Politika
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
Télen 6 TWh villamos energiát kell importálni a legjobb esetben is, ha a mátrai erőmű továbbra is beteg, akkor többet, ha a paksi első blokk nem tud elindulni, akkor még többet. Ennek mintegy fele a szaldós elszámolás visszahasználata lesz, amiért az MVM-nek 0 forintot fognak fizetni, míg az MVM az import piacról kell beszerezze ezt a mennyiséget, ami 500-1500 milliárd forint lesz, függően attól, hogy mennyi EUR/MWh télen az import ár és mennyi az EUR/HUF váltás.
A fenti visszahasználat kifejezés azt jelenti , hogy akik nyáron a HMKE-ben (és vannak vagy 850 ezren) többletet termeltek azok most a drága importból azt visszahasználják. Így januárban kb 0-át fizetnek be. De a költségvetésből rámegy kb 1000 mrd.
Sajnos januárban lesz az éves csúcsfogyasztás is, nem csak nálunk, hanem mindenhol. Nálunk egyébként évről évre rekordot dönt az éves csúcsfogyasztás. Ebből fakadóan két kérdés merül fel, honnan lesz a plusz energia, és arra honnan lesz pénz.
Nyekk.
Egy ideális világban józan ésszel már ott tartanánk, hogy átvágják a szalagot paks2-nél és megindulhat a termelés. De sajnos sokan úgy vélekedtek hogy ez egy nagyon rossz ötlet.
A fenti visszahasználat kifejezés azt jelenti , hogy akik nyáron a HMKE-ben (és vannak vagy 850 ezren) többletet termeltek azok most a drága importból azt visszahasználják. Így januárban kb 0-át fizetnek be. De a költségvetésből rámegy kb 1000 mrd.
Sajnos januárban lesz az éves csúcsfogyasztás is, nem csak nálunk, hanem mindenhol. Nálunk egyébként évről évre rekordot dönt az éves csúcsfogyasztás. Ebből fakadóan két kérdés merül fel, honnan lesz a plusz energia, és arra honnan lesz pénz.
Nyekk.
Egy ideális világban józan ésszel már ott tartanánk, hogy átvágják a szalagot paks2-nél és megindulhat a termelés. De sajnos sokan úgy vélekedtek hogy ez egy nagyon rossz ötlet.
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
A nagy akarasnak befossantas lesz a vegerikko írta:Ráadásul most beütött náluk a rotavírus is.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Hatalmas a káosz , csak jól titkolják. Vágja már rendesen őket az a bizonyos pengeél.Realista24 írta: A jelek szerint eleg jol birjak sajnos. Ahogy mindegyik erdekelt fel.
Természetesen ők is benne vannak a buliban, így túl fogják élni. Mármint a felső tízezer. A kicsit pedig már most ássák a gödröket.
Ráadásul most beütött náluk a rotavírus is.
Meghallgattam, botrány.....besteve7 írta: Ami még szomorúbb, most hallgatom Gyúrcsány interjút, kezdem érteni, miért tervez a FIDESZ 2060-ig
Ő soha semmiről nem tehet, soha nem hibáznak, érdekes látásmód
Ez olyan mikor elképzelitek milyen lesz ez az interjú, mert tudjuk milyen az emberke és 100%osan ugyanolyan is lett
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
A jelek szerint eleg jol birjak sajnos. Ahogy mindegyik erdekelt fel.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Igen van. Ugyanis az oroszok is csak azért tartják jól magukat mert mesterségesen alakították a dolgokat. 75-80 rubel volt egy euró a háború előtt. Aztán a háború első napjaiban felment 120-130-ra. Ott belenyúltak és volt az 55 is, most kezd ismét gyengülni. Ezzel együtt a forint brutálisan esett, gondolom a fidesz hathatós közreműködésével. Így ha a ruszkik sem bírják tovább és a fidesz is észhez tér, akkor a 4-5 forintos rubel simán vissza fog állni. Az oroszok is nagyon a végén vannak ennek a manipulációnak. Nem tudom meddig tudják még tartani ezt az árfolyamot.Realista24 írta:Te vagy a rubeles user, ugye?rikko írta:
Ha nem lép az EU akkor nagyon be fog zuhanni a dolog.
Pont ez volt a cél a tengerentúlon. Gyengíteni Európát.
A forint gyengülése pedig a gyalázatos Fideszes keverések egyike. Meg lehet nézni, hogy a másik nem euróval játszó országokban mekkora esés volt. Illetve azt is, hogy a Rubel a háború előtt 4,12 volt most meg az MNB szerint 7,34....
Aki szerint van esely az ujra 4 ft koruli rubelre.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Ami még szomorúbb, most hallgatom Gyúrcsány interjút, kezdem érteni, miért tervez a FIDESZ 2060-ig
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Te vagy a rubeles user, ugye?rikko írta:Ha nem lép az EU akkor nagyon be fog zuhanni a dolog.besteve7 írta:
Lehet fideszezni, persze ők is sokat tettek a forint gyengeségéért, de elég ha megnézed a Dollár-Euro árfolyamot az elmúlt egy hónapban, rögtön kiderül, h itt ennél sokkal komplexebb folyamat van a háttérben.
A forint gyengülése pedig a gyalázatos Fideszes keverések egyike. Meg lehet nézni, hogy a másik nem euróval játszó országokban mekkora esés volt. Illetve azt is, hogy a Rubel a háború előtt 4,12 volt most meg az MNB szerint 7,34....
Aki szerint van esely az ujra 4 ft koruli rubelre.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
Ha nem lép az EU akkor nagyon be fog zuhanni a dolog.besteve7 írta:Lehet fideszezni, persze ők is sokat tettek a forint gyengeségéért, de elég ha megnézed a Dollár-Euro árfolyamot az elmúlt egy hónapban, rögtön kiderül, h itt ennél sokkal komplexebb folyamat van a háttérben.gutihaz14 írta: kozben 432 a dollar. fidesz.
Az minden gazdasági elemző szerint teljesen egyértelmű, hogy az EUs pénzek meg nem kapása hatással van az árfolyamra. Senki nem mondja hogy csak ez van hatással, nyilván vannak globális problémák, de ennek a hatását vitatni szerintem elég botorság.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Casillas, Falcaó
Szerintem senki se mondta, hogy a hazai helyzet: infláció mérete, forint gyengülése stb nem a Fidesz "munkájának" köszönhető. Én arra reflektáltam, hogy a dollár az utóbi időben lényegében minden valutához képest kilőtt. Az egész eurozóna gyengül, tépik az Eurot és zónához tartozó többi pénznemet is. És ez a Fidesztől független, de itt sokaknak a Fidesz olyan,mint Fideszesnek: Soros Amint meglátják rögtön ugranakcsababarca írta: Csak van köze a magyar államnak, piacnak, gazdaságnak a forint gyengüléséhez.
Nem csak a dollárhoz képest gyengül folyamatosan, ráadásul általában akkor gyengül nagyot, amikor valami kormánybejelentés történik.
Valami hatása csak van ezeknek.
Nekem mindegy, úgyis megmagyarázzák a végén, hogy nekünk ez jó.
CSak azt sajnálom, hogy nem most dolgoztam az USA-ban
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Bocsass meg, Te az euro es a dollar viszonyarol irtal, en meg a forint es az euro/dollarrol, szoval igazad van. Sry!Realista24 írta:Te mirol beszelsz? EUR/USD-hez mi koze a magyaroknak? Meseld mar el.RealAsensio írta:
Hat persze, hogy nem, itt senki semmirol nem tehet, mindig mas. Mar bocsanat, de igen is tehetnek rola, elen a penzugyminiszterrel, az o feladatuk, hogy a gazdasagot stabilan tartsak. Alaposan bearazzak a forintot, erdekes modon a kornyezo orszagokban miert nincs ilyen jellegu instabilitas?
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Csak van köze a magyar államnak, piacnak, gazdaságnak a forint gyengüléséhez.
Nem csak a dollárhoz képest gyengül folyamatosan, ráadásul általában akkor gyengül nagyot, amikor valami kormánybejelentés történik.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
vegzetes ketharmadot. "minket ugysem erint mert forintban fizetunk mindenert"de hosszu tavon ez a folyamat vegzetes lehet
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
Nekik pont ezért jó, mert így az EU-s pénzekből is többet tudnak ellopni.RealAsensio írta: Rovid tavon jo, vagy alkalmankent jo a gyenge forint, mert az euroban kapott penzek tobbet ernek, de hosszu tavon ez a folyamat vegzetes lehet.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Te mirol beszelsz? EUR/USD-hez mi koze a magyaroknak? Meseld mar el.RealAsensio írta:Hat persze, hogy nem, itt senki semmirol nem tehet, mindig mas. Mar bocsanat, de igen is tehetnek rola, elen a penzugyminiszterrel, az o feladatuk, hogy a gazdasagot stabilan tartsak. Alaposan bearazzak a forintot, erdekes modon a kornyezo orszagokban miert nincs ilyen jellegu instabilitas?Realista24 írta:
Az lehet, de hogy eljutott ide az eur/usd, az nem a mi kis hazankon, plane nem Vityan mult.
Maximum csak almodozhat ekkora erorol.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- RealVazquez
A dollarhoz kepest meg az euro is jelentosen esett az elmult idoszakokban, szoval ez mas teszta, de a forint az osszes devizahoz kepest gyengul, ott vannak a szamok, nem hazudnak. Rovid tavon jo, vagy alkalmankent jo a gyenge forint, mert az euroban kapott penzek tobbet ernek, de hosszu tavon ez a folyamat vegzetes lehet.cart írta: A japan jen 25%-ot gyengult a dollarhoz kepest az elmult evben, biztos arrol is ok tehetnek
A japan jen 25%-ot gyengult a dollarhoz kepest az elmult evben, biztos arrol is ok tehetnek
- RealVazquez
Hat persze, hogy nem, itt senki semmirol nem tehet, mindig mas. Mar bocsanat, de igen is tehetnek rola, elen a penzugyminiszterrel, az o feladatuk, hogy a gazdasagot stabilan tartsak. Alaposan bearazzak a forintot, erdekes modon a kornyezo orszagokban miert nincs ilyen jellegu instabilitas?Realista24 írta:Az lehet, de hogy eljutott ide az eur/usd, az nem a mi kis hazankon, plane nem Vityan mult.revolver írta: ma a huf esik, az usd/eur nem mozog nagyon.
-
- Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa
Igazad van, én csak a mai esésre reagáltam.Az lehet, de hogy eljutott ide az eur/usd, az nem a mi kis hazankon, plane nem Vityan mult.
De amúgy az amerikai techcégeknek meg aki exportál nem jó ez az erős dollár, szóval kíváncsi vagyok meddig hagyják erősödni.