Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
sámat

Re: Politika

HozzászólásSzerző: sámat » 2023. július 10., hétfő 11:14

A 400 ezer Ft-os albérlet BP-en vagy a budai agglomerációban "semmi extra", igényes lokációban igényes - nem garzon - lakás, nem kapja fel rá az ember a fejét. Próbálj meg pl házat bérelni Magyarországon gyerekkel, esetleg kutyával. Én két kisgyerekkel nézegetek albérletet 11. kerület - Diósd vonalon, 350-450 ezer és nem a luxus.

Szerintem érhetően és jól szemléltetve leírta a srác, hogy hat rájuk az infláció (ami már nemcsak a szegény réteget érinti), a nagyjából 3 millió fidesz szavazó mellett legalább ennyi ítélkező/életvezetési tanácsadó van ebben az országban, az sem sokkal :mrgreen:

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 10., hétfő 11:07

miro. írta: Evi 5 milliot betenni mas zsebebe. :|
Az majd csak most lenne, evi 1,8rol volt szo az elejen, ami nyilvan szinten nagy osszeg, de itthon nem tudsz elindulni egy ingatlanvasarlasnak massziv segitseg nelkul manapsag.

A 400 mar karos, kerdes nyilvan, hogy mit berelnek, lehet e belole faragni koltozessle, lokacio valtassal, stb. Illetve, hogy megeri e ezt tovabb tartani, es lemondani minden masrol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

miro.
Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg

HozzászólásSzerző: miro. » 2023. július 10., hétfő 10:58

Evi 5 milliot betenni mas zsebebe. :|
Real Madrid

Roger Federer :goat:

Red Bull Salzburg

SERIENMEISTER 2013-2023

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. július 10., hétfő 10:58

hat a medence, edzoterem es a liftes garazs viszik a penzt na :mrgreen:
thereisonly1ronaldo

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. július 10., hétfő 10:50

Azert a 400-ert jar ingyen smoothie?

gutihaz14

HozzászólásSzerző: gutihaz14 » 2023. július 10., hétfő 10:47

400 ert meg itt erden is olyan keglit lehet berelni hogy megszolal
valamelyik univerzumban: :box:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---

edzo: xabi apo

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. július 10., hétfő 10:38

Az meg itt Becsben is huzos.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. július 10., hétfő 10:29

400ezres alberlet??? WTF?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. július 10., hétfő 10:09

400 alberletre meg ket embernek is baszott sok. ELoszor azon probalnek faragni.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. július 10., hétfő 10:06

Marky írta: Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.

Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at :lol:

Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....
320-as törlesztőért szép nagy összegű hitelt lehet már felvenni.

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. július 10., hétfő 10:04

Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.

Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at :lol:

Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....

Norbi90
Kedvenc játékosaid: SR4
Kedvenc csapatod: RMA

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 9., vasárnap 21:59

Halfkey írta:
Norbi90 írta:

Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keres 😀😀
Fordítva, ne a 1,5edet szorozd meg kettővel, hanem a cikkben szereplő értéket, és még az is csak a 1,5-nek a fele lesz. Ahogy Pipita leírta, 2020-ban ehhez fejenként havi nettó 343 kellett. Szóval nem, ebből nem lesz gyorsan ingatlan.

Koszi a turelmet, ereztem hogy benezem . Marky esetleg babavaro nem jatszik? Azt egy jó dolognak tartom ha szeretnetek majd gyermeket.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 9., vasárnap 21:53

Norbi90 írta:
Halfkey írta: Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:

https://kiszamolo.hu/mennyi-vagyona-van-a-magyaroknak/

Ez egyébként gyakori torzítás, mindig azt hisszük többen vannak ‘fenn’ mint a valóságban.
Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keres 😀😀
Fordítva, ne a 1,5edet szorozd meg kettővel, hanem a cikkben szereplő értéket, és még az is csak a 1,5-nek a fele lesz. Ahogy Pipita leírta, 2020-ban ehhez fejenként havi nettó 343 kellett. Szóval nem, ebből nem lesz gyorsan ingatlan.

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 9., vasárnap 21:46

Pipita írta:
Norbi90 írta:

Na atolvastam megint a kollega azt irta legfelso decilisben vannak a baratnojevel. Hat ott azert illene eleg hamar osszerakni egy ingatlanra.
Akkor valoszinu rosszul lőtte be magát, esetleg titok hogy mennyi az annyi?
Idehaza fejenként és havonta 343 ezer forint nettó jövedelemmel te már a felső 10%-ba tartoztál 2020-ban.

Hát, Zalavármegyei kipusztult zsákfaluban tényleg könnyű összespórolni valami lepratelepre, értékes ingatlanra azért annyira nagyon sajnos nem könnyű ennyiből.

Jo nyilvan, de nem tudhatjuk mennyi ideje sporolnak ingatlanra. Sajnos az aremelkedes utemevel nehez volt versenyerzni az utobbi idoben, de talan majd most kicsit visszavesznek az eladok az álom áraikból, nominalisan mindenkepp csökken az áruk, én azt mondom 24 de inkabb 25 lesz a megfelelő idő az ingatlan vételre, persze ha saját lakhatásra kell akkor teljesen mindegy sajnos kikell fizetni az árát, én májusban vettem , alkuról szó se lehetett, nevetseges 250 ezret engedtek el, de mivel tokeletes a lokacio ezert kipengettem muszaj voltam.

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2023. július 9., vasárnap 21:39

Norbi90 írta:
Norbi90 írta:

Na atolvastam megint a kollega azt irta legfelso decilisben vannak a baratnojevel. Hat ott azert illene eleg hamar osszerakni egy ingatlanra.
Idehaza fejenként és havonta 343 ezer forint nettó jövedelemmel te már a felső 10%-ba tartoztál 2020-ban.

Hát, Zalavármegyei kipusztult zsákfaluban tényleg könnyű összespórolni valami lepratelepre, értékes ingatlanra azért annyira nagyon sajnos nem könnyű ennyiből.

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 9., vasárnap 21:35

Norbi90 írta:
Halfkey írta: Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:

Ez egyébként gyakori torzítás, mindig azt hisszük többen vannak ‘fenn’ mint a valóságban.

Joseph
Kedvenc játékosaid: Guti, Zidane, Figo

HozzászólásSzerző: Joseph » 2023. július 9., vasárnap 21:34

Norbi90 írta:

Ez éves jovedelmi adat egy fore vetítve bruttoban ;) (igy kozolte a ksh is)

Joseph
Kedvenc játékosaid: Guti, Zidane, Figo

HozzászólásSzerző: Joseph » 2023. július 9., vasárnap 21:32

En is azt tapasztalom, hogy a szakik már majdnem azonnal tudnak jönni, csak a gyartast kell megvarni. Illetve amelyik szakival beszeltem, mondta, hogy a bolt, ahol megveszik az anyagot, alkatrészt, ott mar joval kisebb a forgalom, mint az elmult években. (lakasfelujitasban vagyok)

A jövedelmi decilis kicsit csalóka, mert a teljes nepessegre vetitik, de azért eleg durva, h kb aki megkeresi az atlagbert, az mar kenyelmesen a legfelso decilisben van (egy fos haztartas eseten), ami iszonyat nagy jovedelmi egyenlotlensegre, egyben szegenysegre is utal.
Fel is merul bennem, h az emberek, hogy birjak ezt az inflációt...sajat példát hozva: a gyermek tapszere tobb, mint duplaja lett marcius óta (mert elvette az allam a TB tamogatast arrol a tapszerrol), a pelenka meg az elmúlt fel evben also hangon 50%-ot drágult. Félreértés ne essék, nem panaszkodaskent irtam le, csak ebből kiindulva nem akarom elkepzelni, hogy az emberek jo resze hogyan el.

Norbi90

HozzászólásSzerző: Norbi90 » 2023. július 9., vasárnap 21:25

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. július 9., vasárnap 20:45

Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:

Vissza: