Nem tudom te mióta vagy Real rajongó, helyesebben mióta követed a Barca történetét, de ha kicsit régebb óta, akkor nem beszélnél ilyeneket. Ezzel nem hergelni akarlak vagy akárkit meggyőzni csak olyan dolgokat írsz, amik sántítanak.primrose írta: Nem érdekel az egész, de azért próbálod CR-t sarazni. Ugyan, ti SOSEM, ismétlem SOSEM fogjátok megtudni, megérezni, hogy mit érezhet egy Ronaldo vagy egy Real Madrid rajongó, ha ennyire elhanyagolva látjuk kedvencünket, akinek az utóbbi években rengeteget köszönhetünk és aki az utóbbi években rengeteget tett a fociért. Ti semmit nem éreztek ebből, mert világ életben ki volt a barcelona és messike feneke nyalva és folyton középpontba állítva. Szerencsére egyre többen látják már, hogy mi megy itt, a múltkori blatter féle vérciki jelenet Ronaldo felé billenti a mérleget, és nem azért, mert az emberek megsajnálták, hanem mert egyre inkább észreveszik, hogy ekkora hátszéllel szemben is mekkora állat a pályán az emberünk. Persze majd azt fogjátok mondani, hogy túlreagáljuk, beleképzelünk dolgokat, holott ez nagyon nem így van, de ismétlem önmagam... ti ezt sosem fogjátok megérteni, mert sosem voltatok ilyen helyzetben. Egyébként meg nem feltétlenül az a baj itt, hogy Ronaldo nem kap, hanem hogy Messike kap, minden évben úgy, hogy a feltételeket az ő adott évi teljesítményéhez igazítják. Hányingerkeltő. Nem követel itt senki semmit, maximum az igazságot, és ha nektek ezzel bajotok van, akkor azt megértem, mert ha ez alapján működött volna ez az egész bazári díjátadó, akkor bizonyosan kevesebb bogyója lenne Messinek most.
Az aranylabda szerintem azóta vált komolytalanná, mióta összevonták a két díjat. Habár azelőtt is voltak érdekes döntések, nem kell olyan messze menni Owen vagy Nedved esetéig. Messi tényleg nem érdemelt 4 lasztit, de ez sajnos annak is köszönhető, hogy a jelenben van két játékos akik kiemelkednek, a többiek pedig hátul loholnak. Ezért nehéz döntés CR-rel szemben Ribéry-nek adni. Mondjuk ez abban különbözik a Sneijder esettől, hogy hiába triplázott az Inter is , a hollandot abszolút nem lehetett kiemelni, ellenben a münchenieknél. Hiába csapatszinten voltak kiemelkedők, azért a francia, főleg a képességeivel kitűnt onnan.
Lehet most elfogultsággal vádolni, de szerintem Sneijder helyett akkor Iniestának kellett volna adni. Lehet, hogy nem triplázott csapatszinten (de serleg nélkül sem maradt), de Messi mögött a legmeghatározóbb játékos volt, egy VB-győztes csapat, sőt az egész világbajnokság legjobbja és a képességeit tekintve is ott a helye az elitben. Arról nem is beszélve, hogy addig is letett egyet-mást az asztalra.
Idén több, mint valószínű, hogy Cr kapja, megjegyzem teljesen jogosan, ha a nyáron még szoros is lett volna az ősz is meghatározó, ott pedig mind a franciával, mind az argentinnal szemben fölényesen vezet. Így remélhetőleg megnyugszik majd mindenki, habár biztos lesz itt olyan aki kihozza valahogy Messit valamilyen szempontból "bűnösnek".
Viszont ennek, hogy a portugál ilyen szezont fut van egy hátulütője is. Most már ti mentetek át túlságosan is Cr-függésbe. Ha ő bekerül egy hullámvölgybe vagy lesérül stb. nem nagyon látszik olyan játékos aki át tudná venni a helyét. Az lehet, hogy Bale még új, nem edzett annyit stb., de számomra nem olyannak tűnik itt, aki át tudná venni a helyét. Nyilván tud Di Maria, Isco és Benzema is gólt lőni, de valahogy nekik kell az a támogatás, amit a portugál jelent a pályán. Lehet, hogy kicsit pongyolán fogalmaztam, nem tudom pontosan ezt leírni, de remélem a lényeget ki lehet hámozni. Nálunk szerencsére Alexis nagyot fejlődött, meggyőződésem Tatanak nagy szerepe van benne, Cesc is a kezébe tudja venni a stafétát és hiába új fiú Neymar már látszott, ha nagyon kell hátára tudja venni a csapatot. És ott van Iniesta is. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jelenleg nem vagyunk annyira félkarú óriások Messi nélkül, mint amennyire ti függtök a portugáltok.
A szezon viszont még hosszú és bármennyit fejlődtünk csapatszinten Messi hiányát nincs az a csapat aki csúnyán meg ne érezné, főleg, hogy jön a válogatott szünet. Szerintem lesznek még nagy meglepetések mind a ligában, mind a BL-ben, biztos vagyok benne, hogy bárki nyeri a bajnokságot nem lesz sétagalopp és a sérülések nagyon fogják befolyásolni a végeredményt.