Politika
Re: Politika
A 400 ezer Ft-os albérlet BP-en vagy a budai agglomerációban "semmi extra", igényes lokációban igényes - nem garzon - lakás, nem kapja fel rá az ember a fejét. Próbálj meg pl házat bérelni Magyarországon gyerekkel, esetleg kutyával. Én két kisgyerekkel nézegetek albérletet 11. kerület - Diósd vonalon, 350-450 ezer és nem a luxus.
Szerintem érhetően és jól szemléltetve leírta a srác, hogy hat rájuk az infláció (ami már nemcsak a szegény réteget érinti), a nagyjából 3 millió fidesz szavazó mellett legalább ennyi ítélkező/életvezetési tanácsadó van ebben az országban, az sem sokkal
Szerintem érhetően és jól szemléltetve leírta a srác, hogy hat rájuk az infláció (ami már nemcsak a szegény réteget érinti), a nagyjából 3 millió fidesz szavazó mellett legalább ennyi ítélkező/életvezetési tanácsadó van ebben az országban, az sem sokkal
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Az majd csak most lenne, evi 1,8rol volt szo az elejen, ami nyilvan szinten nagy osszeg, de itthon nem tudsz elindulni egy ingatlanvasarlasnak massziv segitseg nelkul manapsag.miro. írta: Evi 5 milliot betenni mas zsebebe.
A 400 mar karos, kerdes nyilvan, hogy mit berelnek, lehet e belole faragni koltozessle, lokacio valtassal, stb. Illetve, hogy megeri e ezt tovabb tartani, es lemondani minden masrol.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Evi 5 milliot betenni mas zsebebe.
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Azert a 400-ert jar ingyen smoothie?
400 ert meg itt erden is olyan keglit lehet berelni hogy megszolal
valamelyik univerzumban:
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
----------------tbo---------------
hakimi-militao-rüdiger-davies---
camavinga-tchouaméni-bellingham
---brahim-haaland-mbappe---
edzo: xabi apo
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kapcsolat:
Az meg itt Becsben is huzos.
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
400ezres alberlet??? WTF?
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
400 alberletre meg ket embernek is baszott sok. ELoszor azon probalnek faragni.
320-as törlesztőért szép nagy összegű hitelt lehet már felvenni.Marky írta: Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.
Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at
Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....
-
- Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
- Kedvenc csapatod: csakamadrid.
Na szoval... nincs semmi 1.5/kopf-rol szo, en is a kiszamolos cikkbol vettem az alapot. Baratnom vendeglatos, en senior IT fejleszto vagyok.
Csak az elmult egy evben 150-rol 320-ra ugrott a lakasberleti dijunk (volt benne egy koltozes is, az elozo helyen 150-rol 280-ra akart emelni a tulajdonos). A rezsiarak es az elelmiszerarak emelkedese mindenki szamara lathato. Van egy 9 eves autonk, aminek szinten emelkedett a kgfb-je es a sulyadoja.
Jelenleg ugy nez ki, hogy a jelenlegi lakasunk dija hamarosan megfogja karcolni a 400-at
Budapesten, vagy Pest megyeben szeretnenk letelepedni, amihez tervben van a babavaro behuzasa is, de a jelenlegi piaci helyzetben az is csak egy tapasz.
Most inkabb lemondunk minden foldi jorol, csak gyuljon a megtakaritas, mert ugy erezzuk, hogy a covid ota lenyegeben lefele csuszunk. A berleti dijakat kokemenyen emelik az inflacioval-folotte, de az en berem meg elert egy plafont, amit csak contractorkent tudnek attorni....
-
- Kedvenc játékosaid: SR4
- Kedvenc csapatod: RMA
Halfkey írta:Fordítva, ne a 1,5edet szorozd meg kettővel, hanem a cikkben szereplő értéket, és még az is csak a 1,5-nek a fele lesz. Ahogy Pipita leírta, 2020-ban ehhez fejenként havi nettó 343 kellett. Szóval nem, ebből nem lesz gyorsan ingatlan.Norbi90 írta:
Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keres
Koszi a turelmet, ereztem hogy benezem . Marky esetleg babavaro nem jatszik? Azt egy jó dolognak tartom ha szeretnetek majd gyermeket.
Fordítva, ne a 1,5edet szorozd meg kettővel, hanem a cikkben szereplő értéket, és még az is csak a 1,5-nek a fele lesz. Ahogy Pipita leírta, 2020-ban ehhez fejenként havi nettó 343 kellett. Szóval nem, ebből nem lesz gyorsan ingatlan.Norbi90 írta:Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keresHalfkey írta: Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:
https://kiszamolo.hu/mennyi-vagyona-van-a-magyaroknak/
Ez egyébként gyakori torzítás, mindig azt hisszük többen vannak ‘fenn’ mint a valóságban.
-
Pipita írta:Idehaza fejenként és havonta 343 ezer forint nettó jövedelemmel te már a felső 10%-ba tartoztál 2020-ban.Norbi90 írta:
Na atolvastam megint a kollega azt irta legfelso decilisben vannak a baratnojevel. Hat ott azert illene eleg hamar osszerakni egy ingatlanra.
Akkor valoszinu rosszul lőtte be magát, esetleg titok hogy mennyi az annyi?
Hát, Zalavármegyei kipusztult zsákfaluban tényleg könnyű összespórolni valami lepratelepre, értékes ingatlanra azért annyira nagyon sajnos nem könnyű ennyiből.
Jo nyilvan, de nem tudhatjuk mennyi ideje sporolnak ingatlanra. Sajnos az aremelkedes utemevel nehez volt versenyerzni az utobbi idoben, de talan majd most kicsit visszavesznek az eladok az álom áraikból, nominalisan mindenkepp csökken az áruk, én azt mondom 24 de inkabb 25 lesz a megfelelő idő az ingatlan vételre, persze ha saját lakhatásra kell akkor teljesen mindegy sajnos kikell fizetni az árát, én májusban vettem , alkuról szó se lehetett, nevetseges 250 ezret engedtek el, de mivel tokeletes a lokacio ezert kipengettem muszaj voltam.
- Pipita
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
- Kedvenc csapatod: Real, Leeds
Idehaza fejenként és havonta 343 ezer forint nettó jövedelemmel te már a felső 10%-ba tartoztál 2020-ban.Norbi90 írta:Na atolvastam megint a kollega azt irta legfelso decilisben vannak a baratnojevel. Hat ott azert illene eleg hamar osszerakni egy ingatlanra.Norbi90 írta:
Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keres
Hát, Zalavármegyei kipusztult zsákfaluban tényleg könnyű összespórolni valami lepratelepre, értékes ingatlanra azért annyira nagyon sajnos nem könnyű ennyiből.
-
Na atolvastam megint a kollega azt irta legfelso decilisben vannak a baratnojevel. Hat ott azert illene eleg hamar osszerakni egy ingatlanra.Norbi90 írta:Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keresHalfkey írta: Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:
Ez egyébként gyakori torzítás, mindig azt hisszük többen vannak ‘fenn’ mint a valóságban.
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Zidane, Figo
Norbi90 írta:Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keresHalfkey írta: Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:
Ez éves jovedelmi adat egy fore vetítve bruttoban ;) (igy kozolte a ksh is)
-
- Kedvenc játékosaid: Guti, Zidane, Figo
En is azt tapasztalom, hogy a szakik már majdnem azonnal tudnak jönni, csak a gyartast kell megvarni. Illetve amelyik szakival beszeltem, mondta, hogy a bolt, ahol megveszik az anyagot, alkatrészt, ott mar joval kisebb a forgalom, mint az elmult években. (lakasfelujitasban vagyok)
A jövedelmi decilis kicsit csalóka, mert a teljes nepessegre vetitik, de azért eleg durva, h kb aki megkeresi az atlagbert, az mar kenyelmesen a legfelso decilisben van (egy fos haztartas eseten), ami iszonyat nagy jovedelmi egyenlotlensegre, egyben szegenysegre is utal.
Fel is merul bennem, h az emberek, hogy birjak ezt az inflációt...sajat példát hozva: a gyermek tapszere tobb, mint duplaja lett marcius óta (mert elvette az allam a TB tamogatast arrol a tapszerrol), a pelenka meg az elmúlt fel evben also hangon 50%-ot drágult. Félreértés ne essék, nem panaszkodaskent irtam le, csak ebből kiindulva nem akarom elkepzelni, hogy az emberek jo resze hogyan el.
A jövedelmi decilis kicsit csalóka, mert a teljes nepessegre vetitik, de azért eleg durva, h kb aki megkeresi az atlagbert, az mar kenyelmesen a legfelso decilisben van (egy fos haztartas eseten), ami iszonyat nagy jovedelmi egyenlotlensegre, egyben szegenysegre is utal.
Fel is merul bennem, h az emberek, hogy birjak ezt az inflációt...sajat példát hozva: a gyermek tapszere tobb, mint duplaja lett marcius óta (mert elvette az allam a TB tamogatast arrol a tapszerrol), a pelenka meg az elmúlt fel evben also hangon 50%-ot drágult. Félreértés ne essék, nem panaszkodaskent irtam le, csak ebből kiindulva nem akarom elkepzelni, hogy az emberek jo resze hogyan el.
-
Pedig meg a masfelet is felve irtam le, mondom felfele kerekitek inkabb de akkor tevedtem, akkor a kollega eleg jol keresHalfkey írta: Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van:
Azért Norbi az a 1,5m per kopf az bátor. 2020-as adat, de duplázd akkor meg, akkor is messze van: