Elektronika
Re: Elektronika
Hello Madridom népe!
Van egy iPhone X-em, 75%-s akkumulátorral, hajszál karcokkal, ami egy tokban és üvegfóliával nem látszik.
Akksi csere nélkül 50.000 Ft, akksicserével és üvegfóliával 65.000 Ft-ra gondoltam.
Szerintetek ez reális eladási ár érte?
Van egy iPhone X-em, 75%-s akkumulátorral, hajszál karcokkal, ami egy tokban és üvegfóliával nem látszik.
Akksi csere nélkül 50.000 Ft, akksicserével és üvegfóliával 65.000 Ft-ra gondoltam.
Szerintetek ez reális eladási ár érte?
"If you don't like your destiny, don't accept it."
- reeed_ati
- Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane
Nekem volt skullcandy, még az a nyakba lógatós, futásnál folyton kiesett, aztán meg is adta magát a füles és nem is volt olyan olcsó.
Utána vettem egy wishes jabra elite 75-öt, 2500 ft-ért, szállítással együtt..
Két éve ezt nyúzom, nyilván nem origi a hangminőség, zajszűrés nuku, de nem esik ki, kényelmes futáshoz, hibátlanul csatlakozik és jól néz ki..
Most kell majd cserélnem, mert az akksija max 2 órát bír már csak..
(Munkatársamon szoktam röhögni, aki egy év alatt, a sokadik 40-80 ezres fülesét koptatja és van amelyik csatlakozni sem akar az almás telefonhoz, mindig mondom neki, hogy az én 2500as fülesem hibátlanul teszi a dolgát )
Egyébként ha többet ölnék bele, akkor meg az eredeti jabra fülest venném.
Utána vettem egy wishes jabra elite 75-öt, 2500 ft-ért, szállítással együtt..
Két éve ezt nyúzom, nyilván nem origi a hangminőség, zajszűrés nuku, de nem esik ki, kényelmes futáshoz, hibátlanul csatlakozik és jól néz ki..
Most kell majd cserélnem, mert az akksija max 2 órát bír már csak..
(Munkatársamon szoktam röhögni, aki egy év alatt, a sokadik 40-80 ezres fülesét koptatja és van amelyik csatlakozni sem akar az almás telefonhoz, mindig mondom neki, hogy az én 2500as fülesem hibátlanul teszi a dolgát )
Egyébként ha többet ölnék bele, akkor meg az eredeti jabra fülest venném.
- lordgabi
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Fogalmam sincs, hogyan oldható meg normálisan, vagy akárhogyan kábeles, vagy kábelnélkülivel téli sapka nélkül futni...csakis a fejhallgató!
Ex-szerkesztő.
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás!
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Volt olyanom, mint az az első hármas. Igaz valami olcsó QCY (by Xiaomi), de az is kiesett. Ilyen típus, mint ez a skullcandy még nem, az nemtudom milyen lehet.
- _Bushido_
- Kedvenc játékosaid: CR,Lebron
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, LA Lakers
- Kapcsolat:
Vannak fül mögé - kis pántos fajták is, nem csak inear félék, azok sztem futasnal ki is fognak esni.Santi írta: A Bluetooth fülhallgató téma engem is érdekelne. Nem kell pro cucc, nem vagyok vájtfülű, sőt, az 5-10ezer forintos is teljesen oké volt eddigis nekem futáshoz, ami a hang minőségét illeti. Nekem a gondom az, hogy kimozdul/kiesik futás közben, már a 3. típuson vagyok túl és mind1 melyik fülpárnát rakom rá mindig ez van. Olyat keresnék, amit ha berakok ott is marad.
Pl JBL tune 125BT - 12 ezer.
Sony is gyárt ilyet, WI-XB400
Jbl endurance peak 3
Vagy:
Skullcandy push active s2bpw-p740
(ez utóbbit csak a milyensége, fajtája miatt írom)
En 3,5 éves telom siman el megy másfél napot elég aktiv képernyőidővel. 2t már nem. Holott asszem csak 3340 mAh-s az akksija.
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
A Bluetooth fülhallgató téma engem is érdekelne. Nem kell pro cucc, nem vagyok vájtfülű, sőt, az 5-10ezer forintos is teljesen oké volt eddigis nekem futáshoz, ami a hang minőségét illeti. Nekem a gondom az, hogy kimozdul/kiesik futás közben, már a 3. típuson vagyok túl és mind1 melyik fülpárnát rakom rá mindig ez van. Olyat keresnék, amit ha berakok ott is marad.
Használt teló témához:
Nem a specifikációkat kell egymáshoz hasonlítgatni, hanem a tartósságot kell nézni. A két legfontosabb dolog az akkuidő és rendszergyorsaság, mindkettő kopik idővel. Hiába nézel egy új teló tulajdonságaira, hogy ugyanazt tudja papíron, mint a 3-4 évet használt telefon. Kezedbe veszed a kettőt és zongorázni lehet a különbséget.
Használt teló témához:
Nem a specifikációkat kell egymáshoz hasonlítgatni, hanem a tartósságot kell nézni. A két legfontosabb dolog az akkuidő és rendszergyorsaság, mindkettő kopik idővel. Hiába nézel egy új teló tulajdonságaira, hogy ugyanazt tudja papíron, mint a 3-4 évet használt telefon. Kezedbe veszed a kettőt és zongorázni lehet a különbséget.
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Azzal szemeztem én is mostanában.k!ll3rcsöcs írta:Huawei freebuds 4i. Picit több, 25 ezer, de ebbem az árkategóriában talán a legjobb._Bushido_ írta: Más téma:
Bluetooth fülhallgatót hasznal valaki?
Kacérkodok egynek a beszerzésével.
Nyilvan nem apple, de nem is 10e alatti.
Szoval a 10-20 ár között lenne jó szerintem.
Ebben a kategóriaban is még kb mind1 mit
vagy azért vannak értelmesebb választások?
Vannak a telokhoz gyártott fajták, mint honor, xiaomi, huawei, apple, de vannak (számomra) nem annyira ismertek is.
Illetve az elodjével, a 3i-vel.
Ilyesmit szeretnék, aminek van fülből kilógó része, nem csak a hallojaratban van
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
- Kedvenc csapatod: RMCF
Huawei freebuds 4i. Picit több, 25 ezer, de ebbem az árkategóriában talán a legjobb._Bushido_ írta: Más téma:
Vannak a telokhoz gyártott fajták, mint honor, xiaomi, huawei, apple, de vannak (számomra) nem annyira ismertek is.
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Modric, Vinicius jr., Casemiro
- Kapcsolat:
Philips TAT2236. Futáshoz, hosszabb telefonáláshoz használom. Szerintem ár-érték arányban nagyon jó választás volt._Bushido_ írta: Más téma:
"A győzelem mindig jobb, mint a döntetlen.”
"Ha a csapat jól játszik, akkor nyer, ha nem játszik jól, akkor nem nyer.”
Benitez
"Ha a csapat jól játszik, akkor nyer, ha nem játszik jól, akkor nem nyer.”
Benitez
30-40 alatt kb unyamindegy mit valasztasz, ugyanolyan rossz / jo lesz mind._Bushido_ írta: Más téma:
Nekem volt Earfun ami anno 17be kerult, azt tudnam ajanlani, de szerintem azota mar azok is dragabbak lettek.
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Más téma:
- _Bushido_
- Kapcsolat:
A legtöbb ember csak az alapszámokat tudja összehasonlítani szerintem. GHz, mAh, RAM, Mpx, kijelző mérete. A részletekhez nem értünk. 4x ilyen, 4x olyan GHz, ez nekem pl semmit se mond. 4, aztán kész. De ha valaki elmagyarázza, megértem, s megköszönöm.h3x0r írta:P30 lite: 4x Cortex-A73 2.2 GHz + 4x Cortex-A53 1.7 GHz_Bushido_ írta:De épp néztem, hogy a 4 éves P30 lite telóm is 2,2 GHz-es, az elég új Xiaomi Redmi 10 Pro is csak 2,3 GHz, 6 GB RAM, enyém 4. nem sok előrelépés egy PRO-hoz képest 4 év elteltével.
note 10 pro: 2x Kryo 470 2.3 GHz + 6x Kryo 470 1.8 GHz
Ertem en, hogy a 2.2-t hamar ossze tudod hasonlitani a 2.3-al, de a tobbi betu meg szam csak disznek van ott?
p30 lite vs redmi note 10 pro (es bonuszkent beraktam a xiaomi 12t pro-t is
antutu score, ami osszessegeben a teljesitmenyre egy szam:
- p30 lite: 138.500
- note 10 pro: 336.250
- xiaomi 12t pro: 1.071.687
antutu score témát mobilaréna videókban is fel szokták hozni, s az mégis mire jó? miből áll össze a szám?
12t pro
Első hátlapi kamera felbontása: 200 MPx
sok telefonnál hiába van benne 108 mpx, akkor se tud többet, mint egy 40 mpx-es másik társa. Eléggé csalókák ezek a hatalmas számok is.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Ajnároztam itt a Galaxy A51-et, azért de lehet mégis lecserélem, mivel 45-50 körül is kaphatok érte most, pedig azért annyira nem jó. Ez esetben egy Pixel 6A lenne nekem a befutó, ideális méret, jó akksi idő, erős cpu, egy bevált és jó camerasetup (vagyis, inkább a Pixel használja jól).Kacsoh írta: Az igazság meg az, hogyha most kellene telefont vegyek nagyon tanácstalan lennék, de rá nézek erre a pixelre kíváncsiságból
- h3x0r
P30 lite: 4x Cortex-A73 2.2 GHz + 4x Cortex-A53 1.7 GHz_Bushido_ írta:De épp néztem, hogy a 4 éves P30 lite telóm is 2,2 GHz-es, az elég új Xiaomi Redmi 10 Pro is csak 2,3 GHz, 6 GB RAM, enyém 4. nem sok előrelépés egy PRO-hoz képest 4 év elteltével.
note 10 pro: 2x Kryo 470 2.3 GHz + 6x Kryo 470 1.8 GHz
Ertem en, hogy a 2.2-t hamar ossze tudod hasonlitani a 2.3-al, de a tobbi betu meg szam csak disznek van ott?
p30 lite vs redmi note 10 pro (es bonuszkent beraktam a xiaomi 12t pro-t is
antutu score, ami osszessegeben a teljesitmenyre egy szam:
- p30 lite: 138.500
- note 10 pro: 336.250
- xiaomi 12t pro: 1.071.687
- _Bushido_
- Kapcsolat:
Amolyan Remy féle átok van rajtam telefonos téren, korábban Sony Ericcson volt a kedvencem, azokat vettem egymás után - mikor még nyomógombós telók voltak. AZtán egyszer csak kihalt a cég. Még utoljára volt egy már csak Sony-m. Aztán muszáj volt okostelót venni, Sonyt vettem. M5-öst. Bár maga atelefon nem volt rossz, hiába gyárt a Sony másoknak minőségi lencséket, kamerákat, maguk telefonjába sajnos nem teszik bele. Így erre ráfutottam. Vettem utána Huawei P10 lite telót. Majd most van P30 lite. 2019 ősz óta. De menet közben a Huawei is "kihalt".nmate írta: Szerintem meg megvenni nem éri meg, megtartani viszont igen. Egy Pixel 6A szint már előrelépés kb. mindenben - persze drágább, mint egy használt P30 Pro, de új és 15-ös androidig jön rá frissítés + 2 év security update.
De Réjnek amúgy gecimindegy.
Pixel 6A-t sokan írják , mobilaréna fórumon is, hogy aki jó képeket akar, videókat szintén, akkor arra érdemes beruházni. A Huawei P30 pro és Mate 20 pro anno olyan drágák voltak, hogy átlagember nem tudott olyat venni. Most már be lehetne ruházni rájuk, mert mobilaréna forumon is megírták, hogy még a mai napig minőségi cuccok.
De épp néztem, hogy a 4 éves P30 lite telóm is 2,2 GHz-es, az elég új Xiaomi Redmi 10 Pro is csak 2,3 GHz, 6 GB RAM, enyém 4. nem sok előrelépés egy PRO-hoz képest 4 év elteltével.
jogos kérdés, ezt kell eldönteni.Ha 75k-ert veszel egy uj telefont, tudod, hogy 3 evig azert nem lesz vele gondod, nagyjabol hozza az elvart teljesitmenyt. (nyilvan egy dragabb telefon tovabb hasznalhato) Ha ugyanennyiert veszel egy hasznalt, 4 eves telefont, az is jo lesz még 3 évig?
- h3x0r
_Bushido_ írta: Érdeklődő kérdés.
Szerintetek régebbi, de minőségi telefont megéri még most venni? Anno csúcskategoria volt, de most is simán élmezőny. Gondolok itt pl a Huawei P30 pro-ra es a Mate 20 Pro tekefonokra. Főleg utobbira. Olvastam Mobilarénán fórumot, sokan vanbak, akik még mindig azzal tolják, nem akarnak váltani. Aki meg igen, az pl s22 ultrát vett, az már más szint - árban is. Ahogy marketplace-t néztem, 75 körül már bőven kapni mate 20 pro telót, s a tudása minőségi most is.
Szerintem nem az a kerdes, hogy jelenleg jol hasznalhato-e egy 4 evvel ezelotti csucskategorias telefon, mert valoszinuleg igen.gkovi írta: Szerintem a P30 nagyon megeri. Nekem 4 éves, és mai napig bírja az egy napot az akkumulátora, a rendszer is ugyanolyan gyors, mint új korában.
Ha 75k-ert veszel egy uj telefont, tudod, hogy 3 evig azert nem lesz vele gondod, nagyjabol hozza az elvart teljesitmenyt. (nyilvan egy dragabb telefon tovabb hasznalhato) Ha ugyanennyiert veszel egy hasznalt, 4 eves telefont, az is jo lesz még 3 évig?
- Kacsoh
- Kedvenc játékosaid: Valverde, Modric
Hát én régebben állandóan cseréltem a telóimat, ritka volt amelyik egy évet bírta nálam lehet van benne valami, hogy használtat már nem éri meg, csak kicsit elfogult vagyok ezzel a P30 Proval mert nem gondoltam volna soha, hogy ennyit bírja nálam valami..nmate írta: Szerintem meg megvenni nem éri meg, megtartani viszont igen. Egy Pixel 6A szint már előrelépés kb. mindenben - persze drágább, mint egy használt P30 Pro, de új és 15-ös androidig jön rá frissítés + 2 év security update.
Az igazság meg az, hogyha most kellene telefont vegyek nagyon tanácstalan lennék, de rá nézek erre a pixelre kíváncsiságból
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Szerintem meg megvenni nem éri meg, megtartani viszont igen. Egy Pixel 6A szint már előrelépés kb. mindenben - persze drágább, mint egy használt P30 Pro, de új és 15-ös androidig jön rá frissítés + 2 év security update.
- Kacsoh
- Kedvenc játékosaid: Valverde, Modric
Csatlakozom a P30 pro táborhoz, 4 éve használom én is mostmár. Ez az első telóm amire azt mondtam, hogy amíg megy biztosan nem cserélném le semmire jelenleg. Napi egy töltéssel bírja még most is, 13k kép van rajta, kezdve az első rajta készített képekkel,plusz a videók és ugyanúgy megy még mindig mintha most vettem volna ki a dobozából. Szerintem ha kapsz jó áron simán megéri még megvenni.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler
gkovi írta:realmadrid95 írta:
Huaweit nem eri meg, nincs playaruhaz, nincs appatore, valami mas van helyette, de nagyon kihalt. OPrendszer frissitesnel mindig bajban vannak, allandoan szidjak oket. Arban nem veletlenul eri meg Huaweit venni, ez nagyon sokat elvesz az ertekebol.
Off: Nem tudtam, hogy van elektronikai topik, rossz helyre irtam a hazimozis kerdesem.
Ez nem igaz, P30Pro-m van mai napig jönnek a frissítések hozzá, utoljára 3 hete kaptam. Play áruház meg rendesen működik, ugyanúgy mint más android telefonokon. P40-től kezdve vesztették el a Google szolgáltatásokat.
Szerintem a P30 nagyon megeri. Nekem 4 éves, és mai napig bírja az egy napot az akkumulátora, a rendszer is ugyanolyan gyors, mint új korában.
Koszi a kiegeszitest, nem tudtam pontosan, hogy melyik volt az utolso huawei, amin volt meg playaruhaz. Nem azt irtam egyebkent, hogy nincs frissites, hanem, hogy sokszor bajban vannak, mert mar uvolt a frissites utan, de meg hetek azutan is mire megerkezik, mondjuk ujabbakrol van szo, nem p30 rol.