Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
R. Carlos
Kedvenc játékosaid: Daniel Carvajal, Xabi Alonso, Roberto Carlos
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Politika

HozzászólásSzerző: R. Carlos » 2023. július 8., szombat 19:47

"Röviden" bekapcsolódnék én is a vitába.

Nyilván az nagyon fasza, hogy mennek a vállalkozások és ez azt a látszatot kelti, hogy az embereknek van pénzük, de ez összességében csak a fennálló támogatásoknak köszönhető mint a csok, babaváró stb.

Maguk a környezetemben lévő vállalkozók is jelzik, hogy nem nagyon van munka, azok közül az ácsok közül, akire idestova 6 hónapot kellett várnom, hirtelen június végén 3-an is felhívtak, hogy kell-e még a meló, mert el tudják végezni. Teszem hozzá 1-2 napos melóról van szó a tetőmön. De említhetném akár a burkoló haveromat is, aki azt észlelve, hogy reped a csempe a fürdőmben, felajánlotta, hogy egy hónap múlva kedvezményes négyzetméter áron is meg tudná oldani a fürdő felújítást, mert nem nagyon van munkája. Jó szakember hírében áll amúgy, teljesíteni is fogja a melót majd.

Szóval ez bedőlt...

A másik véglet amit megemlítenék, hogy állami szférában dolgozom, aki egyszer itt olvasta hehével a januárban meggyilkolt rendőrről a véleményemet, az tudja, hogy pontosan mit tevékenykedek. A munkahelyemen olyan szintű létszámcsökkenés volt idén a túlzott terhek és a kevés fizetés miatt, hogy hamarosan működési problémákat okoz majd az nálunk. Pedig a mi munkánk nélkülözhetetlen, tehát csinálnunk kell. Más városban viszont ugyanezen a munkahelyen, már nincs olyan ember aki végezné ezt és "átcsoportosítással" (hivatalosan ezt máshogy nevezik) végzik el ezt. Ott a ránk tartozó ügyek, akták feldolgozása is megállt. Szóval a tevékenység megbénult.

A barátnőm eü-s náluk szintén létszámprobléma van. Jelzik, hogy szeretnének embert a vezetőik, azonban több hónapja nem engedik ezt nekik. Ott is átcsoportosítások vannak, a munkamorál pedig a padlón van, szóval elfogy majd a munkaerő.

Egyebekben az emberektől azt hallom, hogy túlterheltek, elegük van a munkájukból (szinte mindenkitől, akit ismerek) és mennének innen el.

Nem hiszem, hogy jó irányba halad azaz ország, ahol munkaerőt nem tudnak felmutatni. Ha eljutunk odáig, hogy nem lesz aki termeljen-adózzon, akkor az államcsőd hamarabb be fog következni mint gondoljuk. A maradékot akik itt maradnak becsülni kellene és nem ostorozni.
"When everyone thinks we are dead and buried we go and win the Champions League. This is what Real Madrid is all about." - Alvaro Arbeloa

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. július 8., szombat 19:43

sander írta: Mielott en jovok a penztarnal enis az osszes apromat ki szoktam szamolni hogy minnel elobb megszabaduljak tole akkor ez azt jelenti hogy nincs ra penzem ?
Ja, biztos tele volt a néni. Csak nem akart felváltani egy 2000est egy rohadt melltartóra.
sander írta:Enis meglepodtem amikor hirtelen annyian hivtak
Ha 10.000en hívnának fel, még az sem jelentené azt, hogy jólét van Magyarországon. Hogy lehet ilyen hülye példákat felhozni? Ez tényleg olyan, hogy há tele van a Balaton is. Ja, meg van 100x több ember, aki el se jut még odáig se.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

sander
Kedvenc játékosaid: Varane

HozzászólásSzerző: sander » 2023. július 8., szombat 19:38

hehetheoriginal írta:
sander írta:
ezzel nem ertek egyet, konkret pelda, gyonyoru fa ebedloasztalokat gyart egy srac soprontol nem messze, ausztriabol veszik mint a cukrot, mert harmadannyiba kerul, mint pl egy naturzeit faasztal. design kb ugyanaz, csak nem milliot fizetsz egy asztalert.
szoval aki minosegi, akar egyedi motyot gyart, annak igenis nyitva all az ajto.
a minoseget mai napig jobban megfizetik es tobbre tartjak, mint a mennyiseget.

masik pelda: handras videojabol volt egy mosonmagyarovari belteri ajtogyarto ceg, direkt kertem toluk ajanlatot, masfelszer dragabbak, mint az osztrak arak....
En 2006-os idoszakrol irtam itt, akkori sajat tapasztalatom ez volt. Jelenleg biztos vannak olyan cegek -sot biztos akkor is volt- akik tudnak gyartani nyugatra.
swormer írta:
sander írta:
Barcsak a szomszedok vasarolnanak, kevesebbet kellene pakolni :salute: amugy meg konyhabutorokat meg szobabutorokat keszitunk :kalapos:
De hogy abszurdabbat is emlitsek kulon megrendelesre csinaltunk fabol kutyahazakat 100-200 ezer kozotti osszegekert is es szo nelkul elvittek. Sot volt olyan is akinek dragabb kellett mert valami kulonleges kutyaja volt es kepes volt kiautozni erte lettorszagva vagy litvaniaba mar pontosan nem emlekszem.
Ez esetben csak gratulálni tudok, hogy az olyan szűk rétegű gazdag emberekből akarod levezetni átlagmagyar helyzetét, akik százezrekért vesznek házat, ki tudja milyen drága, külföldről vett kutyáknak.
Tehat szerint az gazdag ember aki egy szobabutort vesz maganak ? Vagy 2 darab ejjeliszekrenyt ? Egy panelba beepitett szekrenyt szeretne csinaltatni maganak ? Vagy esetleg egy ciposszekrenyt ? Ha el hiszed ha nem, nagyon sok atlagos csalad is manapsag ki tud fizetni egy normalis kutyahazat 100 ezer forintert. Enis meglepodtem amikor hirtelen annyian hivtak hogy lattak a kutyahazat egy ismerosuknel es hogy kell nekik is. Es amikor elvittuk a kutyahazat hazhoz akkor szo nelkul fizettek. Es viszonylag sokat beszelgettem veluk, es javareszt atlag magyarokrol van szo. Atlagos munkahelyekkel.
De azert orulok neki hogy sikerult kiragadnod egy reszt a leirtakbol.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. július 8., szombat 19:32

Ez a tipikus vérfideszes magyarázkodás, "oszoljanak, nincs itt semmi látnivaló". Kár hogy a valóság egészen más. :) Persze lehet hajtogatni hogy minden szép, minden jó, nincsen megélhetési probléma stb, attól még a problémák fent állnak, még ha téged nem is érintenek. :) Arról az arrogáns, pofátlan viselkedésről amit a tömérdek lopás mellé mutatnak, nem is beszélve. De hát lehet neked magyarázni, úgysem fogod fel, ahogy a többi 2 vagy 3 millió haverod sem.

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 8., szombat 19:15

sander írta:
swormer írta: Nem kezdett repedezni a plafon feletted amikor az eü-s részt leírtad?
Megtudtad volna hamar hogy miaz hogy szegenyseg.
De hogy konkretumot mondjak, amikor eloszor bejott a kozbeszedbe hogy be tudunk lepni az eu-ba akkor mi is nagyon orultunk, hogy majd megnyilnak a piacok aztan majd lehet termekeket vinni a nyugati orszagok piacara meg lehet menni ki konyhabutorokat szerelni be amiket itthon legyartunk aztan mondjuk ausztriaba beszereljuk. Mert ugye ezt mondogatta mindenki hogy majd milyen jo lesz mert ott van penz meg felvasarlo ero. Csak mondjuk azt elfelejtettek mondani hogy egy magyar kisvallalkozo ahol kevesebb mint 10 ember dolgozik az nem fogja tudni felvenni a versenyt a nemet vagy osztrak cegekkel ahol ugyszinten ugyanannyi ember dolgozik. Es nagyon egyszeru volt hogy miert. Mert profi gepeik voltak, sokkal profibb munkat tudtak vegezni ugy hogy a beszerzesi láncaik is ezerszer fejlettebb volt es ugyanazt a termeket olcsobban elo tudtak allitani ugy hogy magasabb fizetest adtak a dolgozoknak. Aztan ugye ehhez meg még az is hozza jott hogy az orszagba beleptek a nagy cegek. Obi , ikea, jysk, stb… ezek a cegek meg mivel sorozatgyartasra voltak soeciálodva meg azt a keves munkat is elszivtak a kisvallalkozoktol ami esetleg maradt.
Kivancsi lettem volna amikor a 6 embert egyesevel kellett elbocsajtani mert nem volt munka, es ezeknek a csaladoknak is kellett volna a penz, akkor is ilyen arroganciaval ki mertek e volna allni elejuk hogy az eus hsz-nel nem repedezik e a mennyezet……
ezzel nem ertek egyet, konkret pelda, gyonyoru fa ebedloasztalokat gyart egy srac soprontol nem messze, ausztriabol veszik mint a cukrot, mert harmadannyiba kerul, mint pl egy naturzeit faasztal. design kb ugyanaz, csak nem milliot fizetsz egy asztalert.
szoval aki minosegi, akar egyedi motyot gyart, annak igenis nyitva all az ajto.
a minoseget mai napig jobban megfizetik es tobbre tartjak, mint a mennyiseget.

masik pelda: handras videojabol volt egy mosonmagyarovari belteri ajtogyarto ceg, direkt kertem toluk ajanlatot, masfelszer dragabbak, mint az osztrak arak....
thereisonly1ronaldo

swormer

HozzászólásSzerző: swormer » 2023. július 8., szombat 19:06

sander írta:
Barcsak a szomszedok vasarolnanak, kevesebbet kellene pakolni :salute: amugy meg konyhabutorokat meg szobabutorokat keszitunk :kalapos:
De hogy abszurdabbat is emlitsek kulon megrendelesre csinaltunk fabol kutyahazakat 100-200 ezer kozotti osszegekert is es szo nelkul elvittek. Sot volt olyan is akinek dragabb kellett mert valami kulonleges kutyaja volt es kepes volt kiautozni erte lettorszagva vagy litvaniaba mar pontosan nem emlekszem.
Ez esetben csak gratulálni tudok, hogy az olyan szűk rétegű gazdag emberekből akarod levezetni átlagmagyar helyzetét, akik százezrekért vesznek házat, ki tudja milyen drága, külföldről vett kutyáknak.

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2023. július 8., szombat 18:52

swormer írta: Nem kezdett repedezni a plafon feletted amikor az eü-s részt leírtad?
Megtudtad volna hamar hogy miaz hogy szegenyseg.
De hogy konkretumot mondjak, amikor eloszor bejott a kozbeszedbe hogy be tudunk lepni az eu-ba akkor mi is nagyon orultunk, hogy majd megnyilnak a piacok aztan majd lehet termekeket vinni a nyugati orszagok piacara meg lehet menni ki konyhabutorokat szerelni be amiket itthon legyartunk aztan mondjuk ausztriaba beszereljuk. Mert ugye ezt mondogatta mindenki hogy majd milyen jo lesz mert ott van penz meg felvasarlo ero. Csak mondjuk azt elfelejtettek mondani hogy egy magyar kisvallalkozo ahol kevesebb mint 10 ember dolgozik az nem fogja tudni felvenni a versenyt a nemet vagy osztrak cegekkel ahol ugyszinten ugyanannyi ember dolgozik. Es nagyon egyszeru volt hogy miert. Mert profi gepeik voltak, sokkal profibb munkat tudtak vegezni ugy hogy a beszerzesi láncaik is ezerszer fejlettebb volt es ugyanazt a termeket olcsobban elo tudtak allitani ugy hogy magasabb fizetest adtak a dolgozoknak. Aztan ugye ehhez meg még az is hozza jott hogy az orszagba beleptek a nagy cegek. Obi , ikea, jysk, stb… ezek a cegek meg mivel sorozatgyartasra voltak soeciálodva meg azt a keves munkat is elszivtak a kisvallalkozoktol ami esetleg maradt.
Kivancsi lettem volna amikor a 6 embert egyesevel kellett elbocsajtani mert nem volt munka, es ezeknek a csaladoknak is kellett volna a penz, akkor is ilyen arroganciaval ki mertek e volna allni elejuk hogy az eus hsz-nel nem repedezik e a mennyezet……

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2023. július 8., szombat 18:35

'shutterisland írta: szerintem a kutya ott van elasva, hogy az emberek egyreszt tovabb nyujtozkodnak, mint amig a takaro er (szerintem ez magyarorszagon kifejezetten jellemzo) es nem foglalkoznak a kovetkezmenyekkel hosszu tavon.

masreszt meg (foleg a social media altal) hamis kepet festenek magukrol.

bekes megyei szarmazasu vagyok, tehat nem a leggazdagabb kornyek, megis csak azt latja az ember a fb-n vagy instan, hogy ez nyaral, ez autot cserelt, amaz fesztivalozik, a masik meg 30 ezerrel tippmixel, de azt nyilvan senki nem tolti fel, hogy darabokra hullik a mar a konyha vagy 50 ezerrel log a szomszednak.

ahhoz hogy realis kepet kapjon valaki a tarsadalomrol, se a statisztikak se a sajat mikro kornyezet nem eleg onmagaban.
Ezzel teljes mertekben egyet ertek. De valahonnan akkor is elo kell teremteni a penzt mondjuk tippmixre.

swormer írta: De ez mi, hogy ő otthon gyárt valami kézműves cuccot aztán mostanában többen veszik, mert az embereknek jobban megy? :lol:

Ez vagy egy ordas nagy hazugság, vagy emberünket valami haver elköltöztette egy gazdag helyre, aztán így a szomszédok vásárolnak :lol:

swormer

HozzászólásSzerző: swormer » 2023. július 8., szombat 18:29

Nem kezdett repedezni a plafon feletted amikor az eü-s részt leírtad?

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2023. július 8., szombat 18:24

Szerintem teljesen mindegy hogy mit irok vagy mik a sajat tapasztalataim :agree:

De azert egy par szoba.
Tavaly talaltak 3 foltot a tudomon februarba, azonnal hivtak vissza a korhazba. Mindenki nagyon normalis es kedves volt, par szokasos vizsgalat aztan majusba tudotukrozes masik korhazba. Nem szeretnem leirni hogy melyik korhazba voltam de az biztos hogy nemreg ujitottak fel mert patyolat volt az epulet, orvosok nagyon korrektek voltak, a szoba ahol csinaltak a tukrozest fel volt szerelve teljesen uj eszkozokkel. Aztan mondtak hogy ez sajnos nem sikerult kellokepp es lesz egy tudomutetem hogy tudjanak szovetmintat venni, ez julisuba volt, juniusba ismet el kellett mennem vizsgalatokra a mutet miatt. Ismet nem szeretnem leirni hogy melyik korhazba voltam, az epulet regi volt belul a regi komunista idok jottek vissza. Orvosok nagyon korrektek voltak, apolok is. Mutet utan 6 nappal hivtak a teljes eredmennyel. Kb 1 honapja szarul voltam, szedultem meg minden bajom volt, irany a surgossegi, szokasos vizsgalatok, ott minden rendben, azonnal koponya ct, 20 perc mulva mar meg is volt az eredmeny, jaaa es teljesen felujitott volt a surgossegi.

A kelet magyarorszagi reszhez meg csak annyit irnek hogy jartam eleget kelet magyarorszagon.5 evig dolgoztam azon a kornyeken. Sot egy evet meg dolgoztam romaniaba is. Tudom hogy vannak olyan részek ahol sokkal alacsonyabb az eletszinvonal. Igaz az arak sem olyan magasak mint nyugatmagyarorszagon. Bementunk a kocsmaba hogy igyunk egy sort, 220 forint volt a kisdreher, ahol lakok ott mar akkor 380 volt.

Mielott en jovok a penztarnal enis az osszes apromat ki szoktam szamolni hogy minnel elobb megszabaduljak tole akkor ez azt jelenti hogy nincs ra penzem ? Az meg hogy az emberek tudnak vasarolni….
Lehet hogy csak a microkornyezetem ilyen, bar azert eleg sok emberrel talalkozok a munkam miatt, de en nem teljesen azt tapasztalom hogy az embereknek csak elelmiszervasarlasra van penzuk.

Nem akarok itt nagy osszehasonlitgatasokba belemenni. De faterom vallalkozo volt kb 98 vagy 99 ota. Nekem mindig azt mondta hogy ha egy kisvallalkozonak van munkaja akkor az embereknek is van penzuk mert megtudjak fizetni azt amikor nem egy tomeggyartott termeket vesznek meg. Aztan volt hogy 6 alkalmazott dolgozott, es tisztesz rendes fizetest kaptak. Beleptunk az eu-ba 2004be, 2006kor teljesen csodbe ment a vallakozas ugy hogy szinte az osszes gepet el kellett adni mert annyi penzunk nem volt hogy kenyeret vegyunk , meg sokszor ujra kellett melegiteni a kenyeret hogy olyan legyen mintha friss lenne, mert hiaba akartunk dolgozni ha az embereknek nem volt penzuk, meg behoztak magyarorszagra a sok tomeggyartott termeket, a hazai kisvallalkozoknak meg semmilyen tamogatast nem adtak.
Ugyhogy azert van egy tapasztalatom abban hogy melyik rendszer tetszik nekem, de mondatnam a fatert is. 2016 ota ismet epitgetjuk a jovot…. Aztan lehet palyazni mindenfajta tamogatasra….. egy csomo visszanemteritendo penzt adnak most….
Azt meg hadd ne mondjam hogy 2006hoz kepest a csaladommal hogyan eljuk meg a hetkoznapokat. Lett auto, van lehetoseg nyaralasra, biztos munkahely, fejlodo vallalozas.

swormer

HozzászólásSzerző: swormer » 2023. július 8., szombat 18:18

De ez mi, hogy ő otthon gyárt valami kézműves cuccot aztán mostanában többen veszik, mert az embereknek jobban megy? :lol:

Ez vagy egy ordas nagy hazugság, vagy emberünket valami haver elköltöztette egy gazdag helyre, aztán így a szomszédok vásárolnak :lol:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. július 8., szombat 18:13

szerintem a kutya ott van elasva, hogy az emberek egyreszt tovabb nyujtozkodnak, mint amig a takaro er (szerintem ez magyarorszagon kifejezetten jellemzo) es nem foglalkoznak a kovetkezmenyekkel hosszu tavon.

masreszt meg (foleg a social media altal) hamis kepet festenek magukrol.

bekes megyei szarmazasu vagyok, tehat nem a leggazdagabb kornyek, megis csak azt latja az ember a fb-n vagy instan, hogy ez nyaral, ez autot cserelt, amaz fesztivalozik, a masik meg 30 ezerrel tippmixel, de azt nyilvan senki nem tolti fel, hogy darabokra hullik a mar a konyha vagy 50 ezerrel log a szomszednak.

ahhoz hogy realis kepet kapjon valaki a tarsadalomrol, se a statisztikak se a sajat mikro kornyezet nem eleg onmagaban.

BlancoMark

HozzászólásSzerző: BlancoMark » 2023. július 8., szombat 17:33

sander írta:
gutihaz14 írta: https://444.hu/2023/07/08/szazmilliokat ... RcDJohnnpM

ezek is biztos jobban megérdemelték mindenkinél

ha mást néznél pofán csapna a valóság. jobb az alternatív valóság amiben hisztek.
Lehet hogy az en szemem csal de ebben a cikkben nem emlitik meg dobos krisztinat.
Nem nezek sem jobb sem bal oldali sajtot, mert mindketto a maga igazat bizonygatja allandoan.
A valosag meg az amit minden nap megelek, es a kornyezetembe nem azt làtom hogy az embereknek megélhetesi hiteleket kellene felvenniuk. A boltokba se azt latom hogy az emberek csak kenyeret vesznek mert masra nincs penzuk. Ugyszinten sokan lettek a kornyezetembe vallalkozok, naluk sem azt latom hogy olyan surven kellene vajas kenyeret enniük csirkefarháttal (aztan hiaba hatosagi áras). Sot a valosag szamomra az hogy van egy stabil munkahelyem normalis fizetessel, es meg munkahely mellett tudok itthon is dolgozni mert az embereknek van vegre ujra penzuk megvenni a ketkezi munkaval megcsinalt termekeket.
Ezek a te tapasztalataid maximum, a szaraz tenyek meg mast mutatnak.

https://index.hu/gazdasag/2022/11/07/pe ... m-kutatas/

2022-es cikk, van egy olyan gyanum hogy azota az inflacio nem eppen javitott ezeken a statisztikakon.

M1Ö
Kedvenc játékosaid: Zidane; Modric, Isco, Ramos; Nagy Ádám; Özil, Xabi

HozzászólásSzerző: M1Ö » 2023. július 8., szombat 17:17

Meg a Balaton is tele van, ugye. Tudnak vásárolni az emberek, wow. Aztán itt ki is fújt minden, másra már nem marad. Mint a kibaszott rabszolgák...

Ja, egy példa. Nemrég voltunk ruhákat vásárolni a feleségemmel. Előttünk állt egy idős néni a sorban. Már úgy ment oda a kasszához, hogy ki volt számolva a pénze, egy 1000es mag valamennyi apró. Ki kellett számolja előre, hogy lesz-e rá elég pénze. Nem vagyok egy agresszív állat, de ha akkor ott állt volna mellettem Orbán, úgy pofán vertem vopna, hogy a halottas kocsi jön ki érte.
De Gea - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Modric, Kroos, Verratti - Isco - Benzema, Agüero

RealMadridFanatic

HozzászólásSzerző: RealMadridFanatic » 2023. július 8., szombat 17:09

Menj el kelet-Mo.-ra es nezz korul. Nem a mikrokornyezeted fogja meghatarozni, hogy mi a helyzet.

De setalj be egy korhazba korulnezni, vagy majd oldd meg a gyerekeid tanittatasat.

Vagy bongessz ksh statisztikakat, hogy a fogyasztas hogy alakul, miota torik le az inflaciot a vezerek.
„Ő volt a tökéletes játékos, megvolt benne az erő, a sebesség, a technika, és a gyorsaság. Döbbenetes játékos volt, mintha egy laborban hozták volna létre." (Gianluigi Buffon Ronaldoról)

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2023. július 8., szombat 17:03

gutihaz14 írta: https://444.hu/2023/07/08/szazmilliokat ... RcDJohnnpM

(mert ugye én csak és kizárolag azt nézem, nem is nézhetek mást)
ha mást néznél pofán csapna a valóság. jobb az alternatív valóság amiben hisztek.
Lehet hogy az en szemem csal de ebben a cikkben nem emlitik meg dobos krisztinat.
Nem nezek sem jobb sem bal oldali sajtot, mert mindketto a maga igazat bizonygatja allandoan.
A valosag meg az amit minden nap megelek, es a kornyezetembe nem azt làtom hogy az embereknek megélhetesi hiteleket kellene felvenniuk. A boltokba se azt latom hogy az emberek csak kenyeret vesznek mert masra nincs penzuk. Ugyszinten sokan lettek a kornyezetembe vallalkozok, naluk sem azt latom hogy olyan surven kellene vajas kenyeret enniük csirkefarháttal (aztan hiaba hatosagi áras). Sot a valosag szamomra az hogy van egy stabil munkahelyem normalis fizetessel, es meg munkahely mellett tudok itthon is dolgozni mert az embereknek van vegre ujra penzuk megvenni a ketkezi munkaval megcsinalt termekeket.

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 8., szombat 15:48

https://444.hu/2023/07/08/szazmilliokat ... RcDJohnnpM

(mert ugye én csak és kizárolag azt nézem, nem is nézhetek mást)
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

sander

HozzászólásSzerző: sander » 2023. július 8., szombat 15:42

gutihaz14 írta:
zsuninnyo írta: Es ebbol is sikerult kihozni, hogy bezzegellenzek, balfaszellenzek. Az egy kicsit baj, hogy mashol van a fokusz, mint ahol lennie kene.
ezt látják az m1en, ezt tanulták. mindig a másikra mutogatni azonnal, bármi is legyen...

véletlenül nem te mutogatsz mindig a "döbrögire" ? aztán lehet mutogatni itt bárkire, amig az ellenzéken belül nem lesz egy épkézláb politikus addig ez a rendszer marad. Valakinek ez tetszik valakinek meg nem. Te is meg énis irhatunk amit akarunk ez ugysem fog megváltozni. Az elmúlt több mint 30 évben meg akik komoly politukosok lettek és hosszú ideig meg tudták szólítani az embereket azok meg ketten vannak. Orbán Viktor meg Gyurcsány Ferenc.
Ha jól emlékszem akkor az MKKP is mutatja azt hogy a legtöbb párt ezáltal a politikusai is mennyire képzettek. Az MKKP jelenleg 5-6 %-os támogatotságon áll. A jobbik-lmp-mszp 1-1-1 %-on. Momentum 6%, Mi hazánk 6 % DK 13%. És ezek mind parlamenti pártok..... sztem elgondolkodtató az hogy akkor milyen munkát is végeznek ha egy pártból valaki bemegy az m1-re (mert ugye én csak és kizárolag azt nézem, nem is nézhetek mást) egy kakas jelmezbe és végig kodkodál. https://www.youtube.com/watch?v=ZcpuwIl-610 . Aztán komolyabb támogatásuk van mint 3 parlamenti pártnak. 2 másikkal meg közel azonos. Az egy DK az amelyiknek legalabb van valami elképzelése meg ha valakit megkérdeznek közülük egy a párt által érzékeny témáról akkor legalabb nem szarja össze magat válaszadás közben.

amugy elfelejtetted ma belinkelni a 444-es vagy telexes cikket dobos krisztináról :coffee:

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2023. július 8., szombat 15:24

miro. írta: Meg kuldenek megint 3kilo lisztet,tesztat,sot,cukrot.
1000forint brutto emelest a nyugdijasoknak,aztan megint nyernek rohogve.
Mamamnak meg nem tudom megmagyarazni,hogy Ausztriaban nincs meg nagyobb aremelkedes stb. Konkretan felt minket kb egy eve.
Ez ennyi, soha nem fognak megbukni…
Azt kell megérteni, hogy a Fidesz egy szekta, aminek a vezére Orbán Viktor, akiért 3 millió ember, akkor is tűzbe menne, ha csecsemőket áldozna.
Hala Madrid y nada más 🤍

swormer

HozzászólásSzerző: swormer » 2023. július 8., szombat 15:18

untouchable írta:
Vona és Schiffer, mint baloldali/ellenzéki és ráadásul épkézláb politikusok? 😂
Ezt gondold át még párszor.
Teljes wtf :lol:
De ha jól emlékszem itt olyan is volt, hogy Puzsér egy jó politikus lenne.
Schifferről nyílt titok, hogy egy fideszes báb.

Lényegtelen amúgy ki milyen ember csinálta a videót és tette fel a kérdést

Vissza: