Ez az egész aranylabda rendszer úgy hibás ahogy van, 3 kategória kéne legyen, Kapusok,Védekező játékosok, és támadó játékosok.Így teljesen Korrekt lenne az egész, nem maradt volna annyi nagy spíler aranylaszti nélkül.
Arról meg ne is álmodozzatok, hogy idén nem Ribery kapja, hozzáteszem teljesen jogosan, csak így felmerül ,hogy Sneijder miért is nem kapta meg 2010-ben és CR 2012ben.Messi nem kaphatja, mert abból botrány lenne, a FIFA teljesen lejáratná magát.Ha viszont maradnának a 2010 óta hivatalos "magyarázatnál" és tényleg az adott évben legjobb teljesítményt nyújtó játékos kapná, akkor egyértelműen Cé.
1etlen esélyt látok Cére, ha a vezérletével kiütik a svédeket és tartja ezt a formát, akkor talán esetleg, a FIFA amolyan önigazolás képpen odaadná neki, ebből a szempontból talán jól jött ez a Blatter mizéria mert így patthelyzetbe került a FIFA.Jó döntést nagyon nem tudnak már hozni, ha Ribery kapja, Messi 2 díját is "lebuktatják", ha Messi kapja akkor botrány lesz tudván ,hogy idén szart se csinált.Ha Cé kapja akkor meg megy majd a háborgás,hogy miért nem Ribery kapta...bár szerintem ha Cének most odaadnák Riberyn meg a bayern fanokon kívül nem háborogna senki mert azért a semlegesek is elismerik már,hogy ez nem állapot hogy 2 ilyen teljesítményből az egyiknek 4 a másiknak 1 aranylasztija van.
Apropó sokan úgy beszélnek Céről mintha nem lenne aranylabdája, pedig van és szerintem egy bőven elég,igaz hogy itt a nagyobb gond ,hogy Messinek 4 van és ez nem felel meg a valóságnak.
Mind1 ez egy komolytalan díj nagy körülötte a hype, alapból ez a naptári éves dolog, a fociban egy szezon tart szeptembertől, mondjuk az Európai szuperkupáig, ami augusztus vége, úgy kéne az aranylabdát is osztani.Az is 1 éves teljesítmény, és nincs az ,hogy egy szar tavasz és jó ősz esetén is esélyes vagy ,vagy fordítva.
ui.: az is jó kérdés,hogy Messi mit keres a legjobb 3ban? Minden fontos meccsen besült,ráadásul sérült is volt sokat, 3iknak odatettem volna még 1 bayernest , mondjuk Robbent.
íme az én aranylabda szavazásom 2000től:
2000-Figo
2001-Raúl
2002-Ronaldo (mivel a vb a legfontosabb létező cím és ő ott alázott így egyértelmű számomra)
2003-Nedved (jó évet futott, de szerintem nem játszott aranylabdás szinten,inkább azért kapta meg, mert nem volt jobb,habár Zizu nagy formában volt meg is kapta a FIFA év játékosa díjat)
2004-Henry
2005-Ronadinho
2006-Zizu (itt is a vb miatt, ha nincs a fejes ,szerintem meg is kapja)
2007-Kaka
2008-Cé
2009-Messi
2010-Sneijder
2011-Messi
2012-Cé
2013-Ribery
Szerintem ez így korrekt lett volna, a 2 vadállatnak lenne 2-2 aranylasztia, sokkal emlékezetesebb korszak lenne a foci rajongók számára ,hogy Messi és Cé fej-fej mellett gyüjtötte be a lasztikat, mint ami most van ,hogy Messi megkapja mindenre a díjat Cé meg fejre is állhat.Persze ha posztonként osztanák akkor olyan legendák mint Maldini,Robi Carlos,Iker,Buffon és Kahn se maradt volna Aranylabda nélkül.
De fölösleges ezen gondolkozni mert a lényeg:
Messi is a good booy...