Nem értek egyet. Miért kéne közösen dönteni mindennel kapcsolatban? Ha valamihez nem értek - sok ilyen van -, rábízom a másikra. Nem azért, mert leszarom, egyszerűen jobbnak látom, ha az adott dologhoz értő személy dönt. Ettől nem leszek érdektelen, sőt, szeretném megérteni, hogy miért ez lesz a helyes megoldás, magyarázd el kérlek szerelmem, te jobban értesz hozzá. Mondhatni közösen döntöttünk, de mégsem, mivel én elfogadtam az ő álláspontját az adott témával kapcsolatban.Halfkey írta:Nemtudom kapcsolatban vagy-e, de az egyetlen dolog ami miatt egy kapcsolatban a döntés nem közös, az az ha az egyik fél érdektelen a témával kapcsolatban. Ha a párom azt mondaná hogy az ő döntése hova megy a gyerek, vagy én azt mondanám az én döntésem hogy milyen lesz a terasz mert én építem, az finoman fogalmazva a kapcsolatunk végének közelét jelezné.Bizonyos dolgokban a nő dönt, bizonyos dolgokban a férfi. Melyik óvodába menjen a gyerek? Döntse el a párom. Merre megyünk haza? Én fogom eldönteni.
Hogy milyen márkájú tejfölt veszünk, vagy hogy merre megyünk haza, annyira totálisan érdektelen kérdések hogy ezekről nem kell egyeztetni, de ennek semmi köze hierarchiához. Aki épp boltban van vagy aki épp vezet, az meghozza.
Azt elfogadom, hogy nálatok ez a kapcsolat végét jelentené, mivel minden ember és minden párkapcsolat más, és ez így is van rendjén. Nálam soha nem így működött, sőt, kifejezetten szerették, ha határozottan, magabiztosan tudtam bizonyos dolgokkal kapcsolatban döntést hozni, akár a megkérdezésük nélkül is. Ez természetesen fordítva is történt így, nem is volt gond ebből soha.
Az én véleményem az, hogy a hierarchia fontos, az, hogy te ezt leírod, eleve hierarchiára utal az érzéseidben/gondolataidban, mivel fontosabbnak tartod leírni, mint nem leírni. Így van ez mindenhol. A Real Madridot szereted a legjobban, a párod vagy a családod a legfontosabb számodra, ezért szeretnél feljebb kerülni - már aki - a munkahelyi ranglétrán, stb. Ez nem egy ördögtől való dolog, nem leszel től elnyomó zsarnok, csupán bizonyos kérdésekben, amelyekben rátermettebb vagy, te hozol döntést, mint CR a portugál válogatottban, pl hogy ki lövi a tizenegyest, vagy Ramos anno. Szerintem ők az akkori ranglétra élén helyezkedtek el, mégsem voltak rohadékok.
Egy csomó barátom maga fölé helyez a hierarchiában. Nem én akartam így, kialakult, sokszor rám bíznak dolgokat, hogy döntsek akár helyettük is, mert érzik, saját maguktól, soha nem beszéltünk róla, de mégis érzik, hogy mindenki számára kedvező döntést hozok meg. A régi zenekaromban ugyanez volt a szitu. Soha nem akartam mások fölé-alá helyezni magam, van, ahol én vagyok “magasabban”, van, ahol nem.
R24 eldönti, kit tilt 2 hétre, Te nem, mégsem vagy elnyomva, csupán alacsonyabban helyezkedsz el az itteni hierarchiában.