Szerintem teljesen mindegy hogy mit irok vagy mik a sajat tapasztalataim
De azert egy par szoba.
Tavaly talaltak 3 foltot a tudomon februarba, azonnal hivtak vissza a korhazba. Mindenki nagyon normalis es kedves volt, par szokasos vizsgalat aztan majusba tudotukrozes masik korhazba. Nem szeretnem leirni hogy melyik korhazba voltam de az biztos hogy nemreg ujitottak fel mert patyolat volt az epulet, orvosok nagyon korrektek voltak, a szoba ahol csinaltak a tukrozest fel volt szerelve teljesen uj eszkozokkel. Aztan mondtak hogy ez sajnos nem sikerult kellokepp es lesz egy tudomutetem hogy tudjanak szovetmintat venni, ez julisuba volt, juniusba ismet el kellett mennem vizsgalatokra a mutet miatt. Ismet nem szeretnem leirni hogy melyik korhazba voltam, az epulet regi volt belul a regi komunista idok jottek vissza. Orvosok nagyon korrektek voltak, apolok is. Mutet utan 6 nappal hivtak a teljes eredmennyel. Kb 1 honapja szarul voltam, szedultem meg minden bajom volt, irany a surgossegi, szokasos vizsgalatok, ott minden rendben, azonnal koponya ct, 20 perc mulva mar meg is volt az eredmeny, jaaa es teljesen felujitott volt a surgossegi.
A kelet magyarorszagi reszhez meg csak annyit irnek hogy jartam eleget kelet magyarorszagon.5 evig dolgoztam azon a kornyeken. Sot egy evet meg dolgoztam romaniaba is. Tudom hogy vannak olyan részek ahol sokkal alacsonyabb az eletszinvonal. Igaz az arak sem olyan magasak mint nyugatmagyarorszagon. Bementunk a kocsmaba hogy igyunk egy sort, 220 forint volt a kisdreher, ahol lakok ott mar akkor 380 volt.
Mielott en jovok a penztarnal enis az osszes apromat ki szoktam szamolni hogy minnel elobb megszabaduljak tole akkor ez azt jelenti hogy nincs ra penzem ? Az meg hogy az emberek tudnak vasarolni….
Lehet hogy csak a microkornyezetem ilyen, bar azert eleg sok emberrel talalkozok a munkam miatt, de en nem teljesen azt tapasztalom hogy az embereknek csak elelmiszervasarlasra van penzuk.
Nem akarok itt nagy osszehasonlitgatasokba belemenni. De faterom vallalkozo volt kb 98 vagy 99 ota. Nekem mindig azt mondta hogy ha egy kisvallalkozonak van munkaja akkor az embereknek is van penzuk mert megtudjak fizetni azt amikor nem egy tomeggyartott termeket vesznek meg. Aztan volt hogy 6 alkalmazott dolgozott, es tisztesz rendes fizetest kaptak. Beleptunk az eu-ba 2004be, 2006kor teljesen csodbe ment a vallakozas ugy hogy szinte az osszes gepet el kellett adni mert annyi penzunk nem volt hogy kenyeret vegyunk , meg sokszor ujra kellett melegiteni a kenyeret hogy olyan legyen mintha friss lenne, mert hiaba akartunk dolgozni ha az embereknek nem volt penzuk, meg behoztak magyarorszagra a sok tomeggyartott termeket, a hazai kisvallalkozoknak meg semmilyen tamogatast nem adtak.
Ugyhogy azert van egy tapasztalatom abban hogy melyik rendszer tetszik nekem, de mondatnam a fatert is. 2016 ota ismet epitgetjuk a jovot…. Aztan lehet palyazni mindenfajta tamogatasra….. egy csomo visszanemteritendo penzt adnak most….
Azt meg hadd ne mondjam hogy 2006hoz kepest a csaladommal hogyan eljuk meg a hetkoznapokat. Lett auto, van lehetoseg nyaralasra, biztos munkahely, fejlodo vallalozas.