Mostanában nem hallani olyan szintű hullámról, hogy kockázatos egyik faluból elmenni a másikba, katonák sem járnak házról-házra. Az én ügyem megoldott ebben a tekintetben, már csak ez hiányozna még a felgyülemlett dolgok mellé.
Bencze írta:
De megis mit varsz amikor az oroszok direkt ezeket az infrastrukturakat bombazzak? Valaki leirta korabban (dortev? Fust?) miert korulmenyes ezeket a halozatokat megjavitani es miert lesz ez egy egyre nehezebben orvosolhato problema.
Eszmeletlenul feszult helyzetben lehetsz amit meg csak elkepzelni sem tudok, de ha valaki megtamadna az en masodik otthonom es gyakorlatilag barmelyik nap bombak eshetnek a falumra, valoszinuleg nem elegedetlenkednek azert, mert idoben kell adot fizetnem, vagy elobb kapcsoljak le az aramot a tegnap igertnel. Mit kezdene az allam anelkul a penz nelkul? Meg ennyi aramod sem lenne. Megertem, hogy erzekenyen erintett a ket nyelvtorveny 2012-ben es 2019-ben amik valoban problemasak es elfogadhatatlanok foleg egy olyan orszagban ami probal felzarkozni nyugathoz, de kivulrol egyszeruen nem fogom fel milyen elvarasaid vannak az ukran allamtol ebben a helyzetben. En inkabb orulnek, hogy egyelore nem soroztak be ilyen szituacioban, ahogy mondod alig latni ferfiakat a kornyekeden.
Semmilyen adót nem fizetek ebben az országban, eddig sem fizettem és nem is fogok. Egy éve lesz kereken, hogy nincs bejelentett munkám Magyarországon, így magamnak fizetem a TB-t jelenleg. Semmi nincs a nevemen, ukrán autó, semmi. Itt születtem, és van ukrán lakcímem is, kb. ennyi köt papíron ide, de ide is ragaszt teljesen egy ideje.
Nem panaszkodásképp írtam, hehe erre irányuló kérdésére írtam választ, hogy mi a helyzet ebben a tekintetben.
Innen 4 km-re valósággal izzik a levegő és a hang a két falu közt, főképp amikor tiszta a levegő és semmi nem tudja megzavarni hangban, olyan szinten halad Románia felé vagyis inkább jobban megnézve az ukrán-román-magyar hármashatár felé az export villanyáram szüntelenül a hatalmas méretű oszlopokon, ezt is megértem.
Norbi90 írta:
___Samy___ írta:
Amugy ez a sorozas hogy van most kint? Nem kell mar bujkalni?
Ha van valakid akinek a valakijenek a valakijenek a valakije jo helyen van elintezik, papirokat irnak adnak , tanacsoljak mit csinalj kiskapuk stb, tehat amit gabi gyülöl most az huzza ki a szarbol, egyebkent bujkalnak akinek esze volt atment a szomszedos orszagokba.
Ész volt, ezen múlott biztosan mindenkinek.
Lényegtelen, hogy mit/kit hagy itt, van ami nem megoldható és nem ívelhet át határokon keresztül, szerintem hiba az ekkora szűklátókör, na de nem szeretnék belemenni bővebben. Élvezem amíg tudom, hogy amíg egyfolytában ott van a tető a fejem fölött, alatta jelenleg lehet melegedni, világítani, és elkapni egy-két jelenetet a futball ünnepéből.