_Bushido_ írta:
No player has won MVP in the modern era after missing as many games as Joel Embiid (14).
Miamiban összetudtak hozni egy brutál erős csapatot, LBJ, Wade es a többiek. Ezt ma már lehetetlen összehozni a pénzügyi dolgok miatt? Sok csapatban van most 2 minőségi játékos, de jóformán további sztár elképzelhetetlen.
Lakersnél kellene nyáron még valaki szerintem. Most vagy elengedni 1 évre a playoffot, mert ez az AD, Lbj jövőre már +1 évvel idősebben sztem nem lesznek már képesek min 50+ meccsen egyhuzamban god modeban tolni. Az újakban meg nem érzem, hogy hatukra veszik a csapatot. Jók. Jók, de kell melléjük valaki, aki összefogja őket. Vagy?
Elég egy szupersztár (Giannis esete) meg pár extra ember, pár vízhordó.
Toronto is ilyen volt pár éve mikor nyertek.
GSW-nél azért amikor összeállt a Curry,Thompson, Green, Durant négyesfogat,az elég OP volt.
De nem szükséges ma már 3 szupersztár a boldoguláshoz, kettő is bőven elég ha megvan a megfelelő kémia.
LBJ-AD párosa pl pár éve elég volt a bajnoki gyűrűre, a covidos évben. Ma már lehet ez nem elég, mert ott pl AD éppen egészséges maradt, de egyébként nagyon sérülékeny ember. És Jamest is utoléri a kora, hiába van olyan fizikuma, mint valószínűleg senkinek soha, már látszik rajta a "kopás". Persze így is extra még mindig, meg szupersztár, stb.
Ugye pont a Lakers esetében figyelhető meg, hogy pár jól ütemezett trade (nem szupersztárok, de még csak nem is sztárok/klasszisok) mennyire megdobták a csapat teljesítményét.
Sokkal fontosabb a chemistry, meg a kultúra az NBA-ben mint hogy hajkurászni big three-ket.
Szerintem.
Jah meg most a Suns jutott még eszembe, azért ott Booker-Durant révén adott a szupersztár duó, és Paul is afelé kacsingat, de már kifelé megy.
De ez sem garancia a boldogulásra, nem csak azon múlik, hogy összeteszel három szupersztárt, és instant win.
Ennél bonyolultabb játék a kosárlabda.