Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. december 7., szerda 23:17

node írta:
zsuninnyo írta:

Egyebkent tisztaban vagyok az IT fizetesekkel itthon, EU-ban es USA-ban egyarant. Euban egy atlag kb 60-70k evente (euroban). 100k folott lehet keresni seniorken, de az mar atlag feletti. USA ugyanez csak dollarral.
Az USA-t illetően outdated lettél :) Egy kezdő IT-s fizu (szoftverfejlesztő, adatmérnök, data scientist stb.) komolyabb egyetemről származó diplomával 100k körül startol (USD/év), legalábbis a keleti és nyugati parton. Néhány év után 150k+, határ a csillagos ég (főleg a nagy tech cégeknél, már ha persze éppen nem leépítenek). Ez ugye az onshore, tehát ott élő/dolgozó munkaerő bére.
Full remote-ban, Mucsajröcsögéről bedolgozva is kereshetsz bőven 100k fölött, ehhez mondjuk már kell némi asszertivitás és egy komoly önéletrajz.

A lényeg, az USA-ban nagyon durván elszálltak az IT-s fizetések még Európához képest is.
Whoops, akkor ra kell neznem ujra :D

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: node » 2022. december 7., szerda 23:16

zsuninnyo írta:
ikarus93 írta:

10kt nem de 4-5k megvan nekik kezdőként.
Egyebkent tisztaban vagyok az IT fizetesekkel itthon, EU-ban es USA-ban egyarant. Euban egy atlag kb 60-70k evente (euroban). 100k folott lehet keresni seniorken, de az mar atlag feletti. USA ugyanez csak dollarral.
Az USA-t illetően outdated lettél :) Egy kezdő IT-s fizu (szoftverfejlesztő, adatmérnök, data scientist stb.) komolyabb egyetemről származó diplomával 100k körül startol (USD/év), legalábbis a keleti és nyugati parton. Néhány év után 150k+, határ a csillagos ég (főleg a nagy tech cégeknél, már ha persze éppen nem leépítenek). Ez ugye az onshore, tehát ott élő/dolgozó munkaerő bére.
Full remote-ban, Mucsajröcsögéről bedolgozva is kereshetsz bőven 100k fölött, ehhez mondjuk már kell némi asszertivitás és egy komoly önéletrajz.

A lényeg, az USA-ban nagyon durván elszálltak az IT-s fizetések még Európához képest is.

node
Kedvenc játékosaid: Modric, Ronaldo (R9), Ronaldinho, Zidane

HozzászólásSzerző: node » 2022. december 7., szerda 23:09

cart írta: Monduk Magyarorszagon nem eppen szerencses az IT-t felhozni peldakent mas szakmakkal szemben, mivel ott fokent a kormanyzati intezkedesek hatasara mennek felfele a berek.
Nem tudom ezt miből gondolod, de a kormányzati intézkedéseknek szinte semmi közük a hazai IT fizetések emelkedéséhez. Sőt, inkább csak visszafogják azt. A hazai IT szakemberek jelentős része totál piaci alapon működő cégeknél vagy cégeknek dolgozik.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. december 7., szerda 22:45

cart írta: Monduk Magyarorszagon nem eppen szerencses az IT-t felhozni peldakent mas szakmakkal szemben, mivel ott fokent a kormanyzati intezkedesek hatasara mennek felfele a berek.
Ezzel alapvetoen egyaltalan nem ertek egyet, de ha kifejted lehet tisztabban fogok en is latni.
A vilagon mindenhol az IT-ban mennek fel a berek, magasan lonek ki. Nem kicsit. A vilag digitalizalodik, a problemak egyre nagyobbak es osszetettebbek. Kellenek hozza az emberek, a jo szakemberek pedig foleg. Nem csak itt van igy.
Jah es minden nap +ezer eszkoz jon letre, hogy megoldja az uj digitalis vilag "problemait".

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. december 7., szerda 22:31

nmate írta: Mondjuk ez nem érv, keletre meg délre meg legtöbb helyen rosszabb :D

Jó itt, jó a buli, csak sok a köcsög.
Nem érv, tény. :D Amit te írsz, az is, vannak rosszabb helyek is Magyarországnál. Én azt mondom akkor is inkább ez legyen, mint pl Ukrajnában vagy a balkán országokban.

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2022. december 7., szerda 22:30

Mondjuk ez nem érv, keletre meg délre meg legtöbb helyen rosszabb :D

Jó itt, jó a buli, csak sok a köcsög.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2022. december 7., szerda 22:13

Yazid írta: Imadom ezt a fórumot, mindenhol jó de a legjobb nem Magyarországon! Mindenki cuccoljon fogja a gyereket asszonyt kutyát a lizinges autot es irány svajc, hollandia vagy netalan írorszag :lol: :lol:
Lehet ezen ironizálni, de EU-s szinten sok mindenben sereghajtók vagyunk, vagy utsó helyeken tanyázunk. Tőlünk nyugatra gyakorlatilag mindenhol jobb az életszínvonal.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2022. december 7., szerda 21:57

Imadom ezt a fórumot, mindenhol jó de a legjobb nem Magyarországon! Mindenki cuccoljon fogja a gyereket asszonyt kutyát a lizinges autot es irány svajc, hollandia vagy netalan írorszag :lol: :lol:

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2022. december 7., szerda 21:46

Monduk Magyarorszagon nem eppen szerencses az IT-t felhozni peldakent mas szakmakkal szemben, mivel ott fokent a kormanyzati intezkedesek hatasara mennek felfele a berek.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2022. december 7., szerda 21:39

csababarca írta:
zsuninnyo írta:

küldtem pü-t, asszonypajti kezd besokallni a multitól.
szegényt én is zaklattam pü-vel, azt se tudja melyikre válaszoljon :lol:

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2022. december 7., szerda 21:38

zsuninnyo írta:

küldtem pü-t, asszonypajti kezd besokallni a multitól.
jó hogy feljött az exxon mekkora profitot termelt, aztán a munkavállalókkal meg köcsögök:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2022. december 7., szerda 21:29

Tankolós témáról, ha a MOL 480 forintos árral több profitot tud csinálni mint 700 forintossal, akkor bármi árstop nélkül 480 forintért fogja árulni. Persze lehet azt felételezni hogy nem tudják kiszámolni rendesen, de azért valszeg jobban modelleznek mint mi.

Kereset téma, én is látom ezeket a fizetéseket és utakat amit zsunyi ír. Nem feltétlen egyszerű, de nem is feltétlen igényel zsenialitást, csak határozottságot. Mindegy mi a specializációd, egy adott szakma csúcsára mindenben van - nagy - kereslet. Amíg a multinál dolgoztam sosem gondoltam volna, de őrült óradíjakat tudunk elkérni ugyanazért a munkáért mint amit ott csináltam.

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2022. december 7., szerda 21:12

Nem vagyok képben az ottani helyzetekkel. Csak ennyit tudok hogy ismerősöm kapott lehetőséget nyáron Svájcba 8kért és elfogadta. Hollandiából költözött oda.
"Régen szegények fociztak és a gazdagok nézték
Most a gazdagok fociznak és a szegények nézik"
Puskás Ferenc

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2022. december 7., szerda 21:08

ikarus93 írta: Svájcba ismerős 8kt is megkeres épitőiparban, nyáron költözött oda Hollandiából.

Na de adtam elég insight infót. :D
Egy vízvezeték szerelő Svájcban 50-60 CHF/ óra alatt még a telefont sem veszi fel.
Írországban jelenleg 25-30 juró nettót kér el a kezdő épületgépész. A villanyszerelő még többet. Itt a bajoroknál havi 160 óra melóval 3k nettót dobnak a számlára ha tudsz wc lefolyót , zuhanykabint szerelni. Ha hajlandó vagy 200+ órát melózni akkor 4K is megvan. Aztán ha projekt vezető vagy akkor az alja 160 óránál 4-5K nettóban. Feljebb még több.
Arról még nem is akarok írni, hogy itt a havi kaja kb annyiból jön ki, mint odahaza. Csak mondjuk nem mindegy, hogy havi 200k vagy 1,5-2M a fizu.

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2022. december 7., szerda 20:55

Svájcba ismerős 8kt is megkeres épitőiparban, nyáron költözött oda Hollandiából.

Na de adtam elég insight infót. :D
Puskás Ferenc

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2022. december 7., szerda 20:45

Ha saját vállalkozást nyitsz és úgy dolgozol, akkor az első 5 évben az nettó, új egyéni vállalkozóként nagy kedvezményeket kapsz.

Tudom, mert családtag igy dolgozik itt. :kalapos:
Puskás Ferenc

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2022. december 7., szerda 20:43

ikarus93 írta:
zsuninnyo írta:

Ezt nem tudom komolyan venni, hogy hollandiaban egy kezdo epitoipari munkas 10k USD korul keres havonta, ne haragudj.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2022. december 7., szerda 20:42

ikarus93 írta:
zsuninnyo írta:

Ezt nem tudom komolyan venni, hogy hollandiaban egy kezdo epitoipari munkas 10k USD korul keres havonta, ne haragudj.
De az brutto, nem?
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2022. december 7., szerda 20:41

Továbbra is, nem ugyanaz amit írsz, nem átlagos amit írsz, sőt egyenesen specifikus és nem áll meg az összehasonlítás Ikarus példájával.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

ikarus93

HozzászólásSzerző: ikarus93 » 2022. december 7., szerda 20:40

zsuninnyo írta:
ikarus93 írta: Juninho megsúgom neked, amennyit ott Moba keresel azt itt Hollandba egy épitőiparba dolgozó személy megkeres kezdőként.

Én is IT körökbe mozgok és valóban ITn belül sokkal egyszerübb lépegetni a ranglétrán, de itt Hollandba nem kell ITnak villamosmérnöknek ügyvédnek lenned, hogy megkeress egy olyan összeget amire futja a hobbira nyaralásra házra mi egyébre.
Puskás Ferenc

Vissza: