Real Madrid vs. Barcelona

A Real Madrid mérkőzéseivel, átigazolásaival, aktuális edzőjével foglalkozó fórumrész.
GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

Re: Real Madrid vs. Barcelona

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 13:51

Realista24 írta:Imádom, ahogy futtatni próbálod Bartrát, meg úgy összességében, ahogy a Barcások nyomatják. Ne vedd rossz néven.

Tavaly meg Varane-nak egyszerűen szerencséje és mákja volt, hogy Messinek nem volt kedve focizni, meg futni, ezért tudott -5 méterről tízet ráverni, amellett, hogy úgy levette a pályáról, hogy tanítani kéne.
Na meg a 15-18 meccs szabálytalanság nélkül (vagy 1 szabálytalansággal) is smafu volt...és ugye zöldfülűként olyan meccseket hozott le zsinórban, hogy a világ katalán felén kívül mindenki elcsöppent.
Most meg úgy hegyezik(tek) erre a srácra.... :coffee:
Tényleg csak érdekességképpen másoltam be, egyébként nem is gondolom, hogy jobb lenne Marc a franciánál, tényleg elképesztő volt, amit lenyomott tavaly Raphael, akár ellenünk, akár a többi meccsén. (Megjegyzem, én akkor is dicsértem és elismertem, ez most sincs másképp. :) )

Egyszerűen csak annyi, hogy örülök, hogy a védőproblémáink úgy-ahogy talán megoldódnak így, hogy Bartra berobbant, hatalmas meglepetés nekem legalábbis Marc eddig teljesítménye. Nyilván Varane többet tett le az asztalra eddig, de szerintem Bartra is élni fog a lehetőséggel, amit megkap Tatától.

Sastre
Kedvenc játékosaid: Raúl, Marcelo
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Sastre » 2013. november 13., szerda 13:46

És még egy érdekesség:

Bartra vs Varane in Liga 13/14
Games: 5-4
Aerial duels won: 14-3
Tackles: 20-5
Interceptions: 21-3
Clearances: 37-16
Blocked shots: 6-2
Hát igen... a támadók inkább már nem is játszanak Varane felé... tudják, hogy esélytelenek ellene :Đ

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. november 13., szerda 13:41

Imádom, ahogy futtatni próbálod Bartrát, meg úgy összességében, ahogy a Barcások nyomatják. Ne vedd rossz néven.

Tavaly meg Varane-nak egyszerűen szerencséje és mákja volt, hogy Messinek nem volt kedve focizni, meg futni, ezért tudott -5 méterről tízet ráverni, amellett, hogy úgy levette a pályáról, hogy tanítani kéne.
Na meg a 15-18 meccs szabálytalanság nélkül (vagy 1 szabálytalansággal) is smafu volt...és ugye zöldfülűként olyan meccseket hozott le zsinórban, hogy a világ katalán felén kívül mindenki elcsöppent.
Most meg úgy hegyezik(tek) erre a srácra.... :coffee:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 13:20

Realista24 írta:Szép betűtípus :Đ
:lol:
Ez még csak a prototípus. :mrgreen:

És még egy érdekesség:

Bartra vs Varane in Liga 13/14
Games: 5-4
Aerial duels won: 14-3
Tackles: 20-5
Interceptions: 21-3
Clearances: 37-16
Blocked shots: 6-2

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2013. november 13., szerda 13:14

Szép betűtípus :Đ
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 13., szerda 13:05

Hogy ne csak Aranylabda legyen: ilyenek lehetnek a jövő évi mezeink.

Nem rossz az a narancssárga. :agree:

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 13., szerda 11:11

Gürizik minden meccsen, esetenként rúg egy gólt vagy kioszt egy gólpasszt, de ennyi. A BL-döntőben nem ő volt a nyerőember, a válogatottat sem tudja igazán húzni a fontosabb meccseken, szóval egyénileg nem volt akkora király, hogy ennyire egyértelmű legyen az idei Aranylabdája. 
Nehéz ehhez mit hozzátenni.Van egy sanda gyanúm,hogy Blatterék nem merik már ötödszörre odaadni Messinek,mert az blama lenne,Ronaldonak meg nem akarják mer nem szeretik,(ez kiderült ugye abból ahogy az elnök úr beszélt róla),ezért aztán kellett valaki,aki mégiscsak egy bajnok,kupagyőztes,BL győztes csapat tagja.Aki ugyan tényleg jó játékos,de tudásban a fentebbi kettőt meg sem közelíti.(más se)
Evvel az erővel tavaly lehetett volna adni Lampardnak,Terrynek,Ramiresnek vagy akár Fernando Torresnek is a díjjat.. :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

MyStiQ

HozzászólásSzerző: MyStiQ » 2013. november 13., szerda 10:00

A spanyol gólkirály Messi lett, CR-nek a BL jutott "csak". Mutatókban Messit csak most ősszel veri, ami köztudott sokat nem szokott számítani (vagyis inkább már a kövi évhez számít, ugye a gólkirályság, aranycipő és ilyenek miatt).
És? Továbbra is naptári évre osztják, nem szezonra. Veri Messit? Igen. Very Riberyt? Igen.
Ha mutatókra meg összteljesítményre adják, akkor Messi bizony csak 1 aranylasztit nem érdemelt meg a 4-ből. Mert azért a mutatók egy dolog, de ha van 2 hasonló (csak minimális hibahatáron belül lévő) játékos, akkor nem a minimális különbséggel jobb szezont futó kapja, hanem az, aki több címet nyert.
Ez jogos. Ha két játékos hasonlóan jó formában futballozott, akkor az érdemli meg, akinek a csapata többet nyert. Messi elvileg nem erről a bolygóról való, csóri Sneijder meg egy melós kölyök, akinek volt egy éve, ahol saját magához képest remekül futballozott és mindent megnyert. Mégis Messi kapta... Idén ha azt nézed, akkor Ribery annyira nem emelkedett ki a Bayernből, mint akkoriban Sneijder és Diego Milito az Interből. Az előző szezonban - kis túlzással - a Bayern akár egy Kroos - Müller - Shaqiri - Gomez négyessel is agyon tudott verni bárkit úgy, hogy Boateng áll a kapuban... :mrgreen:
Amúgy meg Messi aranylabdái is vicckategóriások, 2 minimum, mert ez a baromság, hogy mikor mennyi gólt lőtt, sokat nem mond. Kitörölheti a seggét a mutatóival Messi meg CR is, ha nem nyernek mellé kupákat. Na most idén Messinek is csak egy spanyol bajnokság jött össze. Egy spanyol bajnoki cím meg gólkirályi cím azért szerintem kevés egy aranylabdához (BL gólkirályi cím meg végképp) akkor, ha van mondjuk triplázó is.
Régebben így is volt. Ha viszont megváltoztak a játékszabályok, akkor ne csak 1-1 évre változzanak, hanem legyenek következetesek.
Ribery (meg anno Sneijder) mutatói a közelében sincsenek CR meg Messi mutatóival, de a játékuk, amit a csapatukban nyújtanak, ugyanúgy létszükséglet, mint ahogy CR és Messi játéka is. A játéka ugyanannyit ér, mint a két óriás játéka, éppen ezért csak mutatókra nézve osztani aranylabdát amatőr szemléletre vall.
Ezt mondjad a szerethető Egervárinak meg a többi hülyének, aki szavaz. Fentebb már céloztam rá, de Ribery tavalyi játékától én például nem estem hanyatt. Gürizik minden meccsen, esetenként rúg egy gólt vagy kioszt egy gólpasszt, de ennyi. A BL-döntőben nem ő volt a nyerőember, a válogatottat sem tudja igazán húzni a fontosabb meccseken, szóval egyénileg nem volt akkora király, hogy ennyire egyértelmű legyen az idei Aranylabdája. Megkockáztatom, hogy egyénileg volt már ennél jobb szezonja...
Akik meg itt Ronaldo mellett kardoskodnak, őket megértem. A mi csapatunk játékosa, én is szeretném, ha ő kapná meg. De legbelül a nem elfogultak tudják, mint ahogy tudták az elmúlt években is, hogy CR nem érdemli meg/nem érdemelte meg az aranylabdát, és jelenleg, meg az elmúlt években is, egy évet leszámítva Messi érdemelte meg jobban kettejük közül. Az már más kérdés, hogy volt 1-2 játékos, aki inkább érdemesebb lett volna a díjra, mint az argentin.
Én személy szerint nem rajongok C. Ronaldóért, de ha az elmúlt években megváltoztak a játékszabályok az Aranylabdával kapcsolatosan, akkor tartsák is ezekhez a szabályokhoz magukat a döntéshozók.
Az idézett hsz-hez meg annyit, hogy a mutatókra ott az aranycipő.
Ott van, igen. Ahogy az érmek és trófeák is ott vannak, ha valaki bajnok vagy BL-győztes lesz. :)

A megváltozott játékszabályok miatt mondjuk úgyis mindig vitatémát fog szolgáltatni az Aranylabda, kivételt talán az az eset képezne, ha lenne egy olyan játékos, aki rúgna 50-60 gólt, kiosztana 15-20 gólpasszt, ezen kívül pedig megnyerne mindent a csapatával és a válogatottjával.

még a végén majd nehogy az legyen, hogy nem a cének lesz baja a 100 misis balel, hanem messinek neymarral. milyen lenne már ha a good boy össze veszne a brazil szupertehetséggel. :lol:
C.Ronaldo - Messi/Neymar - Bale :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Csabi
Kedvenc játékosaid: Figo, Cristiano Ronaldo, Modric
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Csabi » 2013. november 13., szerda 9:55

ajaj: Alves: "Neymar is ready to take on Messi's job"

:lol:

még a végén majd nehogy az legyen, hogy nem a cének lesz baja a 100 misis balel, hanem messinek neymarral. milyen lenne már ha a good boy össze veszne a brazil szupertehetséggel. :lol:

R.M.C.F
Kedvenc játékosaid: Sergio
Kedvenc csapatod: Még is KI lehetne? Hagyjuk már a divatokat. A legnagyobb: REAL MADRID.

HozzászólásSzerző: R.M.C.F » 2013. november 13., szerda 7:22

1) Messi is a good boy ...
:D Ez is mekkora hasba akasztás volt.....hányszor beszéltem erről is...és hányszor ütöttek le miatta.

:agree: :agree:
Ha a fogalmatlan osztja az észt akkor nagy a baj.....úgyhogy nagy a baj.

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. november 13., szerda 1:55

mielőtt valaki betámad, én is így látom, hogy ha az a 2010-es adható volt messinek, akkor azon az elven cr-nek kellene most adni.

csak nem tudom, hogy ha most megkapja ronaldo, akkor az által a messi 2010-ben megkapott aranylabdája is adhatóvá, vagy legalább vitathatóvá válik a "csalás" helyett, vagy pedig mind a kettőjüké a "jogtalan" státuszban foglal majd helyet a szemetekben.

a logikai szál. :lol:
Kezdjük mindjárt azzal, hogy mi alapján? B-) :shifty:
--> Régi rendszer (2010 előtt) alapján: egyértelműen vitatható, "quasi jogtalan" (mondhatnád rá)
--> FIFA Aranylabda: nos e tekintetben ugye egyelőre még nem beszélhetünk kialakult rendszerről, max. Messi szempontokról, amik a következők:
1) Messi is a good boy ...
2) 2010 óta (egészen mostanáig) a világversenyen nyújtott teljesítmények /2010 vb. --> Sneijder, 2012 Eb. --> Iniesta, Cristiano/ és címek /Iniesta, Xavi és a spanyolok/ semmit nem számítanak, ha Leoról van szó
3) ha csak címekben agyonverik a "Bolhát", akkor az egyéni teljesítmény, képesség az irányadó
4) ha címekben egyértelműen elverik és egyénileg is közel vannak hozzá az idényt tekintve, akkor az ősz rögtön duplán felértékelődik és mindjárt a naptári évet vesszük alapul, mert úgy tarol biztosan "minden apa, anya álma"

szóval majd januárban elválik, hogy a FIFA és Blatterék bandája ismét viccet csinálnak-e magukból avagy a Messi kapcsán megszületett és életre hívott "kritériumok", szempontok nyomán quasi precedensként kialakul-e végleg és ténylegesen az idény/év legkiemelkedőbb, legjobban teljesítő játékosának egyéni díja /és persze nem a Messilabda --> mert az lenne ugye a 3. forgatókönyv :lol: / és ezzel együtt egy új rendszer is, ami la. képes valamiféle önigazolásra az eddigi eredményeivel kapcsolatban is!?! Véleményem szerint azonban ez álom és előbbire bőven nagyobb az esély, sőt :-* ; szóval tárgytalan az egész! :lol: :smile: :lol: De ha ne adj' isten tévednék és valami csoda folytán Cristiano kapná a díjat, akkor ebben az új rendszerben Messi addig erősen vitatott 2 labdája és a portugál új lasztija természetesen erősítenék egymást és egyértelműsítenék azok jogossági alapjait (oda-vissza, vice versa)! Ennek tükrében az UEFA Év Játékosa-díj is azonnal értelmet nyerne és valóban igazolhatná létjogosultságát (mint a "régi rendszer Aranylabdájának" jogutódja), amit eddig nem igazán tudott véleményem szerint kétséget kizáróvá tenni. :roll:

Összegezve:
1) amíg nincs aktualitása a felvetésednek és nincs 2 hónap múlva Cristiano Aranylabda + amennyiben a FIFA hozza a formáját és januárban sanszosan Ribéry kapja a lasztit mindenféle következetességet nélkülözve, addig nyilván marad (sőt még inkább fokozódik, erősödik) az eddigi véleményem az elmúlt évek történéseiről, vitathatóságról, "csalásairól" is (Téged idézve) :mrgreen:
2) ellenkező esetben (csodával = CR7 bogyó) revideálható ez az álláspont és a fentebb vázolt FIFA Aranylabda (2010-től egyéni, pusztán teljesítmény orientált) --- UEFA Év Játékosa-díj (2011-től a korábbi, régi Aranylabda ismérvei szerint) megosztás/új rendsze egy számomra is elfogadható, támogatható megoldást jelentene (egyedül Sneijder maradt hoppon a rendszerváltás áldozataként az 1 év csúszás miatt)
bekk: Hakimi&Davies
támadó: Mbappé

Ronaldo ◄ The number one influence ► ★★★★★

Ronaldo Fenomeno vs Cristiano Ronaldo ● The Battle For The Name ● Best Skills

Courtois-Hakimi,E.M.,Alaba,Davies-A.T.,E.C.,J.B.-ViniJr.,Mbappé,Rodrygo

RealMadrid

"Cristiano es un extraordinario Comandante"

Press

HozzászólásSzerző: Press » 2013. november 12., kedd 22:00

Idén Ribéry kapja. Megnyertek mindent és egész jó tavaszi szezonja volt. Nem neki adnám, mert közelében sincs C és Messi tudásának, sőt szeretném, hogy C kapja de nem fogja mert utálják (=messit szeretik) a Real meg shemmmmit nem nyert idén. (A realt ugyanúgy utálják Fifáéknál) Messi idén meg csak azért nem kapja, mert az már az eddig is nyilvánvaló pofátlanság felnagyítása lenne, 7-0-nál sehol nem volt pl., de elég gyenge lett nála a szezon (önmagához képest persze) amúgy is.
1956 ● 1957 ● 1958 ● 1959 ● 1960 ● 1966 ● 1998 ● 2000 ● 2002 ● 2014 ● 2016 ● 2017 ● 2018

Thiago11
Kedvenc játékosaid: Iniesta, Thiago, Rivaldo
Kedvenc csapatod: Barca

HozzászólásSzerző: Thiago11 » 2013. november 12., kedd 21:53

primrose írta:Köszönöm kérdésed, és 1998 óta szurkolok a Real Madridnak. Amúgy nem nagyon kaptam választ arra, hogy az írásom hol sántít, de édes mindegy.
Messi tényleg nem érdemelt 4 lasztit, de ez sajnos annak is köszönhető, hogy a jelenben van két játékos akik kiemelkednek, a többiek pedig hátul loholnak.
Aha... milyen kár. De attól Messinek még mindig négy bogyója van, ezzel hárommal előzve CR-t.
Idén több, mint valószínű, hogy Cr kapja, megjegyzem teljesen jogosan, ha a nyáron még szoros is lett volna az ősz is meghatározó, ott pedig mind a franciával, mind az argentinnal szemben fölényesen vezet. Így remélhetőleg megnyugszik majd mindenki, habár biztos lesz itt olyan aki kihozza valahogy Messit valamilyen szempontból "bűnösnek".
Ha idén CR kapja, az picit annak is köszönhető, hogy sokan felkapták a fejüket a Blatter féle esetre és elkezdtek végre tisztán látni. Messi is a good boy. :lol: Ha ez az eset nincs, akkor még jó páran azóta is sötétben tapogatóznának. Mindenesetre engem az sem lepne meg, ha Messi idén is Cé előtt végezne.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jelenleg nem vagyunk annyira félkarú óriások Messi nélkül, mint amennyire ti függtök a portugáltok.
Hát nem tudom... szép ez a Cesc, Neymar, Alexis, Iniesta névsor, de hogy tényleg át tudnák- e venni hosszabb távon Messi helyét, én ezzel azért még várnék. Nálunk semmivel sem rosszabb névsor, a Bale, Benzema, Modric, Alonso négyes, de ott van még Isco is, aki bár most jegelve van, de nagy játékos lehet belőle.
Akkor már egy ideje nyomon követheted a mi agyonyal....nkant is. Ott van mondjuk a két Van Gaal éra, amikor enyhén szólva sem szimpatizált sem a média, sem a közvélemény a csapattal (és még net sem nagyon volt), pedig az első aránylag sikeres volt. A holland kb. egy Mourinho 2.0 volt (vagy fordítva, ahogy tetszik) a sajtóval és nagy támadási felületet jelentett a holland gyarmatosítás is. Vagy amikor Rijkaard alatt kezdtünk leszállóágba kerülni jöttek a "Barca-blama" stb. főcímek, és R10 bulizásait is előszeretettel taglalták öthasábon. Nem akarok vitát generálni és ezt a témát részemről le is zárnám, csak kérdezted hol sántít amit írtál és erre reagáltam egy-két példával.

Ironizálni meg felesleges leírtam a véleményem a 4 aranylabdáról, te meg nekem esel, hogy Cr-nek meg csak egy van. :kivagyhe:

Úgy látszik nem érted, hogy nem összehasonlítani akartam a két csapat egyes játékosainak tudását/képességeit, csak szemléltetni szerettem volna a két nagyágyú esetleges hiányának helyzetét. Mi az utóbbi időben nagyon túlságosan rá voltunk utalva Messire, ő vitte a csapatot meccsről meccsre, viszont most vannak olyan új teljesítmények (főleg fejben), új játékos akik miatt nem kell igazán kétségbe esni Messi kiválásával, ellenben ti azt hiszem jobban rá vagytok utalva a portugálra.
Persze lehet hogy tévedek ez csak az én véleményem, nem hiszem hogy ez ki fog derülni.

Abban az Interben én inkább Militot és a Cambiasso-Zanetti párost emelném ki mint húzóemberek.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 12., kedd 21:49

mielőtt valaki betámad, én is így látom, hogy ha az a 2010-es adható volt messinek, akkor azon az elven cr-nek kellene most adni.

csak nem tudom, hogy ha most megkapja ronaldo, akkor az által a messi 2010-ben megkapott aranylabdája is adhatóvá, vagy legalább vitathatóvá válik a "csalás" helyett, vagy pedig mind a kettőjüké a "jogtalan" státuszban foglal majd helyet a szemetekben.

a logikai szál. :lol:

madridronie
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo & Sergio Ramos, Benzema, Modric, Kroos, Marcelo (Ronaldo, Figo, R. Carlos, Beckham, Zidane, Guti, Kaká, Xabi Alonso & Totti)

HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. november 12., kedd 21:45

Akkor nem kellett volna kerdesnek lennie (Sneijder vagy akar Iniesta), viszont megis a masik (Messi) kapta.
Ugyan ezek elvek alapjan most se kene kerdesnek lennie (Ribery), viszont megis a masiknak (Ronaldo) kene megkapnia.
Így-így, ennyi lenne a történet! :agree:

RealMadrid

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2013. november 12., kedd 21:36

'shutterisland írta:ha akkor nem kellett volna kérdésnek lennie, most ugyanazon elvek és felfogás szerint kinek adnád ?
Akkor nem kellett volna kerdesnek lennie (Sneijder vagy akar Iniesta), viszont megis a masik (Messi) kapta.
Ugyan ezek elvek alapjan most se kene kerdesnek lennie (Ribery), viszont megis a masiknak (Ronaldo) kene megkapnia.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 12., kedd 21:28

Kerlon írta:2010-ben Sneijder is kiemelkedett és kupát kupára halmozott... Akkor nem kellett volna kérdésnek lennie. Az Inter húzóembere volt Etooval együtt. Ők húzták a váratlant...
szerintem hasonló az idei bayernhez, itt is lehetne mondani pár nevet, akik húzták a szekeret, ahogy az internél is a fenn említett kettőn kívül milito, maicon vagy a védelemben lúcio.
az is csapatszintű siker volt, mourinho nagyszerűen összetákolta őket arra az évre, még emlékszem, ahogy eto'o hátvédet játszott szinte ellenünk.

ha akkor nem kellett volna kérdésnek lennie, most ugyanazon elvek és felfogás szerint kinek adnád ?

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. november 12., kedd 21:14

2010-ben Sneijder is kiemelkedett és kupát kupára halmozott... Akkor nem kellett volna kérdésnek lennie. Az Inter húzóembere volt Etooval együtt. Ők húzták a váratlant...
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

madridronie

HozzászólásSzerző: madridronie » 2013. november 12., kedd 21:05

VISZONT aki a cr-ét most megérdemeltnek, jogosnak vélné, az a messi 2010-es labdájára sem mondhatja, hogy csalás, hiszen ugyanazon elv szerint kapná most meg ronaldo, és a kontraszt sem nagy a két eset között, sőt.

Azért ne keverjük a szezont a fazonnal; egyrészt egyelőre ez egy szimpla a hipotézis, ami jó eséllyel megbukik majd januárban (Ribéry miatt); másrészt a Madridisták nagy része is elsősorban erre (az elmúlt évek tendenciái, különösképp 2010-re tekintettel) + az idei őszre alapozta csupán ebbéli véleményét (vágyait) és kizárólag a következetesség nevében vetettük fel a témát ; ergo "ha korábban, az elmúlt években így, akkor most is elvből" indultunk ki és nem fordítva :-* , nagy különbség B-) !
Lehet most elfogultsággal vádolni, de szerintem Sneijder helyett akkor Iniestának kellett volna adni.
Így van, akár ő is kaphatta volna jogosan (az is simán elfogadott, védhető lett volna) a lényeg, hogy semmiképp sem Leo! :coffee:
CR nem érdemli meg/nem érdemelte meg az aranylabdát, és jelenleg, meg az elmúlt években is, egy évet leszámítva Messi érdemelte meg jobban kettejük közül.
Kettejük viszonylatában valóban csak a 2012-es év vitatható, megkérdőjelezhető.
Az már más kérdés, hogy volt 1-2 játékos, aki inkább érdemesebb lett volna a díjra, mint az argentin.[/b]
Kb. erről van szó!

RealMadrid

primrose
Kedvenc játékosaid: Benzema, Coentrao, Varane, Modric

HozzászólásSzerző: primrose » 2013. november 12., kedd 20:17

Köszönöm kérdésed, és 1998 óta szurkolok a Real Madridnak. Amúgy nem nagyon kaptam választ arra, hogy az írásom hol sántít, de édes mindegy.
Messi tényleg nem érdemelt 4 lasztit, de ez sajnos annak is köszönhető, hogy a jelenben van két játékos akik kiemelkednek, a többiek pedig hátul loholnak.
Aha... milyen kár. De attól Messinek még mindig négy bogyója van, ezzel hárommal előzve CR-t.
Idén több, mint valószínű, hogy Cr kapja, megjegyzem teljesen jogosan, ha a nyáron még szoros is lett volna az ősz is meghatározó, ott pedig mind a franciával, mind az argentinnal szemben fölényesen vezet. Így remélhetőleg megnyugszik majd mindenki, habár biztos lesz itt olyan aki kihozza valahogy Messit valamilyen szempontból "bűnösnek".
Ha idén CR kapja, az picit annak is köszönhető, hogy sokan felkapták a fejüket a Blatter féle esetre és elkezdtek végre tisztán látni. Messi is a good boy. :lol: Ha ez az eset nincs, akkor még jó páran azóta is sötétben tapogatóznának. Mindenesetre engem az sem lepne meg, ha Messi idén is Cé előtt végezne.
Ezzel csak azt akarom mondani, hogy jelenleg nem vagyunk annyira félkarú óriások Messi nélkül, mint amennyire ti függtök a portugáltok.
Hát nem tudom... szép ez a Cesc, Neymar, Alexis, Iniesta névsor, de hogy tényleg át tudnák- e venni hosszabb távon Messi helyét, én ezzel azért még várnék. Nálunk semmivel sem rosszabb névsor, a Bale, Benzema, Modric, Alonso négyes, de ott van még Isco is, aki bár most jegelve van, de nagy játékos lehet belőle.
But he is a good boy...

Vissza: