Úgy adtam elő, hogy ÉN kiválthatom. Ahogy Sierra is a saját lehetőségeit hozta példának. A többi a beszélgetés során jött fel: 50 ha és 100 háziállat kell. Gondolom rémlik.Realista24 írta:Te irtad, hogy aki kertes hazban lakik, annak van valasztasa. Pluszban ugy adtad elo, hogy kivalthatja egy az egyben a boltot vele.kiserik írta:
Ad 1: nem magyarázkodom
Ad 2: nem hátrálok ki semmiből
Ad 3: ahogyan 20-30-40 évvel ezelőtt minden falusi meg tudta termelni magának az élelmet, úgy ez ma is lehetséges lenne, ha nem is teljes mértékben, de azért elég számottevően. Amiért ez nem így van, az főként az elkényelmesedés, kis mértekben a hozzá nem értésből fakadó csalódás. Ne így legyen, de afelé tart a világ, ha beüt a kaka, akkor vagy ellátod magad, vagy éhezel.
Nem értem a kötekedésed, mikor nekem csak azzal a sztereotípiával volt bajom, hogy a városiak észre sem veszik a mostani helyzetet, szegény falusiak meg fűteni sem fognak tudni (sarkítva persze, de ez volt a lényeg).
Aztan finomitottad, es kozben nem veszel eszre egy csomo tenyezot, ami szamos csaladi hazban lako embert meg tud akadalyozni abban hogy gazdalkodjon, plane "hust" termeljen.
Te vagy a mezogazdasz, de mintha lenne - vagy legalabbis volt - olyan kitetel is, hogy bizonyos besorolasu ovezetekben eleve nem tarthatsz haziallatot.
A nem gazdalkodasnak lehetnek egeszsegugyi/fizikai okai is, de infrastrukturalis is, meg akkor is, ha csak 30 nm-rol van szo.
Es meg szamos ervet lehetne sorolni amellett, hogy ami neked a vilag legtermeszetesebb dolga, az sokaknak akkor sem menne, ha belegebed.
Természetesen lehetnek olyan helyi rendeletek, amik tiltják a haszonállatok tartását. Én még ilyenről nem hallottam, de el tudom képzelni.
Természetesen lehetnek olyan okok, ami miatt valaki nem tud otthon termeszteni, de nem ez az általános. Egyébként rengeteg technológia van, ami pl kiküszöböli a megerőltető fizikai munkát.
Az egy nagyon nagy probléma, hogy a gazdálkodás alapjai már nem természetesek minden falusinak. De természetesen tanulni sohasem késő. Továbbra is ez csak egy lehetőség, ami nem nagyon van egy panelben.