Jo, de ezt nem mondjak be az m1-en.Realista24 írta:Gabikam, az én dokim sokszor be sem megy reggel kezdésre, mert éppen a szeretojenel volt vagy nincs kedve.lordgabi írta:
Mit rakjak a közösbe?
Nagyapám ránk hagyott egy hatalmas asztalosműhelyt, nem ipari mennyiségben gyártottunk saját részre és baráti társaságokba néhány dolgot, amivel fent lehetett itthon maradni (3 évig egyfolytában Magyarországon dolgoztam, éltem, nem csövesként, saját lakást bérelve), és bejött a háború, de segítettem neki befejezni a projektet, augusztusra meg lett, de azóta is többen dolgoznak az ügyön a világ egyik legkorruptabb és Európa legszegényebb országában, hogy állják a szavukat, amiért maradtam, és ilyen tökéletesen sikerült a munkánk.
Ezért most jelentsem be magamat magánvállalkozónak és amikor lefestettem a lócát például saját részre visszamenőleg, érezzek lelkiismeret furdalást, és kezdjek utalni a hadseregnek minden nap?
Itt nincs fizetett TB, nincs műszaki, de nem is tudsz úgy bemenni egy falusi rendelőbe, hogy előtte nem csúsztatod oda azt amit kell, mert amire rád kerülne a sor, épp távozik az orvos a hátsó kijáraton, mert mindenkinek van magánrendelője kb. és inkább rohan odafelé, munkaidőt leszarva, ahol törvényesen perkálnak majd, nem csak elvárásképp. És úgyse fog történni semmi, ha esetleg jelented. Kapott már pofont az orvos emiatt, semmi nem lett belőle.
Állami egészségügy…mehetsz, de inkább fizess ugyanannak maganban, akkor ellátnak. Persze a legjobb amikor allami rendelési idoben mész be és ott fizetsz.
Szóval ez sem ukrán specifikus.
Egyebirant vannak ukran ismeroseim, hallottam rengeteg sztorit, kanyarban nincs az itthoni, tarsadalmi szintu korrupcio, ahhoz kepest, ami Ukrajnaban van. Ezert is vegtelenul ketszinu, amikor Magyarorszagrol meg Orbanrol vitatkoznak, meg tartanak vissza penzeket, ezeket meg gyorsitott eljarasban akarjak felvenni az euba, holott mar a haboru elott sem feleltek meg semmilyen kriteriumnak.