Realista24 írta: Karacsonyi kaja ötletek? Kene egy-két frankó kaja, ami nem a szokásos, rosé kacsa, facan, stb. kategória.
Szuzerme egyik felet lesozod, leborsozod, forro serpenyore rakod, azzal a felevel, amit nem fuszereztel. (Szinte fustolnie kell a serpenyonek.) Ne mozgasd, mert letapad az elejen. Ahogy sul, ugy fog szepen felengedni a hus, 3-4 perc mulva meg is fordithatod es sozd, borsozd a megsult oldalt is. Nagyon fontos, hogy mind a negy oldalat megsusd, mivel a kereggel ered el, hogy ne szaradjon ki es, hogy benne maradjanak az izek.
Amint megsult minden oldala, vedd ki, kicsit pihentesd, ez szinten egy sarkalatos pontja a hussutesnek. Amig pihen egy tanyeron, addig olvassz egy kis vajat, tegyel hozza egy szal rozmaringot es 3 gerezd fokhagymat. Ha megolvadt a vaj, tedd ra a hust, a huslevel egyutt, ami kifolyik belole. Kanallal kanalazd ra a fokhagymas, rozmaringos vajat, (ugymond egy furdot adsz neki). Ezt 5-6 percig csinald, majd vedd ki ujra pihentetni.
Ezekkel a pihentetesekkel az a jo, hogy addig tudod csinalni a tobbi elemet, peldaul elo tudod venni a sajtot es a bacont. En cheddarral csinaltam, de lehet barmilyen sajt. Lereszeled, majd raszorod a husra jo vastagon. Baconbe tekered atfedessel, majd LEVELESTESZTABA gongyolod. Tojassargajaval megfested a tesztat, amelyre szezammagot szorsz es 180 fokon nagyjabol 15-20 percig sutod.
Ez lenyegeben egy hamis Wellington, kicsit maskepp. Nagyon mutatos, frissen barkit levesz a labarol. Ehhez en karfiolpuret csinaltam, talalashoz csinaltam sajtszoszt is, amivel lecsorgattam a felszeletelt hust is.