, 5 éve felújították a Róbert Károly körutat és azzal le is lett tudva.

Gyömrői út kőbányán, az már tényleg a legalja kb. 30-cal is úgy kell kerülgetni a kátyukat. Szintén kőbánya, Fehér út, katasztrófa az a rövid szakasz is. Üllői út Kökitől kifelé menő szakasza okádék. Helsinki-Grassalkovich is borzalmas, erre jártam majdnem 8 évig autóval minden nap, Határ út, kritikán aluli. És csomót nem említettem még pesten, ezeken járok a legtöbbet, és kegyetlen szar mind.
Nem az autopalyakrol volt szo? Bar nem irtam oda, hogy a magyar AUTOPALYAK, csak utakat irtam, ettol fuggetlenul azt hittem, hogy mivel autopalyak minosegerol beszelgetunk, ezert egyertelmu lesz.

Btw: addig amig esoben aszfaltoznak, addig nem tudom alapvetoen ki var el jo utminoseget Budapesten, vagy Bekescsaban, vagy Nyirbatorban. A terv es megvalositas kozotti szakadekrol mar inkabb nem is beszelek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára zsuninnyo 2022. szeptember 22., csütörtök 15:33-kor.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 15:16

kiserik írta:
Realista24 írta:

Hulyeseg. Egyreszt nincs mibol, masreszt eleg megnezni, hogy az emebrek elelmiszerben mit vesznek. Utobbi kovetkezik az elobbibol reszben.
Ezzel vitatkoznék és nem kiálltanám ki elvől hülyésgnek. Egyrész az étel létkérdés, az autópálya nem az. Inkább egy kényelmi szolgáltatás kellene hogy legyen, aminek bizony felára van. A példád továbbfűzva nagyjából annyi lenne, hogy ne legyen a libamáj 15-20.000 Ft, mert az emberek szegények, nincs miből. A lakosság nagy része rendszeresen maximum 1-2 megyében használja az autópályát. A nagy átlagot nem verné földhöz, ha évi 10.000 Ft-ot kellene fizetnie a kényelmes munkábajárás miatt. Most gyakorlatilag azért fizetsz, hogy jobb esetben, nem jönnek szembe és mehetsz 130-al. Egyébként minden autópálya mellet fut egy főútvonal is, így bizony létezik alternatíva ami ingyenes.
Nem errol van szo, ami a kaja reszt illeti.
A libamaj az libajmaj, nincs belole olcsobb kategoria. Ellenben van mondjuk a csemege kolbasz, amibol van az otvar szartol a premiumig minden.

Amit Gala irt az nem duplat jelentene, mert egy ut kerul a pelda szerint 13ezer forintba.

Egy 100-120 km-es szakasz oda-vissza nagyjabol 5ezer forint, ha ezt heti ketszer megteszi az ember a meloja miatt mondjuk, akkor maris 40k-nal jarsz, havonta, eves szinten 500ezer forint.
Bp-Siofok szakasznak felel meg nagyjabol, az megvan 3 megyematricaval, 15kbol es 12 honapig hasznlahatod. Vagy veszel egy eves matricat 50ezerert es oda mesz es annyiszor ahanyszor tankolni birsz.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. szeptember 22., csütörtök 15:04

kiserik írta: A mondandó második felével én elég hevesen vitatkoznék. Lehet hogy ez csak a nagy Pesten kívüli országban van így, de itt keleten egy hulladék minden, amit építenek. Nincs 1 éve, hogy átadták az M30-as Miskolc-Kassa közötti szakaszát. Már legalább 1 helyen vissza kellett bontani, mert megsüllyedt (soha nem lesz normális, az alapok vannak végig elbaltázva), az egész ráz, mint a szemét, és már tiszta hullámos. Természetesen a környék összes településén még a tyúkól körül is minden le van aszfaltozva óccsó aszfalttal. És nagyon nem egyedi eset ez.
Direkt olyan peldat hoztam, ami kozvetlenul erint, naponta hasznalom es tapasztalom, mennyire jo lett, es viszonylag uj. En elhiszem neked, hogy igy van, es azt is elhiszem, hogy amire esetleg Pesten es kornyeken futja, arra kicsit “kijjebb” mar nem, peldaul megfelelo minosegu aszfalt, vagy munkero stb. Mas a kivitelezo, mas az alvallalkozo es igy tovabb.
M0 deli szektora egy kalap fos peldaul, evek ota szenvednek a Duna hidnal, konkretan penznyelo volt az egesz es maig nem megoldott. Szamtalan peldat tudok arra is, hogy szar lett a munka, de probalom eszrevenni a fejlodest is azert :kalapos:
:goat:

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 22., csütörtök 14:59

Realista24 írta:
Inkább boldogan fizetné ki az ember akár a dupláját is, csak kapná meg azt a szolgáltatást, mint külföldön (útminőség, munkálatok kezelése, stb).
Hulyeseg. Egyreszt nincs mibol, masreszt eleg megnezni, hogy az emebrek elelmiszerben mit vesznek. Utobbi kovetkezik az elobbibol reszben.
Ezzel vitatkoznék és nem kiálltanám ki elvől hülyésgnek. Egyrész az étel létkérdés, az autópálya nem az. Inkább egy kényelmi szolgáltatás kellene hogy legyen, aminek bizony felára van. A példád továbbfűzva nagyjából annyi lenne, hogy ne legyen a libamáj 15-20.000 Ft, mert az emberek szegények, nincs miből. A lakosság nagy része rendszeresen maximum 1-2 megyében használja az autópályát. A nagy átlagot nem verné földhöz, ha évi 10.000 Ft-ot kellene fizetnie a kényelmes munkábajárás miatt. Most gyakorlatilag azért fizetsz, hogy jobb esetben, nem jönnek szembe és mehetsz 130-al. Egyébként minden autópálya mellet fut egy főútvonal is, így bizony létezik alternatíva ami ingyenes.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 14:34

Inkább boldogan fizetné ki az ember akár a dupláját is, csak kapná meg azt a szolgáltatást, mint külföldön (útminőség, munkálatok kezelése, stb).
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 22., csütörtök 14:29

RealAsensio írta:
zsuninnyo írta:

Szerintem egyik sem kifejezetten rossz, osszegeseben nezve. Vannak jobbak es vannak rosszabbak is.
Persze az utak minosegevel az a baj, hogy a hozzaallas nem megfelelo. Alapvetoen kivalonak kene lennie, de a sok lopas / munkasok hanyagsaga miatt sikerul olyanokat csinalni, amilyenek...
A kultura sem jo, de azert mondjuk egy dashcam osszeallitas az orszagrol nyomaba sem erhet par masik orszagnak. Persze vannak sokkal jobbak is, termeszetesen.
Szerintem itthon a 2 dolog kb egal.
Nem tudom, te merre kozlekedsz, de altalanossagban kijelentheto, hogy a magyar utak katasztrofalis allapotban vannak. Ez nem feltetlenul a jelenlegi kormany hibaja, hanem osszessegeben az elmult evtizedek munkassaga. Ami viszont szinten kijelentheto, hogy az elmult 5-8 evben az uj utak minosege kifejezetten jo, vagy kivalo. Nem lehet belekotni, itt Pest megyeben peldaul a 2/A patika lett, ezt kar vitatni. Szerintem fejlodik a hazai utepites, nyilvan vannak tularazasok, meg egyebek, de legalabb a minoseg mar europai szinvonal.
A mondandó második felével én elég hevesen vitatkoznék. Lehet hogy ez csak a nagy Pesten kívüli országban van így, de itt keleten egy hulladék minden, amit építenek. Nincs 1 éve, hogy átadták az M30-as Miskolc-Kassa közötti szakaszát. Már legalább 1 helyen vissza kellett bontani, mert megsüllyedt (soha nem lesz normális, az alapok vannak végig elbaltázva), az egész ráz, mint a szemét, és már tiszta hullámos. Természetesen a környék összes településén még a tyúkól körül is minden le van aszfaltozva óccsó aszfalttal. És nagyon nem egyedi eset ez.
Galacticos írta: Csak horvatban a hatartol lementek splitig es fizettek 225 kunat ami 13 ezer forint. Azert a kb 500kilometerert, az ut tenyleg jo de sokkal dragabb mint itthon az autopalya.
Inkább boldogan fizetné ki az ember akár a dupláját is, csak kapná meg azt a szolgáltatást, mint külföldön (útminőség, munkálatok kezelése, stb). Jóval többe van a futómű, a felni meg a fogorvos, mert kipereg a tömés a fogadból és ugye ezek a szar utak nem kicsit balesetveszélyesek is. Bár jó magyar szokás szerint a legjobb útjavítás a sebességkorlátozás.

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 13:42

RealAsensio írta: Nem tudom, te merre kozlekedsz, de altalanossagban kijelentheto, hogy a magyar utak katasztrofalis allapotban vannak.
Elég csak a legnagyobb fővárosi utakra gondolni. Hungária körút, az egyik legforgalmasabb út, és tényleg siralmas állapotban van. Évek óta semmi felújítás, 5 éve felújították a Róbert Károly körutat és azzal le is lett tudva.

Gyömrői út kőbányán, az már tényleg a legalja kb. 30-cal is úgy kell kerülgetni a kátyukat. Szintén kőbánya, Fehér út, katasztrófa az a rövid szakasz is. Üllői út Kökitől kifelé menő szakasza okádék. Helsinki-Grassalkovich is borzalmas, erre jártam majdnem 8 évig autóval minden nap, Határ út, kritikán aluli. És csomót nem említettem még pesten, ezeken járok a legtöbbet, és kegyetlen szar mind.

RealVazquez
Kedvenc játékosaid: CR

HozzászólásSzerző: RealVazquez » 2022. szeptember 22., csütörtök 13:34

zsuninnyo írta:
nmate írta: Szerintem amúgy a forgalom és közlekedési kultúra sokkal rosszabb itthon, mint az utak minősége.
Szerintem egyik sem kifejezetten rossz, osszegeseben nezve. Vannak jobbak es vannak rosszabbak is.
Persze az utak minosegevel az a baj, hogy a hozzaallas nem megfelelo. Alapvetoen kivalonak kene lennie, de a sok lopas / munkasok hanyagsaga miatt sikerul olyanokat csinalni, amilyenek...
A kultura sem jo, de azert mondjuk egy dashcam osszeallitas az orszagrol nyomaba sem erhet par masik orszagnak. Persze vannak sokkal jobbak is, termeszetesen.
Nem tudom, te merre kozlekedsz, de altalanossagban kijelentheto, hogy a magyar utak katasztrofalis allapotban vannak. Ez nem feltetlenul a jelenlegi kormany hibaja, hanem osszessegeben az elmult evtizedek munkassaga. Ami viszont szinten kijelentheto, hogy az elmult 5-8 evben az uj utak minosege kifejezetten jo, vagy kivalo. Nem lehet belekotni, itt Pest megyeben peldaul a 2/A patika lett, ezt kar vitatni. Szerintem fejlodik a hazai utepites, nyilvan vannak tularazasok, meg egyebek, de legalabb a minoseg mar europai szinvonal.
:goat:

Galacticos

HozzászólásSzerző: Galacticos » 2022. szeptember 22., csütörtök 12:54

Csak horvatban a hatartol lementek splitig es fizettek 225 kunat ami 13 ezer forint. Azert a kb 500kilometerert, az ut tenyleg jo de sokkal dragabb mint itthon az autopalya.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 22., csütörtök 12:44

Én Horvátországban nagyon klausztrofób vagyok attól, hogy érezhetően szűkebbek a sávok.

Caraway
Kedvenc csapatod: Manchester United

HozzászólásSzerző: Caraway » 2022. szeptember 22., csütörtök 12:41

A legzsenialisabb ut itthon az uj m4-es. :sziv:

Szolnok-Bp tav max 1 ora, forgalom minimalis, kivalo minosegu ut. Bar mind ilyen lenne.

Egyebkent voltam a nyaron Horvatorszagba, hat lehidaltam. Konkretan a tobbszaz kilometer alatt nem talalkoztam katyuval, legyen az kisvaros vagy autopalya. Nagyon patika volt minden.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 22., csütörtök 12:40

nmate írta: Szerintem amúgy a forgalom és közlekedési kultúra sokkal rosszabb itthon, mint az utak minősége.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. szeptember 22., csütörtök 12:34

Szerintem amúgy a forgalom és közlekedési kultúra sokkal rosszabb itthon, mint az utak minősége.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 11:31

kiserik írta:
rikko írta:

Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Az biztos, hogy Vitya bajban van és valahonnan kell neki a pénz. Most még csak így gyűjtöget, szerintem január elsejétől pedig már rendes áron lesz az üzemanyag is.

De rá kell szavazni, mert ő megoldja....
Én tavaly voltam. Jól esett 330km-en (Pince-Portoroz) használni azt az 5 km aszfaltot :lol: Végig kiváló minőségű, ahol éppen munkálatok voltak, ott remekül meg volt oldva a forgalom terelése minden fennakadás és dugó nélkül. Ahogy átjöttünk a határon egyből fel kellett hangosítani a rádiót, mert nem hallottuk a zötyögéstől.

Most én is matekolni fogok. Eddig 5 megyére megvettem az évest és ha néha szükség volt a többire, akkor vettem egy 10 naposat 3000-ért. Most gyakorlatilag 3-4 alaklom és a 10 naposok helyett jobban megéri az éveset venni majd. :hmmm:
Ezen en is jot nevettem :lol: Tobb, mint 600 km autopalyajuk van.

Ha az uzemanyagnak meg annyi az ara, akkor annyi. Nem azt kell nezni, hogy januartol "draga" lesz, hanem normal aras. Amit meg addig megsporolt az ember, gondolom mindenki felretette.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. szeptember 22., csütörtök 11:15

rikko írta:
Sierra írta:

Igen, másik kettő nem emelkedik számottevően. Az a baj, hogy annyit nem pályázok, hogy megérje nekem az éves. megyei még csak-csak, de abból is kell vagy 3, hogy amerre járok meglegyen. De a havi kilőve az tuti, ennyiért ki fog venni matricát? Őrület, a 10 napos is rohadt sok.

Sok e ? Szlovéniában a havi 40 juró aztán van 5 km aszfalt amin használod kb ...
Az biztos, hogy Vitya bajban van és valahonnan kell neki a pénz. Most még csak így gyűjtöget, szerintem január elsejétől pedig már rendes áron lesz az üzemanyag is.

De rá kell szavazni, mert ő megoldja....
Én tavaly voltam. Jól esett 330km-en (Pince-Portoroz) használni azt az 5 km aszfaltot :lol: Végig kiváló minőségű, ahol éppen munkálatok voltak, ott remekül meg volt oldva a forgalom terelése minden fennakadás és dugó nélkül. Ahogy átjöttünk a határon egyből fel kellett hangosítani a rádiót, mert nem hallottuk a zötyögéstől.

Most én is matekolni fogok. Eddig 5 megyére megvettem az évest és ha néha szükség volt a többire, akkor vettem egy 10 naposat 3000-ért. Most gyakorlatilag 3-4 alaklom és a 10 naposok helyett jobban megéri az éveset venni majd. :hmmm:

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:50

Patika??? Brutális kátyúk vannak rajta, főleg a külső sávban, rengetegszer koppan szegény autó ezekben a szarokban. Rengeteg úthiba van sajnos az M7-esen is, már azon a szakaszon is, amit bő 15 éve adtak át. De az M3-ashoz képest még elfogadható.
Lehet téged átbasztak és a 7es főutat használod mint autópálya? :D

Az M7 mellett lakom, heti többször járok le Pestre is, és a világosi lehajtóig is heti 1x. Ezen a távon tökéletes állapotban van, nemigazán értem miről beszélsz a rengeteg úthibával, hacsak nem a már Balaton melletti szakasz förtelmes amerre évente 2-3x megyek csak el, ott nem figyeltem még annyira.

Anyámnak van egy Twingoja, azzal is mentem már, azzal sem volt gond, szóval nemhiszem hogy csak nagyon faszák az abroncsok :D

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:48

Azért mert valamiért fizetsz, még nem lesz hibátlan.

Engem is felcsesztek az árak, mert mindig havit szoktam venni, de nem reális elvárás hogy ennyi pénzért az ország összes autópálya kilométere tükörsima legyen.

Vészesnek meg egyáltalán nem vészes a helyzet. M1 kutya volt felújítósdi előtt, de már az is élhető.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:47

Sierra írta:
Ott van pl az M35, ami az M3-ról megy le Debrecen felé, kb 40km-es szakasz, konkrétan hibátlan út. Még bukkanók se nagyon vannak, nem hogy kátyúk. Tükörsima. Én ezt várnám el egy autópályától.
Jo, az M35 viszonylag uj, es arrol nem is beszelve ott milyen forgalom van. Ennyi erovel az M6ot is idevehetned, vagy az M8-at

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:46

Egyáltalán nem erre gondoltam, de mivel ezért fizetni kell, és ezen megy a leggyorsabban az ember, elvárnám, hogy tükörsima legyen, és ne legyen tele úthibával. Itt egy nagyobb bukkanó, kátyú végzetes lehet.
Ereztem en, hogy az elvarasokkal van gond. :mrgreen: Ismetlem, havi 1400 Ft-ba kerul neked az alapszukseglet lefedese, 1400...3 uveg kola.

Az M30-as mikor epult? Na ugye. Majd nezd meg 60 evesen.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. szeptember 22., csütörtök 10:40

Realista24 írta: Ne haragudj, de ugy irtad le az M7-est, mint valami roman alsobbrendu utat, ami egyertelmuen nem igaz.
Egyáltalán nem erre gondoltam, de mivel ezért fizetni kell, és ezen megy a leggyorsabban az ember, elvárnám, hogy tükörsima legyen, és ne legyen tele úthibával. Itt egy nagyobb bukkanó, kátyú végzetes lehet.
Professore írta: Ballonosabb gumival nem szabadna gondot jelentsen ésszerű tempó mellett. Más kérdés hogy ezek már nincsenek divatban.
Az M7-en én se tapasztaltam vészes kátyúkat augusztus végén, bár a patikatol azért messze áll.
Az én kocsimon nem ballonos a gumi. :ike: szóval minden úthiba felerősödik.
Én se azt írtam, hogy fél méteres kátyúk vannak, de a patikától kurva messze van. Rengeteg úthiba van az M7-esen is. Ott van pl az M35, ami az M3-ról megy le Debrecen felé, kb 40km-es szakasz, konkrétan hibátlan út. Még bukkanók se nagyon vannak, nem hogy kátyúk. Tükörsima. Én ezt várnám el egy autópályától.

Vissza: