kiserik írta:
Jó tudni, hogy ott szinte az összes összeszerelt autó gány, nem csak a Tesla. Erre van igényük.
Az, hogy kinek mi tetszik teljesen szubjektív dolog. Soha nem azt mondom, hogy a Tesla tökéletes, hanem azt, hogy az EV jó és egy iránynak (jelenleg a legjobbnak) tűnik azon az úton, ami talán, talán megmenti a seggünket, és azon az úton is szinte csak a legkisebb kavicsocska. Fapad a tablet? Lehet. Nekem vezetés közben nem az. Nem hiányzik semmi, mert a kormány ott van és mást nem kell nyomkodnom. Hogy mi az értelme? Innováció? Fityfenét. Költségcsökkentés. Ha megspórolnak 1 kapcsolón 1 dollárt, az 1 millió autónál 1 millió dollár. Ennyi. Az meg hogy lehúzzák a vásárlókat, mert maximalizálják a profitot? Persze. Mindenki ezt csinálja. Viszont mellette fejlesztenek. A fejlesztés pénz. Minden annyit ér, mint amennyit adnak érte. A Teslát meg veszik, mint a cukrot.
Hát ez nem igaz, amit mondasz, hogy erre van igényük.
Ültem ott autókban, egyáltalán nincs gond az összeszereléssel.
Most konkrétan egy Ford Expedition-t vezettem ott két hétig, hát ha lenne pénzem biztosan behozatnék egy olyat ide:D CSak nem tudnék parkolni vele sehol.
Persze, ezt írtam, hogy szubjektív.
Neked tetszik, mert letisztult, nekem ez igénytelenséget sugároz. Nem szeretem a csillivilli belsőket, de ez a ló túloldala nálam.
Biztos a tablet megszokás kérdése, én szeretem a fizikai gombokat, tekerőket az autóban. Már a heptikus visszajelzésű kormánygombok is zavarnak. Kinek mi.
A lényeg, hogy nem a kisemberekre kellene elsősorban ráerőltetni ezt, hanem olyan problémákat megoldani, hogy 50 km-re Budapesttől ne kényszerüljön az ember autóba ülni, csak mert a vonat (ami kötött pályán megy, a forgalom nem zavarja) másfél óra alatt teszi meg az 50 km-t.
Szóval tömegközlekedés fejlesztése, innovációja, teherszállítás, stb, majd utána kisembereken keresztülverni az elektromos autózást. Nálam így nézne ki a sorrend.
Más kérdés, hogy a környezetterhelés mellett, mire elég majd egy 5 millió elektromos autót elviselni képes hálózat. Ami megint kishazánknál maradva, úgy néz ki nem adott, mert még a napelemed teljesítményét se lehet visszatermelni. (mert a fejlesztésekre beszedett sarcokat nyilván másra elherdálták. vagy élek a gyanúperrel, hogy elbírná a hálózat, csak hazudnak róla, hogy több pénzt beszedhessenek. )