Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

Re: Politika

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. január 22., vasárnap 23:16

illgner írta:
És az egyházi iskolákkal mi van? Durván a középiskolák 25 %-a egyházi iskola, és ezekben elég magas szintű oktatás folyik.
Nagyon minimálissal, ha egyáltalán zajlik elég magas szintű oktatás az egyházi iskolákban, ha középiskolákat nézzük.
Egyrészt a 25%-ból legalább 10 % csak megélhetés miatt lett egyházi fenntartású. Ez nem keverendő össze az olyan patinás egyházi iskolákkal, mint pl a Pannonhalmi Bencés Gimnázium.

De nézd meg az oktv eredményeket, ami azért valamit tud mutatni, de érettségi eredményeket is érdemes nézegetni, ha érdekel. Az "anyagelvű" meg egyéb értelmetlen benyögéseid helyett lehetne erre is fordítani időt.

pl 2021/22-es töri top 30-ban 6 egyházi suli van, a többi állami, top 10-ben meg 2 a 9.-10. helyeken.
Angolból ugyanitt 1 top 30-as helyezés, kémiából 3, a sort lehetne folytatni.

Ez egy tévhit sajnos, hogy ott magasabb szintű oktatás zajlik, tudom nem fogsz hinni nekem, de én tanítottam egyházi (rendes, nem csak nevében) suliban, hát nem mondanám hogy annyival jobb mint mondjuk a város másik gimije.
Illetve az msc-s szakdolgozatomat is ebben a témában írtam, egyházi vs állami fenntartású iskolák működése volt a téma, úgyhogy 2016-17 tájékán igen csak benne voltam ebben.
Mondjuk tanárként lehet jobb, mert azért valamennyire megválogatják a nívósabb egyházi sulik, hogy kiket vesznek fel, ezáltal a közeg is jobb lehet.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. január 22., vasárnap 20:40

Pssszt Blancomark te anyagelvű istentagadó, ne szóljál be.

:mrgreen:

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. január 22., vasárnap 20:35

Szandekosan nem akarod ertelmezni amit irtam egyreszt, masreszt senki nem mondta hogy problema lenne a vallasossaggal. Aztan te azonnal szembe allitod a liberalis oldallal, holott egy normalis vilagban a szulonek joga lenne valasztani az azonos szinvonalon uzemelo vilagi es vallasos iskolak kozul mert az allam megteremti a ket iskolatipusnak a hasonlo eroforrasbeli lehetosegeket. De mivel lathatjuk a latvanyos kulonbseget a ketto iskolatipus tamogatasa kozott joggal feltetelezhetjuk hogy ideologia neveltetes folyik.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. január 22., vasárnap 20:30

illgner írta: Aham, a 25 % az már szűk elit. Az meg nyilván nagy baj, ha valaki vallásos, és nem anyagelvű, istentagadó liberális.
Erdemes lenne nekifutnod megegyszer, mert felreertetted.
Egyebkent megint csak a vegletek. Van a vallasos, meg a budos lipsi.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2023. január 22., vasárnap 20:21

Aham, a 25 % az már szűk elit. Az meg nyilván nagy baj, ha valaki vallásos, és nem anyagelvű, istentagadó liberális.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. január 22., vasárnap 20:15

Mi lenne? Egy nagyon szuk elitet kiepitenek maguknak, a tobbi meg vagy legyen tanulatlan vagy vallasos. Mindketto kapora jon nekik.

illgner

HozzászólásSzerző: illgner » 2023. január 22., vasárnap 19:53

BlancoMark írta: Nem lesz itt komoly beremeles, az inflaciot semmifelekeppen nem fogja lekovetni.

Vannak indirekt kapcsolataim egeszen magas Fideszes korokben is (baratok szulei), es mindenhonnan azt hallom hogy a cel egyertelmu az oktatassal kapcsolatban: kiepiteni egy Fideszes elit klienturat maganiskolakkal, az allami intezmenyek le vannak tojva szandekosan es az sem art a celjaiknak, hogy a tarsadalom maradek resze egyre butabb es kontrollalhatobb az oktatas modernizaciojanak hianya miatt.

Reproduktiv hatalomgyakorlas, eselyt sem hagynak a valtozasra. Minden lepesukkel egy tobb evtizedes uralkodasra rendezkednek be. Foldesurak vs jobbagyok.

Menekulj csababarca amig tudsz.
És az egyházi iskolákkal mi van? Durván a középiskolák 25 %-a egyházi iskola, és ezekben elég magas szintű oktatás folyik.

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. január 22., vasárnap 19:35

Adom. Jöhet. :D Tele vannak proteinnel. :D
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2023. január 22., vasárnap 19:25

Szöcske, sáska, lisztkukac.
Az Európai Bizottság jóvá hagyta a fenti finomságok használatát az élelmiszerekben. :D

Az indok, hogy ezzel csökkenteni akarják a hús és tejtermékek termelését. Én rosszmájúan megkérdezném hogy ki fektetett mostanában rovartenyésztésbe. Hamarosan kiderül. :D

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. január 22., vasárnap 15:02

M1Ö írta:

Abba nem láttok bele, vagy lehet arról nyílvánosan tudni, hogy hány százalékkal csökken a tanárnak továbbtanulók száma? Mert legyen az 10%, 10 aki kiöregszik, 10 aki ott hagyja és már ott is a katasztrófa...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220 ... sre-557751

https://civishir.hu/kozelet/2022/10/ki- ... ezok-szama

Míg 2016-ban a jelentkezők száma 20 286, a felvettek száma 10 167 volt, 2022-ben már csak 11 977 és 6453 főt jelent ugyanez a két kategória. Vagyis a jelentkezők és a felvettek száma is megközelítőleg a felére esett vissza hat év alatt.

És a felvi.hu is megerősíti ezt, mielőtt valaki belekötne a forrásokba.

A probléma az, hogy ezek közül nagyon kevés fog diplomát szerezni, és még kevesebb ténylegesen tanárként elhelyezkedni.
Amikor én végeztem az én töris évfolyamomban 16an végeztünk, 8-an helyezkedtünk el akkor tanárként, ma 3-an tanítunk.
Angol szakosok közül a 18-ból 1 helyezkedett el pedagógusként, azóta nem tudom elhagyta-e a pályát.

Ismerek környékbeli általános iskolákat ahol az állomány fele főállású tanár, többi óraadó, azaz vándorol iskolák között minden nap. Olyat is ismerek, ahol az igazgatón és 2 alsós tanítón kívül mindenki más óraadó.
Itt már régóta katasztrófa van, és még nem is említettük meg a NAT-ot, az óraszámokat, a diákok óraszámait, stb.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. január 22., vasárnap 14:52

csababarca írta:Jaja, ennek vannak statisztikailag látszó jelei is
Abba nem láttok bele, vagy lehet arról nyílvánosan tudni, hogy hány százalékkal csökken a tanárnak továbbtanulók száma? Mert legyen az 10%, 10 aki kiöregszik, 10 aki ott hagyja és már ott is a katasztrófa...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. január 22., vasárnap 13:40

BlancoMark írta: Nem lesz itt komoly beremeles, az inflaciot semmifelekeppen nem fogja lekovetni.

Vannak indirekt kapcsolataim egeszen magas Fideszes korokben is (baratok szulei), es mindenhonnan azt hallom hogy a cel egyertelmu az oktatassal kapcsolatban: kiepiteni egy Fideszes elit klienturat maganiskolakkal, az allami intezmenyek le vannak tojva szandekosan
Jaja, ennek vannak statisztikailag látszó jelei is, egyre több a magánsuli az utóbbi években.
De aki nyitott szemmel jár az is tudja érzékelni ezt.

Most kollégámmal tervezünk beiratkozni villanyszerelő képzésre :mrgreen:
Tanítsanak az elégedettek szeptembertől :)

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. január 22., vasárnap 13:34

Nem lesz itt komoly beremeles, az inflaciot semmifelekeppen nem fogja lekovetni.

Vannak indirekt kapcsolataim egeszen magas Fideszes korokben is (baratok szulei), es mindenhonnan azt hallom hogy a cel egyertelmu az oktatassal kapcsolatban: kiepiteni egy Fideszes elit klienturat maganiskolakkal, az allami intezmenyek le vannak tojva szandekosan es az sem art a celjaiknak, hogy a tarsadalom maradek resze egyre butabb es kontrollalhatobb az oktatas modernizaciojanak hianya miatt.

Reproduktiv hatalomgyakorlas, eselyt sem hagynak a valtozasra. Minden lepesukkel egy tobb evtizedes uralkodasra rendezkednek be. Foldesurak vs jobbagyok.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. január 22., vasárnap 13:17

Hehe!
Miért nem állnak össze? Ez egy jó kérdés!
De megválaszolni igen nehéz, pl a mi területünkön is a sztrájkolók száma elenyésző.
Mi 16-18an szoktunk sztrájkolni, kedden is ennyien leszünk.
Hogy a többiek elégedettek teljes mértékben? Szerintem nem, állandóan panaszkodnak (kivéve egy két tényleg vérfideszest)….de hogy miért nem állnak egy ilyen ügy mellé? Erre se tudok válaszolni.
Egyszerűen semmi következménye nem lenne negatív irányban beleállni egy sztrájkba.
De nem teszik.
Előbb utóbb minden ügy elakad, közönyt vált ki.

És tény kurva nehéz úgy sztrájkolgatni, hogy tudod semmi hatása nincs, se következménye.
Megemelték a pótlékunkat, ennyit értünk el.

Ugye az ígérgetés megy, vodafone pénz, brüsszeli pénz, de ezek aztán elfelejtődnek, elverik másra.

Én tartom hogy arra van pénz amire akarnak hogy legyen.
Meg azt is, hogy ez OV személyes döntése lesz, ha egyszer úgy kel fel, hogy na most bedurrantunk egy komolyabb béremelést a tanároknak, akkor lesz valami. Amúgy nem.

Még egy dolog: ha kiesik egy tanár betegség miatt, és emiatt elmarad egy délutáni foglalkozás mondjuk hetekig, akkor a szülők nem azon aggódnak, hogy lesz e helyettesítés minőségben, vagy valami, hanem hogy hova rakja a kölköt?
Gyerekmegőrzőként gondol a társadalom az iskolákra.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2023. január 22., vasárnap 13:03

Whiteheart írta: At kéne nevezni ezt a témát dk vagy ellenzéki fórum :roll:
Amúgy ezután az elmés hozzászólás után feltenném a nagy kérdést, hogy van-e a madridom fórumon egyáltalán DK szavazó, aki nyíltan fel is meri vállalni a Ferit. :mrgreen:

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2023. január 22., vasárnap 12:16

Egy fokkal jobb az ha ideépül, mintha valamelyik szomszédhoz. Ugyanis valamilyen megfontolásból mindenki szemétlerakónak tekinti a Kárpát-medencét, és úgy az osztrákok, mint az ukránok vagy románok, előszeretettel rakja a legközelebb a magyar határhoz a hasonló vegytelepeket hogy aztán az ide beáramló folyók kontrollálatlanul beszállítsák a szarjaikat. Így legalább saját érdekünkből fakadóan muszáj lesz odafigyelni hogy mi történik ott. Szóval a legrosszabb forgatókönyvet elkerültük, nevezetesen hogy a bizniszből más profitál, de mi szívunk.
Márpedig mivel az autógyárak már itt vannak-lesznek, ezért ha belegondolunk, az akksigyárat sem lehet nagyon messzire telepíteni a logisztika miatt... persze tudom, hogy ez a debrecenieket nem vígasztalja.

Amúgy én is örülnék ha nem itt valósulna meg, sőt, én eleve annak örülnék a legjobban ha az elektromos autókat végre elfelejtenénk, de úgy fest hogy falig akarunk menni a zsákutcában, mire rájövünk hogy kénytelenek vagyunk megfordulni.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. január 22., vasárnap 11:53

Amúgy szerintem ha szoci/akármilyen kormány volna, ők is telibetojnák a nép siralmait. A gyár kell, a gyár jó. Hogy mennyi vizet használ, mit betonoznak le a helyének, milyen gázokat-gőzöket ereget egyiknek se fontos.

Győrben audi/vw akksigyár miatt Szentivánon ugyanez volt. Semmi érdemi válasz a lakossági fórumon, semmi infó, konkrétum, mit lehetne változtatni... A nép puffogott (jogosan), de le van tojva..

Egy ismerősöm mezőgazdasági vállalkozó volt (elhunyt szegény), ő mondta mindig, hogy utálja a franciákat, de példát lehetne róluk venni. Ott ha a kormány nem hallgat a népre/farmerekre, traktor vonul, út van lezárva, ég a "Básztíí", lóg az arisztokrácia.

Van benne valami..
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. január 22., vasárnap 10:18

Süti írta:
Egyszer valaki megmagyarázhatná nekem, hogy ha valakinek forog a gyomra ettől a tolvaj kutya vezetéstől, miért lesz egyből sorosista ellenzéki gyurcsánybérenc.

A kérdés költői, nehéz lenne értékelni a teljesítményt önmagában, ha nem lehet másra mutogatni.
Hat nem tudtad hogy a magyarnak mindig blokkokba kell tartoznia, mert akkor a sajat blokkja megmondja hogy mit kell gondolni a vilagrol?

Nincsenek individumok, nincsenek sajat velemenyek. De mit csodalkozunk, 6 eves kortol a magyar iskola valosaggal uldozi az egyent es csondes kiskatonakat nevel.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. január 22., vasárnap 10:14

Egyszer valaki megmagyarázhatná nekem, hogy ha valakinek forog a gyomra ettől a tolvaj kutya vezetéstől, miért lesz egyből sorosista ellenzéki gyurcsánybérenc.
hát mert évek óta ezt mantrázzák....

háttérben meghúzódó gyurcsányszál és soros

miért lepődsz meg ha viszont látod
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. január 22., vasárnap 10:10

A kérdés költői, nehéz lenne értékelni a teljesítményt önmagában, ha nem lehet másra mutogatni.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Vissza: