Politika
Re: Politika
kicseszett undorito es gyomorforgato amit ez a nyomorek dobrogi muvel az emberekkel 13 eve
tobb pedagogussal vagyok korulveve a csaladban...
tobb pedagogussal vagyok korulveve a csaladban...
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
fel eves felmondasi ido, persze.
nem normalisak, de az sem, aki ezen feltetelek bevezetese utan sem kezdi el keresni a kiutat. (kivetel a nyugdijra varo reteg, ok mar leporgetik ertheto modon)
nem normalisak, de az sem, aki ezen feltetelek bevezetese utan sem kezdi el keresni a kiutat. (kivetel a nyugdijra varo reteg, ok mar leporgetik ertheto modon)
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Valoszinuleg ott fogja. Mondjuk o meg jobb helyzetben van, mert csak 25 eves, elotte az elet, csak kurvara szomoru miatta mert imadja ezt csinalni es imadja a gyerekeket is, dehat csak 2 ev jutott neki belole ezek a faszfejek miatt. Viszont pl egy hr/vmi random basic multi pozira 1 perc alatt felvennek, ahol kapasbol jobban keresne mint most.zsuninnyo írta:Es a baratnod otthagyja? Mert ez egy kibaszott embertelen rabszolgatorveny.Caraway írta:
Igaz, en mar hamarabb tudtam rola, mert a baratnom tanar, es ok ezt a “rendeletet” hetfon kaptak meg. Undorito, gyomorforgato, nincs ra szo. Miutan elmeselte utana fixen tudatosult bennem, hogy ebben az orszagban 5 ev mulva konkretan nem lesz tanar.
Sajnalom azokat, akik komolyan akarjak venni a tanitast, de hogy ilyen egy csoport hogy letezhet, akik ezt benyelik es elturik, azt nem tudom hova. tenni.
Pedig higyjetek el a tanaroknal annyira alacsonyan van a lec, hogy ha kapnanak egy netto 350 et plusz normalis megbecsulest+nat ot, egy szavuk nem lenne. De nem, ez a fereg brigad inkabb porig alazza oket.
Az a baj hogy ha feljon ez a tema nalam tenyleg okolbe szorul a kez, mert kozelrol latom az egeszet, plusz tisztaban vagyok vele hogy normalis tanitas nelkul ennek az orszagnak vegleg vege. Csak ezt sokan nem veszik komolyan, meg tenyleg gyerekmegorzonek tartjak a sulit, de 10 even belul nagyon komoly lathato problemakat fog ez generalni.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
En a tanarok helyeben valahogy tovabbkepeznem magam, a social skillek gondolom megvannak mar nagyjabol, es a privatszferaban lehetnenek coachok, trenerek, stb.
Felnottoktatasban pl, tanfolyamok fassetudja
Nyilvan kurvara nincs kedve az embernek 1-2 egyetem utan meg tobbet tanulni, de vagy ezt az utat csinalnam, vagy akkor kulfold, 1-2 eves diplomaelfogadtatas utan, ha megvan a nyelvtudas, akkor megoldható.
Vagy szinten kulfold, de más munkakör.
Maradni semmikepp sem maradnek, nincs az a penz ezek utan.
Felnottoktatasban pl, tanfolyamok fassetudja
Nyilvan kurvara nincs kedve az embernek 1-2 egyetem utan meg tobbet tanulni, de vagy ezt az utat csinalnam, vagy akkor kulfold, 1-2 eves diplomaelfogadtatas utan, ha megvan a nyelvtudas, akkor megoldható.
Vagy szinten kulfold, de más munkakör.
Maradni semmikepp sem maradnek, nincs az a penz ezek utan.
thereisonly1ronaldo
Es a baratnod otthagyja? Mert ez egy kibaszott embertelen rabszolgatorveny.Caraway írta:Igaz, en mar hamarabb tudtam rola, mert a baratnom tanar, es ok ezt a “rendeletet” hetfon kaptak meg. Undorito, gyomorforgato, nincs ra szo. Miutan elmeselte utana fixen tudatosult bennem, hogy ebben az orszagban 5 ev mulva konkretan nem lesz tanar.zsuninnyo írta: https://mfor.hu/cikkek/oktatas/statuszt ... ogait.html
Ez tenyleg igazi?
Sajnalom azokat, akik komolyan akarjak venni a tanitast, de hogy ilyen egy csoport hogy letezhet, akik ezt benyelik es elturik, azt nem tudom hova. tenni.
- Caraway
- Kedvenc csapatod: Manchester United
Igaz, en mar hamarabb tudtam rola, mert a baratnom tanar, es ok ezt a “rendeletet” hetfon kaptak meg. Undorito, gyomorforgato, nincs ra szo. Miutan elmeselte utana fixen tudatosult bennem, hogy ebben az orszagban 5 ev mulva konkretan nem lesz tanar.zsuninnyo írta: https://mfor.hu/cikkek/oktatas/statuszt ... ogait.html
Ez tenyleg igazi?
- hehetheoriginal
Ezen nekem is forgott mar az agyam.Nika91127 írta:Dehogy repülne. Megmondják, hogy "mindenki pótolható". Majd bemegy a takarítónéni magyart, a karbantartó bácsi matekot tartani.sámat írta: Árulja már el valaki (az sem baj, ha tanár), hogy mégis miért nem csinálnak a tanárok olyat, hogy egy reggel senki nem megy dolgozni, aztán a következő reggel sem? Utóbbira már nem kerülne sor, repülne a fizuemelés.
A szulok elobb utobb balheznanak, nyilvan a gyoker fele a tanarokat hibaztatna, akinek magasabb az iqja, az egy lepessel tovabblep es a kormany ellen lepne fel.
Hogy miert nem teszik?
Mert nem akarjak elegge. Felnek.
Mert igy elik le az egesz eletuket, lelkileg megnyomoritva, az egesz tarsadalommal egyutt, szolgasorban, varva a nagy kegyes vezerre, hogy hatha jobb lesz valamikor.
Azok meg ezt nagyon jól tudják, es teljes mertekben kihasznaljak.
Voltak a tanartuntetesek, mi lett belőle?
Meg jobban ralepnek a torkukra.
100 eve ez van a dnsbe kodolva.
thereisonly1ronaldo
Ez olyan szinten szurrealis, hogy mar csak nevetni lehet rajta. Mi mar ezekre csak igy tudunk reagalni. Arrol nem is beszelve, hogy engedni fogjak lenyomni a torkukon, ahogy latom.ikelemen5 írta: Csak a vigyorgó emotikonokat nem értem…
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Raúl, Zidane, Modric
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Dehogy repülne. Megmondják, hogy "mindenki pótolható". Majd bemegy a takarítónéni magyart, a karbantartó bácsi matekot tartani.sámat írta: Árulja már el valaki (az sem baj, ha tanár), hogy mégis miért nem csinálnak a tanárok olyat, hogy egy reggel senki nem megy dolgozni, aztán a következő reggel sem? Utóbbira már nem kerülne sor, repülne a fizuemelés.
Árulja már el valaki (az sem baj, ha tanár), hogy mégis miért nem csinálnak a tanárok olyat, hogy egy reggel senki nem megy dolgozni, aztán a következő reggel sem? Utóbbira már nem kerülne sor, repülne a fizuemelés.
- hehetheoriginal
Biztos nem volt jo tanulo, nehez volt, nem szeretteikelemen5 írta: Csak a vigyorgó emotikonokat nem értem…
thereisonly1ronaldo
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
Csak a vigyorgó emotikonokat nem értem…
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
ha igen, kérdés kik fognak dolgozni az iskolákban? senki nem fog tanárnak menni.
https://mfor.hu/cikkek/oktatas/statuszt ... ogait.html
Ez tenyleg igazi?
Ez tenyleg igazi?
-
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias
Azért ennél jóval árnyaltabb a kép. Akinek van ideje és kedve olvassa el ezt:kiserik írta:Az általuk tesztelt autók közül 2022 legzöldebb autója a Dacia Spring lett. Csak azért hoztam a dolgot, mert itt lassan keresztre lettem feszítve, körbe lettem röhögve, mert azt mertem mondani, hogy az elektromos autózás már zöldebb lehet, mint a hagyományos. Erre itt a független tesztszervezet, ahol a vizsgált autók közül minden elektromos zöldebbnek bizonyult, mint a füstösek. Különösen rosszul teljesítettek a hibridek is nem meglepő módon.Halfkey írta: Az a jó hogy akkor már rá sem kell keresni, az ajánló személye szavatolja majd hogy melyik gyártót hozták ki legzöldebbnek
De ha már energia téma, a napelem elkezdte nálam is amit sokaknál: le-leáll az inverter és nem termel napközben. Nyilván rinyálni fogok az eonnak, de ezen kívül tehetek valamit? Illetve van olyan tapasztalat hogy valahol hálózatfejlesztést kért valaki és az tényley megtörtént?
https://totalcar.hu/magazin/technika/20 ... bocsatasa/
Sőt akár a greenNCAP oldalán is ez van:
"The applied methodology is not yet suitable for producing a vehicle ranking. The analysis is based on publicly available data about global generic supply chains and does not consider the production or recycling processes of specific vehicle manufacturer brands. By using high-level statistical data, vehicle types can be more easily compared, but some manufacturers may calculate results differently based on specific in-house car model data. Green NCAP encourages the disclosure of brand and model-specific, certified LCA results."
Röviden egy ilyen kérdést lemodelezni roppant nehéz dolog ezért az eredmények nem éppen objektívek. Persze jó hogy vannak ilyen probalkozások. Sok múlik azon hogy milyen cut off értékeket néznek (pl. 16 év és 240k futasteljesitmeny), milyen az ország energia mixe, sőt hogy egy adott modellt hol gyártották milyen beszállítókkal stb. Svédországban lehet hogy az EV-k tényleg zöldebbek, de egy Lengyelország már más tészta. Elég ciki lenne ha az EVk-ről kimutatnák hogy rosszabbak mint a BEV-ek mert ez lényegében a No1 érv mellettük .
Szintén más kérdés, hogy ismerek pár arcot akik büszke EV tulajok de ettől még az én ökolábnyomom alacsonyabb náluk. Ha lenne rá fölös 20-30k euróm akkor elgonolkoznék az EV-n én magam is, tehát nem vagyok vaskalapos BEV parti. Viszont egyelőre nincs, és az a helyzet hogy nem emészt emiatt a bűntudat mert egy öregecske dizelt kell hajtanom
Az általuk tesztelt autók közül 2022 legzöldebb autója a Dacia Spring lett. Csak azért hoztam a dolgot, mert itt lassan keresztre lettem feszítve, körbe lettem röhögve, mert azt mertem mondani, hogy az elektromos autózás már zöldebb lehet, mint a hagyományos. Erre itt a független tesztszervezet, ahol a vizsgált autók közül minden elektromos zöldebbnek bizonyult, mint a füstösek. Különösen rosszul teljesítettek a hibridek is nem meglepő módon.Halfkey írta: Az a jó hogy akkor már rá sem kell keresni, az ajánló személye szavatolja majd hogy melyik gyártót hozták ki legzöldebbnek
De ha már energia téma, a napelem elkezdte nálam is amit sokaknál: le-leáll az inverter és nem termel napközben. Nyilván rinyálni fogok az eonnak, de ezen kívül tehetek valamit? Illetve van olyan tapasztalat hogy valahol hálózatfejlesztést kért valaki és az tényley megtörtént?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- M1Ö
- Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi
Itt is megy az Amerikázás... Hát ezt nagyon nehezen hiszem el, hogy egy rohadt fesztiválnál is elő kell húzni a mocskos nyugat kártyát... Mondjuk jobban bele gondolva, meg sem lepődik az ember, mikor kampány időszakban Orbán promót nyomnak több nagyszínpadon...gutihaz14 írta: https://444.hu/2023/04/01/demeter-szila ... XfZ8dR6nmw
enyhe fenyítés és faszméregetés fidesz módra hogy lássuk kivel is van dolgunk...
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero
Nem, a cikk pont arról szól hogy újra lehet majd napelemeket engedélyeztetni (most épp tiltják). De az a baj hogy rengeteg helyen már most sem bírja a hálózat, pedig tavasz van. Jó lenne ha azért engedélyeznék újra mert fejlődött a hálózat, de erre elég kevés esélyt látok ilyen időtávon, így meg szopás lesz az egész annak is aki újonnan telepít, meg annak is akinek már van és odatelepítenek mellé még többen.Anthony írta:https://telex.hu/gazdasag/2023/03/31/re ... elem-eromuHalfkey írta: Az a jó hogy akkor már rá sem kell keresni, az ajánló személye szavatolja majd hogy melyik gyártót hozták ki legzöldebbnek
Nem erről lehet szó? Állam bácsi nem akarja hogy termelj?
te jo isten basszameg, mikor erjuk mar el a legaljatgutihaz14 írta: https://444.hu/2023/04/01/demeter-szila ... XfZ8dR6nmw
enyhe fenyítés és faszméregetés fidesz módra hogy lássuk kivel is van dolgunk...
https://444.hu/2023/04/01/demeter-szila ... XfZ8dR6nmw
valamelyik univerzumban: