Politika
Re: Politika
Ahhoz késõ szerintem.
Vagy, a népességszabályozás.Halfkey írta: Igen. És nem is mondom hogy ez jó vagy rossz, csak hogy ez egy tény, mókás dolog vitatni
A fenntartható dolog egyébként nyilván az lenne, ha bele lenne az árába építve a termékeknek egy ‘környezetszennyezési adó’, a terméknek/szolgáltatásnak ami vissza lenne forgatva a probléma kezelésébe. Amiért ez nem tud soha megvalósulni:
1. Komplex, nehéz felmérni a pontos mértéket
2. Elkényelmesedett társadalom aki megszokta a magas életszínvonalat és nem hajlandó lemondani (lásd ez a topik)
3. A kormányok nagy része megbízhatatan ezen pénz kezelésével (hello Orbi)
4. A fejlõdõ társadalmak jogosan mutogatnak hogy ez konzerválja a jelenlegi különbségeket - a fejlettek kiaknáztak és tönkretettek mindent, ennek a hátán felpörögtek, õket meg nem hagyják fejlõdni.
És többek között ezért gondolom azt hogy a Földnek lõttek, és az egyetlen megoldás az emberiség hosszabb távú fennmaradására ūr kolonizációja.
Az a baj, hogy az elmaradott "rétegek" továbbra is "R" stratégisták - rengeteg utódok nemzenek, "leszamilesz" alapon. A modernebb társadalmi rétegekben inkább a "K" stratégia - kevesebbet, de azt jól felnevelni - a dominánsabb.
Lásd India, Kína... Ott él a föld népességének 38%-a. A top 20 népességű ország:
1 India 1,429,855,698
2 China 1,425,624,951
3 U.S.A. 340,167,370
4 Indonesia 277,746,572
5 Pakistan 240,926,705
6 Nigeria 224,302,939
7 Brazil 216,536,580
8 Bangladesh 173,118,107
9 Russia 144,398,393
10 Mexico 128,543,147
11 Ethiopia 126,824,387
12 Japan 123,231,906
13 Philippines 117,502,846
14 Egypt 112,881,918
15 D.R. Congo 102,574,876
16 Vietnam 98,918,935
17 Iran 89,232,573
18 Turkey 85,857,941
19 Germany 83,290,661
20 Thailand
Belátható, hogy az első 20-ban elég kevésben van "jóléti" társadalom.
Igen. És nem is mondom hogy ez jó vagy rossz, csak hogy ez egy tény, mókás dolog vitatni
A fenntartható dolog egyébként nyilván az lenne, ha bele lenne az árába építve a termékeknek egy ‘környezetszennyezési adó’, a terméknek/szolgáltatásnak ami vissza lenne forgatva a probléma kezelésébe. Amiért ez nem tud soha megvalósulni:
2. Elkényelmesedett társadalom aki megszokta a magas életszínvonalat és nem hajlandó lemondani (lásd ez a topik)
4. A fejlõdõ társadalmak jogosan mutogatnak hogy ez konzerválja a jelenlegi különbségeket - a fejlettek kiaknáztak és tönkretettek mindent, ennek a hátán felpörögtek, õket meg nem hagyják fejlõdni.
És többek között ezért gondolom azt hogy a Földnek lõttek, és az egyetlen megoldás az emberiség hosszabb távú fennmaradására ūr kolonizációja.
Kb. ha valami "tömegtermék", akkor tömegek fogják használni.Halfkey írta: Pedig ez kb olyan mintha azt kellene magyarázni hogy 2+2=4.
Ha olcsóbb valami, több ember fogja megvenni. Lehetne itt baszakodni magyarázatokkal, hogy mindenkinek van egy rezervációs ára, stb, de minek? Ezt kizárt, hogy nem értitek, max nem akarjátok érteni.
Ezért lesz egyre több modern eszköz, stb., stb., fogyasztói társadalom.
Nem hinném, hogy sokan kézzel mosnátok a cuccaitokat, meg mosószódával, mert az környezettudatosabb.
Manapság ez mindenkinek "másban" merül ki. Én pl. energiatakarékosabb gépeket próbálok venni. Kiserik Teslát hajt. Mindenki máshogy küzd meg a maga "környezettudatosságával".
Pedig ez kb olyan mintha azt kellene magyarázni hogy 2+2=4.
Ha olcsóbb valami, több ember fogja megvenni. Lehetne itt baszakodni magyarázatokkal, hogy mindenkinek van egy rezervációs ára, stb, de minek? Ezt kizárt, hogy nem értitek, max nem akarjátok érteni.
Jelenleg világ szinten folyt a diskurzusnmate írta:Mocskos sok céges autó (bizonyos telekommunikációs cégnél covid után is osztogatták vezetőknek az xc90-eket céges autónak, pedig aztán mihez használja homeofficeból?), sok hitel, lízing autóra is, nyugati levedlett verdák pedig elég olcsók is voltak 2019-ig.kiserik írta:És az autók számának duplázódását mivel magyarázod?
Egy gazdasági és technikai fejlődés által generált hatást én nem tudok azzal magyarázni, hogy óccsó a repjegy Pestről Rómába.
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Mocskos sok céges autó (bizonyos telekommunikációs cégnél covid után is osztogatták vezetőknek az xc90-eket céges autónak, pedig aztán mihez használja homeofficeból?), sok hitel, lízing autóra is, nyugati levedlett verdák pedig elég olcsók is voltak 2019-ig.kiserik írta:És az autók számának duplázódását mivel magyarázod?
Aha. Értem. És az autók számának duplázódását mivel magyarázod? Az is sokkal olcsóbb lett az elmúlt 20 évben?h3x0r írta:Nem azert duplazodott meg vilag szinten az utasok szama 20 ev alatt, mert mostanra tudtuk meg, hogy repulovel 2 ora a tenger, mig kocsival 12, hanem mert sokkal olcsobb lett.kiserik írta: Sehogy. Nagyon kicsi réteg az, akiről Te beszélsz, aki azért repül, mert olcsó. Általában azért repülnek az emberek, amiért Te autózol, mert gyorsabb és kényelmesebb. Legyen szó fapadosról, normálról vagy magánról. Egyedül technológiai fejlődéssel lehet ezen problémákat orvosolni.
Ha a kovetkezo evekben felmenne az ara 5 vagy 10x-esere, sokan vagy visszaternenek kocsira vagy aki mar nem akar ennyit levezetni, keresne egy kozelebbi helyszint.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Nem azert duplazodott meg vilag szinten az utasok szama 20 ev alatt, mert mostanra tudtuk meg, hogy repulovel 2 ora a tenger, mig kocsival 12, hanem mert sokkal olcsobb lett.kiserik írta: Sehogy. Nagyon kicsi réteg az, akiről Te beszélsz, aki azért repül, mert olcsó. Általában azért repülnek az emberek, amiért Te autózol, mert gyorsabb és kényelmesebb. Legyen szó fapadosról, normálról vagy magánról. Egyedül technológiai fejlődéssel lehet ezen problémákat orvosolni.
Ha a kovetkezo evekben felmenne az ara 5 vagy 10x-esere, sokan vagy visszaternenek kocsira vagy aki mar nem akar ennyit levezetni, keresne egy kozelebbi helyszint.
- nmate
On demand, tehát nem a jegyeket drágítod, hanem a gépek számát csökkented és azok fognak kihullani, akiknek nem létszükség eljutni A-ból B-be, hanem csak azért mennek, mert olcsó a jegy. Igen, nagyon sok ilyen van, utazómajom semmi a nyugati turistahadakhoz képest.Nika91127 írta: De ha egy repülő nem tele utazik, az nem annyira éri meg a légitársaságnak sem. Szóval ez a 4x drágítod dolog elégge labilis helyzetet teremten.
Akkor tessék megfizetni. Persze munkábajárást lehetne támogatni, hogy olcsóbb legyen, de hogy hogyan, azt már nem az én dolgom megmondani innen a fotelból, meg amúgy nem is lehet. Fejlesztéshez pénz kell, fenntartás pénzbe kerül, azok a sínek meg talpfák nem úgy nőnek oda a semmiből, a vagonok sem attól lesznek tiszták, hogy olcsó a jegy.miro. írta: Altalaban ha valami jo a kornyezetnek,meg nekunk,az sokkal dragabb.
Persze ahhoz az kell, hogy a pénz visszaforogjon, ezzel tisztában vagyok, hogy ez jelen politikai helyzet mellett Magyarországon sci-fi. De a repülés - amiből kiindultam - legkevésbé itthoni probléma.
Sehogy. Nagyon kicsi réteg az, akiről Te beszélsz, aki azért repül, mert olcsó. Általában azért repülnek az emberek, amiért Te autózol, mert gyorsabb és kényelmesebb. Legyen szó fapadosról, normálról vagy magánról. Egyedül technológiai fejlődéssel lehet ezen problémákat orvosolni.nmate írta:De én ezt teljesen megértem, én sem vonatozok haza 4 órát 2 óra autó helyett (ami mondjuk havi 1 átlagban). Csak még mindig terelődik a téma az eredeti subjectről amit bedobtam, hogy hogyan lehetne csökkenteni a repülések számát, de azóta csak terelős kifogásgenerátorok, meg személyes, akár abszolút nem ide köthető példák jönnekNika91127 írta: Erre csak annyit tudok mondani, hogy járnék én vonattal, ha modern-tiszta vasúti kocsik lennének. Ahol működik a klíma, nem hányod magad össze a wc-ben, nem a koszos-foltos üléseken ülsz. És persze, a menetidő... persze, az IC vállalható, de a többi "kisvonal"...hát. És ha nem lenne a közszolgálati 50% kedvezmény, majdnem drágább is, mint autóval. 2 embernél már drágabb teljes áron IC-vel Bpre menni, mint autóval.
Egyébként globálisan sokkal nagyobb problémát okoznak a hajók és az iparszerű halászat.
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- miro.
- Kedvenc játékosaid: Modric, Sergio Ramos, R9
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, RB Salzburg
Ket het utan jonne,hogy mivel ennyien hasznaljak a vonatot,igy boviteni kell a szerelvenyeket,a sineket fel kell ujitani,igy emelne minden vonattarsasag..nmate írta:
Jó, de miért mész (megy a tömeg nagy része) Rómába? Mert olcsó a repülő, nem azért, mert mindenképpen Rómába kell eljutnod. Ha a repülő 4x ennyibe kerülne, nem menne el a fele. Elmenne máshova pihenni, kisebb utakat tenne meg, lehet csak vonattal.
Majd lam,3x annyi lenne egy jegy,mint most.
Altalaban ha valami jo a kornyezetnek,meg nekunk,az sokkal dragabb.
Az a baj,hogy ezek az ujitasok mogott is csak hatalmas mennyisegu penzek vannak.
Legyen ez barmi,ami valtoztatna a mostani rendszerunkon,es az elsodleges cel az,hogy szedjenek ki meg tobb penzt belole.
Real Madrid
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
Roger Federer
Red Bull Salzburg
SERIENMEISTER 2013-2023
A repülések számát?nmate írta:De én ezt teljesen megértem, én sem vonatozok haza 4 órát 2 óra autó helyett (ami mondjuk havi 1 átlagban). Csak még mindig terelődik a téma az eredeti subjectről amit bedobtam, hogy hogyan lehetne csökkenteni a repülések számát, de azóta csak terelős kifogásgenerátorok, meg személyes, akár abszolút nem ide köthető példák jönnekNika91127 írta: Erre csak annyit tudok mondani, hogy járnék én vonattal, ha modern-tiszta vasúti kocsik lennének. Ahol működik a klíma, nem hányod magad össze a wc-ben, nem a koszos-foltos üléseken ülsz. És persze, a menetidő... persze, az IC vállalható, de a többi "kisvonal"...hát. És ha nem lenne a közszolgálati 50% kedvezmény, majdnem drágább is, mint autóval. 2 embernél már drágabb teljes áron IC-vel Bpre menni, mint autóval.
Mizu Remy?Remy írta:Oh lord.
Max az utazómajom függő "olcsón utazzunk" réteget lehetne megnyirbálni a drágítással.
De ha egy repülő nem tele utazik, az nem annyira éri meg a légitársaságnak sem. Szóval ez a 4x drágítod dolog elégge labilis helyzetet teremten.
- nmate
De én ezt teljesen megértem, én sem vonatozok haza 4 órát 2 óra autó helyett (ami mondjuk havi 1 átlagban). Csak még mindig terelődik a téma az eredeti subjectről amit bedobtam, hogy hogyan lehetne csökkenteni a repülések számát, de azóta csak terelős kifogásgenerátorok, meg személyes, akár abszolút nem ide köthető példák jönnekNika91127 írta: Erre csak annyit tudok mondani, hogy járnék én vonattal, ha modern-tiszta vasúti kocsik lennének. Ahol működik a klíma, nem hányod magad össze a wc-ben, nem a koszos-foltos üléseken ülsz. És persze, a menetidő... persze, az IC vállalható, de a többi "kisvonal"...hát. És ha nem lenne a közszolgálati 50% kedvezmény, majdnem drágább is, mint autóval. 2 embernél már drágabb teljes áron IC-vel Bpre menni, mint autóval.
Mizu Remy?Remy írta:Oh lord.
- Remy
- Kedvenc játékosaid: Zidane, CR, Ramos, Jesé, Griezmann, Varane, Marcelo, Modric, Bappé, Ødegaard
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
Oh lord.nmate írta:Jó, de miért mész (megy a tömeg nagy része) Rómába? Mert olcsó a repülő, nem azért, mert mindenképpen Rómába kell eljutnod. Ha a repülő 4x ennyibe kerülne, nem menne el a fele. Elmenne máshova pihenni, kisebb utakat tenne meg, lehet csak vonattal.nokedli írta: Amíg a BP-Róma vonat 2x annyi pénzbe és 8x annyi időbe telik,mint a repülő,szintén nem vonatozok.
De bírom mennyire személyesen tudjátok venni amit írok, kiforgatva a témát
2014 - 10.
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
2016 - 11.
2017 - 12.
2018 - 13.
2022 - 14.
Ballon d'Or
Cristiano Ronaldo 2008, 2013, 2014, 2016, 2017!
Luka Modric 2018!
Karim Benzema 2022!
Schumacher, Verstappen, Alonso, Mick
New England Patriots
Erre csak annyit tudok mondani, hogy járnék én vonattal, ha modern-tiszta vasúti kocsik lennének. Ahol működik a klíma, nem hányod magad össze a wc-ben, nem a koszos-foltos üléseken ülsz. És persze, a menetidő... persze, az IC vállalható, de a többi "kisvonal"...hát. És ha nem lenne a közszolgálati 50% kedvezmény, majdnem drágább is, mint autóval. 2 embernél már drágabb teljes áron IC-vel Bpre menni, mint autóval.nmate írta:Jó, de miért mész (megy a tömeg nagy része) Rómába? Mert olcsó a repülő, nem azért, mert mindenképpen Rómába kell eljutnod. Ha a repülő 4x ennyibe kerülne, nem menne el a fele. Elmenne máshova pihenni, kisebb utakat tenne meg, lehet csak vonattal.nokedli írta: Amíg a BP-Róma vonat 2x annyi pénzbe és 8x annyi időbe telik,mint a repülő,szintén nem vonatozok.
Ja, ezt én is tapasztalom, tudja az ember, hogy nem jó, változtatni hajlandó-e a kényelem kárára? Azt már nem. Fogadja el más.nokedli írta: Gondolom én vagyok az "átlagmagyar",de olyan szép kommentek vannak,gondoltam írok egy átlag valóságot is.
- nmate
Jó, de miért mész (megy a tömeg nagy része) Rómába? Mert olcsó a repülő, nem azért, mert mindenképpen Rómába kell eljutnod. Ha a repülő 4x ennyibe kerülne, nem menne el a fele. Elmenne máshova pihenni, kisebb utakat tenne meg, lehet csak vonattal.nokedli írta: Amíg a BP-Róma vonat 2x annyi pénzbe és 8x annyi időbe telik,mint a repülő,szintén nem vonatozok.
Ja, ezt én is tapasztalom, tudja az ember, hogy nem jó, változtatni hajlandó-e a kényelem kárára? Azt már nem. Fogadja el más.nokedli írta: Gondolom én vagyok az "átlagmagyar",de olyan szép kommentek vannak,gondoltam írok egy átlag valóságot is.
-
- Kedvenc játékosaid: Ronaldo
- Kedvenc csapatod: RM
Én vidéki városban is beülök az octavia-ba. Lusta vagyok nem tagadom. A sportot letudom az edzőteremben. Én nem hiszek benne,hogy az én szenvedésem (4 táska a kormányon) a bolttól hazáig változtat bármin. Ennek ellenére,ha törvény írná elő,hogy szombaton csak biciklivel lehet közlekedni,egy percig nem bosszankodnék. 33 évemből 30ban kerékpároztam,az autó lustává tett. Lehet kifogást keresni,de minek.. Jó? Nem. Holnap mivel megyek boltba? Autóval. Amíg a BP-Róma vonat 2x annyi pénzbe és 8x annyi időbe telik,mint a repülő,szintén nem vonatozok. Gondolom én vagyok az "átlagmagyar",de olyan szép kommentek vannak,gondoltam írok egy átlag valóságot is.
Van olyan munkabeosztás, ami reggel fél8-este fél10ig tart, sajnosnmate írta:Jó tanács, asszonynak is mindig ezt mondom: hagyd ott őket a fenébe munkaidő végén, meghalnak nélküled is.Nika91127 írta: Én heti 5-7 napon dolgozom, van "esőszettem", de ha este fél10ig vagyok, valahogy nincs kedvem még akkor esőben bicózni
De amit tudunk, azt bicajjal oldunk meg. A buszközlekedés duplanulla.
Bár igen, ez a másik oldal, szarrádolgoztatott magyar orvosként nehéz. De hidd el, sokak nem ilyen helyzetben vannak, személyesen is ismerek olyat, csak azért ül be ennyire az XC90-be, mert ő megteheti.
Én próbálok bicózni, de ha kell, kocsiba ülök. Majd ha a ház kész, akkor a kövi projekt egy e-golf vagy hasonló lesz.
- nmate
Jó tanács, asszonynak is mindig ezt mondom: hagyd ott őket a fenébe munkaidő végén, meghalnak nélküled is.Nika91127 írta: Én heti 5-7 napon dolgozom, van "esőszettem", de ha este fél10ig vagyok, valahogy nincs kedvem még akkor esőben bicózni
De amit tudunk, azt bicajjal oldunk meg. A buszközlekedés duplanulla.
Bár igen, ez a másik oldal, szarrádolgoztatott magyar orvosként nehéz. De hidd el, sokak nem ilyen helyzetben vannak, személyesen is ismerek olyat, csak azért ül be ennyire az XC90-be, mert ő megteheti.