Halfkey írta: Tanároktól speciel én sem sajnálnám.
De azt látni kell, hogy régi magyar probléma, hogy túl sok embert fizet végeredményben az állam, amit végeredményben csak a privát szféra és az abban dolgozók adóztatásából lehet megoldani.
Régi cikk, de az arányok hasonlóak most is.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20170 ... 259205?amp
Nyilván a gond komoly részt az hogy hogyan osztják el az adópénzeket, mire jut és mire nem, de azt is könnyű be látni hogy mindenre nem juthat. Az oktatásra jusson szerintem is. Miből vegyük el? Azt nemtudom, nyilván lopjanak kevesebbet meg legyen kevesebb stadion az jön csuklóból, de utóbbi legalábbis most a válságban mindenképp lassult. Min lehetne még spórolni? A kérdésem nem költői, kíváncsi vagyok az értékrendekre.
Valamelyik nap neztem egy videot Surányi úr is felszolalt, mar nem emlekszem pontosan , de ő aztmondta , lazán tudna 3000 milliardot talalni a költsegvetesben jelen pillanatban, es akkor elkezdte sorolni, ami megmaradt , az a tao tamogatas, kozmedia , plakatok, propaganda stb. Es felsorolta tetelesen hogy melyikbol mennyit tudna megsporolni es ugy jott ki valami 3 ezer korul . Szoval lenne mit honnan elvenni csak akarni kellene ugye.