Politika
Re: Politika
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Számomra alapvetően az volt a vidi üzenete, hogy az eszetlen e nácizmusnak nincs értelme. Annyira "marginális" az autók co2 kibocsátása (ha minden igaz a globális co2 15%-a az autózás/fuvarozás, amiből szgk-ik (+motor, busz, taxi) 45-ért (tehát a maradék 93%-ért a FÖLDÖN minden más és nem a kocsik..)), hogy nem ott kéne minden áron kopogtatni..
Igen, megvannak azok a felhasználási területek, ahol egyértelműen nincs helye már a belsőégésnek, de szvsz a véges nyersanyagkészleteket autónként 5-6-700kg-os akkupakkokba tömésének teljesen nincs értelme. Hiába 85%+ a hatásfokuk..
Azt a rengeteg erőforrást fúzióba, stb-be, tisztább mezőgazdaságba, iparba, az emberek "átnevelésébe" értelmesebb volna elverni (nálam). Ebben ludas a politika, hogy a valódi dolgok helyett megint a látszatirányokat erőlteti. (Gréta/eu (/hippi-libsik ))
Igen, megvannak azok a felhasználási területek, ahol egyértelműen nincs helye már a belsőégésnek, de szvsz a véges nyersanyagkészleteket autónként 5-6-700kg-os akkupakkokba tömésének teljesen nincs értelme. Hiába 85%+ a hatásfokuk..
Azt a rengeteg erőforrást fúzióba, stb-be, tisztább mezőgazdaságba, iparba, az emberek "átnevelésébe" értelmesebb volna elverni (nálam). Ebben ludas a politika, hogy a valódi dolgok helyett megint a látszatirányokat erőlteti. (Gréta/eu (/hippi-libsik ))
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Belvarosbol alapbol kitiltanam az autokat nehany kiveteles esettol eltekintve. Ha valami igazan környezet szennyező az az, amikor valaki 20 percig koroz mire le tud parkolni.kiserik írta:
A villanypaciknak az egyik legnagyobb előnye a hatásfokuk, másik a lokális szennyezés. Bivalybaszanádalsón ez lényegtelen, de a milliós nagyvárosokban gyakorlatilag megfulladnak az emberek. Nem véletlen a kínai piac alakulása.
Nem értek egyet. A belsőégésű motor elavult, rossz konstrukció. Hogy csak azt említsem, hogy energia válság idején nem pazarolhatod el az energia több mint felét a semmire. Emellett a szintetikus benya nagyon nem környezetkímélő cucc. Jelenleg a hajszárító a legjobb alternatíva a jövőbe. A hibrid (beleértve a hidrogéneseket is) egy zsákutca jelenleg (egy sci-fiben remek ötlet, hogy a villamos energiát lokálisan, az autóban állítsuk elő, de a jelen tudásunk szerint ez csak erőforrás pazarlás, hatékonyabb erőművekben előállítani) ugyan úgy, mint a szintetikus üzemanyag is. Nem véletlen, hogy ezeket a ""megoldások"" legnagyobb támogatói a olajipari cégek.hehetheoriginal írta: Sztem a szintetikus benya a kulcs, még par evtizedig nem lesz itt jobb, hatekonyabb akksi, az elektromos autok egyöntetűen nem mutatnak jövőt.
Viszont ha a mar legyartott belsőégésű motrokba lehetne szintetikus cuccot tölteni, az lenne a legkornyezetkimelobb minden szempontbol.
A villanypaciknak az egyik legnagyobb előnye a hatásfokuk, másik a lokális szennyezés. Bivalybaszanádalsón ez lényegtelen, de a milliós nagyvárosokban gyakorlatilag megfulladnak az emberek. Nem véletlen a kínai piac alakulása.
Persze az átállás nem lehet egyik napról a másikra, de valahol el kell kezdeni. Eleinte átálltak a kötöttpályás járművek. Utána jöttek a személygépjárművek, ahol a technológiát olcsón lehet tesztelni és eljutni az emberekhez. Ma már eléggé előrehaladott a teherfuvarozás megoldása is. Persze sajnos baromi erős a környezetünk elleni lobby. A legkárosabb halászat tabu, a magánrepkedés megkérdőjelezhetetlen, ahogyan a kérődző állattartás sem tartozik az üldözendő dolgok közé.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
Ahhoz a részéhez nem igazán értek, inkább arra reagáltam amit raul4ever írt: gyenge hatásfok, nem tudom miből állítják elő, de lehet ez is lehet egy megoldás. Sok mindenen dolgoznak aztán ki tudja melyik fut be.Halfkey írta:Ezt a gondolatmenetet nem értem. Pont a második mondatod miatt van az elsőben logika. Ha ezt meg lehetne oldani, akkor nem kellene átállítani a termelési láncokat meg lecserélgetni gépparkokat. A kérdés inkább a megvalósíthatóság, nem a koncepció.A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Én azt tanultam anno az egyetemen, hogy a világ kőolajtartalékai még a mi életünkben kifogynak. Azóta lehet feltártak még 1-2 kőolajlelőhelyet, kitermelik a kevésbé gazdaságos mezőket is, viszont a világ fogyasztása évről évre nő.
Alapvetően nem érzem a rációt abban, hogy energiát fordítunk abba, hogy előállítsunk egy löttyöt, amit aztán egy 40% körüli hatásfokú gép elfüstöl.. Persze ha karbonneutrál a gyártás, akkor nyilván szebb a story, de így...
Ezt a gondolatmenetet nem értem. Pont a második mondatod miatt van az elsőben logika. Ha ezt meg lehetne oldani, akkor nem kellene átállítani a termelési láncokat meg lecserélgetni gépparkokat. A kérdés inkább a megvalósíthatóság, nem a koncepció.A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Én azt tanultam anno az egyetemen, hogy a világ kőolajtartalékai még a mi életünkben kifogynak. Azóta lehet feltártak még 1-2 kőolajlelőhelyet, kitermelik a kevésbé gazdaságos mezőket is, viszont a világ fogyasztása évről évre nő.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Sztem a szintetikus benya a kulcs, még par evtizedig nem lesz itt jobb, hatekonyabb akksi, az elektromos autok egyöntetűen nem mutatnak jövőt.
Viszont ha a mar legyartott belsőégésű motrokba lehetne szintetikus cuccot tölteni, az lenne a legkornyezetkimelobb minden szempontbol.
thereisonly1ronaldo
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Ennek fényében előbb vagy utóbb mindenképpen meg kell találni a következő legjobb opciót. Hosszú távon ez nem alternatíva, hanem a következő opció.
Most ez mellett sok mindenen el lehet vitatkozni, hogy mi mennyire káros a környezetre (igazából minden emberi tevékenység az kb.), vagy hogy a világ egy része próbálja védeni a környezetet (most már), de addig a másik fele épp telibeszarja az egészet.
Ettől még főleg Európában elhamarkodottnak és erőszakosnak érzem az elektromos autók bevezetésére törekvő döntéseket.
Hosszú távon mindenképpen a tiszta energia előállítása a cél legyen az hidrogén vagy a plazma alapú tiszta áramtermelés. Kérdés hogy mikor jut el odáig az emberiség, mi azt nem biztos hogy megérjük. Viszont jó eséllyel már a mi életünkben meg fog történni több óriási klímakatasztrófa, akkor lesz érdekes hogy hogyan reagál majd a világ.
Ennek fényében előbb vagy utóbb mindenképpen meg kell találni a következő legjobb opciót. Hosszú távon ez nem alternatíva, hanem a következő opció.
Most ez mellett sok mindenen el lehet vitatkozni, hogy mi mennyire káros a környezetre (igazából minden emberi tevékenység az kb.), vagy hogy a világ egy része próbálja védeni a környezetet (most már), de addig a másik fele épp telibeszarja az egészet.
Ettől még főleg Európában elhamarkodottnak és erőszakosnak érzem az elektromos autók bevezetésére törekvő döntéseket.
Hosszú távon mindenképpen a tiszta energia előállítása a cél legyen az hidrogén vagy a plazma alapú tiszta áramtermelés. Kérdés hogy mikor jut el odáig az emberiség, mi azt nem biztos hogy megérjük. Viszont jó eséllyel már a mi életünkben meg fog történni több óriási klímakatasztrófa, akkor lesz érdekes hogy hogyan reagál majd a világ.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
h3x0r írta:magyar vs olasz lidlh3x0r írta:
Melyik 5 termeket gondoltad kivalasztani? Azert nem mindegy.
magyar vs roman lidl (30-as lista, a cikk kozepen van a tablazat az arakkal)
Magyarul van, meg telex, nem biztos, h rá fog nézni
Más.. egy kis ev "gondolatébresztő" bársonyos hangú Edünktől..
Pár dologgal egyetértek amit a hölgy mond (amcsi szemszögből nem biztos, h okos húzás arab olaj helyett kínai nemesfémfüggővé válni), viszont hogy mire porcosodik neki a synthetic fuel-ra, azt nem értem. Alapvetően nem érzem a rációt abban, hogy energiát fordítunk abba, hogy előállítsunk egy löttyöt, amit aztán egy 40% körüli hatásfokú gép elfüstöl.. Persze ha karbonneutrál a gyártás, akkor nyilván szebb a story, de így...
Meg annyira politikai rövidlátás (pont mint tegnapról a Gréta vs. Tate cicaharc), hogy mivel sok van, az autó fingja tele a légkört co2-vel és többi melegítő/káros gázzal.. A hektárokon égő gumilerakatok, a hajóktól péntekdéli m0-s szinten bedugult óceánok, szénnel termelt áram, meg a többi, az meg úgy jó ahogy van..
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Másfélszer annyi belföldi foglalt szállást szilveszterre, mint tavaly…
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- h3x0r
magyar vs olasz lidlh3x0r írta:Melyik 5 termeket gondoltad kivalasztani? Azert nem mindegy._Bushido_ írta: de tervben van egy olyan, hogy random megnézek mondjuk 5 terméket idehaza a Lidl, Aldi párosban, majd odakint, Ausztriában is.
magyar vs roman lidl (30-as lista, a cikk kozepen van a tablazat az arakkal)
- RealVazquez
- Kedvenc játékosaid: CR
Errol mar evek ota beszelgetek mindenkivel, vegre most elindul valami. Udvozlom ezt a hirtzsuninnyo írta: Errol ha jol latom nem volt meg szo: https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ip_22_7739
Szemelyesen en udvozlom ezt,ez most egy egeszen jo es ertelmes dolognak tunik.
Alapbol kiszolgaltatotta tette ez a titkolozas, meg buziskodas a fizetes korul az interjukon ill. jelentkezesnel a munkavallalokat.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Egyébként bevallom irigykedem egy kicsit.Rohadt jó lenne, ha lenne ennyi szabadidőm, hogy Karácsonykor ilyen dolgokon idegeskedjek és próbáljak itt mindenkivel vitatkozni egyszerre.Halfkey írta:‘valaki’ -> ‘tudjukki’ -> Lord Hehemortvalaki bedob egy-két hisztit közben.
Amúgy az alap gondolat szép volt Hehétől szerintem, az egy más kérdés hogy a valóságban csinálta már ő is az ellentettjét.
A véleményét meg továbbra is írja le mindenki, ez egy fórum. Arra jön ilyen-olyan reakció, vagy ahogy szeretet megihlette Hehe javasolta tiltsuk le egymást a faxba.
Mindenestere örülök, hogy csak ennyi gondunk van. Maradjon is így.
‘valaki’ -> ‘tudjukki’ -> Lord Hehemortvalaki bedob egy-két hisztit közben.
- Steve
- Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham
Ülök bmeg 2napja bejglit zabálok és My Little Ponyval, meg Barbieval játszok, vagy pelenkát cserélek és csörgővel a kezembe gügyögök, de ide vagyok keverve a frusztrációk levezetésére..hehetheoriginal írta: Ellentétben pl Steve-vel a masfel oldalas litániáival, amiket masfel sorban el lehetne intezni, ziro passziv agressziv igazi vérgeci szociopata hsz-eivel, vagy akár realista copy paste read only böszmesegei
Beszarás. Amúgy Nektek is Boldog Karácsonyt!
Remélem ettől nagyobb bajotok nem lesz az életben és 20év múlva is itt osztjuk a sok baromságot és valaki bedob egy-két hisztit közben.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Szerintem ez aljas ragalom. Amikor vicces vagy, mindig gond nélkül rád dobom az upvoteot.hehetheoriginal írta:Nem. Az ember akarmit ir, allandoan leokadjatok.mocsok írta: Ezt az érzékeny szar pc világot. Sok pihepuha emberrel.
Valaki kap pár negatív véleményt aztán jön hehe hogy ne bántsátok szegényt.
Ismeros erzes, bar en tudom, az ertelmi es szellemi szintembol kiindulva, hogy csak azert kapok a downvoteok többségét, mert poén vagy mert konkretan en irom, legyen az akarmi.
A különbség viszont, es ezert szoltam erte , hogy benne egy csepp rosszindulat sincs, ellentetben velem
Mindig ilyen hullamok vannak, ahogy megfigyeltem , mindig kiszemel a forum akarva akaratlanul valakit, hogy raokadjanak folyamatosan
Már legalább kétszer megtettem.
közben meg csak butthurt vagyok amiért nem jöttél focizni velünk
[quote"Remy"]Remy éppen felsírt a filmtopicból vagy az F1ből. [/quote]
Szeretem az önkritikád
Raise még jó arc, nem kell bántani, beszélgessünk, az még senkinek sem ártott.
És akkor zárjuk klasszikussal: kedves képviselő társaim: boldog karácsonyt!
- raul 4 ever
Halál a "versenyképes fizetés"-re...zsuninnyo írta: Errol ha jol latom nem volt meg szo: https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ip_22_7739
Alapbol kiszolgaltatotta tette ez a titkolozas, meg buziskodas a fizetes korul az interjukon ill. jelentkezesnel a munkavallalokat.
Szerintem is jó dolog...
Errol ha jol latom nem volt meg szo: https://ec.europa.eu/commission/pressco ... ip_22_7739
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Remy éppen felsírt a filmtopicból vagy az F1ből.Realista24 írta:
Majd ha értelmeset ír, akkor nem lesz leokadva, ahogy te sem vagy, ha értelmeset vagy értelmesen írsz. Vagy igaz ez bárki másra is.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- BlancoMark
Szerintem azert nem erdemes leokadni a csavot mert semmi ertelme annak amit ir. Azt tudod leokadni, akinek van valami ertelem a mondanivalojaban. Viszont az o hozzaszolasai szavak egymas utan rakosgatasa (altalaban ertelmetlenul), vagy masok mondandojanak copy-pastelese. Teljesen egyertelmu hogy amiket bemasolgat kurvara nem erti. En nagyon sajnalom, nem tudom elkepzelni hogy nyolc altalanossal tobb lenne neki ilyen kognitiv kepessegekkel. Persze a masik oldal, hogy mar evek ota (evtizede?) nem ert a szobol, nyilvan elpattan egy-ket agy amikor realizaljak, hogy ennek az embernek ugyanannyit er a szavazata mint az ovek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára BlancoMark 2022. december 25., vasárnap 15:35-kor.