Jajj. Milyen kérdés ez. Erre van a kormány, találja ki. A sok ellopott illetve feleslegesen elköltött euromilliók helyett pl a tömegközlekedést is lehetne fejleszteni.nmate írta: Valahonnan erre is meg kell teremteni a pénzt, szerinted honnan lehetne?
Politika
Re: Politika
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Érdemes megnézni fókuszcsoport Ádámékat. 42 perc magyar valóság. Le is hozott már így reggel az életről...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
Jajj imádom ezt a bringázzunk akkor kocsi helyett mantrát. Jó nagy faszság. Az emberek nagy százaléka nem fog bringára ülni. Főleg fos időben, esőben, hidegben, hagyjuk már. Azt hogy vannak vállalkozó szellemű emberek, az nem egészen egyenlő azzal hogy akkor pattanj bringára...
Ja amúgy nincs 2 millió, 1.7
Jólvan látom sikerült leszűrni a lényeget. Igen,biztos üres buszokat meg villamosokat várok. Attól még tömegnyomor van, de nekem az a legkisebb problémám a tömegközlekedéssel. Az már sokkal nagyobb, hogy igénytelen büdös rothadó emberekkel kell egy légtérben lennem, csövesekkel, cigányokkal. Plusz undorító mocskos minden busz-villamos, mert persze takarítani minek. Meg lehet nézni a pár éves CAF villamosok h néznek ki, főleg az 1-es vonalán. Megállóhelyek is mint az okádék, tele van hugyozva, szarva, köpködve, hát kösz inkább fizetem az 1000ft-os benyát, minthogy ezeket napi szinten el kelljen viselnem.nmate írta: Budapest 2 milliós város + agglomeráció, nem tudom mit vársz csúcsidőben egy buszon, üres üléseket?
Ja amúgy nincs 2 millió, 1.7
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
please doHát, erre amit mondanék az nem lenne pc, inkább le sem írom
hmm lássuk. 450ezres havi lakhatasi tamogatas minden politikusnak, ujra es ujra emelt politikusi fizetesek, ostoba felesleges modon elkoltott eu-s tamogatasok, felujitott templomok, stadionok, legmagasabb adokulcs a regioban, propagandára elköltött aprópénzek.Valahonnan erre is meg kell teremteni a pénzt, szerinted honnan lehetne?
hmm, honnan lehetne?
hát ezeknek a buziknak 12 évük volt, hogy legalább 1-2 dolgot rendesen csináljanak, most meg brüsszel a hibás, mert nem küld pénzt?
de akkor mégiscsak ostoba a vidéki ember, nem?egyébként ezt a vidék vs város kérdést is szépen kisajátította és kihasználja a fidesz.
lásd most a tanárproblémát is megpróbálják beterelni Budapestre, mintha csak ott lenne gond. Vidéken még nagyobb, de a vidék az övék.
amugy tudjak a videki tanarok is, nem ostobak annyira, de mivel a kormany es az orszaghaz bp-n van, igy oda mennek, helyileg vhol pécs környeken nincs ertelme tuntizni, senkit se érdekel.
de amig csak békés tuntizgetés meg énekelgetés az egész, addig lófasz se lesz, csak röhögnek viktorék az egészen.
aztan alamizsna révén adnak vmi 1-2%-os emelést 1-2 honapon belül, az egész balhét brüsszelre húzva. még pont jól kontrollálva a dolgokat, hogy ne szabaduljanak el teljesen az indulatok.
semmi pozitiv valtozas nem lesz, azzal remélem mindenki tisztaban van, magyrorszagrol beszelunk, a magyar tarsadalomrol beszelunk.
thereisonly1ronaldo
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Ne kérdezz ilyeneket, nem illik.hehetheoriginal írta:
valaki megkérdezte már amúgy, hogy hogy néz ki részletesen pl a gázszámla amúgy? miért annyi az annyi? hogy van számolva, a kormány mennyiért veszi és utána mennyiért van eladva az embereknek?
vagy csak bólogat mindenki mint a birkák a kirakatban?
Biztosan drágábban veszik, mint adják, segítve a dolgozó magyar népet az életben.
Nem tudom miért feltételezed az ellenkezőjét.
megnézve a nagyvárosokban élők számarányát, elég sokan, nem is értem ezt a felvetést.Sierra írta: Jah és akkor nyáron klíma nélküli nosztalgiavillamosok, klíma nélküli 3-as metró, mindkettőn 30 fok, büdös izzadt emberek, tömegnyomor, csövesek, cigók, most nem azért de ezt ki hajlandó elviselni hosszú távon?!
New York se olyan élhetetlen, mint ahogy itt vakon előadják sokan, akik nem is jártak még ott.
Nyilván vannak olyan helyek, ahova fehérként nem biztos hogy megéri elmenni, de egyébként teljesen rendben van a dolog. Persze ha ilyen érzékeny vagy, és megvisel ha egy kapualjban gittel a mama, akkor kerülendők
egyébként ezt a vidék vs város kérdést is szépen kisajátította és kihasználja a fidesz.
lásd most a tanárproblémát is megpróbálják beterelni Budapestre, mintha csak ott lenne gond. Vidéken még nagyobb, de a vidék az övék.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Hát, erre amit mondanék az nem lenne pc, inkább le sem íromhehetheoriginal írta: es szted a rozoga lelakott fél lábbal a kórházban (azaz értsd sírban) lévő agyvérzésközeli idegállapotban élő emberek, akik nem annyira igazán kibaszott rambok es kurvakemények, mint pl te, azok hogy oldják ezt meg pl októbertől márciusig?
Valahonnan erre is meg kell teremteni a pénzt, szerinted honnan lehetne?hehetheoriginal írta: ritkább helyett sűrűbb járatokat, rendszeres takarítást, akár naponta többször is, ott a lehetőség, új munkahelyek, állami szolgáltatási szektor, hajrá.
- hehetheoriginal
es szted a rozoga lelakott fél lábbal a kórházban (azaz értsd sírban) lévő agyvérzésközeli idegállapotban élő emberek, akik nem annyira igazán kibaszott rambok es kurvakemények, mint pl te, azok hogy oldják ezt meg pl októbertől márciusig?Én évekig nyomtam ezt, most homeoffice miatt nyilván nem, de 8-8km naponta simán lement így, kb. 2-3 bérlet árából felöltöztettem magamat meg a bringát úgy, hogy az bírja a mocsok időt.
mikor egy tanár kb évig kell gyűjtsön, hogy vehessen magának egy használt bringát
nem mindenki jólmenő programozó, meg topmenedzser ám rajtunk kivul, szépöcsém
ritkább helyett sűrűbb járatokat, rendszeres takarítást, akár naponta többször is, ott a lehetőség, új munkahelyek, állami szolgáltatási szektor, hajrá.Majd nemsokára elég sokaknak, mert nem a jövő államcsődjén fogunk élősködni 480-as benzin áron Budapest 2 milliós város + agglomeráció, nem tudom mit vársz csúcsidőben egy buszon, üres üléseket?
de látom már, te is ner-es fityeszbérenc vagy, azert véded
thereisonly1ronaldo
- nmate
Én évekig nyomtam ezt, most homeoffice miatt nyilván nem, de 8-8km naponta simán lement így, kb. 2-3 bérlet árából felöltöztettem magamat meg a bringát úgy, hogy az bírja a mocsok időt.hehetheoriginal írta: Megnezem a bringaboom milyen telen esoben szelben fosban amikor dudal a faszkalap autos te meg mar emelned le a lakatot a vazrol, hogy agyonbaszd a gyokeret a szelvedon keresztül.
Majd nemsokára elég sokaknak, mert nem a jövő államcsődjén fogunk élősködni 480-as benzin áron Budapest 2 milliós város + agglomeráció, nem tudom mit vársz csúcsidőben egy buszon, üres üléseket?Sierra írta: Jah és akkor nyáron klíma nélküli nosztalgiavillamosok, klíma nélküli 3-as metró, mindkettőn 30 fok, büdös izzadt emberek, tömegnyomor, most nem azért de ezt ki hajlandó elviselni hosszú távon?!
- hehetheoriginal
ja nem is kérdés, hogy durván emelkedni fognak a tömegközlekedés bérlet árak is, egyrészt muszáj, másrészt van még bőven bőr, amit le lehet húzni az emberekről.
valaki megkérdezte már amúgy, hogy hogy néz ki részletesen pl a gázszámla amúgy? miért annyi az annyi? hogy van számolva, a kormány mennyiért veszi és utána mennyiért van eladva az embereknek?
thereisonly1ronaldo
Szepen lassan majd egyre tobben.Sierra írta: Jah és akkor nyáron klíma nélküli nosztalgiavillamosok, klíma nélküli 3-as metró, mindkettőn 30 fok, büdös izzadt emberek, tömegnyomor, csövesek, cigók, most nem azért de ezt ki hajlandó elviselni hosszú távon?!
Jah és akkor nyáron klíma nélküli nosztalgiavillamosok, klíma nélküli 3-as metró, mindkettőn 30 fok, büdös izzadt emberek, tömegnyomor, csövesek, cigók, most nem azért de ezt ki hajlandó elviselni hosszú távon?!
- hehetheoriginal
Attol fugg melyik vonalon muszaj az egyszeri embernek munkaba kozlekednie....nmate írta:Azért ez a téma kicsit túl van fújva. Nem a legjobb élmény, tény, de messze van a használhatatlantól. Illetve minél többen használnak egy szolgáltatást, annál jobban lehet azt fejleszteni. Bringaboom óta is kurva sokat változott a kerékpározhatósága Budapestnek, csak hogy konkrét példát említsek. Szóval én vitatkoznék ezzel, nem kell egy Bagdadnak beállítani Budapestet, persze nem egy Zürich, de azért nem élhetetlen.hehetheoriginal írta: Mondjuk hogy BP-n pl kinek van kedve a sok alja köpet/félbűnöző ember között heringkent szopni az undorito, mocskos tomegkozlekedesen, az megint mas kerdes
Vannak helyek, ahol csak athaladni nem egy leanyalom, pedig nem is ott lakik az ember.
Nyilvan ilyen szelid naiv szemmel nezve ez meg mind lofasz, pl egy londonhoz, parizshoz vagy new yorkhoz hasonlitva, de hat a nagy multikultit ahogy van beszopta a vilag, tul sok a sopredek agyonlonivalo szutyok ember.
Megnezem a bringaboom milyen telen esoben szelben fosban amikor dudal a faszkalap autos te meg mar emelned le a lakatot a vazrol, hogy agyonbaszd a gyokeret a szelvedon keresztül.
thereisonly1ronaldo
Ennyi... én majdnem 9 évig Óbudáról Soroksárra jártam ki, tömeggel másfél órás út volt. 66-os busszal kellett menni, volt hogy a jobbágy fogta és konkrétan odahugyozott a buszon. Az is rendszeres volt, hogy kimaradt 1-1 járat, 20 percet várhattam mire jött valami, amivel persze már el is késtem. Határ úti csomópont is megér egy misét, de biztos, hogy vannak trógerebb járatok is. Párszor utaztam a 99-essel, azt hiszem többet azzal se fogok. Én kb ezek miatt autóztam amíg tudtam, igaz drága volt, de a fent említett okok elég nyomósak voltak. Most viszont 5 perc sétára van a meló, szóval a kocsi már csak hétvégente van használva.hehetheoriginal írta: Mondjuk hogy BP-n pl kinek van kedve a sok alja köpet/félbűnöző ember között heringkent szopni az undorito, mocskos tomegkozlekedesen, az megint mas kerdes
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sierra 2022. december 6., kedd 8:46-kor.
- nmate
Azért ez a téma kicsit túl van fújva. Nem a legjobb élmény, tény, de messze van a használhatatlantól. Illetve minél többen használnak egy szolgáltatást, annál jobban lehet azt fejleszteni. Bringaboom óta is kurva sokat változott a kerékpározhatósága Budapestnek, csak hogy konkrét példát említsek. Szóval én vitatkoznék ezzel, nem kell egy Bagdadnak beállítani Budapestet, persze nem egy Zürich, de azért nem élhetetlen.hehetheoriginal írta: Mondjuk hogy BP-n pl kinek van kedve a sok alja köpet/félbűnöző ember között heringkent szopni az undorito, mocskos tomegkozlekedesen, az megint mas kerdes
- hehetheoriginal
Mondjuk hogy BP-n pl kinek van kedve a sok alja köpet/félbűnöző ember között heringkent szopni az undorito, mocskos tomegkozlekedesen, az megint mas kerdes
Amugy ahogy latom, pl.Becsben sokan nyomnak home officet pl ikeaban, van net, van áram, fűtés, veszel egy teat, nem kell odahaza rezsiszamlat novelni, elvagy a laptopoddal szepen nyugiban.
Latok egy kis piaci rést is itt az ikea helyeben, kiadnam a kiallitott agyakat es berendezett szobakat ejszakara
Amugy ahogy latom, pl.Becsben sokan nyomnak home officet pl ikeaban, van net, van áram, fűtés, veszel egy teat, nem kell odahaza rezsiszamlat novelni, elvagy a laptopoddal szepen nyugiban.
Latok egy kis piaci rést is itt az ikea helyeben, kiadnam a kiallitott agyakat es berendezett szobakat ejszakara
thereisonly1ronaldo
- nmate
Vidéken nagyon sokan. Hiába vannak bizonyos települések relatíve közel nagyvárosokhoz, vagy ritkán jár a busz, vagy nincsenek is közvetlen járatok, mert kevesen használják. Ahonnan származok pl. busz / vonat kicsivel több mint egy óra alatt ér be a megyeszékhelyre (ez csak nettó) - ugyanez autóval 35 max 40 perc. Vonatbérlet: 32200HUF, autóval napi 4...5 liter üzemanyag ez mondjuk max 5-6 litert kajáló dízellel, az max 40k havonta a jelenlegi üzemanyagárral számolva. Ha ügyes vagy, összeálltok még valakivel és már olcsóbb is, mint a bérlet - csinálják azért viszonylag sokan. Továbbá még nem is említettem, hogy reggel csak másfél óránként van busz / vonat, ráadásul azok is fedik egymást... szopás, magyar valóság. Szerencsére legalább az Audiba faszán mennek buszok az ott dolgozók számára, igaz az 1,5 órát megy, de ingyé'.69erssam írta: Van egyébként más is olyan helyzetben, hogy a munkahelyén nuku homeoffice(akár munkájából adódóan) és tömegközlekedéssel sose érne be a munkahelyre?
Kivi vagyok, hogy más is van hasonló szituban.
Budapesten belül viszont biztos vagyok benne, hogy az emberek legalább fele megengedhetné, hogy ne autóval járjon be, csak hát jaj fel kell kelni fél órával korábban, jaj a buszon nincs ülésfűtés, jaj emberek, jaj cukorból vagyok, elázok.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Itt németben sincs gond. Igaz a dízel 1,7 és 2.09 között van , épp attól függ, hogy hol tankolsz és mikor. De most beállt olyan 1.86 környékén. Ettől függetlenül a német gazdaság is aggódik. Ugye úgy volt, hogy január 1.- től lesz akciós 49 jurós havi vonatjegy , ami brutálisan olcsó. Erre múlt héten benyögik, hogy nem tudják finanszírozni, így előreláthatóan majd április 1.-től lesz csak elérhető.csababarca írta:Nem tudom mi honnan, mennyiért vesszük, de az olaj ára megy lefelé, konkrétan már a tavalyi szint alatt van.rikko írta:
Lehetséges, viszont én egy nagyon rossz politikai húzásnak tartom. Amennyiben Putyin bácsi betartja a szavát és elzárja a csapokat, úgy lesz igazán meleg a pite.
Elfogy az európai piacról a "nyefta" aztán majd lehet venni máshonnan kétszer annyiért. Vagy egyáltalán nem/kevésbé lesz elérhető ---> Magyarország
94-95 volt a hordónkénti ára, most 84-85 dollár.
Nyáron 115 volt mikor elszaladt.
Máshol nincsenek ilyen problémák, mi járunk ugye lengyelbe sokszor, se ársapka, se mennyiségi korlátozás, és van üzemanyag, a szar forinttal átszámolva is 550-600/liter áron.
Érdekes dolgok ezek.
Sumákolás megy fent ezzel kapcsolatban is, mint a gázzal.
És erre rájön a magyarok spejzolós, pánikolós tudata, hogy hall valamit a tv-ben és rohan a benzinkútra, hiába van háromnegyediga tank.
Mondjuk legalább nem kamuznak, hogy minden fasza.
Igaz azzal, hogy 17 atomerőműből 14-et lekapcsoltak térden lőtték magukat. Fenn északon az ún. "Nebenkosten" azaz rezsi már több, mint maga a bérleti díj.
Ahol laktam ott az eddigi 700 eurós havi villanyszámla jövőre 1480 lesz. Az is igaz, hogy a nénike azt kb 5-6 nap alatt beszedi a kiadott lakásaiból.
Sokan azt hiszik, hogy 2023 jobb lesz. Én azt gondolom, hogy kegyetlen meredek új év elé nézünk és ha a német gazdaság megroggyan, abba az EU csúnyán bele fog dögleni.
- hehetheoriginal
Ertem a celzast, de 1. mibol, ha nincs benya 2. mennyi ido cetlit hamisitani?géza írta: Egyszeru megoldas van a benzin helyzetre: cetliket kell nyomtatni, amivel minden ember tankolhat x mennyisegu litert naponta.
Minden mas gazdasagpolitikai dolgot atvettek mar 80 evvel ezelottrol, ezt nem ertem miert nem tettek meg. De legalabb ok tudnak valsagot kezeni.
Bar ha ezt a feladatot is kiutaljak vmi ner-es haver cegenek az adofizetok penzebol, akkor az megoldast jelenthet
thereisonly1ronaldo
Egyszeru megoldas van a benzin helyzetre: cetliket kell nyomtatni, amivel minden ember tankolhat x mennyisegu litert naponta.
Minden mas gazdasagpolitikai dolgot atvettek mar 80 evvel ezelottrol, ezt nem ertem miert nem tettek meg. De legalabb ok tudnak valsagot kezeni.
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Jo reggelt Hehe! Akkor ez a nap is olyan lesz, mint a tobbi… en minden nap ezekkel a kerdesekkel kelek fel, es alszok elhehetheoriginal írta: Benzin egy dolog.
Mindenki megkapta mar es tudja mennyi rezsit kell fizetni?
Tanárok helyzete?
Eü helyzete?
Élelmiszer ára? De melle rekordot donto koltes blackfridaykor?
Kormany mondokaja alapjan mindenki be kell, be tudja huzni egy picit a nadragszijat, meg a hajlektalanszallokon is, amik mar most a tel elejen tele vannak, mert nem tudjak sokan fizetni az albit tobbe. Ekozben milliardokert ujitjak fel novak katika kecojat, es mint hallottuk, ukrajnanak utalunk segelyt.
A forint helyzete, a gazdasagilag teljesen aberralt dontesek, amiket csak Mo szopott be ennyire egesz europaban, hol a szakertelem, amikor kellene?
Nem kellene mar most allamcsodot jelenteni, felretenni a nagy pofat es terden csuszva kolcsonert esedezni az eu vagy kina fele? Vagy ez volt a terv mar eredetileg?
Mit iger es tesz meg cserebe a kormany a kulfoldi penzekert cserebe?
Putyin elzarja az olajat februartol, az biztos, egesz europa beszopja, most atlag 1,6-1,8 eur a benzin az euban, ez a 680 hufnak felel meg Mo-n.
Mit jelent mindez a tarsadalom szempontjabol?
Hol a forradalom?
Miert nem erdekel senkit semmi, csak a sajat kis elete, boldogulasa? Miert evtizedek ota, ugyanazok iranyitjak az orszagot, a legmagasabb adok mellett, a legkisebb eredmennyel? Hogy kaphatnak ujra es ujra 2/3adot?
Jo reggelt!
Inditsuk.vidaman a napot