A spanyol gólkirály Messi lett, CR-nek a BL jutott "csak". Mutatókban Messit csak most ősszel veri, ami köztudott sokat nem szokott számítani (vagyis inkább már a kövi évhez számít, ugye a gólkirályság, aranycipő és ilyenek miatt).
És? Továbbra is naptári évre osztják, nem szezonra. Veri Messit? Igen. Very Riberyt? Igen.
Ha mutatókra meg összteljesítményre adják, akkor Messi bizony csak 1 aranylasztit nem érdemelt meg a 4-ből. Mert azért a mutatók egy dolog, de ha van 2 hasonló (csak minimális hibahatáron belül lévő) játékos, akkor nem a minimális különbséggel jobb szezont futó kapja, hanem az, aki több címet nyert.
Ez jogos. Ha két játékos hasonlóan jó formában futballozott, akkor az érdemli meg, akinek a csapata többet nyert. Messi elvileg nem erről a bolygóról való, csóri Sneijder meg egy melós kölyök, akinek volt egy éve, ahol saját magához képest remekül futballozott és mindent megnyert. Mégis Messi kapta... Idén ha azt nézed, akkor Ribery annyira nem emelkedett ki a Bayernből, mint akkoriban Sneijder és Diego Milito az Interből. Az előző szezonban - kis túlzással - a Bayern akár egy Kroos - Müller - Shaqiri - Gomez négyessel is agyon tudott verni bárkit úgy, hogy Boateng áll a kapuban...
Amúgy meg Messi aranylabdái is vicckategóriások, 2 minimum, mert ez a baromság, hogy mikor mennyi gólt lőtt, sokat nem mond. Kitörölheti a seggét a mutatóival Messi meg CR is, ha nem nyernek mellé kupákat. Na most idén Messinek is csak egy spanyol bajnokság jött össze. Egy spanyol bajnoki cím meg gólkirályi cím azért szerintem kevés egy aranylabdához (BL gólkirályi cím meg végképp) akkor, ha van mondjuk triplázó is.
Régebben így is volt. Ha viszont megváltoztak a játékszabályok, akkor ne csak 1-1 évre változzanak, hanem legyenek következetesek.
Ribery (meg anno Sneijder) mutatói a közelében sincsenek CR meg Messi mutatóival, de a játékuk, amit a csapatukban nyújtanak, ugyanúgy létszükséglet, mint ahogy CR és Messi játéka is. A játéka ugyanannyit ér, mint a két óriás játéka, éppen ezért csak mutatókra nézve osztani aranylabdát amatőr szemléletre vall.
Ezt mondjad a szerethető Egervárinak meg a többi hülyének, aki szavaz. Fentebb már céloztam rá, de Ribery tavalyi játékától én például nem estem hanyatt. Gürizik minden meccsen, esetenként rúg egy gólt vagy kioszt egy gólpasszt, de ennyi. A BL-döntőben nem ő volt a nyerőember, a válogatottat sem tudja igazán húzni a fontosabb meccseken, szóval egyénileg nem volt akkora király, hogy ennyire egyértelmű legyen az idei Aranylabdája. Megkockáztatom, hogy egyénileg volt már ennél jobb szezonja...
Akik meg itt Ronaldo mellett kardoskodnak, őket megértem. A mi csapatunk játékosa, én is szeretném, ha ő kapná meg. De legbelül a nem elfogultak tudják, mint ahogy tudták az elmúlt években is, hogy CR nem érdemli meg/nem érdemelte meg az aranylabdát, és jelenleg, meg az elmúlt években is, egy évet leszámítva Messi érdemelte meg jobban kettejük közül. Az már más kérdés, hogy volt 1-2 játékos, aki inkább érdemesebb lett volna a díjra, mint az argentin.
Én személy szerint nem rajongok C. Ronaldóért, de ha az elmúlt években megváltoztak a játékszabályok az Aranylabdával kapcsolatosan, akkor tartsák is ezekhez a szabályokhoz magukat a döntéshozók.
Az idézett hsz-hez meg annyit, hogy a mutatókra ott az aranycipő.
Ott van, igen. Ahogy az érmek és trófeák is ott vannak, ha valaki bajnok vagy BL-győztes lesz.
A megváltozott játékszabályok miatt mondjuk úgyis mindig vitatémát fog szolgáltatni az Aranylabda, kivételt talán az az eset képezne, ha lenne egy olyan játékos, aki rúgna 50-60 gólt, kiosztana 15-20 gólpasszt, ezen kívül pedig megnyerne mindent a csapatával és a válogatottjával.
még a végén majd nehogy az legyen, hogy nem a cének lesz baja a 100 misis balel, hanem messinek neymarral. milyen lenne már ha a good boy össze veszne a brazil szupertehetséggel.
C.Ronaldo - Messi/Neymar - Bale