Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
zsuninnyo

Re: Politika

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. június 27., kedd 19:20

rikko írta:
zsuninnyo írta:

Kepzeld 2023ban a civilizacio egy resze mar radobbent, hogy a fekete kereskedelem nem meno, igy nem, nincs sok embernek sajat valtosa.
Senki nem mondta, hogy menő. Ellenben hatékony.
De gondolom te 100%-ban makulátlan életet élsz.
Az adocsalas es a feketekereskedelem aztan valoban hatekony. Dehat igy van ez, magyarok vagyunk. Aki nem csinalja az hulye.
Adozok mindenert, tehat nem dolgozok es kereskedek feketen, sot ha 2 megallot megyek a villamossal akkor is veszek jegyet. Aki szamla nelkul akar barmit azt elhajtom a picsaba, mert tudom miert teszi.
Cserebe atmegyek a piroson gyalog, sot multkor tilosban parkoltam 3 percig amit sajnalok, de egy budos szavam nem lett volna, ha repul a 10k birsag.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry
Kedvenc csapatod: Barca, Wisla Krakow

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 27., kedd 18:58

zsuninnyo írta:
rikko írta: Szerintem sok embernek van saját váltósa :kalapos:
Az már más kérdés, hogy mennyire lehet kiaknázni ezt a lehetőséget.

Revolut, Binance stb az esélytelen.
A ruszkik le vannak tiltva.

Én pl úgy "utalok" hogy orosz bankban kapok zsetont és azt forintositom vagy eurositom úgy, hogy az európában tartózkodó orosz állampolgároknak utalom a számlájára a rubelt o meg nekem a helyi valutát adja kp-ben.
2 perc szórakozás kb az egész
Kepzeld 2023ban a civilizacio egy resze mar radobbent, hogy a fekete kereskedelem nem meno, igy nem, nincs sok embernek sajat valtosa.
Senki nem mondta, hogy menő. Ellenben hatékony.
De gondolom te 100%-ban makulátlan életet élsz.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. június 27., kedd 13:36

rikko írta: Szerintem sok embernek van saját váltósa :kalapos:

Én pl úgy "utalok" hogy orosz bankban kapok zsetont és azt forintositom vagy eurositom úgy, hogy az európában tartózkodó orosz állampolgároknak utalom a számlájára a rubelt o meg nekem a helyi valutát adja kp-ben.

rikko
Kedvenc játékosaid: Zidane, Ronaldo, Iniesta, Pirlo, Maldini, Beckham, Puyol, Viera, Henry

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 27., kedd 11:12

Szerintem sok embernek van saját váltósa :kalapos:

Juanito
Kedvenc játékosaid: Casillas, Isco, Modric, Ronaldo, Ramos, Kovacic
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Juanito » 2023. június 27., kedd 11:08

Realista24 írta:
rikko írta:

Jogos. Az egyszerűség kedvéért írtam a duplázást.
Amúgy a valóságban kb 1,85 körül jön ki.
Nem bankban vagy váltóban váltom, őket kihagyom :)

Forint/rubel vonalon szépen lehet játszani.
De a rubel/dollár is szépen tejel.
Vilagos, hogy nem ott valtod, de mivel tippkent irtad be, es sztem a forum 99%-nak nincs lehetosege arra, amire neked igen, igy nekik marad a hivatalos menet.
Igy igaz. Egybol ra is kerestem revoluton, mondom meglepodnek, ha lehetne rubel-t valtani. Nem lepodtem meg. :D

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. június 27., kedd 10:14

rikko írta:
Realista24 írta:

Az elmult 10 evben 7,34 Ft/rub volt a legmagasabb arfolyam, ha jol neztem, tehat a 8-9Ft azert messze volt + tranzakcios dijak, igy a duplazas barokkos tulzas, de ennek ellenere termeszetesen szep fogas az ilyen.

Vilagos, hogy nem ott valtod, de mivel tippkent irtad be, es sztem a forum 99%-nak nincs lehetosege arra, amire neked igen, igy nekik marad a hivatalos menet.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 27., kedd 10:12

Realista24 írta:
rikko írta:

Anno mikor a forint nagyon beesett és a rubel erősödött, akkor írtam a fórumra, hogy most érdemes beletenni a pénzt, mert a rub/HUF vissza fog esni a szokásos 4-4,2 köré.
Akkoriban duplája volt. En akkor pattintottam bele 800k rubelt. Most ennek dupláját kapom vissza és várom amikor a rubel megint visszaerősödik és a forint beborul.
Az elmult 10 evben 7,34 Ft/rub volt a legmagasabb arfolyam, ha jol neztem, tehat a 8-9Ft azert messze volt + tranzakcios dijak, igy a duplazas barokkos tulzas, de ennek ellenere termeszetesen szep fogas az ilyen.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. június 27., kedd 9:33

rikko írta:
Juanito írta:

Erről szívesen olvasnék majd még. Amikor én ránézek a rubel árfolyamára az elmúlt 5 évben, inkább a 4 Ft-os árfolyam dominál, nem a 8. Én nem látom a garanciát, hogy ez vissza fog kúszni 8-ra fél éven belül. :hmmm:

Vagy eddig shortoltad?
Anno mikor a forint nagyon beesett és a rubel erősödött, akkor írtam a fórumra, hogy most érdemes beletenni a pénzt, mert a rub/HUF vissza fog esni a szokásos 4-4,2 köré.
Akkoriban duplája volt. En akkor pattintottam bele 800k rubelt. Most ennek dupláját kapom vissza és várom amikor a rubel megint visszaerősödik és a forint beborul.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 27., kedd 9:25

Juanito írta:
rikko írta: Én a bezuhanó rubelt használom ki most.

Anno mondtam, hogy érdemes vele bizniszelni, mert volt majd 8-9 FT/ rubel, most 4-4,12.

Ergo duplazom a pénzem fél év alatt :coffee:
Erről szívesen olvasnék majd még. Amikor én ránézek a rubel árfolyamára az elmúlt 5 évben, inkább a 4 Ft-os árfolyam dominál, nem a 8. Én nem látom a garanciát, hogy ez vissza fog kúszni 8-ra fél éven belül. :hmmm:

Vagy eddig shortoltad?

Juanito
Kedvenc játékosaid: Casillas, Isco, Modric, Ronaldo, Ramos, Kovacic
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Juanito » 2023. június 27., kedd 8:36

rikko írta: Én a bezuhanó rubelt használom ki most.

Anno mondtam, hogy érdemes vele bizniszelni, mert volt majd 8-9 FT/ rubel, most 4-4,12.

Vagy eddig shortoltad?

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 27., kedd 6:35

Én a bezuhanó rubelt használom ki most.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. június 27., kedd 6:23

Usaban a walmart csomo uzletet zar be, az elementalis volumenu lootolasok miatt, mert veszteseges a biznisz. (Milyen meglepő :lol: ) Most a fekete tarsadalom teljesen ki van akadva es panaszkodnak mindenhol, hogy emiatt meg jobban hatranyos helyzetbe kerulnek :lol:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 26., hétfő 22:06

Nika91127 írta: Na, a DKJ tovább "zuhan", már csak 9,7%...
Lassan megéri az egyenlítő hiteles számlámon tartani a pénzt...
Lightyear 10,25, szóval ezzel az már jobb - de mondjuk ott adózni kell sajnos.

Mennyiért vettél fel hitelt hogy jobban megéri egyébként? :o Illetve szerintem sajnos azután is megy szochó+kamatadó.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. június 26., hétfő 19:17

Na, a DKJ tovább "zuhan", már csak 9,7%...
Lassan megéri az egyenlítő hiteles számlámon tartani a pénzt...

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2023. június 26., hétfő 14:33

Na, személyes találkozóm volt egy utoljára 2 évvel ezelőtt találkozott baráttal, együtt nőttünk fel. Oroszországban dolgozott egy kárpátaljai magyar-ukrán vállakozónál, aki azóta teljesen megőrült a pénztől, névnapokra és születésnapokra RSQ7/8 általában az ajándék az autószalonból a család felé Kárpátaljára, tavaly is ez volt, augusztusban érkezett az aktuális ajándék, speciális, egyedi rendszámmal, hogy egyértelmű legyen ki a tulajdonosa, család nincs bolygatva behívókkal, semmi ilyesmivel, őket nem érinti a háború. Történt azonban novemberben egy baleset, a Q7-es Audi 260-al nem tudta bevenni a kanyart, a góré fia volt a sofőr, ittasan természetesen, lábtörése lett, de ki tudott szállni, akit vitt hazafelé, az pedig nem szívesen ült be hozzá, de ő majd hazaviszi, semmi gond nem lesz, élve égett el a kocsiban, mert nem nyílt ki az ajtó, és be volt kötve, mert ő mindig betartott minden szabályt. Hatalmas temetés, élő közvetítéssel a fiatalok és rokonok felé, akik ismerték, de nem tudtak a háború miatt eljönni utolsó útjára, a góré fiát rendőrök őrizték a kórházban, nehogy szökésnek eredjen. Aztán nagy csend következett, senki nem tudott semmit, februárban már vígan utazgatott egy új kocsival a srác és a barátnője, apuka Ukrajnát megkerülve eljött Magyarországra, folyamatosan könyörgött a másik családnak, hogy ne kérjék a börtönt és a szigorú büntetést, ő 100 ezer eurót tud most felajánlani cserébe, visszahozni már nem tudják a fiút, de az ő fia is szenvedni fog miatta egy életen át, mert legjobb barátok voltak, aztán abbamaradt. Na, ugyanez a vállalkozó kirúgta az én barátomat, mert 4-5 év után kijelentette, hogy szeretne családot alapítani, összejött egy orosz vele egykorú nővel, és már 8. hónapban van a terhesség, kivenne egy kis szabadságot, meg 200 km is egymástól kb így a távolság, aztán majd megbeszélik, hogyan legyen mindenkinek jó. Az kb. pszichopatába váltott, mindennek lehordta, hogy azért jött ide Oroszországba, na takarodjon innen, ki sem fizeti az utolsó havi fizetését. Megszületett a kisfiú, gyönyörű, egészséges baba, az egyik lába donga lett sajnos. Kollégák és olyanok is, akik nem dolgoztak vele összegyűjtöttek neki mindenki tudta nélkül X összeget, hogy boldoguljanak valamennyire + a műtét ugye, hétfőn 6 ember lett kirúgva ebből a társaságból, mert mit képzelnek magukról. Sikeres volt a műtét, dönteni kellett, semmi egyébre nem jutott ideje, amíg ennél dolgozott, munkagépeket, ipari kazánokat, munkások eligazítását, mindent rá tudott bízni, hogy induljon meg most ismeretlenül, ki tudja mi várna rá, ha esetleg önéletrajz kell, és ugye le kell írni, hol született, stb...apukája itt kamionozik 2 éve már Budapesten, neki is minden kategória meg van a jogosítványában, ez egy biztos pont, de meg kell szervezni az utazást.
56 órán keresztül tartott az út. 70 órája önkényesen nem dolgoztak a határőrök a Lett határon, egy nő a két éves kisbabájával nem tudott Oroszország felé belépni, mert miért is engedjék át, hol a férje, nem e csempészni akarja a babát, stb, ő pedig félt lejönni Oroszország másik végéből, mert ugye ukrán papírokkal jött át, jóval a háború előtt... ők többen hagyták ugye elfelé Oroszországot, másik oldalt várta őket már a busz, amivel Lengyelország felé vették az irányt, szüntelenül kopogtatták a "vámházat" (konténerekből összetákolt akármi) 50 dollárért fejenként+mindenkit kihallgatott a titkosszolgálat, átengedték őket. Egész úton nem aludt egy percet sem, gondolt egyet, az ukrán útlevelét eldugta a táska legmélyebb bugyraiba, jön a civilizáció, itt már a magyart kellene használni, ennyi szerencséje volt. Lengyelországban még vonatoztak is valamennyit, a pályaudvaron ukrán rendszámú katonai busszal, ukrán formában lévő katonák a lengyel rendőrökkel igazoltatták az összes férfit, és lényegtelen, hogy 5 éve, hány éve tartózkodott Lengyelországban, erővel be a buszba, és irány Ukrajna...na ezt nem mutatja a tévé, nem írja a sajtó.
Senki ne adja tovább sehová a hírt, kérek szépen mindenkit, csak, hogy tudjuk mi zajlik a nagyvilágban. Ő teljes természetességgel elővette a személyit, nem is az útlevelet, és még rá se néztek mi áll rajta, látszott, hogy nem a kék cucc volt. Gyerekért már közben érkezett a mentő, mert 48 óra alatt alig hagyta abba a sírást, már lila volt szinte, senki nem tudta mi lehet a baja, ő első perctől magyarul beszélt vele, szólt hozzá, hogy itt van apa, ne sírj, mi a baj, és mint amikor csoda történt, abbahagyta, közben a mentővel tartották a másik telefonon a kapcsolatot, ők is sokkban voltak. A terve újév utánig keresni egy kis pénzt itt, aztán ha bírják a távolságot, akkor ő tesz Örményországon keresztül repülővel, majd onnan Moszkva felé egy kiutazást, de ha nem jön össze, akkor ő szabadítja ki onnan a családot idefelé. 2 napra rá, hogy elszabadult onnan, megindult a Wagner csoport ugye, családja ott, na vannak kemény dolgok az életben és a világban.
Becsüljük meg magunkat ahol vagyunk épp, és ne legyünk minden szarság miatt elégedetlenek.

Közben néhány héttel ezelőtt utazott felfelé hozzájuk a szokásos készpénzes pénzügyi ajándék miatt (ne legyen ekkora utalás bankszámlán) a góré lánya és lesz veje Budapestről, teljesen jóban voltak, amikor egy szezont ledolgozott a srác náluk, az én barátom tanította meg mindenre, elegáns szállodákba akarta hétvégén küldözgetni majd a leszapós, de a pénz maradt a zsebében, az én barátomnál töltötte ilyenkor a hétvégét, buliztak, ismerkedtek, hogy mindenkinek jó legyen...Ferihegyi repülőtéren le volt beszélve, hogy ott várja őket másfél órával az indulás előtt ukrán rendszámú Crafterral barátom faterja egy kis pénzügyi támogatással innen, ki tudja milyen lesz az utazása majd, vagy hogyan fogják megoldani a műtétet a babának, és elnézett mellette a srác, mert félt, hogy köpni fog a barátnője apukának, és akkor Dagobert bácsi őket is netalán kitagadja. Telefonszámot letiltotta, Messengeren letiltotta, majd a következő helyről jelzett vissza nekik, hogy bocsánat, de nem érkeztek semmire, majdnem lekésték a gépet, stb, és jön a következő hely. Néhány nap múlva Isztambulból jelentkeztek be FB-on, a BL döntő kezdete előtt már két órával bent voltak a stadionban, és jöttek a szelfik, meg az élő videók, aztán a szokásos 7 napos nyaralás.

Háborúval kapcsolatosan megígértem, hogy nem fogok írni, mert úgyse lehet közös nevezőre vergődni senkivel, és valami ki lesz forgatva úgy, hogy lehessen röhögni rajtam, pedig szomorú és kemény dolgok ezek otthon is, hiába nem szakad napi szinten Kárpátaljára az ég.
Isten, álld meg a magyart, bárhol is legyen a nagyvilágban, és vess véget végre ennek a pusztításnak, és értelmetlen halálozásnak, ami percről-percre megy szünet nélkül - én csak ezt kívánom, nem érdekel, hogy mi lesz a végeredmény, kit kiállítanak ki hősnek a végén, csak ne szenved már többet senki emiatt. :'(
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

Balazs
Kedvenc játékosaid: Modric

HozzászólásSzerző: Balazs » 2023. június 25., vasárnap 12:20

Halfkey írta: Igen igen értem hogy utálod, báb, komolytalan, idióta, akármi. Nem a politikai kvalitásairól vagy a programjáról, politikai tevékenységéről beszélek, nem kell megpróbálni ezekről meggyőzni.

Én csak annyit mondtam hogy az tökös hogy ottmaradt, és látjuk is hogy ez nem mindenkinél természetes. Ezt kár megpróbálnod elvitatni, csak az objektivitás látszatát dobod el magadtól jó messzire.
"Naftali Bennett azt mondta, hogy akkoriban Zelenszkij még „egy bunkerben bujdosott”. A Putyinnal való tárgyaláson az izraeli kormányfő ígéretet kapott arra, hogy az ukrán elnököt nem próbálják meggyilkolni, és ezt utána elmondta Zelenszkijnek is telefonon. Mint mondta, az ukrán elnök megkérdezte tőle, hogy biztos-e ebben, majd nem sokkal később készített egy videót arról, hogy egyáltalán nem fél attól, hogy megölik." :D

Forrás: https://index.hu/kulfold/2023/02/05/hab ... lenszkijt/

Tudom, hogy index, de nem az ő fikciójuk, csak simán átvették izraelből.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 25., vasárnap 11:18

Igen igen értem hogy utálod, báb, komolytalan, idióta, akármi. Nem a politikai kvalitásairól vagy a programjáról, politikai tevékenységéről beszélek, nem kell megpróbálni ezekről meggyőzni.

Én csak annyit mondtam hogy az tökös hogy ottmaradt, és látjuk is hogy ez nem mindenkinél természetes. Ezt kár megpróbálnod elvitatni, csak az objektivitás látszatát dobod el magadtól jó messzire.

rikko

HozzászólásSzerző: rikko » 2023. június 25., vasárnap 11:16

Halfkey írta: Fogalmam sincs te miről beszélsz rikko. Kijev külvárosában voltak az orosz csapatok a háború kitörésekor, és pont az volt a hadicél hogy lefejezzék az ország ‘náci’ irányítását. Szóval Kijevbe pont csakis érte mentek.
A színész csak egy báb az amerikaiaknak. Semmi több, könnyen pótolható, ha nagyon embertelen módon akarom írni.
Legyen , a ruszkik a város határain voltak. Viszont volt ellenállás ergo napokba tellett volna, hogy elerjenek Zelenskijig. Ellenben amikor a saját embereid adnak fel, akkor nincs semmi ami felfogja a bejövő sereget. Magyarul Pirozsgin azt a 200km-et hamarabb tette volna meg Putyin nyakaig, mint az orosz hadsereg a külvárosi harcokbol Zelenskijig.

Ahol beastak magukat az ukránok ott hetekig, hónapokig mentek a harcok 2 cm földért.
Ahol még nem, ott meg napi több tíz km-t tettek meg.
Arról meg ismét nem nagyon tudunk pontosan semmit, hogy Zelenskij merre is van/ merre volt a háború alatt bármikor.

Professore
Kedvenc játékosaid: Zidane, Redondo, Hierro, Casillias

HozzászólásSzerző: Professore » 2023. június 25., vasárnap 11:08

Szerintem az átlagemberek szintjén senki se tudja biztosan hogy Putyko vagy éppen Zelinsky hol volt vagy hol nem. Még ha Zelinsky Kijevben is volt az offenzíva alatt attól még volt kimenekitési terv tutira, meg aztán a nyugati hírszerzés révén pontos információk voltak hogy hogyan alakulhat a szitu. Ettől még persze derék dolog ha tényleg Kijevben volt végig a színész. Másfelől Putyko ha tényleg elhagyta Moszkvát mert erre sincs konkrét bizonyíték csak, hogy az elnöki gép ment el... az azért picit más szitu szerintem mert egy puccs kísérletnél nem egyértelmű ki az ellen és ki a barát. Magyarán ha elhúzta a csíkot Putyko az nem feltétlenül azért volt mert a wagneriták közeledtek, hanem mert nem tudhatta hogy más belső ember/csoport van e a buliban. Lehet van protokoll is hogy menekíteni kell az elnököt ilyen helyzetben. Feltételezem ha egy PMC éppen Washington felé vonulna Biden se maradna a Fehér házban mert van egy protokoll.

Másfelől meg Putykó gyenge és szerintem neki annyi csak idő kérdése. Ez nem azért mert nem volt elég tökös hogy Moszkvában maradjon (már ha igaz hogy lelépett), hanem azért mert egyszerűen egy katonai puccs elkövetőinek "kegyelmet" adott úgy hogy egy nappal korábban azt mondta kerül amibe kerül de keményen megbünteti a lázadókat.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. június 25., vasárnap 10:46

Fogalmam sincs te miről beszélsz rikko. Kijev külvárosában voltak az orosz csapatok a háború kitörésekor, és pont az volt a hadicél hogy lefejezzék az ország ‘náci’ irányítását. Szóval Kijevbe pont csakis érte mentek.

Vissza: