Kihagytad, hogy leesik a kormanyhehetheoriginal írta:mikor az aramert ugyanannyit fizetsz, mint a benyaert.Mikor lesz ez olcsóbb?
a folyamat mar elindult
akkor majd ezeket a lerugott meteres illesztesi lyukakkal összetakolt teslakat utanaddobjak majd fillerekert, mint a 20%os akksis szetkarcolt iphonet.
Politika
Re: Politika
Megnéztem ezt a remek "" tesztet"". Most már egyértelmű, hogy miként alakult ki a véleményed sok dologról. Témából kiszálltam.hehetheoriginal írta:miert is?Enyhén komolytalan
Speedzone model y tesztbol szedtem ki, ami par napja van fenn, gondolom ha mar engem igen, oket nem vadolod csalassal
Gondolom nem usabol behozott darab, mi ertelme lenne, mikor euban is megveszed
Egyszerubb lenne amugy csak siman elfogadni, hatradolve engedni, ahogy atjarja az erzes a tested, fogadd el.
Ez egy szar. Ennyi pénzért nem ezt varja az ember.
Ha mar ugye arrol beszelsz, hogy 1 kapcsolo lehagyasaval milliokat takaritanak meg.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- csababarca
- Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
- Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.
Hát ez nem igaz, amit mondasz, hogy erre van igényük.kiserik írta: Jó tudni, hogy ott szinte az összes összeszerelt autó gány, nem csak a Tesla. Erre van igényük.
Az, hogy kinek mi tetszik teljesen szubjektív dolog. Soha nem azt mondom, hogy a Tesla tökéletes, hanem azt, hogy az EV jó és egy iránynak (jelenleg a legjobbnak) tűnik azon az úton, ami talán, talán megmenti a seggünket, és azon az úton is szinte csak a legkisebb kavicsocska. Fapad a tablet? Lehet. Nekem vezetés közben nem az. Nem hiányzik semmi, mert a kormány ott van és mást nem kell nyomkodnom. Hogy mi az értelme? Innováció? Fityfenét. Költségcsökkentés. Ha megspórolnak 1 kapcsolón 1 dollárt, az 1 millió autónál 1 millió dollár. Ennyi. Az meg hogy lehúzzák a vásárlókat, mert maximalizálják a profitot? Persze. Mindenki ezt csinálja. Viszont mellette fejlesztenek. A fejlesztés pénz. Minden annyit ér, mint amennyit adnak érte. A Teslát meg veszik, mint a cukrot.
Ültem ott autókban, egyáltalán nincs gond az összeszereléssel.
Most konkrétan egy Ford Expedition-t vezettem ott két hétig, hát ha lenne pénzem biztosan behozatnék egy olyat ide:D CSak nem tudnék parkolni vele sehol.
Persze, ezt írtam, hogy szubjektív.
Neked tetszik, mert letisztult, nekem ez igénytelenséget sugároz. Nem szeretem a csillivilli belsőket, de ez a ló túloldala nálam.
Biztos a tablet megszokás kérdése, én szeretem a fizikai gombokat, tekerőket az autóban. Már a heptikus visszajelzésű kormánygombok is zavarnak. Kinek mi.
A lényeg, hogy nem a kisemberekre kellene elsősorban ráerőltetni ezt, hanem olyan problémákat megoldani, hogy 50 km-re Budapesttől ne kényszerüljön az ember autóba ülni, csak mert a vonat (ami kötött pályán megy, a forgalom nem zavarja) másfél óra alatt teszi meg az 50 km-t.
Szóval tömegközlekedés fejlesztése, innovációja, teherszállítás, stb, majd utána kisembereken keresztülverni az elektromos autózást. Nálam így nézne ki a sorrend.
Más kérdés, hogy a környezetterhelés mellett, mire elég majd egy 5 millió elektromos autót elviselni képes hálózat. Ami megint kishazánknál maradva, úgy néz ki nem adott, mert még a napelemed teljesítményét se lehet visszatermelni. (mert a fejlesztésekre beszedett sarcokat nyilván másra elherdálták. vagy élek a gyanúperrel, hogy elbírná a hálózat, csak hazudnak róla, hogy több pénzt beszedhessenek. )
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Ja, en nem megyek bele ebbe a vitaba, foleg nem veled, csak az igeretekrol volt szo, gondoltam megemlitem.Jelenleg fontosabb a Semi. Nem mondom, hogy elegáns, mert rohadtul bicskanyitogató, de ez a technológiát miben is befolyásolja? Semmiben. A VW-nél nemrég mutatták be a kis elektromos autójukat. ID2all lesz a neve. Talán 2025-ben el fogják kezdeni a fejlesztését. Ez is elég mókás. A BMW Arnival reklámozott lázálmát meg ne is említsük (ami amúgy rohadt jól néz ki).
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
miert is?Enyhén komolytalan
Speedzone model y tesztbol szedtem ki, ami par napja van fenn, gondolom ha mar engem igen, oket nem vadolod csalassal
Gondolom nem usabol behozott darab, mi ertelme lenne, mikor euban is megveszed
Egyszerubb lenne amugy csak siman elfogadni, hatradolve engedni, ahogy atjarja az erzes a tested, fogadd el.
Ez egy szar. Ennyi pénzért nem ezt varja az ember.
Ha mar ugye arrol beszelsz, hogy 1 kapcsolo lehagyasaval milliokat takaritanak meg.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára hehetheoriginal 2023. március 27., hétfő 16:34-kor.
thereisonly1ronaldo
Bazdki hehe, mi a tököm ez a kép? Enyhén komolytalan. Összeszerelési tények írok (nem kamu, hanem TÉNY): az amerikában összeszerelt példányok gányok. Jó tudni, hogy ott szinte az összes összeszerelt autó gány, nem csak a Tesla. Erre van igényük. A kínában és németországban összeszerelt autók összeszerelési minősége kifogástalan.hehetheoriginal írta:kemeny dolgok a tenyekmeg illesztési hézag meg minden marhaság, olyanoktól, akik azt sem tudják miről beszélnek, csak láttak valamikor valamilyen videót.
model y jobb hatulja pl, mar ujabb generacio. 23 vagy hany millio peseta
mint vmi beetlejuice, aminek összevissza allnak a fogai.
ne haragudj, de ez kritikan aluli.
meg a roadster, ami meg mai napig ott pörög kinn az ürben.Realista24 írta:
Tervben van a cybertruck is, amirol a haverom minden negyedevben kapja az emailt, hogy koszonjuk turelmet
meg a kamion is, amit ha megoldananak, kb egymaga megoldana a dolgokat, es akkor nem kene minden földi halandot pusholni autot cserelni.
Már mondtam neked, a Semi (a kamion neve) már készen van, Amerikában már meg is kezdték a kiszállításokat, a legnagyobb megrendelő a Pepsi már rég használja is őket.
Jelenleg fontosabb a Semi. Nem mondom, hogy elegáns, mert rohadtul bicskanyitogató, de ez a technológiát miben is befolyásolja? Semmiben. A VW-nél nemrég mutatták be a kis elektromos autójukat. ID2all lesz a neve. Talán 2025-ben el fogják kezdeni a fejlesztését. Ez is elég mókás. A BMW Arnival reklámozott lázálmát meg ne is említsük (ami amúgy rohadt jól néz ki).Realista24 írta:Tervben van a cybertruck is, amirol a haverom minden negyedevben kapja az emailt, hogy koszonjuk turelmetA Tesla akkor lesz olcsóbb, ha lesz konkurenciája. Jelenleg nincs. Ez van. Egyébként tervben van egy kisautó, ami 30.000 dollár alá lesz árazva.
Az, hogy kinek mi tetszik teljesen szubjektív dolog. Soha nem azt mondom, hogy a Tesla tökéletes, hanem azt, hogy az EV jó és egy iránynak (jelenleg a legjobbnak) tűnik azon az úton, ami talán, talán megmenti a seggünket, és azon az úton is szinte csak a legkisebb kavicsocska. Fapad a tablet? Lehet. Nekem vezetés közben nem az. Nem hiányzik semmi, mert a kormány ott van és mást nem kell nyomkodnom. Hogy mi az értelme? Innováció? Fityfenét. Költségcsökkentés. Ha megspórolnak 1 kapcsolón 1 dollárt, az 1 millió autónál 1 millió dollár. Ennyi. Az meg hogy lehúzzák a vásárlókat, mert maximalizálják a profitot? Persze. Mindenki ezt csinálja. Viszont mellette fejlesztenek. A fejlesztés pénz. Minden annyit ér, mint amennyit adnak érte. A Teslát meg veszik, mint a cukrot.csababarca írta: ...
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- csababarca
kiserik írta:
------
Magyarországon élek, ha egyszer vennem kell egy Teslát, azt itteni áron kell megtennem.
Amerikában olcsónak számít, nem nagy összeg az a 40ezer dolcsi ott.
Mégse láttam olyan sok Teslát ott, amerre jártam. Persze utoljára 2019ben voltam, azóta változhatott.
Tehát adhatnék 30ezerért is, de nem adják=lehúznak. Mint minden vállalat. Csak itt a "környezetvédelem" álcája alatt teszik, ez a visszataszító nekem.
Ültem Teslában, pl múlthéten is. Nekem fapados.
Bele van okádva szó szerint egy bazi nagy tablet, és akkor legyél boldog vele.
Ezt nevezem fapadnak, másnak ez innováció, szubjektív.
Nézd, én nem vagyok ellene, arra irányult a hsz-m, hogy drága hazai viszonyok között. Aki teheti, van rá pénze, vegye meg. De gyanítom akinek van ennyi pénze, az inkább mást vesz, ami többet ad. Mert ilyen az ember, ezt a részét mindig kihagyod a képletből.
A kisember számára elérhetetlen vágyálom egy Tesla a mai Magyarországon, ez a realitás.
a szakmai részébe, ami a környezetterhelést érinti nem megyek bele, mert egyáltalán nem értek hozzá.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Ahova lehet, nem kocsival jarok.Tjacks írta:Engedd meg hogy Neked is gratuláljakNika91127 írta:
Ha nem esik bicóval járunk mindketten.
Boltba pékcuccért megyünk, meg hetente 2x nagyobb dolgokért.
Nincs nasi, nincs pia 4 hónapja.
Idén nem megyünk nyaralni.
Karácsonykor csak a 2 éves kapott valamit.
Mi haladunk
Még a végén kiderül hogy itt csak én vagyok ilyen mocskos szenny ember
Kérem a következőt!!!!
Boltba pl. majdnemhogy naponta jarok, de 1. mert kozel van, 2. igy csokkentem a kidobando elelmiszerek szamat, azaz a tulfogyasztast/folosleges dolgok vasarlasat. Pia sosem volt, udito/nasi erdektelen szamomra, azt persze asszony intezi
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- hehetheoriginal
kemeny dolgok a tenyekmeg illesztési hézag meg minden marhaság, olyanoktól, akik azt sem tudják miről beszélnek, csak láttak valamikor valamilyen videót.
model y jobb hatulja pl, mar ujabb generacio. 23 vagy hany millio peseta
mint vmi beetlejuice, aminek összevissza allnak a fogai.
ne haragudj, de ez kritikan aluli.
meg a roadster, ami meg mai napig ott pörög kinn az ürben.Realista24 írta:Tervben van a cybertruck is, amirol a haverom minden negyedevben kapja az emailt, hogy koszonjuk turelmetA Tesla akkor lesz olcsóbb, ha lesz konkurenciája. Jelenleg nincs. Ez van. Egyébként tervben van egy kisautó, ami 30.000 dollár alá lesz árazva.
meg a kamion is, amit ha megoldananak, kb egymaga megoldana a dolgokat, es akkor nem kene minden földi halandot pusholni autot cserelni.
thereisonly1ronaldo
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric
Engedd meg hogy Neked is gratuláljakNika91127 írta:Ha nem esik bicóval járunk mindketten.Tjacks írta: Tehát akkor zárhatjuk a vitát azzal hogy úgyis beledöglünk ebbe a szarba akkor meg mehet a yolo világ?
Soha nem a környezetvédelem volt a célja ezeknek az intézkedéseknek. Alapvető felfogásbeli probléma van az emberek fejében, de hát nem is csoda, az elmúlt ~30 évben erre lettünk programozva.
Jelentkezzen aki holnaptól :
- letenné az autót és felülne a buszra/vonatra
- Nem két naponta járna az Aldiba/lidlbe olyan elengedhetetlenül fontos cikkekért mint a nasi meg a sör/üccsi
- Nem utazna minden évben külföldre ( 2x)
- Karácsonykor nem 100ezreket verne el
napestig lehetne sorolni. Magamtól én nem tudnék már ilyen változásokat meghozni ( kell a nasi meg a sör ), de lehetne ebbe az irányba terelni az emberek nagy részét, és a végén elég sokan rájönnének hogy így is lehet élni.
Mi haladunk
Még a végén kiderül hogy itt csak én vagyok ilyen mocskos szenny ember
Kérem a következőt!!!!
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Tervben van a cybertruck is, amirol a haverom minden negyedevben kapja az emailt, hogy koszonjuk turelmetA Tesla akkor lesz olcsóbb, ha lesz konkurenciája. Jelenleg nincs. Ez van. Egyébként tervben van egy kisautó, ami 30.000 dollár alá lesz árazva.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
Ha nem esik bicóval járunk mindketten.Tjacks írta: Tehát akkor zárhatjuk a vitát azzal hogy úgyis beledöglünk ebbe a szarba akkor meg mehet a yolo világ?
Soha nem a környezetvédelem volt a célja ezeknek az intézkedéseknek. Alapvető felfogásbeli probléma van az emberek fejében, de hát nem is csoda, az elmúlt ~30 évben erre lettünk programozva.
Jelentkezzen aki holnaptól :
- letenné az autót és felülne a buszra/vonatra
- Nem két naponta járna az Aldiba/lidlbe olyan elengedhetetlenül fontos cikkekért mint a nasi meg a sör/üccsi
- Nem utazna minden évben külföldre ( 2x)
- Karácsonykor nem 100ezreket verne el
napestig lehetne sorolni. Magamtól én nem tudnék már ilyen változásokat meghozni ( kell a nasi meg a sör ), de lehetne ebbe az irányba terelni az emberek nagy részét, és a végén elég sokan rájönnének hogy így is lehet élni.
Mi haladunk
Ne a magyar rögvalóságból induljunk már ki bakker!
Ha jól emlékszem Te rendszeresen jártál ki Amerikába. A model 3 méretű autó ott nagynak számít? Egy autóért ott 40.000 dollár soknak számít (amire még 7500 dollár támogatás is jár)? Luxusnak? Az ugye megvan, hogy a Tesla amerikai márka. Onnan indulnak ki, nem kelet Európából. Gyakorlatlag kimondták, hogy ha 30.000 dollárért adnának egy új autót is véresre keresnék magukat rajta, de (sajnos) nincs konkurencia. És még be se vezették a brutális költségcsökkentő megoldásokat, mint a 4860 akku meg a komplett prés technológia.
A legkönnyebb dolog teslaszektát kiáltani. Engem is sokan megbélyegeznek hogy Tesla fan vagyok, meg szektás, meg tökömtudja. Mindig elmondom, hogy nálam azért a Tesla az EV, mert mindenki fölött járnak ebben a témában. A Zaporozsec-et nem hozhatom fel. A Toyota szétszedett egy Teslát. El lehet olvasni, hogy mit írtak róla hivatalosan (és belegondolni a nemhivatalos részekbe). Aztán olvassa az ember a lózungokat, hogy fapados, meg illesztési hézag meg minden marhaság, olyanoktól, akik azt sem tudják miről beszélnek, csak láttak valamikor valamilyen videót. A Kínában és Európában gyártott Tesláknál nincs semmilyen illesztési hézag, minőségi az összeszerelés, megfelel a nagy német minőségnek. Az ülés kényelmes (azt hiszem a 3. generációs ülés van bennük) és folyamatosan fejlődik.
A Tesla akkor lesz olcsóbb, ha lesz konkurenciája. Jelenleg nincs. Ez van. Egyébként tervben van egy kisautó, ami 30.000 dollár alá lesz árazva.
Pontosan úgy lenyomják/lenyomták a torkodon a mobilt, a laptopot és az akkus csavarhúzót is, csak senki nem volt érdekelt a másik oldalban. Nem volt ellenkampány, ami felerősíti a az ""erőszakos"" elektromos kampányt.csababarca írta:Azért nem számít máshol, mert nem találkoztam még olyannal, hogy jött egy Kiserik az Obiban, amikor csavarhúzókat néztem, és tolta bele a pofámba, hogy vegyek akkus csavarhúzót, mert innováció.kiserik írta: És itt most visszakanyarodok a korábbi témához: a millió féle egyéb akksik gyártásánál vajon vannak ilyen irányú törekvések a gyártók (főleg kínai) felől? Vagy ott nem számít, csak az EV-knél?
Ilyennel nem találkoztam.
Olyannal annál inkább, hogy erőszakosan akarják lenyomni az elektromos autózást az emberek torkán.
Ha ennyire a környezet számítana, akkor lennének akciók, hozd be a régi szarodat, és adunk 50% kedvezményt, mert környezetvédelem.
Ehelyett mi van?
Nagy hodály autókat gyártanak, minek? Városi közlekedésre éppen alkalmas lenne egy suzuki swift méretű elektromos autó, legalább lehet vele parkolni, stb.
nyomják ki a 3-3,5 tonnás szörnyeket, mert "környezetvédelem", semmi értelme.
Jó dolog a Tesla, de nem az átlagembereknek készül továbbra sem.
A legolcsóbb használtautón fent lévő Tesla 12,5 millió forint. (model 3) Ezt ki engedheti meg magának pl Magyarországon? Vagy aki ezt megengedheti, az akar-e egy fapados autóban ülni? Az emberi tényezőt is figyelembe kellene venni.
Na de nem akarok beszállni a teslaszekta vitába, csak azért érdemes több dolgot is mérlegelni, a Tesla még mindig egy átlagpolgár számára elérhetetlen autó az ára miatt.
Engem egy dolog érdekel.
Mikor lesz ez olcsóbb? Mert a belső nem indokolja az árat, se a kinézet.
A technika lehet, meg a brand.
Ha jól emlékszem Te rendszeresen jártál ki Amerikába. A model 3 méretű autó ott nagynak számít? Egy autóért ott 40.000 dollár soknak számít (amire még 7500 dollár támogatás is jár)? Luxusnak? Az ugye megvan, hogy a Tesla amerikai márka. Onnan indulnak ki, nem kelet Európából. Gyakorlatlag kimondták, hogy ha 30.000 dollárért adnának egy új autót is véresre keresnék magukat rajta, de (sajnos) nincs konkurencia. És még be se vezették a brutális költségcsökkentő megoldásokat, mint a 4860 akku meg a komplett prés technológia.
A legkönnyebb dolog teslaszektát kiáltani. Engem is sokan megbélyegeznek hogy Tesla fan vagyok, meg szektás, meg tökömtudja. Mindig elmondom, hogy nálam azért a Tesla az EV, mert mindenki fölött járnak ebben a témában. A Zaporozsec-et nem hozhatom fel. A Toyota szétszedett egy Teslát. El lehet olvasni, hogy mit írtak róla hivatalosan (és belegondolni a nemhivatalos részekbe). Aztán olvassa az ember a lózungokat, hogy fapados, meg illesztési hézag meg minden marhaság, olyanoktól, akik azt sem tudják miről beszélnek, csak láttak valamikor valamilyen videót. A Kínában és Európában gyártott Tesláknál nincs semmilyen illesztési hézag, minőségi az összeszerelés, megfelel a nagy német minőségnek. Az ülés kényelmes (azt hiszem a 3. generációs ülés van bennük) és folyamatosan fejlődik.
A Tesla akkor lesz olcsóbb, ha lesz konkurenciája. Jelenleg nincs. Ez van. Egyébként tervben van egy kisautó, ami 30.000 dollár alá lesz árazva.
Igen. Sokféle videót lehet nézni a témában. Inkább érdemes valós tartalmúakat. Elég sok céget is létrehoztak az akksik újrafelhasználására, de pechükre nincsenek tönkrement EV akksik A legdurvább a már emlegetett 4860-as tesla akksi. Az mivel az alváz része lesz, így a ""doboz"", ahol a cellák vannak, ki vannak töltve habbal, így szinte szét sem lehet szedni. Viszont úgy használják újra, hogy lefagyasztják a komplett akkut, ledarálják, beleteszik valami folyadékba és minden alkotó elem más szinten fog lebegni, ahonnan csak le kell őket halászni.raul 4 ever írta:Eddig akármit láttam-olvastam a témában, azt mondták, hogy NEM lehet és hogy ez a legnagyobb baj velük. Valami kémikus hölgy videóját néztem. Ő azt mondta, hogy az akksik olyanok, mint a torták. Megfogod az összetevőket, összekevered és kész a tortád, de azt már a büdös életben nem alakítod vissza a liszt, cukor, stb.-re..kiserik írta:*Azt csak a legtájékozatlanabbak nem tudják, hogy az EV akksikat 100%-ban újra lehet hasznolsítani.*
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- hehetheoriginal
par eve ennyibol alsokozepkategorias uj autot vettel.....helyett 10400 euro (4 millio forint)
Mo-n is volt/van ra allami tamogatas
thereisonly1ronaldo
- h3x0r
Nalunk pont ilyesmi roncsautoprogram van. Ha leadod a regi szarodat es uj elektromos autot akarsz venni, akkor kapsz 51 ezer lejes (4 millio forint) allami tamogatast, plug-in hibridre 26 ezer lej (2 millio forint). Van egy felso limit, az uj auto ara nem lehet tobb afaval egyutt 75 ezer euronal (29 millio forint). Ha Dacia Springet veszel, akkor pont meg is van az 50% kedvezmeny, 20800 euro (8 millio forint) helyett 10400 euro (4 millio forint).csababarca írta: Ha ennyire a környezet számítana, akkor lennének akciók, hozd be a régi szarodat, és adunk 50% kedvezményt, mert környezetvédelem.
Benzinesre/dieselre is van, az 7000 lej (550k forint). Ha leadsz egy masodik autot is, az mindharom esetben plusz 3 ezer lej (235k forint). Ha 15 evesnel regebbi a leadott autod, az plusz 1500 lej (117k forint). Ha az uj auto gázzal is megy, plusz 1500 lej, meg ugyancsak ennyi, ha bizonyos CO2 kibocsatas alatt van az uj. (mult heten jottek ki az idei arak).
- hehetheoriginal
mikor az aramert ugyanannyit fizetsz, mint a benyaert.Mikor lesz ez olcsóbb?
a folyamat mar elindult
akkor majd ezeket a lerugott meteres illesztesi lyukakkal összetakolt teslakat utanaddobjak majd fillerekert, mint a 20%os akksis szetkarcolt iphonet.
thereisonly1ronaldo
- csababarca
Azért nem számít máshol, mert nem találkoztam még olyannal, hogy jött egy Kiserik az Obiban, amikor csavarhúzókat néztem, és tolta bele a pofámba, hogy vegyek akkus csavarhúzót, mert innováció.kiserik írta: És itt most visszakanyarodok a korábbi témához: a millió féle egyéb akksik gyártásánál vajon vannak ilyen irányú törekvések a gyártók (főleg kínai) felől? Vagy ott nem számít, csak az EV-knél?
Ilyennel nem találkoztam.
Olyannal annál inkább, hogy erőszakosan akarják lenyomni az elektromos autózást az emberek torkán.
Ha ennyire a környezet számítana, akkor lennének akciók, hozd be a régi szarodat, és adunk 50% kedvezményt, mert környezetvédelem.
Ehelyett mi van?
Nagy hodály autókat gyártanak, minek? Városi közlekedésre éppen alkalmas lenne egy suzuki swift méretű elektromos autó, legalább lehet vele parkolni, stb.
nyomják ki a 3-3,5 tonnás szörnyeket, mert "környezetvédelem", semmi értelme.
Jó dolog a Tesla, de nem az átlagembereknek készül továbbra sem.
A legolcsóbb használtautón fent lévő Tesla 12,5 millió forint. (model 3) Ezt ki engedheti meg magának pl Magyarországon? Vagy aki ezt megengedheti, az akar-e egy fapados autóban ülni? Az emberi tényezőt is figyelembe kellene venni.
Na de nem akarok beszállni a teslaszekta vitába, csak azért érdemes több dolgot is mérlegelni, a Tesla még mindig egy átlagpolgár számára elérhetetlen autó az ára miatt.
Engem egy dolog érdekel.
Mikor lesz ez olcsóbb? Mert a belső nem indokolja az árat, se a kinézet.
A technika lehet, meg a brand.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Eddig akármit láttam-olvastam a témában, azt mondták, hogy NEM lehet és hogy ez a legnagyobb baj velük. Valami kémikus hölgy videóját néztem. Ő azt mondta, hogy az akksik olyanok, mint a torták. Megfogod az összetevőket, összekevered és kész a tortád, de azt már a büdös életben nem alakítod vissza a liszt, cukor, stb.-re..kiserik írta:*Azt csak a legtájékozatlanabbak nem tudják, hogy az EV akksikat 100%-ban újra lehet hasznolsítani.*
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Az autóval mondjuk nem is vidéken van a baj, ezt amúgy senki nem írta szerintem. De az 5. kerületben nincsen helye az Q7-eseknek meg a 25 éves autóknak sem.
Amúgy is az emberiség pusztulásra érett, mindenkinek áldozatot kellene hozni, olyan meg úgysem lesz, szóval pusztuljon mindenki.
Amúgy is az emberiség pusztulásra érett, mindenkinek áldozatot kellene hozni, olyan meg úgysem lesz, szóval pusztuljon mindenki.
Sok jó dolgot írsz, de nagyon csak 1 oldalról közelíted meg a dolokat. Csak pár észrevétel a másik oldalról :h3x0r írta: ...
1: 100%-ig egyetértek, hogy képmutatás a magángépről környezetvédelemről ugatni. Ahogy ugyanilyen képmutatás azt állítani, hogy a tengeri halak milyen egészségesek, közben pedig a nagyüzemi halászat teszi tönkre a legjobban a Földet a világon. Az óceánok, tengerek a Föld tüdeje (tévesen a már amúgy is kipusztított esőerdőket nevezik annak), amiket totálisan tönkretettünk, úgy hogy lehet gondolkodni amikor tengeri herkentyűket fogyasztunk... A nem nagy volument pedig lehet úgy is értelmezni, hogy a gazdagoknak legyen Bugatti, vagy úgy is, hogy aki akarja annak nyiltva marad egy lehetőség a ""régi"" technika használatára. Kíváncsi vagyok hogyan fog görbülni a száj abban a v12-esben, ha az e-üzemanyag sokszorosába fog kerülni a már betiltott hagyományos üzemanyagnak.
2: A lokális légszennyezést soha nem a gyárak okozták (nem túl gyakoriak a gyárak a lakóövezetekben, városközpontokban). Ezeket a fűtés és a közlekedés szennyezi. Érdemes rápillantani, hogy Kínában hogyan változott a légszennyezés az EV-k felfutásával. Én EV kérdésben mindig a Teslát veszem alapul, mert ők a piacvezetők. Amerikában 2 gyár, Európában 1 gyár és Kínában 1 gyár. Mind szinte nulla környezetszennyezés mellett.
3: nehézfémek: itt is fejlődés tapasztalható. A Tesla már építi az amerikai lítium bányáját. Most jutott oda a technológia, hogy megéri környezetkímélő módon bányászni. A cobaltot szép lassan kivezetik az EV-k akkumulátoraiból. Mellesleg ez a szép ebben a dologban, hogy ezen anyagok bányészata csak az EV-k akkumulátoraihoz problémásak. Millió féle, fajta, méretű Li-ionos akksit használunk nap mint nap. Telefonokban, laptopokban, elemekben, kis akksikban, szinte mindenhol. Ezeket az akksikat milliószámra árulják, tárolják, használják, eldobják az emberek. Csak próbáld ki, hogy mennyi Li-ionos akksit tudsz rendelni magadnak otthonra akár holnapi kiszállítással. Itt nem számít a Li bányászat. A világ legnagyobb coblat felhasználó ipara az olajfinomítás. Bizony. Szegény kis kongói gyerekek a 10 körmükkel főként azért kapargatják a cobaltot a földből, hogy legyen a nyersolajból benzin és gázolaj. Gondolom akkor nem számít a dolog, ha röfög a v12-es.
4: CO2 kibocsátás és az autóipar: ezek a számok sajnos nem a valós dolgokat jelzik. Az egyik tanulmány ezt mondja a másik azt. Ha akarom így számolok, ha akarom úgy, ha akarom azt számolok bele, ha akarom meg ezt. Baromira sok összetevős lenen a dolog, ha mindent bele akarnánk számolni, és akkor is csak regionálisan állapíthatnánk meg valamit az adott ország energia mérlege miatt. A realitás kb az, hogy egy EV előállítása 1,5-ször annyi CO2-t igényel, de a használata során kb 5 év alatt utóléri a belsőégésűt. Jelenleg.
5: Akksik: ugye az EV-k egyetlen gyenge pontja az akksi. Legnagyobb előnyük, hogy jelen állapot szerint nincs jobb közlekedésre alkalmas energiatároló. És itt megint a Tesla felé fordulok. 2022-ben bemutatták a 4860-as akksikat, már gyártási ciklusban vannak. Ezeket egyszerűbb gyártani, de a lényeges fejlődés az, hogy 6-od annyi kell belőle. 6-od!!! 6-od annyi mindenből. Azt csak a legtájékozatlanabbak nem tudják, hogy az EV akksikat 100%-ban újra lehet hasznolsítani. A Tesla azt is vállalta, hogy az új technológiának következtében a gyártás is környezetkímélő lesz, és még a felhasznált vizet is újra fogják hasznosítani (abból sajnos nagyon sok kell az akksik gyártásához). És itt most visszakanyarodok a korábbi témához: a millió féle egyéb akksik gyártásánál vajon vannak ilyen irányú törekvések a gyártók (főleg kínai) felől? Vagy ott nem számít, csak az EV-knél?
6: A fejlődés mindig nehéz és tele van buktatókkal. Az ilyen szintű reformok mindig hosszú idő alatt zajlanak le. Van, ahol még mindig lóval szántanak, csak hogy ne menjek messzire. Egyelőre az EV jelenti a következő lépcsőfokot a személyi közlekedésben. EV és önvezetés. Jelenleg ezzel lehet a legjobban csökkenteni a károsanyag kibocsátást, legnagyobb hatásfokban kihasználni az energiát és biztonságosssá tenni a közlekedést. Nem véletlen, hogy az EV elleni harc éllovasa és egyben a világ legnagyobb autógyártója, a Toyota is kimondta, hogy eddig tévúton jártak és az EV a jövő. De ezek csak egy hosszú út első lépései. És az is benne van, hogy jön egy új felfedezés, és az út teljesen másik irányba indul tovább.
7: Kicsit fárasztó ez a gazdagok-szegények téma az EV-knél. Mindig minden új dolog drága. Ezzel nem tudsz mit csinálni, viszont az olló folyamatosan zárul. Érdemes megnézni az új autó árakat a megfelelő kategóriákban. Egyébként minden EV-t gyártó autógyárnál folyamatosan terítéken van a 10 millió alatti, de használható EV. Sajnos amíg ilyen szintű lemaradásban vannak, addig nem lesz különösebb árverseny és a 4860-as akksival és a présgépekkel a Tesla annyira mindenki előtt jár, hogy fel sem lehet fogni.
Sokmindenben egyetértek. Az árufuvarozásban sokkal jobban ki kellen használni a vasút vonalakat és a hajózást (vagyis inkább a folyó víz egyirányú haladását). Sajnos ez senkinek nem érdeke.Marky írta: A problemat egy ujabb problemaforrassal akarjuk lefedni.
Ha nem lenne ilyen merhetetlen alszent es kapzsi a vilag, akkor nem arra terelne az embereket, hogy 2-3 tonnas fulkekben uljunk egyesevel, aminek ujkori bekerulesi koltsege majdnem egy garzon ara, de az elavulas miatt 10-15 evente legkesobb le is kell cserelni.
A tomegkozlekedest, foleg a vasutat es a rahordo buszvonalakat kellene nyomni, a maganautozast pedig kokemenyen sarcolni. A kamionoknak sem kellene Romaniatol Calais-ig tengelyen mennie, ha lenne egy ossz-europai integralt vasuthalozat. Felraknak a kamiont Bukarestben, aztan a Csalagutnal pedig atszallhatna az angol vasutra, ami a celtol max 100km-re letenne.
Persze ezzel nem lehet eleg penzt csinalni, nem lehet evente eladni egy okadek kinezetu femgolyot es jol megelni a latszatfejlesztesekbol.
Magánautózás: itt is a Teslához fordulok. 10 év alatt csináltak 4 típust. Kellett 1 drága (S), hogy legyen pénzük, kellett egy normál a tömegtermeléshez (3), kellett egy családi, ahol kiküszöbölték a normál hibáit (Y) és kellett egy demo (X). Ennyi. A legelső modellek is kapják még a frissítéseket és használják őket minden probléma mentesen. A többi autógyár ezzel egy időben millió számra fossa ki magából a különböző típusokat, hogy vegyed vegyed. 100.000km után összefossák magukat az autók (Mercedes, BMW), a környezetkímélő megoldások (katalizátorok, részecskeszűrők) meg repülnek ki a picsába és had röfögjön a CO2 kifelé. Másik remek megoldás a carsharing. Ez egy EV-vel (Tesla) baromi egyszerű.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???