h3x0r írta:
sarcol (ige) Tisztességtelen hasznot húz; törvénytelenül magas, jogtalan részesedéshez jut.
racionalizál (ige) Hatékonyabban megszervez egy tevékenységet, munkafolyamatot; elhagyja belőle a nem célszerű vagy idejétmúlt részeket; észszerűbbé tesz
A ketto kozott van egy kis kulonbseg, most akkor melyik legyen?
Sarcolni kell a luxust, mert a varoson belul autokazni bizony luxus, de persze tudom.. mindenki komuves a ceges sedanban es mivel hordana a szerszamait...
Budapesten megy a siras-rivas, hogy nincs hol parkolni, mikozben pofatlan modon nehany ezresert kapnak a lakok lakossagi engedelyeket es a kozteruletet foglaljak a rozsdas euro 2-3-assal. 2-3 lakas kepes egy fel utcat is elfoglalni, mert neki erre bizony joga van. Aztan juliusban meg azert sirnak, mert elolvadnak a 40 fokban. Peldaul lehetne fakat telepiteni a parkolohelyekre, ami adna arnyekot.
Kistelepuleseken - ahol felnottem - 10-15 perc seta helyett autoba ulnek az emberek. Biciklit a legszegenyebbeken kivul nem is hasznal senki kozlekedesre, de nem is tanacsos, mert 80-al dongetnek a faluban a dzsipok.
Az M3-as mellett levo varosbol hiaba indul felorankent egy busz a Stadionokhoz, csak minden 4-re lehet felferni, mert annyian mennenek.
Az agglomeracio pedig egy igazi allatorvosi lova az osszeomlo vilagunknak. Kikoltoznek a zoldbe a jomodu csaladok, hogy napi 3 orat autozzanak. A legtobb ilyen telepulesen kilometerekre van a vasut a frissen parcellazott teruletektol es semmilyen akarat nincs arra, hogy akar egy kivenhedt Ikarust inditsanak, ami osszeszedne az embereket. Igy persze, hogy autoba ulnek az emberek es nem is fognak megallni a vasutnal, mert se parkolohely nincs, se az auto nem toleralja a rovid utakat.
De tudom, zoldkommunizmus a tomegkozlekedes fejlesztese