Politika
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Re: Politika
Az pedig még szomorúbb, hogy ezt a partit addig játszák, amíg le nem fogy a tábla. Pedig be lehetne fejezni előbb is.hehetheoriginal írta: az a baj ezzel a sakkpartival, hogy par "nagymester" miatt, leadod reggel a gyereket az oviba, de egy rotorlapatot kapsz vissza cserebe delutan, nem tul pozitiv....
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
az a baj ezzel a sakkpartival, hogy par "nagymester" miatt, leadod reggel a gyereket az oviba, de egy rotorlapatot kapsz vissza cserebe delutan, nem tul pozitiv....
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
- Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow
Megy rendesen a sakkparti.hehetheoriginal írta:Vagy USA nyilvanAnthony írta:
Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.
Az európai vezetőket is érhetné valami nyavalya
- hehetheoriginal
Vagy USA nyilvanAnthony írta:Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.hehetheoriginal írta: Teljes ukran belügyminiszterium meghalt a helikopterbalesetben kijev mellett, nyilvan pont egy ovodara kellett zuhanni.....
thereisonly1ronaldo
- Anthony
- Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Nyilván kell még a sajtónak még vagy 3 nap mire rájönnek hogy az oroszok keze van a dologban.hehetheoriginal írta: Teljes ukran belügyminiszterium meghalt a helikopterbalesetben kijev mellett, nyilvan pont egy ovodara kellett zuhanni.....
- hehetheoriginal
Teljes ukran belügyminiszterium meghalt a helikopterbalesetben kijev mellett, nyilvan pont egy ovodara kellett zuhanni.....
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
BUÉK
A kekfeny riportere hogy lakasokban kurvakat futtatott, megvan?
Mennyire magyar
A kekfeny riportere hogy lakasokban kurvakat futtatott, megvan?
Mennyire magyar
thereisonly1ronaldo
ez talán mégerősebb lett
https://www.facebook.com/watch/?v=5709366455814987
m1 fanoknak ajánlott főleg, nekik sok új infót adhat
https://www.facebook.com/watch/?v=5709366455814987
m1 fanoknak ajánlott főleg, nekik sok új infót adhat
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- hehetheoriginal
valamelyik univerzumban:
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Számomra alapvetően az volt a vidi üzenete, hogy az eszetlen e nácizmusnak nincs értelme. Annyira "marginális" az autók co2 kibocsátása (ha minden igaz a globális co2 15%-a az autózás/fuvarozás, amiből szgk-ik (+motor, busz, taxi) 45-ért (tehát a maradék 93%-ért a FÖLDÖN minden más és nem a kocsik..)), hogy nem ott kéne minden áron kopogtatni..
Igen, megvannak azok a felhasználási területek, ahol egyértelműen nincs helye már a belsőégésnek, de szvsz a véges nyersanyagkészleteket autónként 5-6-700kg-os akkupakkokba tömésének teljesen nincs értelme. Hiába 85%+ a hatásfokuk..
Azt a rengeteg erőforrást fúzióba, stb-be, tisztább mezőgazdaságba, iparba, az emberek "átnevelésébe" értelmesebb volna elverni (nálam). Ebben ludas a politika, hogy a valódi dolgok helyett megint a látszatirányokat erőlteti. (Gréta/eu (/hippi-libsik ))
Igen, megvannak azok a felhasználási területek, ahol egyértelműen nincs helye már a belsőégésnek, de szvsz a véges nyersanyagkészleteket autónként 5-6-700kg-os akkupakkokba tömésének teljesen nincs értelme. Hiába 85%+ a hatásfokuk..
Azt a rengeteg erőforrást fúzióba, stb-be, tisztább mezőgazdaságba, iparba, az emberek "átnevelésébe" értelmesebb volna elverni (nálam). Ebben ludas a politika, hogy a valódi dolgok helyett megint a látszatirányokat erőlteti. (Gréta/eu (/hippi-libsik ))
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
Belvarosbol alapbol kitiltanam az autokat nehany kiveteles esettol eltekintve. Ha valami igazan környezet szennyező az az, amikor valaki 20 percig koroz mire le tud parkolni.kiserik írta:
A villanypaciknak az egyik legnagyobb előnye a hatásfokuk, másik a lokális szennyezés. Bivalybaszanádalsón ez lényegtelen, de a milliós nagyvárosokban gyakorlatilag megfulladnak az emberek. Nem véletlen a kínai piac alakulása.
Nem értek egyet. A belsőégésű motor elavult, rossz konstrukció. Hogy csak azt említsem, hogy energia válság idején nem pazarolhatod el az energia több mint felét a semmire. Emellett a szintetikus benya nagyon nem környezetkímélő cucc. Jelenleg a hajszárító a legjobb alternatíva a jövőbe. A hibrid (beleértve a hidrogéneseket is) egy zsákutca jelenleg (egy sci-fiben remek ötlet, hogy a villamos energiát lokálisan, az autóban állítsuk elő, de a jelen tudásunk szerint ez csak erőforrás pazarlás, hatékonyabb erőművekben előállítani) ugyan úgy, mint a szintetikus üzemanyag is. Nem véletlen, hogy ezeket a ""megoldások"" legnagyobb támogatói a olajipari cégek.hehetheoriginal írta: Sztem a szintetikus benya a kulcs, még par evtizedig nem lesz itt jobb, hatekonyabb akksi, az elektromos autok egyöntetűen nem mutatnak jövőt.
Viszont ha a mar legyartott belsőégésű motrokba lehetne szintetikus cuccot tölteni, az lenne a legkornyezetkimelobb minden szempontbol.
A villanypaciknak az egyik legnagyobb előnye a hatásfokuk, másik a lokális szennyezés. Bivalybaszanádalsón ez lényegtelen, de a milliós nagyvárosokban gyakorlatilag megfulladnak az emberek. Nem véletlen a kínai piac alakulása.
Persze az átállás nem lehet egyik napról a másikra, de valahol el kell kezdeni. Eleinte átálltak a kötöttpályás járművek. Utána jöttek a személygépjárművek, ahol a technológiát olcsón lehet tesztelni és eljutni az emberekhez. Ma már eléggé előrehaladott a teherfuvarozás megoldása is. Persze sajnos baromi erős a környezetünk elleni lobby. A legkárosabb halászat tabu, a magánrepkedés megkérdőjelezhetetlen, ahogyan a kérődző állattartás sem tartozik az üldözendő dolgok közé.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- Anthony
Ahhoz a részéhez nem igazán értek, inkább arra reagáltam amit raul4ever írt: gyenge hatásfok, nem tudom miből állítják elő, de lehet ez is lehet egy megoldás. Sok mindenen dolgoznak aztán ki tudja melyik fut be.Halfkey írta:Ezt a gondolatmenetet nem értem. Pont a második mondatod miatt van az elsőben logika. Ha ezt meg lehetne oldani, akkor nem kellene átállítani a termelési láncokat meg lecserélgetni gépparkokat. A kérdés inkább a megvalósíthatóság, nem a koncepció.A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Én azt tanultam anno az egyetemen, hogy a világ kőolajtartalékai még a mi életünkben kifogynak. Azóta lehet feltártak még 1-2 kőolajlelőhelyet, kitermelik a kevésbé gazdaságos mezőket is, viszont a világ fogyasztása évről évre nő.
Alapvetően nem érzem a rációt abban, hogy energiát fordítunk abba, hogy előállítsunk egy löttyöt, amit aztán egy 40% körüli hatásfokú gép elfüstöl.. Persze ha karbonneutrál a gyártás, akkor nyilván szebb a story, de így...
Ezt a gondolatmenetet nem értem. Pont a második mondatod miatt van az elsőben logika. Ha ezt meg lehetne oldani, akkor nem kellene átállítani a termelési láncokat meg lecserélgetni gépparkokat. A kérdés inkább a megvalósíthatóság, nem a koncepció.A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Én azt tanultam anno az egyetemen, hogy a világ kőolajtartalékai még a mi életünkben kifogynak. Azóta lehet feltártak még 1-2 kőolajlelőhelyet, kitermelik a kevésbé gazdaságos mezőket is, viszont a világ fogyasztása évről évre nő.
- hehetheoriginal
Sztem a szintetikus benya a kulcs, még par evtizedig nem lesz itt jobb, hatekonyabb akksi, az elektromos autok egyöntetűen nem mutatnak jövőt.
Viszont ha a mar legyartott belsőégésű motrokba lehetne szintetikus cuccot tölteni, az lenne a legkornyezetkimelobb minden szempontbol.
thereisonly1ronaldo
- Anthony
A szintetikus üzemanyagban én sem látok sok logikát de ki tudja.
Ennek fényében előbb vagy utóbb mindenképpen meg kell találni a következő legjobb opciót. Hosszú távon ez nem alternatíva, hanem a következő opció.
Most ez mellett sok mindenen el lehet vitatkozni, hogy mi mennyire káros a környezetre (igazából minden emberi tevékenység az kb.), vagy hogy a világ egy része próbálja védeni a környezetet (most már), de addig a másik fele épp telibeszarja az egészet.
Ettől még főleg Európában elhamarkodottnak és erőszakosnak érzem az elektromos autók bevezetésére törekvő döntéseket.
Hosszú távon mindenképpen a tiszta energia előállítása a cél legyen az hidrogén vagy a plazma alapú tiszta áramtermelés. Kérdés hogy mikor jut el odáig az emberiség, mi azt nem biztos hogy megérjük. Viszont jó eséllyel már a mi életünkben meg fog történni több óriási klímakatasztrófa, akkor lesz érdekes hogy hogyan reagál majd a világ.
Ennek fényében előbb vagy utóbb mindenképpen meg kell találni a következő legjobb opciót. Hosszú távon ez nem alternatíva, hanem a következő opció.
Most ez mellett sok mindenen el lehet vitatkozni, hogy mi mennyire káros a környezetre (igazából minden emberi tevékenység az kb.), vagy hogy a világ egy része próbálja védeni a környezetet (most már), de addig a másik fele épp telibeszarja az egészet.
Ettől még főleg Európában elhamarkodottnak és erőszakosnak érzem az elektromos autók bevezetésére törekvő döntéseket.
Hosszú távon mindenképpen a tiszta energia előállítása a cél legyen az hidrogén vagy a plazma alapú tiszta áramtermelés. Kérdés hogy mikor jut el odáig az emberiség, mi azt nem biztos hogy megérjük. Viszont jó eséllyel már a mi életünkben meg fog történni több óriási klímakatasztrófa, akkor lesz érdekes hogy hogyan reagál majd a világ.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
h3x0r írta:magyar vs olasz lidlh3x0r írta:
Melyik 5 termeket gondoltad kivalasztani? Azert nem mindegy.
magyar vs roman lidl (30-as lista, a cikk kozepen van a tablazat az arakkal)
Magyarul van, meg telex, nem biztos, h rá fog nézni
Más.. egy kis ev "gondolatébresztő" bársonyos hangú Edünktől..
Pár dologgal egyetértek amit a hölgy mond (amcsi szemszögből nem biztos, h okos húzás arab olaj helyett kínai nemesfémfüggővé válni), viszont hogy mire porcosodik neki a synthetic fuel-ra, azt nem értem. Alapvetően nem érzem a rációt abban, hogy energiát fordítunk abba, hogy előállítsunk egy löttyöt, amit aztán egy 40% körüli hatásfokú gép elfüstöl.. Persze ha karbonneutrál a gyártás, akkor nyilván szebb a story, de így...
Meg annyira politikai rövidlátás (pont mint tegnapról a Gréta vs. Tate cicaharc), hogy mivel sok van, az autó fingja tele a légkört co2-vel és többi melegítő/káros gázzal.. A hektárokon égő gumilerakatok, a hajóktól péntekdéli m0-s szinten bedugult óceánok, szénnel termelt áram, meg a többi, az meg úgy jó ahogy van..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Másfélszer annyi belföldi foglalt szállást szilveszterre, mint tavaly…
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema