Egyéb sportok
Re: Egyéb sportok
Itt egy nagyon jó írás erről az egész Everest mászásról
Gyakorlatilag eldöntik előre előrejelzések alapján mikor mennek azt onnantól nyomatni kell előre ezerrel, nincs választás meg gondolkozás.
Amit elrontott, de nagyon Suhajda, hogy visszafordulási határidő után is ment előre, miközben papíron, az előre megbeszéltek alapján neki vissza kellett volna fordulnia, mert nem haladt úgy.
Gyakorlatilag eldöntik előre előrejelzések alapján mikor mennek azt onnantól nyomatni kell előre ezerrel, nincs választás meg gondolkozás.
Amit elrontott, de nagyon Suhajda, hogy visszafordulási határidő után is ment előre, miközben papíron, az előre megbeszéltek alapján neki vissza kellett volna fordulnia, mert nem haladt úgy.
ugyanaz, sokan azt mondják visszafelé nehezebb, mint felfelé'shutterisland írta:
habar nem tudom, hogy a visszafele ut pont ugyanaz e, mint a felfele ut.
Olyan stat érdekelne, ha van, hogy hány ember indult neki palack nélkül és ebből hány adta fel, de elte túl. Illetve hány nem.
Én olyat találtam redditen, hogy ha csak az oxigén palack nélküli kísérleteket nézzük, akkor 221 ember jutott fel, 184-en meghaltak.
Az hogy mennyi próbálta meg, de túlélte arról nem láttam adatot.
11120-an értek fel a csúcsra extra oxigénnel, és itt jön ami kurvára ijesztő
405-en próbálkoztak oxigén nélkül feljutni, amiből 184-en meghaltak. Ez 45%-os halálozási ráta. Ki a faszom indul neki valaminek, ami statisztikailag 45%-ban megöl?
Kicsit keszekusza, de szerintem a lényeget kihámoztam belőle, amit fentebb leírtamViszont a statisztika amit idetettél nem számol azokkal akik oxigén nélkül nem jutottak fel a csúcsra és túlélték - vagyis félrevezető, ennél alacsonyabb a halálozási arány
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Ugyanaz. A hegyre több útvonal vezet fel, de általában ott jönnek le ahol felmennek. Ott fent meg már nem is nagyon van több lehetöség. Ennek egy nagy kivétele szokott lenni, amikor az északi oldalon mennek fel és a délin le (vagy fordítva) de mivel a 2 oldal 2 különbözö országhoz tartozik bürokráciai lehetetlenség engedélyt kapni. Akik ezzel próbálkoztak mind illegálisan tettén.'shutterisland írta: epp ezert kerdeztem, mert ugye amennyi ideje fenn van, az alapjan eppen meglehetett volna es a visszafele uton adta fel.
nyilvan nem mintha barmit is szamitana a romantikan kivul csak errol ugye nem volt szo.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
epp ezert kerdeztem, mert ugye amennyi ideje fenn van, az alapjan eppen meglehetett volna es a visszafele uton adta fel.
nyilvan nem mintha barmit is szamitana a romantikan kivul csak errol ugye nem volt szo.
- BlancoMark
Ha jol tudom, akkor fixen nem csinalta meg. 60 meterre van a csucstol.'shutterisland írta: egyebkent ha mar belehal (gondolom az lenne a meglepetes, ha nem) akkor remelem legalabb megcsinalta, nem tudom, hogy ez ki fog e derulni.
max ha meglesz a holttest es megtalaljak azokat a targyakat nala, amit fenn kellett volna hagyjon, akkor abbol lehet tudni.
a masik, ami nekem kerdeses.
oke, hogy egy csapat latta ot, velhetoen eleg kozelrol ha azt is meg tudtak allapitani, hogy rossz allapotban van.
de ugye ket opcio van, vagy uton volt lefele, tehat mozgasban volt, vagy egy helyben allt, errol asszem nem volt szo, pedig gondolom a par szazalek eselye akkor van csak meg, ha jott lefele.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
egyebkent ha mar belehal (gondolom az lenne a meglepetes, ha nem) akkor remelem legalabb megcsinalta, nem tudom, hogy ez ki fog e derulni.
max ha meglesz a holttest es megtalaljak azokat a targyakat nala, amit fenn kellett volna hagyjon, akkor abbol lehet tudni.
oke, hogy egy csapat latta ot, velhetoen eleg kozelrol ha azt is meg tudtak allapitani, hogy rossz allapotban van.
de ugye ket opcio van, vagy uton volt lefele, tehat mozgasban volt, vagy egy helyben allt, errol asszem nem volt szo, pedig gondolom a par szazalek eselye akkor van csak meg, ha jott lefele.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Ezt írom, hogy neked is van lehetőséged előtte szűrésre menni és nem “felelőtlenül” gyereket csinálni.gutihaz14 írta: ha halalos beteg vagy es nem tudsz rola akkor nem allsz olyan dontes elott mint egy maszo. a maszonak van a dontese visszafordulni a halal elott, a halalos betegnek nincs. a maszo nem tudja hogy megfog-e halni de tehet ellene a masik meghal fixen.
szerintem rossz pelda
főleg hogy egy even belul is lehetsz halalos beteg hiaba mesz evente szuresre.
Hogy később mi lesz, más kérdés. De egyébként később is járhatsz folyamatosan szűrésre, megelőző jelleggel, stb. Mégsem teszik, csak kevesen.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Részben rossz példa de részben tehetsz ellene - elmentél szűrésre?
ha halalos beteg vagy es nem tudsz rola akkor nem allsz olyan dontes elott mint egy maszo. a maszonak van a dontese visszafordulni a halal elott, a halalos betegnek nincs. a maszo nem tudja hogy megfog-e halni de tehet ellene a masik meghal fixen.
szerintem rossz pelda
szerintem rossz pelda
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Az ember általában nem úgy vág neki valaminek, legyen az rövid vagy hosszútáv, hogy meg fog halni, mert akkor bele sem kezd.
A pályára sem úgy lépünk hogy ma kikapunk, hanem úgy hogy igen, ma megcsinálom.
Ez alapvető emberi tulajdonság, én vagyok a legjobb, nem hibazok, legyőzhetetlen vagyok, velem nem fog megtörténni, ami massal igen.
Így természetes a gyerekvállalás, és az hogy dugas közben nem arra gondol, hogy jajj ebből ha gyerek lesz én meg meghalok, mi lesz vele.
Vagy itt mindenki teljes orvosi szűrésen megy at évente amíg nincs gyerek? Mert mi van ha úgy csinálsz gyereket, hogy már halálos beteg vagy csak nem tudsz róla pedig tudhatnal.
Olyan stat érdekelne, ha van, hogy hány ember indult neki palack nélkül és ebből hány adta fel, de elte túl. Illetve hány nem.
A pályára sem úgy lépünk hogy ma kikapunk, hanem úgy hogy igen, ma megcsinálom.
Ez alapvető emberi tulajdonság, én vagyok a legjobb, nem hibazok, legyőzhetetlen vagyok, velem nem fog megtörténni, ami massal igen.
Így természetes a gyerekvállalás, és az hogy dugas közben nem arra gondol, hogy jajj ebből ha gyerek lesz én meg meghalok, mi lesz vele.
Vagy itt mindenki teljes orvosi szűrésen megy at évente amíg nincs gyerek? Mert mi van ha úgy csinálsz gyereket, hogy már halálos beteg vagy csak nem tudsz róla pedig tudhatnal.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Nem hiszem. Szerintem felelőtlenség a nyomorba szülni is, meg a gyerek megszületése után extrémsportolgatni és abba belehalni.füst írta:Még mindig rossz oldalról közelíted meg. A legjobb egy szerető apa gondoskodása mellett felnőni. Ebben nincs vita.
Viszont ha nem ez a felállás, akkor még mindig jobb apa nélkül felnőni, mint meg sem születni. Feltételezem nem mennél oda a gyerekhez sem most, sem évekkel később megmondani, hogy jobb lenne neked ha nem is élnél. Mert ennek így nincs értelme.
Ha nem jut haza élve az apja, akkor sajnos hiányozni fognak az életéből bizonyos élmények. De élhet boldog életet, mert apu és anyu összeállt.
Csak míg az elsőn lehet kompenzálni szeretettel, nem feltétele a kacsalábon forgó palota a boldogságnak, (hisz 100-200 éve, 1000-2000 éve sokkal nehezebb volt), de a második simán kivédhető. A második eset felelőtlenebb, mint az első és "el is ítélem".
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
2009 07 09 - 2023 06 06 - uno, dos, tres, Hala Madrid
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Arról, hogy többezer ember éhezik, változik az éghajlat, emelkednek a tengerek is több ezer cikk van és több millió ember dolgozik is a témán. A kettő megfér egymás mellett.
Ès igen, szponzorációs pénzből él a hobbijának szóval tulajdonképpen ez a munkája. Az, hogy ezzel teremt-e értéket, az más kérdés, de amíg finanszírozza neki valaki valószínüleg legalább marketing értéket teremt.
Azon kívül meg a hegymászás/ alpinizmus is egy szakma és ö ennek a szakmának egy kiemelkedő alakja (legalábbis magyar viszonylatban). Sőt még a többször lesajnált Klein Dávidnak is vannak érdemei. Innentöl kezdve pedig, ha egy szakmai közösség kiemelkedő tagját érintő hír van akkor szerintem jogos a közvetítés.
Erre jön még rá, hogy a tragédia mindig jól eladható és (ezen a fórumun is) kattintást generál. Úgy pörög a topic hogy realista már letette a foglalót az új mergára
offból ki. Ha tényleg a Hillary lépcsö alján van akkor adott esetben a testét sem biztos, hogy le lehet/ tudják hozni. Ezt biztos megbeszélték a feleségével, hogy ilyen esetben egyáltalán akarja-e hogy lehozzák.
U.i a gyerekvállalós téma is nagyon izgalmas, már többször volt itt róla szó (kevésbé tragikus apropók miatt), szívesen olvasom azt is
Ès igen, szponzorációs pénzből él a hobbijának szóval tulajdonképpen ez a munkája. Az, hogy ezzel teremt-e értéket, az más kérdés, de amíg finanszírozza neki valaki valószínüleg legalább marketing értéket teremt.
Azon kívül meg a hegymászás/ alpinizmus is egy szakma és ö ennek a szakmának egy kiemelkedő alakja (legalábbis magyar viszonylatban). Sőt még a többször lesajnált Klein Dávidnak is vannak érdemei. Innentöl kezdve pedig, ha egy szakmai közösség kiemelkedő tagját érintő hír van akkor szerintem jogos a közvetítés.
Erre jön még rá, hogy a tragédia mindig jól eladható és (ezen a fórumun is) kattintást generál. Úgy pörög a topic hogy realista már letette a foglalót az új mergára
offból ki. Ha tényleg a Hillary lépcsö alján van akkor adott esetben a testét sem biztos, hogy le lehet/ tudják hozni. Ezt biztos megbeszélték a feleségével, hogy ilyen esetben egyáltalán akarja-e hogy lehozzák.
U.i a gyerekvállalós téma is nagyon izgalmas, már többször volt itt róla szó (kevésbé tragikus apropók miatt), szívesen olvasom azt is
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- ikelemen5
- Kedvenc játékosaid: Zidane,Guti,Modric, Kroos
NBA sztárok lesznek!hehetheoriginal írta: nem tudom, masok vagyunk.
en nem ugranek neki olyannak, ahol sokkal nagyobb az esely, hogy belehalok, csak hogy egy 201. legyek valami rangsorban.
de o joga, o dolga, az o palyaja, biztos jol aludt a gyerek ma meg tegnap.
de lehet csak meg kell kerdezni a masik ficko ket gyereket, mit gondolnak par ev elteltevel, aztan lehet minden fasza
“I don’t trust fish.They breathe water…..that’s crazy.”
- BlancoMark
A tragedia mindig jobban eladhato, mint a siker. Foleg egy magyarhoz hasonlo toxikus tarsadalomban.Süti írta:Igen, az hogy többezer ember önhibáján kívül éhezik, az is emberi sors. Nem akarok demagógba átmenni, de ő szponzorosdival csinálja a kis hobbiját, amiben benne van, hogy nem adja ki. Most nem adta ki. Semmi gond nincs ezzel, de miért ilyenkor ül a fél ország remegve a net/tv/újság bármi előtt? Nem 1 cikk van róla, hogy beszámoljanak a történetről, hanem ezzel van tele MINDEN.babaking írta:
Egyrészt mert emberi sorsról van szó.
Másrészt pedig ez ugyanúgy komoly sportteljesítmény. Ha a pingpongosaink olimpiai aranyat nyernek akkornis beszámolnának róla. Magyarnak ez még nem sikerült.
Az meg hogy más röhögve felmegy palackkal- az egy másik sport. Kb mintha a maratonfutót a kísérő biciklishez hasonlítanánk.
Egy olimpiai arany fele ekkora coveraget kap. Pedig nálam nem egy polc a kettő.
Mikor mi más történik. Egy olimpián minden nap 10 magyar versenyez, szétszórodik a coverage. Most nincs más, ez a hír, ebből lehet kattintást hozni.
Welcome to media.
Welcome to media.
- Süti
Igen, az hogy többezer ember önhibáján kívül éhezik, az is emberi sors. Nem akarok demagógba átmenni, de ő szponzorosdival csinálja a kis hobbiját, amiben benne van, hogy nem adja ki. Most nem adta ki. Semmi gond nincs ezzel, de miért ilyenkor ül a fél ország remegve a net/tv/újság bármi előtt? Nem 1 cikk van róla, hogy beszámoljanak a történetről, hanem ezzel van tele MINDEN.babaking írta:
Egyrészt mert emberi sorsról van szó.
Másrészt pedig ez ugyanúgy komoly sportteljesítmény. Ha a pingpongosaink olimpiai aranyat nyernek akkornis beszámolnának róla. Magyarnak ez még nem sikerült.
Az meg hogy más röhögve felmegy palackkal- az egy másik sport. Kb mintha a maratonfutót a kísérő biciklishez hasonlítanánk.
Egy olimpiai arany fele ekkora coveraget kap. Pedig nálam nem egy polc a kettő.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
- füst
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Reus, Modric
Még mindig rossz oldalról közelíted meg. A legjobb egy szerető apa gondoskodása mellett felnőni. Ebben nincs vita.
Viszont ha nem ez a felállás, akkor még mindig jobb apa nélkül felnőni, mint meg sem születni. Feltételezem nem mennél oda a gyerekhez sem most, sem évekkel később megmondani, hogy jobb lenne neked ha nem is élnél. Mert ennek így nincs értelme.
Ha nem jut haza élve az apja, akkor sajnos hiányozni fognak az életéből bizonyos élmények. De élhet boldog életet, mert apu és anyu összeállt.
- raul 4 ever
- Kedvenc játékosaid: Carvajal, Eder, Alaba, Mendy, Case, Modric, Kroos, Fede, Vini, BigBenz
Ezzel nagyon nem értek egyet, lutrira, "majd lesz valahogy"ba gyereket vállalni felelőtlenség. Nyilván egy kevésbé szerencsés körülmények között felnövő gyereknek is vannak boldog pillanatai, hisz a boldogsághoz szeretet kell, ahhoz meg nem pénz kell.Halfkey írta: Én Realistával értek egyet. Sajnos van egy széles (általában nem gyerekes) csoport, aki szerint ne vállalj gyereket ha nincs jól fizető munkád, ha túl sokat dolgozol, ha túl fiatal vagy, ha túl öreg vagy, ha beteg vagy.
Egyrészt vége az hogy olyan csillaegyütállásnak kell lenni, hogy akkor senki nem vállal gyereket - már így is kevesen. Másrészt imádom a törpéket, életem legjobb dolgai, de nem csak az apjuk vagyok hanem 100 másik dolog. Nem lehet életed egyetlen értelme hogy gyereket vállalsz, az egy torz emberi kép. Meg kell találni az egyensúlyt.
Itt például nyilván az is szempont, hogy emberünk 40 éves. Hány éves lesz amikor a gyereke 18? Nem értek hozzá, de gondolom fizikailag a peaken jobban kivitelezhető a mászás. Inkább megpróbálja most és jobb esélyjel éli túl az egy védhető döntés szerintem. Én nem tenném, de nem én tettem fel erre az életem. Az biztos hogy az sem jobb ha egész életében haragszik a gyerekre aki miatt nem ment teljesítette be élete célját.
De igenis megvannak azok a körülmények, ahol nem biztos, hogy a gyerekvállalást erőltetni kéne. Vagy ha vállal gyereket, bizonyos körülményeket ne erőltessen már.
2021 04 20 - Ceferintakaroggy
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
nem tudom, masok vagyunk.
en nem ugranek neki olyannak, ahol sokkal nagyobb az esely, hogy belehalok, csak hogy egy 201. legyek valami rangsorban.
de lehet csak meg kell kerdezni a masik ficko ket gyereket, mit gondolnak par ev elteltevel, aztan lehet minden fasza
thereisonly1ronaldo
Egyrészt itt írtátok hogy 200 ember csinálta eddig globálisan így ahogy ő. Ez nem epic? Űrben többen jártak. Mi hány olyan dolgot csinálunk amire ilyen kevesen képesek a világtörténelemben?
De egyébként teljesen mimdegy hogy hányan csinálták, szerintem az ember saját pályája a lényeg. Annak pedig ez szó szerint a csúcsa.
Én nem csinálnám, nem gondolom hogy túl okos hivatás ez, de meg tudom feleltetni a saját életemre, vannak dolgok amiket én is el akarok érni a munkámban.
De egyébként teljesen mimdegy hogy hányan csinálták, szerintem az ember saját pályája a lényeg. Annak pedig ez szó szerint a csúcsa.
Én nem csinálnám, nem gondolom hogy túl okos hivatás ez, de meg tudom feleltetni a saját életemre, vannak dolgok amiket én is el akarok érni a munkámban.