Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
tomi_b
Kedvenc játékosaid: Thibaut, Dani, Jude, Vini, Fede, Luka, Eduardo
Kedvenc csapatod: 15!

Re: Politika

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2023. július 10., hétfő 11:50

Sierra írta:
tomi_b írta: Valaki képbe tudna helyezni, hogy fővárosi lakcímmel mennyit emelkedik a kötelező biztosítás az autóra?

B6-ban vagyok jelenleg, de vidéki kisváros címével.

Nektek mennyi most a kgfb (budapesti lakcímmel)?
Én B4-ben vagyok most, nekem 81.324 lett az éves díjam (most júniusban volt az évfordulóm), budapesti címmel. Bár azok kívül sok mindent figyelembe vesznek (életkor, jogsi megszerzésének éve, volt-e károkozásod az elmúlt 2 vagy 3 évben).
Köszi Sierra! De kibsztt jó.. nekem most kőkemény 24eFt B6-ban, károkozás nélkül, 32 évesen.

Örülök, hogy ennyit nyom a latba a főváros (persze értem én, hogy nagyobb kockázat, de akkor is...).

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. július 10., hétfő 11:48

tomi_b írta: Valaki képbe tudna helyezni, hogy fővárosi lakcímmel mennyit emelkedik a kötelező biztosítás az autóra?

Én B4-ben vagyok most, nekem 81.324 lett az éves díjam (most júniusban volt az évfordulóm), budapesti címmel. Bár azon kívül sok mindent figyelembe vesznek (életkor, jogsi megszerzésének éve, volt-e károkozásod az elmúlt 2 vagy 3 évben).

tomi_b

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2023. július 10., hétfő 11:47

Persze, ez nyilvánvaló, de az is, hogy ilyen lehetőségekkel azért valószínű egyszerűbb gyűjtögetni, mint akik minimálbérből élnek.

Én is pont most vagyok ingatlanvásárlásban, eszeveszett összegek vannak. De pl egy babaváró 10 misi már jó alap (ha van rá lehetőség).

Én csak arra szerettem volna kilyukadni, hogy javasolt lenne kollégának mielőbb kitalálni a módját annak, hogy ne más zsebét tömje, hanem valahogy fordítsa saját javára a dolgokat - és ez sokszor lemondásokkal, kényelmetlenségekkel és nagy változásokkal jár.

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 10., hétfő 11:40

tomi_b írta: 400-as albérlet komoly, abból fix kamattal 20 évig elég magas hitelösszeget tudsz törleszteni és az tuti nem fog emelkedni... Ilyen lehetőségekkel szerintem pazarlás albiban lakni - még ha nem is jók a hitelek (majd kiváltod).

A meleget meg elég jól meg tudod úszni 2-3 klímával, főleg egy korrekt szigeteléssel.

Egyébként még egy kérdés, hogy a fenébe nőtt a súlyadód? :mrgreen:
Az csak csökkeni tud, ahogy egyre öregebb az autó.
De ez nem ugy megy, hogy hello kedves bank, tudok havi 400at fizetni alberletre, ezt inkabb hitelre fizetnem. Adjatok 80 milliot.
Ekkora torleszto mar komoly ingatlant feltetelez, amihez komoly beszallo kell, hogy a hitel/fedezet arany meglegyen.

Nyilvan a kollega sem azert fizet alberletet, mert örömet leli benne, hanem mert nem tudtak meg sajatba mozdulni.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

tomi_b

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2023. július 10., hétfő 11:34

Valaki képbe tudna helyezni, hogy fővárosi lakcímmel mennyit emelkedik a kötelező biztosítás az autóra?

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 11:26

Marky írta: Semmi extra, normalis kornyeken 66nm, 2 szoba, nappali, erkely, klima egy 15 eves hazban. Most raneztem az ingatlan.com-on es van 2 oldalnyi talalat egesz Budapestre nezve, amibol jo esetben 2 erdemes arra, hogy eloben megtekintsem. Mivel vannak butoraink, ezert meg szukebb kinalatbol tudunk valogatni.
Fokent itthonrol dolgozok, ezert szuksegem van egy dolgozos szobara a "munkaba mentem" erzes miatt. Eltem panelben es 100 eves tarsashazban is, egyikben sem tudtam olyan nyugodtan letezni mint itt. Nem papirvekonyak a falak, ha furnak nem lesz instant vibrator az egesz haz es a mostani melegben sem olvad le a kep a falrol. Nem vicces ajulas szelere kerulni a gep elott, mert 36 fok van a szobaban :lol:
A 400 mar atlepi a lelektani hataromat, ezert most egy kemeny dontest kell meghoznunk.
Nincs ezzel semmi gond,azzal sem ha magasak az igenyeid.
Viszont ahogy a tobbiek irjak,inkabb fizesd a sajatodat ennyi penzert havonta.
Ha 5 ev mulva eladjatok,meg jol is fogsz belole kijonni,marad penzetek plusz olyan mintha bereltetek volna addig.
Nincs semmi veszteni valo,igy viszont tomod a zsebet masnak.
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 10., hétfő 11:23

tomi_b írta: Egyébként még egy kérdés, hogy a fenébe nőtt a súlyadód? :mrgreen:
Na erre ranezek, lehet extra szolidaritast fizetek a koltsegvetesbe :mrgreen:

tomi_b

HozzászólásSzerző: tomi_b » 2023. július 10., hétfő 11:21

400-as albérlet komoly, abból fix kamattal 20 évig elég magas hitelösszeget tudsz törleszteni és az tuti nem fog emelkedni... Ilyen lehetőségekkel szerintem pazarlás albiban lakni - még ha nem is jók a hitelek (majd kiváltod).

A meleget meg elég jól meg tudod úszni 2-3 klímával, főleg egy korrekt szigeteléssel.

Egyébként még egy kérdés, hogy a fenébe nőtt a súlyadód? :mrgreen:

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 10., hétfő 11:20

Semmi extra, normalis kornyeken 66nm, 2 szoba, nappali, erkely, klima egy 15 eves hazban. Most raneztem az ingatlan.com-on es van 2 oldalnyi talalat egesz Budapestre nezve, amibol jo esetben 2 erdemes arra, hogy eloben megtekintsem. Mivel vannak butoraink, ezert meg szukebb kinalatbol tudunk valogatni.
Fokent itthonrol dolgozok, ezert szuksegem van egy dolgozos szobara a "munkaba mentem" erzes miatt. Eltem panelben es 100 eves tarsashazban is, egyikben sem tudtam olyan nyugodtan letezni mint itt. Nem papirvekonyak a falak, ha furnak nem lesz instant vibrator az egesz haz es a mostani melegben sem olvad le a kep a falrol. Nem vicces ajulas szelere kerulni a gep elott, mert 36 fok van a szobaban :lol:
A 400 mar atlepi a lelektani hataromat, ezert most egy kemeny dontest kell meghoznunk.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Marky 2023. július 10., hétfő 11:21-kor.

sámat

HozzászólásSzerző: sámat » 2023. július 10., hétfő 11:14

A 400 ezer Ft-os albérlet BP-en vagy a budai agglomerációban "semmi extra", igényes lokációban igényes - nem garzon - lakás, nem kapja fel rá az ember a fejét. Próbálj meg pl házat bérelni Magyarországon gyerekkel, esetleg kutyával. Én két kisgyerekkel nézegetek albérletet 11. kerület - Diósd vonalon, 350-450 ezer és nem a luxus.

Szerintem érhetően és jól szemléltetve leírta a srác, hogy hat rájuk az infláció (ami már nemcsak a szegény réteget érinti), a nagyjából 3 millió fidesz szavazó mellett legalább ennyi ítélkező/életvezetési tanácsadó van ebben az országban, az sem sokkal :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 10., hétfő 11:07

miro. írta: Evi 5 milliot betenni mas zsebebe. :|
Az majd csak most lenne, evi 1,8rol volt szo az elejen, ami nyilvan szinten nagy osszeg, de itthon nem tudsz elindulni egy ingatlanvasarlasnak massziv segitseg nelkul manapsag.

A 400 mar karos, kerdes nyilvan, hogy mit berelnek, lehet e belole faragni koltozessle, lokacio valtassal, stb. Illetve, hogy megeri e ezt tovabb tartani, es lemondani minden masrol.
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 10:58

Evi 5 milliot betenni mas zsebebe. :|
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 10., hétfő 10:58

hat a medence, edzoterem es a liftes garazs viszik a penzt na :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 10., hétfő 10:50

Azert a 400-ert jar ingyen smoothie?

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 10., hétfő 10:47

400 ert meg itt erden is olyan keglit lehet berelni hogy megszolal
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. július 10., hétfő 10:38

Az meg itt Becsben is huzos.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 10., hétfő 10:29

400ezres alberlet??? WTF?
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. július 10., hétfő 10:09

400 alberletre meg ket embernek is baszott sok. ELoszor azon probalnek faragni.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 10., hétfő 10:06

Marky írta: Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.

Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at :lol:

Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....
320-as törlesztőért szép nagy összegű hitelt lehet már felvenni.

Marky

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 10., hétfő 10:04

Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.

Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at :lol:

Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....

Vissza: