Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 11., kedd 12:21

kierkegaard írta: de mi köze az egésznek usának?

Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége
kierkegaard írta: Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége
szépen megválaszoltad :kalapos:

Nyilván csípőből itélem el ezt az egész szart, Oroszok támadtak, nincs miről beszélni. Ám látva azt hogy a dollár hogy gyalult minden más valutát a földbe pár hónap alatt azért én is felteszem magamnak a kérdést : mennyire érdeke Amerikának a béke? :hmmm:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2022. október 11., kedd 11:58

de mi köze az egésznek usának? A szankcionálások akkor is voltak amikor 2014ben megtámadták ukrajnát és most is szankcionálnak, miután újra megtámadták ukrajnát. Az oroszoknak fel kellett verni az árakat.

Ha arról szólna a háború amit bekamuztak, akkor kijevet békén hagyták volna. na mindegy. Nyilván az usának is megvan a saját érdekeltsége, ahogy indiának, kinának, az opec országoknak is a háborúból...Viszont a háborút az oroszok inditották el, okkal.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. október 11., kedd 11:46

Nagyon meg kell sürgetni a béketárgyalásokat. Egyébként nagyon durva tél, 2023-2024 elé nézünk.
Gazdaságilag már most is véres Európa torka. Ha a német autóipar leül, márpedig bőven van rá esély, akkor durva jövőkép fog kialakulni.
Itt csak az mentheti meg a katasztrófáról az öreg kontinenst, ha Putyesz és a főbohóc leülnek és békét kötnek. Azonban ezt az USA nem akarja, hisz a dollár egyből gyengülne, a cseppfolyós gáz kevésbé lenne eladható.

Be kell látni, ha nem lesz béke még idén, jövőre mindenki nagyon szenvedni fog. Kivétel az a pár tízezer akiknek 10 generációra való pénzük van.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. október 11., kedd 11:16

Marky írta: Majd 2-3 honap futesszezon es a nagy karacsonyi penzszoras utan meglatjuk mi lesz.
Egyszer mondjuk kiprobalhatnak az emberek milyen ha nem vesznek minden evben uj tevet, meg 2-3 evente uj kocsit, hanem valamennyit felreraknak inkabb ilyen helyzetekre.
Mondjuk Magyarorszagon mindig az a vege hogy a kormany kisegiti a balfasz embereket a tobbiek karara. Inentol nem is varhato el a penzugyi tudatossag az embverektol.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 11:16

Sierra írta:
kiserik írta: Nem nagyon értem ezt a Budapest(nagyvárosok) VS falu megkülönböztetést.
Arra gondolok, hogy én pl panelban lakom és szerencsére semmit nem érzek a rezsicsökkentés csökkentésből. A távhő eddig is drága volt alapjáraton, gáz csak gáztűzhely formájában van amit alig használok, és ott is átalány díj van. Árammal meg spórolok ahol tudok. Szóval én nem érzem úgy, hogy jelentősen romlott volna az életszínvonalam, mióta van az az egész szarság. Persze a boltban többet hagyok ott kajára, de szerencsére a fizum is növekedik évről évre már. Viszont aki falun lakik kertesházban, ott teljesen más a fűtés, a gáz stb. Ők tényleg megszívták. Az meg köztudott, hogy vidéken/falun sokkal alacsonyabb az átlagfizetés mint pl a fővárosban.
Én meg arra gondolok, hogy falun megválaszthatom, hogy mivel és mennyit fűtök (fa, áram, gáz, stb, sőt, napelemet is tehetek fel akár ingyen), míg Te ki vagy téve a távhőnek és majd meglátjuk, hogy hány fok lesz télen az, amit kapsz. Megtermelhetem az élelmiszert csupán munkával, neked minden falatért fizetned kell. Én önellátó tudok lenni, Te ki vagy szolgáltatva elég sok mindennek. A fizetés persze több a fővárosban, de az élet is sokkal drágább.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 11:04

zsuninnyo írta:
Mandiner, rakattintani sem erdemes.
Nem a cikk lehozojanak ertekelese miatt dobtam be, hanem kivancsisagbol, hogy ki hogyan latja azt, amit lehoz a kattintani sem erdemes cikk.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2022. október 11., kedd 11:02

Ember legyen a talpán aki a jelenleg helyzetben józan ésszel feltudja mérni a helyzetet.

Persze kurvára nem segít a médiumok előélete, gyakorlatilag van egy alapfelállás:

tábor "A" --> 444/telex stb kaliberű portálok = dollárbaloldali hazaáruló mocsadék férgek.
tábor "B" --> Origo/mandiner stb kaliberű portálok = rubeljobboldali hazaáruló mocsadék férgek.

van igazság a cikkben amit küldtél, pokoli lehet a következő félév( is ).

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 11:01

Sierra írta:
kiserik írta: Nem nagyon értem ezt a Budapest(nagyvárosok) VS falu megkülönböztetést.
Arra gondolok, hogy én pl panelban lakom és szerencsére semmit nem érzek a rezsicsökkentés csökkentésből. A távhő eddig is drága volt alapjáraton, gáz csak gáztűzhely formájában van amit alig használok, és ott is átalány díj van. Árammal meg spórolok ahol tudok. Szóval én nem érzem úgy, hogy jelentősen romlott volna az életszínvonalam, mióta van az az egész szarság. Persze a boltban többet hagyok ott kajára, de szerencsére a fizum is növekedik évről évre már. Viszont aki falun lakik kertesházban, ott teljesen más a fűtés, a gáz stb. Ők tényleg megszívták. Az meg köztudott, hogy vidéken/falun sokkal alacsonyabb az átlagfizetés mint pl a fővárosban.
De hogy ereznel, ha csak most kezdodott, a futesszezon meg meg el sem indult, az uzemanyagot 480ert kapod 800 helyett, a tavhohoz meg nem nyultak meg iden hozza.

Kozben a boltban tobbet fizetsz, de elintezed annyival, hogy no a fizu is, igy eletszinvonal nem csokken. De nem is no, hanem stagnal.
Aztan majd beut, amit feljebb irtam.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2022. október 11., kedd 10:58

Sierra írta: Sok embert még így se érint az egész szarság, ami jelenleg van. Ugyanúgy költik a pénzt, új autó, új ruhák stb. Itt Bp-n főleg, falun persze más a helyzet, ott tényleg szarban lesznek az emberek.
Meg oktober kozepe sincs, terjunk erre vissza januarban. Jelenleg sokan inkabb letagadjak a hanyatlast. Majd 2-3 honap futesszezon es a nagy karacsonyi penzszoras utan meglatjuk mi lesz.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 11., kedd 10:56

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2022. október 11., kedd 10:49

Sierra írta:
Szokásos ijesztgető cikk. Persze sok igazság van benne, de ezek az arcok szeretnek nagyokat mondani. Sok embert még így se érint az egész szarság, ami jelenleg van. Ugyanúgy költik a pénzt, új autó, új ruhák stb. Itt Bp-n főleg, falun persze más a helyzet, ott tényleg szarban lesznek az emberek. De a nagyvárosokban szerintem a brutálisan emelkedő élelmiszer árakon kívül sokat nem éreznek az emberek.
Nem nagyon értem ezt a Budapest(nagyvárosok) VS falu megkülönböztetést.

(Off: pár napja az első hozzászólás, ahol dilemmába estem, tolják rá egy lefelé nyilat, vagy tegyem fel a kérdést? Minden mást megoldottam nyilakkal. Tényleg remek dolog ez, ha ráérez az ember...)
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 11., kedd 10:42

Szokásos ijesztgető cikk. Persze sok igazság van benne, de ezek az arcok szeretnek nagyokat mondani. Sok embert még így se érint az egész szarság, ami jelenleg van. Ugyanúgy költik a pénzt, új autó, új ruhák stb. Itt Bp-n főleg, falun persze más a helyzet, ott tényleg szarban lesznek az emberek. De a nagyvárosokban szerintem a brutálisan emelkedő élelmiszer árakon kívül sokat nem éreznek az emberek.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. október 11., kedd 10:11

Mandiner, rakattintani sem erdemes.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 11., kedd 10:07

https://mandiner.hu/cikk/20221011_europa_energia_valsag

Velemeny?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

revolver
Kedvenc játékosaid: Luis Figo, Xabi Alonso, Raphael Varane, Alvaro Arbeloa

HozzászólásSzerző: revolver » 2022. október 10., hétfő 17:09

Nalunk 450 a terv arfolyam mar, ahol dolgozom.
Tavaly ilyenkor 411-es arfolyamot kaptunk az anyacegtol, huledeztunk, hogy idiotak, aztan mar egesz jo.

Egyebkent most a decemberi EUR future arfolyam 435, marciusi 448, juniusi 460 es egy ev mulva szeptember 473. Hogy valoban ennyi lesz-e nem tudom, de nem tul bizalomgerjeszto.

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. október 10., hétfő 14:47

Dollar meg euro nagy spanok, kez a kezben törnek ujabb es ujabb csucsokra.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2022. október 8., szombat 12:22

Ha hinnek a pokolban, remelnem, hogy az osszes ilyen “szerzo” ott rohad majd az idok vegezeteig.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. október 8., szombat 12:18

gutihaz14 írta: 143. szinvonalas propaganda oldal:

https://mindenszo.hu/futobolondok-kiele ... rasi-hiba/

milyen szinten lehetnek az allando olvasoik ha az cikkirok is ennyire sotetek?
fú geci, ez már tényleg a legalja szint kb. :D az iróniát kanyarból se ismeri a "szerző". Vagyis valszeg ismeri, csak tudatosan az ostoba buta embereknek írodik a cikk, akik viszont valóban nem ismerik, így egy újabb ügy amivel lehet hergelni őket. :) Tökéletes ez a gépezet na.

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2022. október 8., szombat 12:15

Nepszamlalast tolotte valaki mar? Nem gyenge kerdesek vannak benne, azert a nemethez kepest nem semmi.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2022. október 8., szombat 11:40

143. szinvonalas propaganda oldal:

https://mindenszo.hu/futobolondok-kiele ... rasi-hiba/

milyen szinten lehetnek az allando olvasoik ha az cikkirok is ennyire sotetek?
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Vissza: