Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Halfkey

Re: Politika

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 7., péntek 11:30

Két hete indult a forint gyengülése, a jelentés meg két napos.

Csökkenő pályán van az árfolyam, ez is dobott egyet rajta.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 7., péntek 11:24

Halfkey írta:
zsuninnyo írta:

Igen mondtak, hogy fognak ketszer ugy tunik. De ez a jelenlegi helyzet a kormany kemeny munkajanak koszonheto, nem a masok kamatemelesenek hirenek, ami mar regebbi kijelentes.
A gazdaság már csak ilyen, véletlen sem együtt hatnak dolgok, hanem mindig csak egyetlen oka van mindennek :D Nem értem a problémád, leírtam azt az okot is amit te egyetlennek tartasz, szerintem komplexebb ennél a világ. És ezt nem azért mondom mert bármilyen pozitív gondolatom lenne verzéreinkről.
Nincs nekem semmilyen problemam en csak nem azt mondtam, hogy nem egyutt hatnak. Azt mondtam, amit most latunk, az a kormany eredmenye, hiszen eleg egyertelmu egybeeses van a jelentes - a fingunk sincs miert hianyzik a penz - es a forint melyrepulese kozott. Mikozben a kamatemeleses sztori mar majdnem egy honapos.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. július 7., péntek 11:11

Azért komoly hogy kb másfél hete 336 volt a dollár ma meg már 356...

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 7., péntek 11:06

zsuninnyo írta:
Halfkey írta: Igen, az EU jelentésből derül ki a megegyezés hiánya, ugyanarról beszélünk.

A FED és az EU kommunikációja is az, hogy várható még idén emelés, ami mindkettő meglepte a piacokat, azthitték elértük a csúcsot. Matolcsyék meg szeptemberre össze akarják zárni az irányadó kamatot meg az alapkamatot. A piac ezeket előre (is) árazza.

De mindkettő így normális, túl magas volt a magyar, emiatt túl erős volt a forint. A magyar gazdaság érdeke a forint folyamatos stabil gyengítése, ami tavaly volt hirtelen csökkenés azt meg kellett fogni de ne legyenek illúziók hogy ezt akarnánk hosszú távon.
Igen mondtak, hogy fognak ketszer ugy tunik. De ez a jelenlegi helyzet a kormany kemeny munkajanak koszonheto, nem a masok kamatemelesenek hirenek, ami mar regebbi kijelentes.
A gazdaság már csak ilyen, véletlen sem együtt hatnak dolgok, hanem mindig csak egyetlen oka van mindennek :D Nem értem a problémád, leírtam azt az okot is amit te egyetlennek tartasz, szerintem komplexebb ennél a világ. És ezt nem azért mondom mert bármilyen pozitív gondolatom lenne verzéreinkről.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 7., péntek 11:00

Realista24 írta:
gutihaz14 írta: szerencsere mi forintot hasznalunk minket nem erint a dollar es euroarfolyam valtozasa
Tudom, hogy csak ironia, de szerintem ezen a forumon lassan ugyanannyian nem forintban kapjak a lovet, mint forintban. :mrgreen:
akkor en sajnos a fallosz rossz vegen allok es nem is hiszem hogy valtozni fog

de egy szavazast megerne :mrgreen:
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 7., péntek 10:36

Euroban kapja, külföldön költi el, ha mar Mo-n dragabb mar kb minden, mint nyugaton :lol:
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 7., péntek 10:33

gutihaz14 írta: szerencsere mi forintot hasznalunk minket nem erint a dollar es euroarfolyam valtozasa
Tudom, hogy csak ironia, de szerintem ezen a forumon lassan ugyanannyian nem forintban kapjak a lovet, mint forintban. :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 7., péntek 10:30

szerencsere mi forintot hasznalunk minket nem erint a dollar es euroarfolyam valtozasa
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 7., péntek 10:04

Halfkey írta: Igen, az EU jelentésből derül ki a megegyezés hiánya, ugyanarról beszélünk.

A FED és az EU kommunikációja is az, hogy várható még idén emelés, ami mindkettő meglepte a piacokat, azthitték elértük a csúcsot. Matolcsyék meg szeptemberre össze akarják zárni az irányadó kamatot meg az alapkamatot. A piac ezeket előre (is) árazza.

De mindkettő így normális, túl magas volt a magyar, emiatt túl erős volt a forint. A magyar gazdaság érdeke a forint folyamatos stabil gyengítése, ami tavaly volt hirtelen csökkenés azt meg kellett fogni de ne legyenek illúziók hogy ezt akarnánk hosszú távon.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 7., péntek 9:30

Igen, az EU jelentésből derül ki a megegyezés hiánya, ugyanarról beszélünk.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. július 7., péntek 8:10

Halfkey írta:
Realista24 írta: Forint mitol lodult meg ennyire?
Kamatcsökkentési folyamatban vagyunk miközben EU és FED emelésiben (volt honnan nyilván), és nincs EUs megegyezés.

A gazdasági szereplőknek fájt is amúgy a 370, 385-400 között üzleti terveztek a cégek.
Meg inkabb az EU jelentes, ami gyaszos es a hiany, amirol elmondjak, hogy hat fingunk sincs rola mi tortenik, ezek vannak ra hatassal. Hol van meg az igazi kamatcsokkentes?
Mikor emelt a FED kamatot?

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 7., péntek 7:21

Kamatcsökkentési folyamatban vagyunk miközben EU és FED emelésiben (volt honnan nyilván), és nincs EUs megegyezés.

A gazdasági szereplőknek fájt is amúgy a 370, 385-400 között üzleti terveztek a cégek.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. július 7., péntek 6:47

nem tudja lereagálni a piac, hogy a pedagógusok mostmár 800ezer forintot keresnek.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 7., péntek 6:24

Kormanyunk es gazdaink munkaja beérett.
Orvendezzunk, vigadjunk.
thereisonly1ronaldo

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 7., péntek 6:16

Forint mitol lodult meg ennyire?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 6., csütörtök 12:45

Katesz alairta a statusztorvenyt, indulhat az igazi pedagogus eletpalyamodell :agree: :taps:
thereisonly1ronaldo

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 5., szerda 14:45

M1Ö írta:

Telex videót láttad? Mondjuk lehet nem, mert már nem lenne miről írj...

kitartást minden tanárnak, ha ezeken a pöchendi semmirevalókon múlik, mind éhen halunk... :ike:
Assassin's creed-be benne lehetne egyszer ez a kor,es ez a kormany. :shifty:
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

Juanito
Kedvenc játékosaid: Casillas, Isco, Modric, Ronaldo, Ramos, Kovacic
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: Juanito » 2023. július 5., szerda 12:52

hehetheoriginal írta: de még mindig nem a probléma gyökeréről beszélünk.
ez nem a fidesz hibája, hogy idáig fajult a helyzet. ők csak folytatják, amit a kádári rendszer jól belesulykolt a generációkba.
gyakorlatilag 13 éve vannak hatalmon, oktatás, eü, gazdaság egy rakás szar, mindennapi megélhetés, EU végén kullogunk.
3 lehetőséget látok:
exit to külföld
maradsz beállsz talpnyalónak
annyit dolgozol saját magad magadért és a családodért, hogy eljuss olyan szintre, hogy ne kelljen naponta ezzel a szarral szembesülnöd
+1 option:
vagy tűrsz, mint mindenki más. tovább. még. még egy kicsit.
még.
jólvanaz.
tűrsz.
lesz majd jobb is.
tűrsz.
tűrsz.
próbálj ne gondolni bele.
tűrsz.
tűrsz.
amig a végén irány a temető.
de hogy valaki jelenleg 18 evesen tanarkepzore adna a fejet...
azt irtam multkor, hogy ELTE tanárkepzore kémiatanárnak asszem 1, azaz 1db jelentkezés volt :lol:
az egy massziv pár év lesz a szerencsétlennek :lol: :coffee:
Adom. En amugy ilyen maleszaju gyerek vagyok akivel kb barmit meg tudna csinalni az allam. Tolem emelhetik az adot, lophatnak, csalhatnak hazudhatnak, nem voltam meg eletemben tuntetesen, valoszinuleg nem is leszek. Inkabb azokra a dolgokra fokuszaltam mindig, amit meg tudok valtoztatni. Inkabb mindig kerestem uj melot, jobb fizut, mikor lakast vettem, inkabb ingaztam minthogy kifizessem az arrobbanast Pesten, stb.

Sikerult is egy olyan szintre eljutni, hogy amugy valamennyire ki tudod zarni a kulvilagot, nem olvastam/olvasok sokat hireket, nem erdekel a netto politika, ki tudom fizetni a magan egeszsegugyet, majd ha lesz gyerek a maganiskolat, stb. Ha akarom, a bevesarlast is hazhoz rendelem, ki se kell mozdulnom ha nem akarom... de ahogy kilepsz a kis felepitett buborekodbol egy percre is, arcul csap a magyar valosag...

ugyhogy ennek kovetkezmenyekeppen kulfoldre koltoztem inkabb, aztan onzo dolog, meg otthon van meg a csalad meg minden, de innentol reszemrol magukra borithatjak az egesz kocerajt.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 5., szerda 12:31

de még mindig nem a probléma gyökeréről beszélünk.
ez nem a fidesz hibája, hogy idáig fajult a helyzet. ők csak folytatják, amit a kádári rendszer jól belesulykolt a generációkba.
gyakorlatilag 13 éve vannak hatalmon, oktatás, eü, gazdaság egy rakás szar, mindennapi megélhetés, EU végén kullogunk.
3 lehetőséget látok:
exit to külföld
maradsz beállsz talpnyalónak
annyit dolgozol saját magad magadért és a családodért, hogy eljuss olyan szintre, hogy ne kelljen naponta ezzel a szarral szembesülnöd
+1 option:
vagy tűrsz, mint mindenki más. tovább. még. még egy kicsit.
még.
jólvanaz.
tűrsz.
lesz majd jobb is.
tűrsz.
tűrsz.
próbálj ne gondolni bele.
tűrsz.
tűrsz.
amig a végén irány a temető.
de hogy valaki jelenleg 18 evesen tanarkepzore adna a fejet...
azt irtam multkor, hogy ELTE tanárkepzore kémiatanárnak asszem 1, azaz 1db jelentkezés volt :lol:
az egy massziv pár év lesz a szerencsétlennek :lol: :coffee:
thereisonly1ronaldo

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. július 5., szerda 12:25

sok tanar van, aki erre tette fel az eletet es mashoz nem ert, vagy mar a nyugdijig pergetne le az eveit, igy eppen annyit meg lehet tudnak tartani, hogy ne legyen totalis osszeomlas egyelore.

a megdurvabb az inkabb az, ha par evet elore ugrunk...hogy a tavozok plusz nyugdijba menok helyett ki a franc fogja betolteni majd az űrt az elkovetkezendo evekben.
mert az lehet, hogy aki 25-30 eve toritanar es par eve van nyugdijig az mar nem fog elmenni egy gyárba vagy taxisofornek, de hogy valaki jelenleg 18 evesen tanarkepzore adna a fejet...

Vissza: