Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

Re: Politika

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:26

kiserik írta: Most teljesen függetlenül a Teslától, de az ugye megvan, hogy a személyautók kb 4-szer több CO2-t okádnak ki évente, mint a repülők?
Nincs. Kisegítesz egy forrással?

Más kérdés, hogy az autózást nem védtem, csak kimondottan az én kis Puntomat hoztam fel, ami 12 ezer km-t megy egy évben, 4-4,5 liter üzemanyagot eszik 100-on, Ausztriában voltam vele akkor 4.7 pályán, miközben zöld rendszámot kap egy GLE 350, ami 15 év alatt 3x esik szét a motorja majd és lesz egy akksija ami megy a kukába.

Tesla helyett meg írhattam volna bármi mást is, ez jutott eszembe.

De az autózást mással támadnám be, szóval hagyjuk.

kiserik

HozzászólásSzerző: kiserik » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:10

nmate írta: Kis politikai rage, érik bennem a téma egy ideje, inkább áthoztam ide az offból :mrgreen: :mrgreen:

A kukimat belerakom ebbe a sok fapados vacakba, én még jobban adóztatnám ezeket. Persze 4 litert fogyasztó dízelekkel kell baszakodni, nem azokkal a gépekkel, amik felszállnak másfél órára és telefossák a levegőt elégetett kerozinnal, csak hogy valaki elutazhasson a hétvégére Rómába egy pizzáért. Szóval remélem aki ilyenekkel repked az nem a Teslájával megy ki a reptérre büszkén verve a mellét, hogy ő zöld. :D

Nem személyeskedésnek szántam persze, de amúgy győzzetek meg, hátha rosszul gondolom.
Most teljesen függetlenül a Teslától, de az ugye megvan, hogy a személyautók kb 4-szer több CO2-t okádnak ki évente, mint a repülők?
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!

------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???

géza

HozzászólásSzerző: géza » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:06

Az mindenkepp suvegelendo, ha valaki berakja az extra effortot, es zero waste eletmodot el, viszont emberek vagyunk, utazni azt kell, es azsiaba nem lehet elvonatozni. Europan belul en is mindenhova vonattal megyek kb., de itt nekem ferfikent van egy eroteljes privilegiumom, multkor feljott ez a topik a barati tarsasugnkal, es minden nonek volt egy sztorija hogy hosszabb vonat jaratokon hogyan kezdtek el random emberek maszturbalni rajuk.

Amugy Covidnak rendkivul sok negativ hozadeka volt, de peldaul evtizedek ota eloszor hallottak a madarakat New Yorkban a dudalas helyett, a levego jobban kitisztult, mert nem repult mindenki, szoval ha picit visszabb vennenk az ultrafogyasztoi eletmodbol, akkor azt megkoszonne a termeszet, viszont egy szembe megy a nyugati vilag extra kapitalista berendezesevel.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 3., csütörtök 21:03

Faust írta: Szerintem sokkal nagyobb baj, hogy a sok fasszopo mindenhova maganrepulovel megy, hogy evente uj kocsi a meglevo 2-3 melle, uj mobil, ket ember 400m2-en, haztartasonkent vagy 5 auto, es sorolhatnank napestig, mint az, hogy a szerencsetlen prolinak is megadatik hogy par ezerert repulhessen ketevente egyszer.
Egyrészt persze, az is nagy baj. Másrészt gyors Gugli után naponta 8-10x annyi a commercial flight mint a private jet flight, és szerintem nem igényel nagy merészséget megtippelni melyik gép fogyaszt többet. Szóval amellett hogy a private jetek is nagy baj, ennek az álláspontnak van egy jó kis kommunista feelingje hogy mondjon le más a dolgokról, mi a miénkhez ragaszkodnánk.

Faust
El director de fotografía

HozzászólásSzerző: Faust » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:51

Szerintem sokkal nagyobb baj, hogy a sok fasszopo mindenhova maganrepulovel megy, hogy evente uj kocsi a meglevo 2-3 melle, uj mobil, ket ember 400m2-en, haztartasonkent vagy 5 auto, es sorolhatnank napestig, mint az, hogy a szerencsetlen prolinak is megadatik hogy par ezerert repulhessen ketevente egyszer.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:31

tibi18 írta: Egyrészt. Másrészt meg az a repülő akkor is felszáll és elmegy a-ból b-be, ha ő nem ül rajta.. Amire van ráhatása, ott megtett mindent.
Hát, ez a minek menjek szavazni, amikor úgyis a fidesz nyer tipikus esete. :)
Rohadtul fenntarthatatlan egy ilyen világ, nekem ez a bajom. Ennek luxusnak kellene lennie, tekintve azt, hogy mennyit rombol.
Remy írta: Amúgy meg maradjon is olcsó a fapados. Csóró kisembertől legalább ezt a luxusélményt ne vegyék már el.
oh lord

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:29

'shutterisland írta:

egyebkent egyetertek azzal a tennyel, hogy nyilvan feljebb mentek az arak csak en ugy latom, hogy amilyen dragasag van minden fronton ez meg mindig nagyon jo, hogy csak ennyi.
lehet igazad van benne, lehet én rosszkor keresek, de pl Barcelonába emlékszem már 2016 környékén is a többi városhoz képest marha drága volt a repjegy.

de igazából nem a repjegy ára a zavaró, hanem hogy pl Ryanairnél az online akarsz becsekkolni, mondjuk 24 órával előbb még, akkor fizetned kell.
Mire?:D Ezeket nem tudom feldolgozni.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Remy
Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Remy » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:20

Utazómajom jó arra, ha nincs ötleted, de vársz arra, hogy jöjjön egy jó lehetőség. Többnyire több napos utakat dobálnak be, de néha vannak 1-2-3 naposak is extrém olcsón. Csak arra pillanatok alatt le kell csapni.

Én a Google flights oldalát nézem folyamatosan, aztán, ha van jó áron repjegy, akkor irány a légitársaság hivatalos oldala és ott kell megvenni.

Amúgy meg maradjon is olcsó a fapados. Csóró kisembertől legalább ezt a luxusélményt ne vegyék már el. :mrgreen:
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.

Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!

Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick

New England Patriots

lordgabi
Kedvenc játékosaid: Raúl, Puskás, CR, R9, RC, Zidane, Casillas, Ramos, Marcelo, Guti, Nacho

HozzászólásSzerző: lordgabi » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:17

Mit figyeltek, amikor random előjön nem betervezve hónapokkal előre egy ilyen repülőút? Akár fél nap, majd vissza egy idegen országban? Milyen honlap, ami garantáltan nem átverés, vagy vannak FB csoportok? Sose utaztam még repülővel, se hajóval, csak érdekelne, mert örökre nem szeretnék begyepesedett lenni, sem 8-10 napos utazást se tervezek a közeljövőben, de 1-2 napos oda-vissza jegy, ha épp hétvégére esne mondjuk az számomra is érdekes lehetne. :mrgreen: Köszi. :-*
Ex-szerkesztő.

2015. november 25.
UEFA Bajnokok Ligája - Shakhtar Donetsk 3-4 Real Madrid C.F.
Arena Lviv, Lemberg - A nagy találkozás! :sziv: :salute:

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 3., csütörtök 20:01

De pont ez az, Londonban voltam 16ezer forintért, Máltán 12ért, Milánóban 8ezer forintért.
szerintem pont ezek voltak az irrealisan alacsony arak.
8 ezer forintbol egy taxi nem visz mar el egy kb 15 percesnel hosszabb utra.

ha a mostani repjegyekre is dobnanak egy masfeles szorzot akkor is szarasig lenne a repter.
aki nyaralni akar az ugyis nyaral, aki uzleti utra megy az ugyis megy, aki csaladot latogat, az ugyis csaladot latogat.

ezert is vagyok halas h meg igy is ilyen olcso.

egyebkent egyetertek azzal a tennyel, hogy nyilvan feljebb mentek az arak csak en ugy latom, hogy amilyen dragasag van minden fronton ez meg mindig nagyon jo, hogy csak ennyi.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:51

'shutterisland írta: lehet dragultak a fapadosak a covid elotti idokhoz kepest, de en meg mindig ajandeknak tartom, hogy pl van, mikor forintositva megusztam oda-vissza london-pestet 40e-bol vagy kb 70e-bol ciprust, maltat, milanot stb.
aki okosan vadaszik neha olcsobban is megfogja ezeket.

De pont ez az, Londonban voltam 16ezer forintért, Máltán 12ért, Milánóban 8ezer forintért.

De írta Halfkey, közben a minőség is romlik, ő ezt a rendes légitársaságokra írta, de a fapadosokra is igaz. Csak itt inkább az jellemző, hogy növekvő árak, stagnáló vagy romló színvonal.

Mondjuk én már nem repkedek annyit, szóval az utóbbi 3 évben nem tudom mi történik, most Varsóba megyünk szeptemberben, azt olcsón megúsztuk pl., de ugye poggyász nélkül.

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:35

lehet dragultak a fapadosak a covid elotti idokhoz kepest, de en meg mindig ajandeknak tartom, hogy pl van, mikor forintositva megusztam oda-vissza london-pestet 40e-bol vagy kb 70e-bol ciprust, maltat, milanot stb.
aki okosan vadaszik neha olcsobban is megfogja ezeket.

meg peldaul a londoni repteri transzferre meg haverok is elkernek kb 40 ezret egy return karikara.
teljesen jogosan az uzemanyag, kapudij, szabadido, lehetetlen indulasi/erkezesi idok miatt.

relativ mi a draga, en meg mindig csodalkozom, hogy csak ennyibe kerul egy egy jegy.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:08

Az alábbi két vélemény amúgy együtt nem megy, valami vagy drága, vagy tömegek mennek vele szennyezni.

A fapados drágulásnál engem jobban zavar a nem fapados minõség esés. Kaja már ott sincs, ülések ott is szarok, filmek csak interkontinentális flighton, hūségprogramok szarok. De legalább drága.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:08

Anthony írta: De most ezzel mit csináljon? Ő a saját szintjén megtett mindent amit lehetett, szerintem ez eléggé megbecsülni való, nincs mit kinevetni rajta.
Elmész európában vonattal, de máshová kicsit hosszadalmasabb.
Nem ot nevetem ki, hanem magat a szituaciot, hogy minden apro reszletre odafigyel, majd a vegen hozzateszi, hogy amugy repulovel szokott utazni. Ez olyan, mintha valaki azt mondana, hogy o minden nap sportol, csak egeszseges eteleket fogyaszt, semmi karos szenvedely, minden etkezese grammra pontosan ki van szamolva, csak epp minden szombaton brutal mod berugik, vasarnap meg egesz nap tolja magaba a junk foodot.

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 3., csütörtök 19:02

Engem jobban zavar, hogy a wizzair már rohadt drága lett, és nem fapados árai vannak.
Ráadásul minden szirszarért felszámolnak extra díjat, iszonyat árakon.
Nagyon nehéz már kifogni olyanokat, hogy 5-10ezer forintért egy napra kiugrasz Rómába, Milánóba, akárhova.

Na mindegy, úri huncutság a repülés:D

tibi18
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Benzema, Varane, Modric, Kroos
Kedvenc csapatod: Real Madrid C.F.

HozzászólásSzerző: tibi18 » 2023. augusztus 3., csütörtök 18:56

Anthony írta: De most ezzel mit csináljon? Ő a saját szintjén megtett mindent amit lehetett, szerintem ez eléggé megbecsülni való, nincs mit kinevetni rajta.
Egyrészt. Másrészt meg az a repülő akkor is felszáll és elmegy a-ból b-be, ha ő nem ül rajta.. Amire van ráhatása, ott megtett mindent.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. augusztus 3., csütörtök 18:54

De most ezzel mit csináljon? Ő a saját szintjén megtett mindent amit lehetett, szerintem ez eléggé megbecsülni való, nincs mit kinevetni rajta.

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. augusztus 3., csütörtök 18:43

nmate írta: Kis politikai rage, érik bennem a téma egy ideje, inkább áthoztam ide az offból :mrgreen: :mrgreen:

A kukimat belerakom ebbe a sok fapados vacakba, én még jobban adóztatnám ezeket. Persze 4 litert fogyasztó dízelekkel kell baszakodni, nem azokkal a gépekkel, amik felszállnak másfél órára és telefossák a levegőt elégetett kerozinnal, csak hogy valaki elutazhasson a hétvégére Rómába egy pizzáért. Szóval remélem aki ilyenekkel repked az nem a Teslájával megy ki a reptérre büszkén verve a mellét, hogy ő zöld. :D

Nem személyeskedésnek szántam persze, de amúgy győzzetek meg, hátha rosszul gondolom.
Errol eszembe jut, mikor par eve az indexen mutattak be egy lanyt, aki zero waste eletmodot folytat. Borkanokkal jart vasarolni, lufa szivacs, bambusz fogkefe, a takaritoszereket, kozmetikumokat, fogkremet sajat maga keverte, komposztalas, mososzoda, moshato textil betet, hasznalt ruhak, stb. Majd a video vegen elmondta, hogy egy dologrol nem tud lemondani, az evi egy nyaralasrol, ahova repulogeppel mennek. :lol:

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 3., csütörtök 18:28

https://ourworldindata.org/grapher/carb ... ravel-mode

Vigyázz, mert a Teslát említetted, kiserik hamarosan megjelenik...

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 3., csütörtök 18:16

Kis politikai rage, érik bennem a téma egy ideje, inkább áthoztam ide az offból :mrgreen: :mrgreen:

Vissza: