2014-ben Oroszország katonai agresszióval annektálta Krímet. Utána a donbaszi régióban (a jelenleginél sokkal alacsonyabb intenzitású) harcok indultak az orosz szeparatisták és az ukránok között. Az orosz szeparatistákat hivatalosan nem támogatta Oroszország, de Putyin a Donbaszt már akkor a Novorossiya (új Oroszország) részeként aposztrofálta, és nehéz nem arra gondolni, hogy nemhivatalosan aktívan támogatta a szeparatistákat.kiserik írta: Tegyél mellé egy olyan tényt, hogy 2014 óta Kelet Ukrajnában több, mint 14.000 ember halt meg, ezek közül 3.000 civil, főként orosz nemzetiségű ukrán állampolgár az ukrán ""hardsereg"" szorgos munkája által (ENSZ becslés). Kíváncsi lennék, hogy milyen lenne a megítélése a ""békés, ártatlan"" Ukrajnának, ha ez az ország nyugati felén zajlott volna.
Politika
-
- Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Re: Politika
-
Írod, hogy nincs fehér-fekete még is fehér feketén látod a dolgokat. Illetve elbagatelizálsz dolgokat, dekriminalizálsz jelenségeket.
"A médiát viszont a politika irányítja. Mindenhol, nem csak hazánkban."
Ez tévedés. Alapból tisztázni kell azt, hogy mit jelent az irányítja kifejezés? Az index balliberális vezetésnél is írt kormánykritikus cikkeket és most is ezt teszi a telex. Az egyik lehozza a korrupciós ügyeket mindkét oldalról, a másik nem. Az egyiknél kirúgják az újságírót kormánykritikus cikkért a másikat nem. A kesma boss-t kivágták miután azt merte mondani, hogy a jó tollú újságírók a másik oldalon vannak.
Amikor az indexnél új péter azt érezte, hogy túl nagy nyomás éri őket akkor dobbantott és megalakitotta a 444-et. a new york times tulajdonosa pedig nem adta el az újságot Jeff Bezos-nak.
Igen, néha kérnek ezt azt az újságoktól pénzért. Megcsinálják..de teljes befolyásuk nincs FÜGGETLEN lapokhoz.
Nagyon érdekes, hogy jöttek a cikkek, hogy az orosz gazdaság nem tartható fent xy dollár olajárnál majd rögtön rá pár héttel megtámadják az ukránokat az energetikai árak meg felszöktek. Csökkent a kereslet az árak még is magasak. A 444 legalább képes volt megírni egy cikket arról, hogy hogy is müködik a tözsde ebben a viszonylatban.
Válság van, válság idején háború van. Az oroszok IS mindig háborúztak ha baj volt.
Putyin le se hugyozza hány orosz halt meg ukrajnában. Ha zavarná otthon nem püfölné a saját embereit.
"A médiát viszont a politika irányítja. Mindenhol, nem csak hazánkban."
Ez tévedés. Alapból tisztázni kell azt, hogy mit jelent az irányítja kifejezés? Az index balliberális vezetésnél is írt kormánykritikus cikkeket és most is ezt teszi a telex. Az egyik lehozza a korrupciós ügyeket mindkét oldalról, a másik nem. Az egyiknél kirúgják az újságírót kormánykritikus cikkért a másikat nem. A kesma boss-t kivágták miután azt merte mondani, hogy a jó tollú újságírók a másik oldalon vannak.
Amikor az indexnél új péter azt érezte, hogy túl nagy nyomás éri őket akkor dobbantott és megalakitotta a 444-et. a new york times tulajdonosa pedig nem adta el az újságot Jeff Bezos-nak.
Igen, néha kérnek ezt azt az újságoktól pénzért. Megcsinálják..de teljes befolyásuk nincs FÜGGETLEN lapokhoz.
Nagyon érdekes, hogy jöttek a cikkek, hogy az orosz gazdaság nem tartható fent xy dollár olajárnál majd rögtön rá pár héttel megtámadják az ukránokat az energetikai árak meg felszöktek. Csökkent a kereslet az árak még is magasak. A 444 legalább képes volt megírni egy cikket arról, hogy hogy is müködik a tözsde ebben a viszonylatban.
Válság van, válság idején háború van. Az oroszok IS mindig háborúztak ha baj volt.
Putyin le se hugyozza hány orosz halt meg ukrajnában. Ha zavarná otthon nem püfölné a saját embereit.
Tegyél mellé egy olyan tényt, hogy 2014 óta Kelet Ukrajnában több, mint 14.000 ember halt meg, ezek közül 3.000 civil, főként orosz nemzetiségű ukrán állampolgár az ukrán ""hardsereg"" szorgos munkája által (ENSZ becslés). Kíváncsi lennék, hogy milyen lenne a megítélése a ""békés, ártatlan"" Ukrajnának, ha ez az ország nyugati felén zajlott volna.cart írta: A raketat meg mindig az orosz katonak lottek ki Putyin parancsara, ami lerombolta az ukran korhazat meg iskolakat. Ezeket a tenyeket nem tudom hogy lehet mashogy ertelmezni
Természetesen tudjuk, hogy ezek csak ürügyek. Ahogyan a fenti ürügy az oroszoknak, úgy ürügy a másik oldalnak a kórház meg iskola. Persze fals hírek, videók és képek készítésében és publikálásában mindkét fél jártas. Erre írtam, hogy nincs fehér és nincs fekete. Csak meg kell néznia két narratívát:
- orosz: ők felszabadítani mennek az orosz nemzetiségi területeket
- ukrán (amerikai): az oroszok el akarják foglalni egész Ukrajnát és nem akarnak majd megállni az ukrán határnál... (most már inkább átállt ez a narratíva arra, hogy Putyin régi-új Szovjetuniót akar)
Közben meg rohadtul nem erről szól az egész.
Bocsi. Soha nem nézek m1-et, se semmilyen állami médiumot.gutihaz14 írta:m1 nezonek ez mashogy jon lecart írta: A raketat meg mindig az orosz katonak lottek ki Putyin parancsara, ami lerombolta az ukran korhazat meg iskolakat. Ezeket a tenyeket nem tudom hogy lehet mashogy ertelmezni
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
m1 nezonek ez mashogy jon lecart írta: A raketat meg mindig az orosz katonak lottek ki Putyin parancsara, ami lerombolta az ukran korhazat meg iskolakat. Ezeket a tenyeket nem tudom hogy lehet mashogy ertelmezni
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
A raketat meg mindig az orosz katonak lottek ki Putyin parancsara, ami lerombolta az ukran korhazat meg iskolakat. Ezeket a tenyeket nem tudom hogy lehet mashogy ertelmezni
És az nem jutott az eszedbe, hogy mi van, ha nincs/nem volt más választása? (CIA)Halfkey írta:Az amúgy megvan hogy a rakéták Kijevben csapódnak a héten a front meg jóval odébb van? De volt egyébként a front Kijevnél is, mégis ott volt. Én nem mondom hogy a modern Dugovics Titusz emberünk de nemtudom miért kell elvenni az érdemeit. Nagyon remélem soha nem kell megtudnotok milyen döntés lehet ez. Én vagyok annyira realista (kis r), hogy szinte biztos vagyok benne hogy a családot a kocsiba rakva már a szomszéd országban lennék. De ezek szerint nektek ez fel sem merül, alap hogy Budapesten elvagytok miközben támadják az országot, hisz a metroba be lehet húzódni és úgysincs ott a front.ikelemen5 írta:
Bocsanat, de az ember nem a fronton harcol. Úgy tudom elképzelni, hogy egy atom bunkerben ül, és időnként kimegy Facebookra lőni egy képet.
Sokan bátrabbak tűnnek nekem, például egy “egyszerű” katona is.
Azt nem tudom, hogy ki hogy képzeli el ennek az egésznek a véget. Valahogy nem látom, hogy ennek hogy lesz pozitív lecsengésű vége..
Ebben a háborúban és úgy az egész világon mindenki mindig hazudik és mindenki igazat is mond. Mindennek sok oldala van, így belefér, hogy mindenki a saját maga verzióját nevezze igaznak. A média világát éljük. Olyan világot, ahol a média mondja meg, hogy mi az igazság. A médiát viszont a politika irányítja. Mindenhol, nem csak hazánkban. Nincs fehér és nincs fekete. Érdemes minden lehető oldalról megvizsgálni egy eseményt és utána eldönteni, hogy miben hisz az ember, de azt tudni kell, hogy ez nem feltétlenül lesz igaz.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- BlancoMark
Ebben az illiberalis es merhetetlenul centralizalt politikai (es gazdasagi) kornyezetben a Forint sajnos menthetetlen. Az ev vege korulre projektalhato a 450 forintos hatar.Realista24 írta: EUR Éves maximum: 429,994
USD Éves maximum: 443,911
https://444.hu/2022/10/11/csaba-laszlo- ... -szindroma
Erdekes, hogy ahogy ezek a szakemberek kikerulnek a prixisbol, egybol tudjak hogy hogyan kene az orszagot vezetni.
Az amúgy megvan hogy a rakéták Kijevben csapódnak a héten a front meg jóval odébb van? De volt egyébként a front Kijevnél is, mégis ott volt. Én nem mondom hogy a modern Dugovics Titusz emberünk de nemtudom miért kell elvenni az érdemeit. Nagyon remélem soha nem kell megtudnotok milyen döntés lehet ez. Én vagyok annyira realista (kis r), hogy szinte biztos vagyok benne hogy a családot a kocsiba rakva már a szomszéd országban lennék. De ezek szerint nektek ez fel sem merül, alap hogy Budapesten elvagytok miközben támadják az országot, hisz a metroba be lehet húzódni és úgysincs ott a front.ikelemen5 írta:Bocsanat, de az ember nem a fronton harcol. Úgy tudom elképzelni, hogy egy atom bunkerben ül, és időnként kimegy Facebookra lőni egy képet.Halfkey írta:
Szerintem ez nem igaz, attól az oroszok pont rádkúrhatnak egy rakétát hogy mekkora hatalom áll mögötted. Nem érnek oda, az országod nyerhet de te meghalhatsz. Ez pedig bátorság, nem biztos hogy sokan csinálnák itt a gyakorlatban ezt.
Azt nem tudom, hogy ki hogy képzeli el ennek az egésznek a véget. Valahogy nem látom, hogy ennek hogy lesz pozitív lecsengésű vége..
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
EUR Éves maximum: 429,994
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Bocsanat, de az ember nem a fronton harcol. Úgy tudom elképzelni, hogy egy atom bunkerben ül, és időnként kimegy Facebookra lőni egy képet.Halfkey írta:Szerintem ez nem igaz, attól az oroszok pont rádkúrhatnak egy rakétát hogy mekkora hatalom áll mögötted. Nem érnek oda, az országod nyerhet de te meghalhatsz. Ez pedig bátorság, nem biztos hogy sokan csinálnák itt a gyakorlatban ezt.rikko írta:
Mint írtam tegnap is, úgy könnyű "kockáztatni" , hogy a világ legnagyobb és legkomolyabb hadserege beáll mögéd.
Ez pont olyan, mint a mai magyar politika. Orbán a haveroknak szabad kezet ad ,az csinálnak amit kb akarnak. Így könnyű.
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
Szerintem ez nem igaz, attól az oroszok pont rádkúrhatnak egy rakétát hogy mekkora hatalom áll mögötted. Nem érnek oda, az országod nyerhet de te meghalhatsz. Ez pedig bátorság, nem biztos hogy sokan csinálnák itt a gyakorlatban ezt.rikko írta:Mint írtam tegnap is, úgy könnyű "kockáztatni" , hogy a világ legnagyobb és legkomolyabb hadserege beáll mögéd.node írta: Nem azt mondom ezzel, hogy kötelező a kánonnal egyetérteni. Csak azt, hogy ha az egyik fél részéről elfogadja valaki, hogy csupán az érdekeit védi, az fogadja el ugyanazt a másik fél részéről is. Zelenszkij és az ukrán többség pontosan azt csinálja, amit a saját szempontjukból ebben a kényszerhelyzetben jónak gondolnak. Nem mellesleg Zelenszkij éppenhogy sokkal bátrabban viselkedik, mint bármelyik kortárs politikus, hiszen konkrétan az életét kockáztatja, ráadásul kurva nagy felelősséget vett magára. Minden, csak nem bohóc. És ez nem azt jelenti, hogy egyet kell vele érteni, vagy hősnek tekinteni, de azért minimális tiszteletet mindenképpen megérdemel.
Ez pont olyan, mint a mai magyar politika. Orbán a haveroknak szabad kezet ad ,az csinálnak amit kb akarnak. Így könnyű.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Mint írtam tegnap is, úgy könnyű "kockáztatni" , hogy a világ legnagyobb és legkomolyabb hadserege beáll mögéd.node írta: Nem azt mondom ezzel, hogy kötelező a kánonnal egyetérteni. Csak azt, hogy ha az egyik fél részéről elfogadja valaki, hogy csupán az érdekeit védi, az fogadja el ugyanazt a másik fél részéről is. Zelenszkij és az ukrán többség pontosan azt csinálja, amit a saját szempontjukból ebben a kényszerhelyzetben jónak gondolnak. Nem mellesleg Zelenszkij éppenhogy sokkal bátrabban viselkedik, mint bármelyik kortárs politikus, hiszen konkrétan az életét kockáztatja, ráadásul kurva nagy felelősséget vett magára. Minden, csak nem bohóc. És ez nem azt jelenti, hogy egyet kell vele érteni, vagy hősnek tekinteni, de azért minimális tiszteletet mindenképpen megérdemel.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Echte ukrán mindegyik, kivéve 2-t akik anno még CCCP területén, mai Oroszországban születtek, de Ukrajnában ragadtak az Szovjetunió szétesése után és nem mehettek haza , hanem kötelezően ukránokká váltak .Halfkey írta: rikko, az ukrán ismerőseid ukránok vagy kárpátaljai magyarok? Nekem is van mindkettő, és utóbbiak bohócozzák, előbbiek tisztelik. Hogy melyik a jogos nem akarok belemenni, csak hogy - szerintem - árnyaltabb a kép.
Durva amúgy mi lement oldalakon keresztül, igazából még Sierrához térnék vissza egy pillanatra, mert azon gyorsan továbblépett mindenki - az megvan hogy ha te távhővel fűtesz az amúgy gázt használ? ‘Szupi’ hogy egyelőre közösen fizetjük a te meg az én adómból és nem a számládról megy de egyrészt ettől brutálisan drága nekünk, másrészt szerinted meddig lesz ez tartható?
-
Nem azt mondom ezzel, hogy kötelező a kánonnal egyetérteni. Csak azt, hogy ha az egyik fél részéről elfogadja valaki, hogy csupán az érdekeit védi, az fogadja el ugyanazt a másik fél részéről is. Zelenszkij és az ukrán többség pontosan azt csinálja, amit a saját szempontjukból ebben a kényszerhelyzetben jónak gondolnak. Nem mellesleg Zelenszkij éppenhogy sokkal bátrabban viselkedik, mint bármelyik kortárs politikus, hiszen konkrétan az életét kockáztatja, ráadásul kurva nagy felelősséget vett magára. Minden, csak nem bohóc. És ez nem azt jelenti, hogy egyet kell vele érteni, vagy hősnek tekinteni, de azért minimális tiszteletet mindenképpen megérdemel.
-
Oroszország megtámadja Ukrajnát:
1) Az ukránok csúnyán bánnak az orosz kisebbséggel, mellette a szemét USA támadófegyvereket telepít Oroszország mellé. Oroszország nagyhatalom, ezt nem hagyhatja.
2) Putyin lépése teljesen érhető, sőt, tulajdonképpen jogos is, hiszen csak az országának érdekeit védi.
Ukrajna védekezik az orosz támadással szemben:
1) Az ukránok ahelyett, hogy szépen hozzásimulnának az orosz anyamedvéhez, képesek fegyvert ragadni a hazájuk védelmében, amivel óriási vérontást idéznek elő, és mellette bedöntik az EU gazdaságát, és nem mellesleg szegény magyarok megint rossz végén állnak a brének.
2) Ez a Zelenszkij tiszta bohóc, tök érthetetlen, hogy miért nem húzott el a p.csába, hanem vállalta, hogy egy két lábon járó céltábla lesz, csak hogy smúzolhasson a szenilis vénember Bidennek. Ukrajnának tudnia kellene a helyét, ami a Szovjetunióban van, csak most már Oroszországnak hívják.
Fuck logic.
1) Az ukránok csúnyán bánnak az orosz kisebbséggel, mellette a szemét USA támadófegyvereket telepít Oroszország mellé. Oroszország nagyhatalom, ezt nem hagyhatja.
2) Putyin lépése teljesen érhető, sőt, tulajdonképpen jogos is, hiszen csak az országának érdekeit védi.
Ukrajna védekezik az orosz támadással szemben:
1) Az ukránok ahelyett, hogy szépen hozzásimulnának az orosz anyamedvéhez, képesek fegyvert ragadni a hazájuk védelmében, amivel óriási vérontást idéznek elő, és mellette bedöntik az EU gazdaságát, és nem mellesleg szegény magyarok megint rossz végén állnak a brének.
2) Ez a Zelenszkij tiszta bohóc, tök érthetetlen, hogy miért nem húzott el a p.csába, hanem vállalta, hogy egy két lábon járó céltábla lesz, csak hogy smúzolhasson a szenilis vénember Bidennek. Ukrajnának tudnia kellene a helyét, ami a Szovjetunióban van, csak most már Oroszországnak hívják.
Fuck logic.
rikko, az ukrán ismerőseid ukránok vagy kárpátaljai magyarok? Nekem is van mindkettő, és utóbbiak bohócozzák, előbbiek tisztelik. Hogy melyik a jogos nem akarok belemenni, csak hogy - szerintem - árnyaltabb a kép.
Durva amúgy mi lement oldalakon keresztül, igazából még Sierrához térnék vissza egy pillanatra, mert azon gyorsan továbblépett mindenki - az megvan hogy ha te távhővel fűtesz az amúgy gázt használ? ‘Szupi’ hogy egyelőre közösen fizetjük a te meg az én adómból és nem a számládról megy de egyrészt ettől brutálisan drága nekünk, másrészt szerinted meddig lesz ez tartható?
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
Rikkónak hatalmas + mindenre.
19 halott egy nap alatt, és semmi megrendülés nélkül kéri a fegyvert, ez az elsődleges. Ma pedig a külügyminiszter nyilatkozza, hogy bárkinek be lesz tömve a szája, aki a békét szeretné ezután is szorgalmazni, hiába diplomaták, hangsúlyozza, hogy be lesz tömve a szájuk.
Nő, férfi, senki nem járhat a határon tovább magyar útlevéllel, ha akármilyen szál is köti Ukrajnához, külön törvényt nem fogadott el ellene, csak döntött 1 nap alatt. Lényegtelen, hogy hány ezer autó van bent törvényesen az országban, hány személy van bent magyar útlevéllel, ki nem engedi tovább, 90 nap letelik a személyek számára, bírság és kitiltás, de mivel nem használhatja az útlevelét, ki sem tudja használni a kitiltást, mivel ki nem engedi vele, a csekk persze majd íródik. Az autók egy évre lettek beengedve, ki nem engedi, mivel kettős állampolgár hozta be, ha letelik az egy év, ki nem engedi többet, kb. millió forintot elérő bírság, majd gondolom megy a seregbe a jármű. 1 nap alatt dönt önkényesen. Isten adja meg egyszer hagyjam itt ezt a szarkupacot. Aki pedig nem látja, hogy bábkormány működik, az teljesen vak. Előre meg van írva a forgatókönyv nekik. A háború kezdete előtt 1-2 nappal azonnali törvényt hozott, korlátozás nélkül lehetett kivinni bármilyen értéket az országból, kamionszámra mentek kifelé a luxusautók, a pénz utazótáskákban, konvojban haladt kifelé a civilizációba. Borzasztóan sajnálom utólag, hogy valamennyire volt joérzésem ezzel az országgal (vezetéssel) kapcsolatban, augusztusig volt folyamatosan munkám, itt volt az egész család, barátnő, mindenki, ide nem is ért volna el a menekülteken kívül és a határzáron kívül a háború szele, de bekeményített ezzel a szigorítással, és a másfél-két hónapja zajló folyamatos mozgósítási hullámmal. Bárhol bujkálhatnak katonák, törvényesen adhatnak át behívót, ha úgy van kedvük, 3 nap behívó osztás, utána 2-3 nap semmi, ugyanazokkal az arcokkal. Egy hidat 30-50 év alatt nem tudott felújítani, amin jelenleg is akkora forgalom halad át, hogy 15 km-es kamionsor van jelenleg is a falvakon keresztül, akik átjönnek a hídon, ez fogadja őket, de robbantani azt tudtak szombaton, nemzeti ünnepet hirdetve a nép felé, nem tudom mi a fenét gondoltak. Tegnap 5 órát, ma 4 órán keresztül volt légvédelmi riadó. Itt csak dísznek, a szomszéd megyében azóta sincs áram... Lehetne napokig írni, ezer példát felhozni, hogy milyen elnyomó mindegyik kormány a magyarokkal, oroszokkal, de elvárták közben a segítséget kis hazánktól is folyamatosan, Európa legnagyobb országa. Szép és jó, hogy vannak hazafiak, de ha nem lett volna külső segítség, aznap vége lett volna a háborúnak, megadással, és halottak nélkül. A hazafiak pedig szépen elfogynak sajnos a fronton, akiket pedig itt kényszeríteni próbálnak harcolni, vagy erőszakkal besoroznak és készítik kiképezni külföldre (khm Angliába például), azokkal nem fog háborút nyerni. Hogy is nyerne valaki, aki védekezni tud csak?
Szar írás lett tudom, többet nem is szeretnék foglalkozni vele, elég nekünk minden nap itt a hánykolódás, csak már kikívánkozott belőlem. Lehet Orbánozni, meg röhögcsélni, de kiáll azért, amivel az országa számára a legjobbat szeretné, nem áll be a csordába, fűtési szezon még sehol, de már bőgnek és nyögik az egyszerű emberek a vezetőség nagy egyetértését, ami február óta színházként ülésezik, szankcionál, minden egyes lépéssel öngólt rúgva önmagának.
Itt pedig mártír hazafi vezető nem lenne, higgyétek el, hogyha betörnének az orosz erők az ukrán parlamentbe, síri csend, majd bejelentkezés az USÁból, az lenne. Egyszer legyen vége, de nem lesz sajnos azt hiszem. És ez volt a véleményem tavasszal is, nyáron is, nem Viktorunkat idéztem, valahogy kimerte ő is mondani ma a nyilvánvalót.
19 halott egy nap alatt, és semmi megrendülés nélkül kéri a fegyvert, ez az elsődleges. Ma pedig a külügyminiszter nyilatkozza, hogy bárkinek be lesz tömve a szája, aki a békét szeretné ezután is szorgalmazni, hiába diplomaták, hangsúlyozza, hogy be lesz tömve a szájuk.
Nő, férfi, senki nem járhat a határon tovább magyar útlevéllel, ha akármilyen szál is köti Ukrajnához, külön törvényt nem fogadott el ellene, csak döntött 1 nap alatt. Lényegtelen, hogy hány ezer autó van bent törvényesen az országban, hány személy van bent magyar útlevéllel, ki nem engedi tovább, 90 nap letelik a személyek számára, bírság és kitiltás, de mivel nem használhatja az útlevelét, ki sem tudja használni a kitiltást, mivel ki nem engedi vele, a csekk persze majd íródik. Az autók egy évre lettek beengedve, ki nem engedi, mivel kettős állampolgár hozta be, ha letelik az egy év, ki nem engedi többet, kb. millió forintot elérő bírság, majd gondolom megy a seregbe a jármű. 1 nap alatt dönt önkényesen. Isten adja meg egyszer hagyjam itt ezt a szarkupacot. Aki pedig nem látja, hogy bábkormány működik, az teljesen vak. Előre meg van írva a forgatókönyv nekik. A háború kezdete előtt 1-2 nappal azonnali törvényt hozott, korlátozás nélkül lehetett kivinni bármilyen értéket az országból, kamionszámra mentek kifelé a luxusautók, a pénz utazótáskákban, konvojban haladt kifelé a civilizációba. Borzasztóan sajnálom utólag, hogy valamennyire volt joérzésem ezzel az országgal (vezetéssel) kapcsolatban, augusztusig volt folyamatosan munkám, itt volt az egész család, barátnő, mindenki, ide nem is ért volna el a menekülteken kívül és a határzáron kívül a háború szele, de bekeményített ezzel a szigorítással, és a másfél-két hónapja zajló folyamatos mozgósítási hullámmal. Bárhol bujkálhatnak katonák, törvényesen adhatnak át behívót, ha úgy van kedvük, 3 nap behívó osztás, utána 2-3 nap semmi, ugyanazokkal az arcokkal. Egy hidat 30-50 év alatt nem tudott felújítani, amin jelenleg is akkora forgalom halad át, hogy 15 km-es kamionsor van jelenleg is a falvakon keresztül, akik átjönnek a hídon, ez fogadja őket, de robbantani azt tudtak szombaton, nemzeti ünnepet hirdetve a nép felé, nem tudom mi a fenét gondoltak. Tegnap 5 órát, ma 4 órán keresztül volt légvédelmi riadó. Itt csak dísznek, a szomszéd megyében azóta sincs áram... Lehetne napokig írni, ezer példát felhozni, hogy milyen elnyomó mindegyik kormány a magyarokkal, oroszokkal, de elvárták közben a segítséget kis hazánktól is folyamatosan, Európa legnagyobb országa. Szép és jó, hogy vannak hazafiak, de ha nem lett volna külső segítség, aznap vége lett volna a háborúnak, megadással, és halottak nélkül. A hazafiak pedig szépen elfogynak sajnos a fronton, akiket pedig itt kényszeríteni próbálnak harcolni, vagy erőszakkal besoroznak és készítik kiképezni külföldre (khm Angliába például), azokkal nem fog háborút nyerni. Hogy is nyerne valaki, aki védekezni tud csak?
Szar írás lett tudom, többet nem is szeretnék foglalkozni vele, elég nekünk minden nap itt a hánykolódás, csak már kikívánkozott belőlem. Lehet Orbánozni, meg röhögcsélni, de kiáll azért, amivel az országa számára a legjobbat szeretné, nem áll be a csordába, fűtési szezon még sehol, de már bőgnek és nyögik az egyszerű emberek a vezetőség nagy egyetértését, ami február óta színházként ülésezik, szankcionál, minden egyes lépéssel öngólt rúgva önmagának.
Itt pedig mártír hazafi vezető nem lenne, higgyétek el, hogyha betörnének az orosz erők az ukrán parlamentbe, síri csend, majd bejelentkezés az USÁból, az lenne. Egyszer legyen vége, de nem lesz sajnos azt hiszem. És ez volt a véleményem tavasszal is, nyáron is, nem Viktorunkat idéztem, valahogy kimerte ő is mondani ma a nyilvánvalót.
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Ezt már egyszer megbeszéltük, hogy miért van.rikko írta: Apropó, hogy is van az, hogy a lengyelek imádják most az ukránokat....aztán néhány évtizede meg Bandera bácsi épp őket gyilkolta halomra.... Dehát ugye a lengyel érdek az, hogy bárki ellen csak USA ellen ne.
És nem imádják az ukránokat, sőt.
De az oroszokat zsigeri szinten utálják, jobban mint az ukránokat.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
-
https://www.developmentaid.org/news-str ... s-opinionsDupla D írta:A felesleges személyeskedések helyett az én kérdésemet válaszoljátok inkább meg. Komolyan érdekel az oka.Dupla D írta: Ezt mondja meg nekem valaki, aki ért hozzá: hogy lehet az, hogy még a hrivnya is erősödik a forinthoz képest?
+
https://www.reuters.com/markets/rates-b ... 022-07-21/
A ket cikk tok jol osszefoglalja
-
Pont ezért volt 2014-ben a krími népszavazás is. Bár ott Vlagyimirnek jobban kellett Szevasztopol , mint az a 1-2 millió krími tatár. Ahogy az amcsik sem véletlen ragaszkodnak a palagázzal teli Donyec medencehez.kiserik írta: Én csak azt nem értem, hogy ebben a helyzetben hogyan lehet semmisnek tekinteni azt, hogy éveken keresztül gyilkolászták az ukránok az orosz kisebbséget, illetve az USA, akarom mondani a NATO tolakodó, provokatív politikáját.
A francnak sem kellenek az ukránok... Se az EU-nak , se a ruszkiknak. Ami kell az a föld alatt vagy a tengerparton van. Ha lecsatoljak az oroszok donyeck és környékét , akkor Kijev le is húzhatja a rolót.
Egyik kutya, másik eb... Csak ugye a ruszkikat mi nem nagyon szeretjük papíron.
Ahogy nem szereti őket sok nemzet, mert a történelem...
Apropó, hogy is van az, hogy a lengyelek imádják most az ukránokat....aztán néhány évtizede meg Bandera bácsi épp őket gyilkolta halomra.... Dehát ugye a lengyel érdek az, hogy bárki ellen csak USA ellen ne.