Egyéb sportok

Forma-1, kézilabda, kosárlabda, motorsportok, Olimpia és minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: Egyéb sportok

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. május 26., péntek 10:34

Az ember általában nem úgy vág neki valaminek, legyen az rövid vagy hosszútáv, hogy meg fog halni, mert akkor bele sem kezd.

A pályára sem úgy lépünk hogy ma kikapunk, hanem úgy hogy igen, ma megcsinálom.

Ez alapvető emberi tulajdonság, én vagyok a legjobb, nem hibazok, legyőzhetetlen vagyok, velem nem fog megtörténni, ami massal igen.

Így természetes a gyerekvállalás, és az hogy dugas közben nem arra gondol, hogy jajj ebből ha gyerek lesz én meg meghalok, mi lesz vele.

Vagy itt mindenki teljes orvosi szűrésen megy at évente amíg nincs gyerek? Mert mi van ha úgy csinálsz gyereket, hogy már halálos beteg vagy csak nem tudsz róla pedig tudhatnal.

Olyan stat érdekelne, ha van, hogy hány ember indult neki palack nélkül és ebből hány adta fel, de elte túl. Illetve hány nem.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. május 26., péntek 10:16

füst írta:Még mindig rossz oldalról közelíted meg. A legjobb egy szerető apa gondoskodása mellett felnőni. Ebben nincs vita.
Viszont ha nem ez a felállás, akkor még mindig jobb apa nélkül felnőni, mint meg sem születni. Feltételezem nem mennél oda a gyerekhez sem most, sem évekkel később megmondani, hogy jobb lenne neked ha nem is élnél. Mert ennek így nincs értelme.

Ha nem jut haza élve az apja, akkor sajnos hiányozni fognak az életéből bizonyos élmények. De élhet boldog életet, mert apu és anyu összeállt.
Nem hiszem. Szerintem felelőtlenség a nyomorba szülni is, meg a gyerek megszületése után extrémsportolgatni és abba belehalni.

Csak míg az elsőn lehet kompenzálni szeretettel, nem feltétele a kacsalábon forgó palota a boldogságnak, (hisz 100-200 éve, 1000-2000 éve sokkal nehezebb volt), de a második simán kivédhető. A második eset felelőtlenebb, mint az első és "el is ítélem".
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

babaking
Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho

HozzászólásSzerző: babaking » 2023. május 26., péntek 10:16

Arról, hogy többezer ember éhezik, változik az éghajlat, emelkednek a tengerek is több ezer cikk van és több millió ember dolgozik is a témán. A kettő megfér egymás mellett.

Ès igen, szponzorációs pénzből él a hobbijának szóval tulajdonképpen ez a munkája. Az, hogy ezzel teremt-e értéket, az más kérdés, de amíg finanszírozza neki valaki valószínüleg legalább marketing értéket teremt.

Azon kívül meg a hegymászás/ alpinizmus is egy szakma és ö ennek a szakmának egy kiemelkedő alakja (legalábbis magyar viszonylatban). Sőt még a többször lesajnált Klein Dávidnak is vannak érdemei. Innentöl kezdve pedig, ha egy szakmai közösség kiemelkedő tagját érintő hír van akkor szerintem jogos a közvetítés.

Erre jön még rá, hogy a tragédia mindig jól eladható és (ezen a fórumun is) kattintást generál. Úgy pörög a topic hogy realista már letette a foglalót az új mergára :mrgreen:

offból ki. Ha tényleg a Hillary lépcsö alján van akkor adott esetben a testét sem biztos, hogy le lehet/ tudják hozni. Ezt biztos megbeszélték a feleségével, hogy ilyen esetben egyáltalán akarja-e hogy lehozzák.

U.i a gyerekvállalós téma is nagyon izgalmas, már többször volt itt róla szó (kevésbé tragikus apropók miatt), szívesen olvasom azt is :)
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.

ikelemen5
Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos

HozzászólásSzerző: ikelemen5 » 2023. május 26., péntek 10:07

hehetheoriginal írta: nem tudom, masok vagyunk.
en nem ugranek neki olyannak, ahol sokkal nagyobb az esely, hogy belehalok, csak hogy egy 201. legyek valami rangsorban.
de o joga, o dolga, az o palyaja, biztos jol aludt a gyerek ma meg tegnap. :coffee:
de lehet csak meg kell kerdezni a masik ficko ket gyereket, mit gondolnak par ev elteltevel, aztan lehet minden fasza
NBA sztárok lesznek! :mrgreen:
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. május 26., péntek 9:57

Süti írta:
babaking írta:
Egyrészt mert emberi sorsról van szó.

Másrészt pedig ez ugyanúgy komoly sportteljesítmény. Ha a pingpongosaink olimpiai aranyat nyernek akkornis beszámolnának róla. Magyarnak ez még nem sikerült.

Az meg hogy más röhögve felmegy palackkal- az egy másik sport. Kb mintha a maratonfutót a kísérő biciklishez hasonlítanánk.
Igen, az hogy többezer ember önhibáján kívül éhezik, az is emberi sors. Nem akarok demagógba átmenni, de ő szponzorosdival csinálja a kis hobbiját, amiben benne van, hogy nem adja ki. Most nem adta ki. Semmi gond nincs ezzel, de miért ilyenkor ül a fél ország remegve a net/tv/újság bármi előtt? Nem 1 cikk van róla, hogy beszámoljanak a történetről, hanem ezzel van tele MINDEN.
Egy olimpiai arany fele ekkora coveraget kap. Pedig nálam nem egy polc a kettő.
A tragedia mindig jobban eladhato, mint a siker. Foleg egy magyarhoz hasonlo toxikus tarsadalomban.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 26., péntek 9:56

Mikor mi más történik. Egy olimpián minden nap 10 magyar versenyez, szétszórodik a coverage. Most nincs más, ez a hír, ebből lehet kattintást hozni.

Welcome to media.

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. május 26., péntek 9:53

babaking írta:
Egyrészt mert emberi sorsról van szó.

Másrészt pedig ez ugyanúgy komoly sportteljesítmény. Ha a pingpongosaink olimpiai aranyat nyernek akkornis beszámolnának róla. Magyarnak ez még nem sikerült.

Az meg hogy más röhögve felmegy palackkal- az egy másik sport. Kb mintha a maratonfutót a kísérő biciklishez hasonlítanánk.
Igen, az hogy többezer ember önhibáján kívül éhezik, az is emberi sors. Nem akarok demagógba átmenni, de ő szponzorosdival csinálja a kis hobbiját, amiben benne van, hogy nem adja ki. Most nem adta ki. Semmi gond nincs ezzel, de miért ilyenkor ül a fél ország remegve a net/tv/újság bármi előtt? Nem 1 cikk van róla, hogy beszámoljanak a történetről, hanem ezzel van tele MINDEN.
Egy olimpiai arany fele ekkora coveraget kap. Pedig nálam nem egy polc a kettő.
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

füst
Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric

HozzászólásSzerző: füst » 2023. május 26., péntek 9:42

Még mindig rossz oldalról közelíted meg. A legjobb egy szerető apa gondoskodása mellett felnőni. Ebben nincs vita.
Viszont ha nem ez a felállás, akkor még mindig jobb apa nélkül felnőni, mint meg sem születni. Feltételezem nem mennél oda a gyerekhez sem most, sem évekkel később megmondani, hogy jobb lenne neked ha nem is élnél. Mert ennek így nincs értelme.

Ha nem jut haza élve az apja, akkor sajnos hiányozni fognak az életéből bizonyos élmények. De élhet boldog életet, mert apu és anyu összeállt.

raul 4 ever
Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz

HozzászólásSzerző: raul 4 ever » 2023. május 26., péntek 9:28

Halfkey írta: Én Realistával értek egyet. Sajnos van egy széles (általában nem gyerekes) csoport, aki szerint ne vállalj gyereket ha nincs jól fizető munkád, ha túl sokat dolgozol, ha túl fiatal vagy, ha túl öreg vagy, ha beteg vagy.

Egyrészt vége az hogy olyan csillaegyütállásnak kell lenni, hogy akkor senki nem vállal gyereket - már így is kevesen. Másrészt imádom a törpéket, életem legjobb dolgai, de nem csak az apjuk vagyok hanem 100 másik dolog. Nem lehet életed egyetlen értelme hogy gyereket vállalsz, az egy torz emberi kép. Meg kell találni az egyensúlyt.

Itt például nyilván az is szempont, hogy emberünk 40 éves. Hány éves lesz amikor a gyereke 18? Nem értek hozzá, de gondolom fizikailag a peaken jobban kivitelezhető a mászás. Inkább megpróbálja most és jobb esélyjel éli túl az egy védhető döntés szerintem. Én nem tenném, de nem én tettem fel erre az életem. Az biztos hogy az sem jobb ha egész életében haragszik a gyerekre aki miatt nem ment teljesítette be élete célját.
Ezzel nagyon nem értek egyet, lutrira, "majd lesz valahogy"ba gyereket vállalni felelőtlenség. Nyilván egy kevésbé szerencsés körülmények között felnövő gyereknek is vannak boldog pillanatai, hisz a boldogsághoz szeretet kell, ahhoz meg nem pénz kell.

De igenis megvannak azok a körülmények, ahol nem biztos, hogy a gyerekvállalást erőltetni kéne. Vagy ha vállal gyereket, bizonyos körülményeket ne erőltessen már.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy

2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 26., péntek 9:24

nem tudom, masok vagyunk.
en nem ugranek neki olyannak, ahol sokkal nagyobb az esely, hogy belehalok, csak hogy egy 201. legyek valami rangsorban.
de o joga, o dolga, az o palyaja, biztos jol aludt a gyerek ma meg tegnap. :coffee:
de lehet csak meg kell kerdezni a masik ficko ket gyereket, mit gondolnak par ev elteltevel, aztan lehet minden fasza
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 26., péntek 9:15

Egyrészt itt írtátok hogy 200 ember csinálta eddig globálisan így ahogy ő. Ez nem epic? Űrben többen jártak. Mi hány olyan dolgot csinálunk amire ilyen kevesen képesek a világtörténelemben?

De egyébként teljesen mimdegy hogy hányan csinálták, szerintem az ember saját pályája a lényeg. Annak pedig ez szó szerint a csúcsa.

Én nem csinálnám, nem gondolom hogy túl okos hivatás ez, de meg tudom feleltetni a saját életemre, vannak dolgok amiket én is el akarok érni a munkámban.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. május 26., péntek 9:11

ferni írta: https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_p ... nt_Everest

Kemény átnézni is ezt a listát.
ezek szerint kb 8 ember halt meg az elmult napokban es abbol egy tegnap. :ozil:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. május 26., péntek 9:08

lassan mar a hullaktol nem lesz hely felmenni.
bolond egy allatfaj az ember.

az azert elmondhato, hogy az emberek nagy resze szerint ez felelotlen magatartas legalabb a gyerekevel szemben. meg ezt is jobban megertenem, ha tenyleg egyedulallo, uttoro es gigantepik dolgot vinne veghez. de nem.
thereisonly1ronaldo

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. május 26., péntek 9:03

Öt eltűnt hegymászót keresnek a Mount Everesten, miközben az idei szezon halálos áldozatainak száma már elérte az egy tucatot – közölték a hivatalos szervek a The Himalayan Times nevű lappal.

A nepáli újság azzal a felütéssel számolt be a hírről, hogy meghalt egy kanadai hegymászó magyar idő szerint péntek hajnalban a négyes tábor fölött, csúcstámadás közben. Az idei szezonban a Mount Everesten elhunytak száma ezzel tizenkettőre emelkedett.

A The Himalayan Times beszámolójában kiemelte, hogy öt hegymászót – két nepáli serpát és három külföldi mászót, köztük Suhajda Szilárdot – még keresnek.

Kb rekord év lesz ez így.

Yazid
Kedvenc játékosaid: Zidane

HozzászólásSzerző: Yazid » 2023. május 26., péntek 9:02

. Az biztos hogy az sem jobb ha egész életében haragszik a gyerekre aki miatt nem ment teljesítette be élete célját.
Mi vaan?
Másrészt imádom a törpéket, életem legjobb dolgai,
Képzavarban vagyok bocsi

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. május 26., péntek 8:52

Én Realistával értek egyet. Sajnos van egy széles (általában nem gyerekes) csoport, aki szerint ne vállalj gyereket ha nincs jól fizető munkád, ha túl sokat dolgozol, ha túl fiatal vagy, ha túl öreg vagy, ha beteg vagy.

Egyrészt vége az hogy olyan csillaegyütállásnak kell lenni, hogy akkor senki nem vállal gyereket - már így is kevesen. Másrészt imádom a törpéket, életem legjobb dolgai, de nem csak az apjuk vagyok hanem 100 másik dolog. Nem lehet életed egyetlen értelme hogy gyereket vállalsz, az egy torz emberi kép. Meg kell találni az egyensúlyt.

Itt például nyilván az is szempont, hogy emberünk 40 éves. Hány éves lesz amikor a gyereke 18? Nem értek hozzá, de gondolom fizikailag a peaken jobban kivitelezhető a mászás. Inkább megpróbálja most és jobb esélyjel éli túl az egy védhető döntés szerintem. Én nem tenném, de nem én tettem fel erre az életem. Az biztos hogy az sem jobb ha egész életében haragszik a gyerekre aki miatt nem ment teljesítette be élete célját.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. május 26., péntek 8:51

Évente több százan másznak fel palackkal, az már nem egy kiugró teljesítmény. Palack nélkül 200 körüli embernek sikerült eddig összesen.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. május 26., péntek 8:48

ikelemen5 írta: Azt sem értem, hogy aki felmegy, hogy ő palack nélkül megmássza ezt a szart, ő miért nem visz magával egy palackot, hogy "baszdmeg oké, elbuktam, nem tudok lejönni/felmenni palack nélkül, de mégis inkább életben maradok, adjatok egy kis oxigént" alapon? :kivagyhe:
Plusz súly, kb négy kiló egy palack. Odafent meg kb minden egyes méter haladásért szenvedniük kell, főleg ha nem ideálisak a körülmények. Ez tényleg nem egy túra a Börzsönyben, sokan már abba belepusztulnának ha felvinnék őket 8000+ helyre, mert az ember nem oda van tervezve :lol:

És maga a palack nem oldja meg ha beüt a szar, injekció van náluk ilyen esetben ami ad egy kis boostot de onnan vagy lejössz vagy ott maradsz, nem tudnak kb senkit levinni.

Így is olvastam olyat, hogy meg volt szabva egy határidő amikor vissza kellett volna indulnia, baszott rá, ment tovább.
Suhajda Szilárd a visszafordulási határidő után is folytatta a csúcstámadást
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ferni 2023. május 26., péntek 8:51-kor.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. május 26., péntek 8:40

Realista24 írta:
zsuninnyo írta:

Az anyagi hatteren lehet valtoztatni, azon, hogy az egyik szulo meghal nem. De egy gyereknek nem anyagi hatter kell, hanem egy szereto csalad. Az elet nehez, de nehez anyagi hatterrel is siman fel lehet nevelni egy gyereket
Az, hogy Afrikaba ne vallalj nyomorba gyereket, ahol ehezes van egy jogos pont, es nem is ertek vele egyet.
A teny belemosasa pedig, hogy barmikor barki meghalhat pedig kigunyolasa az egesznek.

És ha szeretetben neveli fel 15-18 éves koráig és utána “megy” meghalni, az már elfogadható?
Nem. Az ember eletenek van az a szakasza, amikor senki masert nem felelos, csak sajat magaert. Akkor "menjen meghalni". Nyilvan akkor a szuloknek rossz, de azert az egy sokkal masabb kategoria. Az, hogy az a szakasz meddig tart, azt az ember valasztja meg, es onkent lep ki abbol a szakaszbol. (nagyon nagy atlagban)

Mickey
Kedvenc játékosaid: bappe
Kedvenc csapatod: párizs saint germain

HozzászólásSzerző: Mickey » 2023. május 26., péntek 8:38

Yazid írta: En is geci leszek, sose ertettem ezeket miert kapnak ekkora orszagos visszhangot? Újgazdag ficko, unalmaban mar nem tud mihez kezdeni elmegy maszkalni, jó és? Kit erdekel? Ugyanaz mint mikor a 40milkas bmwvel feltekeredik a fára 300al és?
az, ugyan....

Jesus Christ :lol:

van ide valami epicgigamega face palm :lol:
"jo de te ilyen gyuros kis sportbuzi lehetsz, aztan az ejszakaban is csak hajtod meg futsz a nok utan, azt hallottam."
:mrgreen:

Vissza: