Mondjuk a BL szűk elitből válogatják. Max a végső 11-et folyásolhatja be a szimpátia, de az megint ízlések és pofonok kérdése. Ennyiből menjünk fel a whoscored-ra és keressünk rá posztonként a legjobb értékeléssel rendelkezőkre.BBeno írta:az mennyiben több egy szimpátia szavazásnál? FIFA által megjelölt keret van.Kerlon írta:Hallottál már az UEFA év csapatáról?
Real Madrid vs. Barcelona
Re: Real Madrid vs. Barcelona
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
- morientes
- Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
- Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)
Szerencsére a futball nem csak statisztika.Akkor ette meg a fene az egészet ha valami hülye pontrendszer alapján fogják eldönteni ki volt adott év legjobb játékosa...aranylabdánál meg most hirtelen 5 perc alatt nem tudok felhozni egy kritériumot hogy ki érdemelé az adott évben de 1 hét alatt simán összerakok egy elég elfogadható feltétel és számolási listát.
LEGIO PATRIA NOSTRA
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az...
mivel nem hiszem hogy sok bajnokság vezetne ilyen statisztikát , kivéve a német. róluk tudom hogy van ilyen csak azt nem tudom hogy ez publikus-e valahol. szóval ha lenne ilyen statiszitika akkor ellehetne dönteni hogy kell-e rangsorolni a bajnokságokat vagy nem. szerintem minél többet játszik a kapus annál inkább simulnak a statisztikák és így lehetetlen pl hogy egy jova jobban jöjjön ki mint neuer. de ha lenne erre mód hogy összehasonlítsam a két kapust számokban és közel azonos lenne ( amit nem hiszek ) akkor persze lehetne valamilyen szorzót bevezetni mint az aranycipőnél.'shutterisland írta:akkor ebben az esetben mondjuk mi lenne szerinted a helyes ?csinálnék amúgy egy kapus aranylabda díjat amit úgy lehetne megszerezni hogy menniy a kapuralőtt lövések védéseinek a százaléka. tehát mennyire hatékonyan védi a kapuját.
"kapus1"-re 5 ziccert vezetnek rá a meccsen, megfog 4-et, 1 megy be, 80%-os védési mutató.
"kapus2" egész meccsen szotyizik, felszed 3 mondjuk 25-ről a kapuig elpattogó lövést, neki 100%-os a védési mutató.
a két teljesítmény közül az első a jobb, mégis az a "kevesebb".
nyilván egy szezonban nagy eséllyel kiegyenlítődnek ezek a dolgok, de hogy ha jova levi 1%-al hatékonyabb, mint neuer vagy lópez ?
vagy bajnokságonként máshogy számít ? és akkor a bl ? világesemény évében a vébé, eb, copa ? oda más szorzót teszünk, mert robben vagy cr lövéseit nehezebb kiszedni, mint rudolfét ?
nem kötekedni akarok, csupán arra célzok, hogy ki lehet találni 100 féle pontrendszert meg sémát, de mindegyikben lesznek támadható pontok.
ameddig valami támadható, megkérdőjelezhető, addig meg úgyis csak vita lesz.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
akkor ebben az esetben mondjuk mi lenne szerinted a helyes ?csinálnék amúgy egy kapus aranylabda díjat amit úgy lehetne megszerezni hogy menniy a kapuralőtt lövések védéseinek a százaléka. tehát mennyire hatékonyan védi a kapuját.
"kapus1"-re 5 ziccert vezetnek rá a meccsen, megfog 4-et, 1 megy be, 80%-os védési mutató.
"kapus2" egész meccsen szotyizik, felszed 3 mondjuk 25-ről a kapuig elpattogó lövést, neki 100%-os a védési mutató.
a két teljesítmény közül az első a jobb, mégis az a "kevesebb".
nyilván egy szezonban nagy eséllyel kiegyenlítődnek ezek a dolgok, de hogy ha jova levi 1%-al hatékonyabb, mint neuer vagy lópez ?
vagy bajnokságonként máshogy számít ? és akkor a bl ? világesemény évében a vébé, eb, copa ? oda más szorzót teszünk, mert robben vagy cr lövéseit nehezebb kiszedni, mint rudolfét ?
nem kötekedni akarok, csupán arra célzok, hogy ki lehet találni 100 féle pontrendszert meg sémát, de mindegyikben lesznek támadható pontok.
ameddig valami támadható, megkérdőjelezhető, addig meg úgyis csak vita lesz.
az mennyiben több egy szimpátia szavazásnál? FIFA által megjelölt keret van.Kerlon írta:Hallottál már az UEFA év csapatáról?
Hallottál már az UEFA év csapatáról?
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K
K
én egyáltalán nem szavaztatnám ezt a díjat hanem sima pontrendszer szerint lehetne elérni.
csinálnék amúgy egy kapus aranylabda díjat amit úgy lehetne megszerezni hogy menniy a kapuralőtt lövések védéseinek a százaléka. tehát mennyire hatékonyan védi a kapuját. talán bele sem venném a cleansheet-eket mert az egyben a csapat érdeme is. persze vannak kivételek mint Krul vs. Tottenham de ott pl Krulnak asszem 16 kapura tartó lövés védése volt. na én ennek alapján adnék egy kapus aranylasztit. (feltétel lenne az évi X játszott percek száma )
aranylabdánál meg most hirtelen 5 perc alatt nem tudok felhozni egy kritériumot hogy ki érdemelé az adott évben de 1 hét alatt simán összerakok egy elég elfogadható feltétel és számolási listát.
amúgy a mai világban a védők sincsenek nagy díjzuhatagnak kitéve így igény szerint lehetne év védője díj is. arra is találnék feltételeket.
nálam valahogy így nézne ki egy igazságos aranylabda.
csinálnék amúgy egy kapus aranylabda díjat amit úgy lehetne megszerezni hogy menniy a kapuralőtt lövések védéseinek a százaléka. tehát mennyire hatékonyan védi a kapuját. talán bele sem venném a cleansheet-eket mert az egyben a csapat érdeme is. persze vannak kivételek mint Krul vs. Tottenham de ott pl Krulnak asszem 16 kapura tartó lövés védése volt. na én ennek alapján adnék egy kapus aranylasztit. (feltétel lenne az évi X játszott percek száma )
aranylabdánál meg most hirtelen 5 perc alatt nem tudok felhozni egy kritériumot hogy ki érdemelé az adott évben de 1 hét alatt simán összerakok egy elég elfogadható feltétel és számolási listát.
amúgy a mai világban a védők sincsenek nagy díjzuhatagnak kitéve így igény szerint lehetne év védője díj is. arra is találnék feltételeket.
nálam valahogy így nézne ki egy igazságos aranylabda.
- mocsok
olvasva xavi és pedro nyilatkozatát..
ugyanazt gondolják, ugyanazt is mondják, mégis máshogy fogalmaznak.
respect pedro.
xavi meg..
ugyanazt gondolják, ugyanazt is mondják, mégis máshogy fogalmaznak.
respect pedro.
xavi meg..
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Arra értettem, hogy abban a bizonyos testületben, amely kiválasztja a 101 embert, mekkora lenne a hajlam.morientes írta:1;Ezt a korrupciós dolgot nem igazán értem,lévén sokkal nagyobb jelen helyzetben a dologra való hajlam,mivel ugye egynehány szöv.kap. a 3. világban nem éppen rózsás anyagi körülmények közt él,így jobban megkenhető 1-1 szavazatért.
2;Talán így nem lenne az,hogy olyan "szakember" is szavazzon aki csak a sportösszefoglalókból ismeri XY játékost.
Nyilván ez a rendszer sem,mint ahogy az összes többi srm,tökéletes,de talán így nem Messi kapná hetvenötödszörre...
Igazából mindegy is, ahogy írod, tökéletes rendszert úgysem lehet megalkotni, úgyhogy felesleges erről vitázni szerintem.
Idén meg megkapja Ronaldo szvsz.
- morientes
1;Ezt a korrupciós dolgot nem igazán értem,lévén sokkal nagyobb jelen helyzetben a dologra való hajlam,mivel ugye egynehány szöv.kap. a 3. világban nem éppen rózsás anyagi körülmények közt él,így jobban megkenhető 1-1 szavazatért.Teljesen mindegy, úgyis
1. Jókora korrupcióba fulladna az egész.
2. Legyenek akármekkora szakértők is, ez nem bizonyíték arra, hogy valóban korrekt módon fognak szavazni.
2;Talán így nem lenne az,hogy olyan "szakember" is szavazzon aki csak a sportösszefoglalókból ismeri XY játékost.
Nyilván ez a rendszer sem,mint ahogy az összes többi srm,tökéletes,de talán így nem Messi kapná hetvenötödszörre...
LEGIO PATRIA NOSTRA
- GT37
- Kedvenc csapatod: Barça, Spurs
Teljesen mindegy, úgyismorientes írta:Kellene felállítani egy testületet,aki adott évben kiválaszt 101 szakit,akik a szűk elit,és ezek szavazhassák meg,hogy kié legyen az aranylabda.Ebben edzők,Játèkosok,volt játékosok is akár,és sportujságírók lennének.
Persze felvetődik a kérdés,hogy ki állítaná fel e testületet,mert ha a FIFA akkor ott vagyunk ahol a part szakad...
1. Jókora korrupcióba fulladna az egész.
2. Legyenek akármekkora szakértők is, ez nem bizonyíték arra, hogy valóban korrekt módon fognak szavazni.
- morientes
Kellene felállítani egy testületet,aki adott évben kiválaszt 101 szakit,akik a szűk elit,és ezek szavazhassák meg,hogy kié legyen az aranylabda.Ebben edzők,Játèkosok,volt játékosok is akár,és sportujságírók lennének.attól függ, mennyire szűken vett.
2010-ben mondjuk román,lengyel,svéd,uruguayi,bolgár,belga,angol,mexikói vagy brazil szövetségi kapitányoknál volt puyol,özil,müller,eto'o,robben,alonso vagy maicon a 3-ban.
Persze felvetődik a kérdés,hogy ki állítaná fel e testületet,mert ha a FIFA akkor ott vagyunk ahol a part szakad...
LEGIO PATRIA NOSTRA
- 'shutterisland
attól függ, mennyire szűken vett.hát mindenekelőtt meg kellene szelektálni,hogy kik szavazhatnak,csakis a szűken vett és tudásban vitán felülálló szakmai közeg
2010-ben mondjuk román,lengyel,svéd,uruguayi,bolgár,belga,angol,mexikói vagy brazil szövetségi kapitányoknál volt puyol,özil,müller,eto'o,robben,alonso vagy maicon a 3-ban.
- morientes
Én nem tudom fontos e neki még annyira,mint azt mi gondoljuk,vagy ahogy-hogy a jó öreg RMCF után szabadon-a média el akarja ezt velünk hitetni.Mert láthatóan Ronaldo-nak fontos a díj,
És hogy hogyan kellene csinálni ezt az egészet....hát mindenekelőtt meg kellene szelektálni,hogy kik szavazhatnak,csakis a szűken vett és tudásban vitán felülálló szakmai közeg szavazhatna ha rajtam múlna,nem a piripócsi szövetségi kapitány,se nem Sun vagy a Mirror sportrovatának főszerkesztője.Hanem olyan emberek,szakemberek és sportujságírók,akik nemzetközileg vitán felül el vannak ismerve.
LEGIO PATRIA NOSTRA
- 'shutterisland
és akkor hogy csinálnád ?a FIFA a nyomorék hogy ezek alapján szavaztat meg egy győztest. a nyers számok helyett. nem lesz több soha ez egy szimpátiaszavazásnál.
kiscsapat ellen rúgott gól 1 pont, nagy csapat ellen rúgott gól 2 pont, győztes gól +1 pont, öngól -1 pont, vagy hogyan ?
ki lehetne itt alakítani egy pontrendszert (gólkirály ennyi pont, bajnoki cím ennyi pont, bla-bla) de abból is ugyanígy csak vita lenne.
- dzsihad91
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Raúl, Casillas, Roberto Carlos, Cristiano Ronaldo...
- Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F
morientes írta:Épp ezért nem is igazán értem mi a francnak rágódunk rajta már hetek óta.Mi tudjuk ki a legjobb,a többi meg levan sz a....ahol szavazás dönt, nem pedig a fekete-fehér statisztika, ott soha az életben nem lesz jogos szavazás
Mert láthatóan Ronaldo-nak fontos a díj, egyébként én is leszarnám, szart se jelent, kire fognak emlékezni többen, Del Pierora és Raúlra? vagy Nedvedre és Owenre?
ne is rágódjatok a messilabdán egy percig sem. amíg ilyen szimpátia szavazás van addig szinte teljesen mindegy hogy ki a legjobb ha a rosszabbat többen szeretik mert ő a jófiú. ilyenkor jönnek elő hogy pl. a dominikai szöv kap Mancinire teszi a voksát mint legjobb edző. vagy pl. Müllerre mint legjobb játékos. és igazuk is van mert én is lesz..rnám hogy ki a legjobb. én is arra szavaznék aki szerintem a legjobb vagy akit legjobban kedvelek. a FIFA a nyomorék hogy ezek alapján szavaztat meg egy győztest. a nyers számok helyett. nem lesz több soha ez egy szimpátiaszavazásnál.
azthiszem pedronak egy ilyen nyilatkozat után meszeltek barcelonaban.
"A gólöreme nem volt szép nekem mégis óriási örömöt okozott mert abban a pillanatban tudtam mennyi Real\Cr gyülölő rohad el belülről életük legszörnyűbb élménye az agyukba is beleégett úgy odarakta a köcsögöknek..." - dzsi91
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Sztem meg semmi nincs abban, hogy Xavi elfogult a saját csapattársa felé és őt rakja előre. Az lenne az abnormális, ha azt mondaná CR-Ribéry-Messi a sorrend a nála. Például Iker is csinált valamelyik éven egy Ramos-CR-Xavi sorrendet, merthogy Ramos meg Xavi a cimbi.
- morientes
Épp ezért nem is igazán értem mi a francnak rágódunk rajta már hetek óta.Mi tudjuk ki a legjobb,a többi meg levan sz a....ahol szavazás dönt, nem pedig a fekete-fehér statisztika, ott soha az életben nem lesz jogos szavazás
LEGIO PATRIA NOSTRA