OFF
- Santi
- Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
- Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros
Re: OFF
Ha hosszútávra kell én már nem adnám Cat6 vagy Cat6a alá. Cat5e 1 gagabitet tud, Cat6 már tud 10 gigabitet is átvinni kb 40-50 méterig, Cat6a ugyanezt 100 méteres hosszon, az átviteli frekvenciája is dupla akkora.
Halihó, nemrég vettem 40 ezerért egeretSanti írta:Ez.nmate írta:
...vagy arrogánsan lehordanak, majd rádsóznak egy jól kicsavart, übertechi megoldást
Amikor kértem, hogy 20-30 körül vennék egy billentyűzetet mechanikusra váltás miatt, mit tudnak ajánlani és jöttek, hogy vegyek egy 60-70ezres Keychront, mert az alatt minden szar meg külön 20-ért rá magyar keycapet ha kell. Nekem ember nincs a közel meg távoli ismerősök között sem, aki ennyit kiadott egy billentyűzetre.
Sajnos bele lehet csúszni a témába rendesen, mondjuk engem az egér+egérpad amiben jobban benne voltam/vagyok, a billentyűzetet eddig visszafogtam alaposan. Mondjuk lenne ott is amit szívesen elfogadnék, pl egy ROG Azoth-ot.
Jelenleg egy Pulsar PCMK ISO TKL házban vannak Gazzew Bobagum Silent Linear switchek a billentyűzetemben
Egyszerűen ez is egy hobbi, foglalkozol vele, olvasod a híreket, próbálgatod őket stb.
Aztán mindig elhiszi az ember, hogy mostantól mindenkit fejel Valorantban meg CS-ben aztán kurvára nem
Netkábel témához meg tényleg meg kéne próbálni vezetékesen megoldani.
- ___Samy___
Igen, minimum cat5e utp-t ajanlott huzni, a mai adatatvitel meg sebesseg miatt.
Esetleg hatso falon megprobalhatsz kabelcsatornaban felvinni az emeletre egy szalat, majd ott leallni mondjuk abba a helyisegbe, ahol az asztali gep lesz. Veszel oda egy olcso routert, osszekotod a lenti routerrel, igy fent lesz wifid, meg kabeles kapcsolatod is.
Esetleg hatso falon megprobalhatsz kabelcsatornaban felvinni az emeletre egy szalat, majd ott leallni mondjuk abba a helyisegbe, ahol az asztali gep lesz. Veszel oda egy olcso routert, osszekotod a lenti routerrel, igy fent lesz wifid, meg kabeles kapcsolatod is.
"We will not fight for one decade, when Madrid is the best club of the last century and the best club in history, also the best in the last decade and is the best because we never do something like that, not appreciate someone success"
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Repeaterek működhetnek, de a legjobb a kábel.
Nincs esetleg a födémben már eleve áttörés ami be van csövezve? Mondjuk parabola antenna vagy ilyesmi? Akkor mellé be tudnád húzni és nem a lépcsőn menne.
Illetve ha kábelezel akkor a múltkor a Digis azt mondta, hogy kábel nem egyenlő kábel. Minimum cat5e-t kell tenni, ha jól rémlik de ezt mások biztosan jobban tudják.
Nincs esetleg a födémben már eleve áttörés ami be van csövezve? Mondjuk parabola antenna vagy ilyesmi? Akkor mellé be tudnád húzni és nem a lépcsőn menne.
Illetve ha kábelezel akkor a múltkor a Digis azt mondta, hogy kábel nem egyenlő kábel. Minimum cat5e-t kell tenni, ha jól rémlik de ezt mások biztosan jobban tudják.
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- Santi
Ez.nmate írta:...vagy arrogánsan lehordanak, majd rádsóznak egy jól kicsavart, übertechi megoldástSierra írta: Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.
Amikor kértem, hogy 20-30 körül vennék egy billentyűzetet mechanikusra váltás miatt, mit tudnak ajánlani és jöttek, hogy vegyek egy 60-70ezres Keychront, mert az alatt minden szar meg külön 20-ért rá magyar keycapet ha kell. Nekem ember nincs a közel meg távoli ismerősök között sem, aki ennyit kiadott egy billentyűzetre.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
...vagy arrogánsan lehordanak, majd rádsóznak egy jól kicsavart, übertechi megoldástSierra írta: Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.
-
- Kedvenc játékosaid: Raúl, Zidane, CR, Zlatan
- Kedvenc csapatod: RMCF
1. A legjobb ha megoldod a kábelezést.hehetheoriginal írta: ujabb kib.szott fontos kerdes: adott egy haz, alulra van az uvegszal net bevezetve.
hogy oldod meg faszan, hogy az emeleten is minden szobaban legyen fasza eros wifi jel, plusz, legyen legalabb 1 helyen - a dolgozoszobaban - kabel is az asztali gepnek?
van par megoldas a fejemben, kabelvezetes (furkalni a szintek közt nem akarok, viszont a kabel a lepcson igenytelenszarul nez ki, vagy vigyem kivulre es a falon felfele vissza be?) meg wifi jelerosito megoldasokkal, de erdekel hatha valaki vegigjatszotta mar ezt otthon es kitalalt vmi überbaszo megoldast.
2. Wifi repeater-ekkel
3. Powerline adapter
Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.hehetheoriginal írta: ujabb kib.szott fontos kerdes: adott egy haz, alulra van az uvegszal net bevezetve.
hogy oldod meg faszan, hogy az emeleten is minden szobaban legyen fasza eros wifi jel, plusz, legyen legalabb 1 helyen - a dolgozoszobaban - kabel is az asztali gepnek?
van par megoldas a fejemben, kabelvezetes (furkalni a szintek közt nem akarok, viszont a kabel a lepcson igenytelenszarul nez ki, vagy vigyem kivulre es a falon felfele vissza be?) meg wifi jelerosito megoldasokkal, de erdekel hatha valaki vegigjatszotta mar ezt otthon es kitalalt vmi überbaszo megoldast.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
ujabb kib.szott fontos kerdes: adott egy haz, alulra van az uvegszal net bevezetve.
thereisonly1ronaldo
- hehetheoriginal
hi. monnyatok mar pls egy 5-10 reszvenyt vagy etf-et, amibe perpill erdemes fektetni
olvasok mindenfelet, de a forum mindig jobban tudja
kösziköszi
olvasok mindenfelet, de a forum mindig jobban tudja
kösziköszi
thereisonly1ronaldo
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kapcsolat:
Én tudom hogy nem bonyolult, de ez már a teljes kep, nem pusztán a kocsi vs alternatív közlekedési megoldás kérdéskör.Santi írta: Az idő pénz.
Ahogy mondani szokták és ez így is van. Kiszámoltad, összevetetted a saját autót az egyéb közlekedési alternatívákkal és lehet, hogy az jött ki a kocsi nem éri meg anyagilag, tisztában vagy vele, viszont (ahogy egyébként többen is említették itt a sorok között) megvetted, mert neked mégis megéri. Miért? Mert mondjuk reggel meg este is spórolsz vele 1 órát, amit a családodra, pihenésre vagy éppen munkára (ebben az esetben mégis jobban tudsz járni a nap végén anyagilag ugye ) tudsz fordítani. Nem bonyolult ez.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- Santi
Az idő pénz.
Ahogy mondani szokták és ez így is van. Kiszámoltad, összevetetted a saját autót az egyéb közlekedési alternatívákkal és lehet, hogy az jött ki a kocsi nem éri meg anyagilag, tisztában vagy vele, viszont (ahogy egyébként többen is említették itt a sorok között) megvetted, mert neked mégis megéri. Miért? Mert mondjuk reggel meg este is spórolsz vele 1 órát, amit a családodra, pihenésre vagy éppen munkára (ebben az esetben mégis jobban tudsz járni a nap végén anyagilag ugye ) tudsz fordítani. Nem bonyolult ez.
- hehetheoriginal
Van meg ezután is pa lepesnmate írta:Nem sok lépés van hátra és szép lassan megint oda jutunk, hogy sokan vagyunk a Földön...'shutterisland írta: egyebkent az, hogy a nep tovabb nyujtozkodik, mint a takaroja er, az szerintem is problema, de az alap temanal messzebre mutat.
thereisonly1ronaldo
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nem sok lépés van hátra és szép lassan megint oda jutunk, hogy sokan vagyunk a Földön...'shutterisland írta: egyebkent az, hogy a nep tovabb nyujtozkodik, mint a takaroja er, az szerintem is problema, de az alap temanal messzebre mutat.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
ez eleg jo megfogalmazas.Nem kocsit vettem igazából, hanem megoldást számtalan problémára
egyebkent az, hogy a nep tovabb nyujtozkodik, mint a takaroja er, az szerintem is problema, de az alap temanal messzebre mutat.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Kiszámoltam, persze es rohadtul nem érte meg. De a lent felsorolt érvek miatt - amik már akkor is érvényben voltak - megtettem.
Piara nem költöttem, cigit nem szívtam, droggal nem éltem, (ezek most is igazak) ezért nyugodtan döntöttem úgy, hogy veszek egy kocsit, aztán egy másikat, es a következőt.
Olcsóbb lett volna tömegközlekedni, de lassabb, kenyelmetlenebb, rugalmatlanabb lett volna.
Munkába is tudtam volna járni vonattal, napi szinten plusz két órát jelentett volna, már ha pontos a vonat. Egy darabig csináltam is, de olyan macerával járt, hogy befejeztem.
Itt nem csak azon múlik, hogy kiszamolom es belefér e vagy sem.
Az utazások miatt is lemondtam számtalan dologról, mert nem fért volna bele másképpen. A lakásnál is 19re lapot húztam, hiába matekoztam ki többféleképpen hogy nem kene meglepni ha szigorúan gazdaságilag nézem.
Azt is untam - kocsira visszatérve - hogy mindig el kellett kérnem szülők verdajat, ha éppen menni akartam volna valahova…aztán a klasszik szülői monológok előtte/utána…stb.
Nem kocsit vettem igazából, hanem megoldást számtalan problémára, mindezt hitelből, meg akkor is ha nem érte meg matematikailag.
Piara nem költöttem, cigit nem szívtam, droggal nem éltem, (ezek most is igazak) ezért nyugodtan döntöttem úgy, hogy veszek egy kocsit, aztán egy másikat, es a következőt.
Olcsóbb lett volna tömegközlekedni, de lassabb, kenyelmetlenebb, rugalmatlanabb lett volna.
Munkába is tudtam volna járni vonattal, napi szinten plusz két órát jelentett volna, már ha pontos a vonat. Egy darabig csináltam is, de olyan macerával járt, hogy befejeztem.
Itt nem csak azon múlik, hogy kiszamolom es belefér e vagy sem.
Az utazások miatt is lemondtam számtalan dologról, mert nem fért volna bele másképpen. A lakásnál is 19re lapot húztam, hiába matekoztam ki többféleképpen hogy nem kene meglepni ha szigorúan gazdaságilag nézem.
Azt is untam - kocsira visszatérve - hogy mindig el kellett kérnem szülők verdajat, ha éppen menni akartam volna valahova…aztán a klasszik szülői monológok előtte/utána…stb.
Nem kocsit vettem igazából, hanem megoldást számtalan problémára, mindezt hitelből, meg akkor is ha nem érte meg matematikailag.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nemtudom hogy direkt akarod e félreértelmezni vagy csak véletlen beszélsz el ennyire mellettem. Vegyen az ember olyan hitellel amilyet akar, de kiállok az állítás mellett hogy számolja ki hogy annyiért amennyit rákölt tényleg az kell-e. Én úgy gondolom te ezt megtetted, viszont sok olyat látok aki nem, ami szerintem komoly, az oktatás hiányosságaira és szüleink más világban való felnövésére visszavezethető probléma.
Egyébként nem meggyőzni akarlak, csak úgy gondolom ha már egyetlen ember jobban végiggondolja majd egy ilyen döntését a fórumról mint tette volna azt eddig, akkor már szerintem ez a társalgás megérte.
Szerk: ez Realistának ment nem shutternek Shutter neked csak annyi hogy sztem átbeszéltük, egyet is értek ezzel nagyrészt amit most írtál, kivéve az alternatíva költséget - mert ha egy autó árát befekteted az azért szabad szemmel látható hozamot hoz, azt nem érdemes elbagatellizálni.
Egyébként nem meggyőzni akarlak, csak úgy gondolom ha már egyetlen ember jobban végiggondolja majd egy ilyen döntését a fórumról mint tette volna azt eddig, akkor már szerintem ez a társalgás megérte.
Szerk: ez Realistának ment nem shutternek Shutter neked csak annyi hogy sztem átbeszéltük, egyet is értek ezzel nagyrészt amit most írtál, kivéve az alternatíva költséget - mert ha egy autó árát befekteted az azért szabad szemmel látható hozamot hoz, azt nem érdemes elbagatellizálni.
- 'shutterisland
- Kedvenc játékosaid: LM / GD
- Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg
az egy dolog hogy kiszamolod a koltsegeket de az egy masik, hogy peldaul kiszamolod, hogy ha az auto helyett kotvenybe tettel volna annyi penzt, akkor mi lett volna.
vagy hogy taxizgatni oda-vissza kijon e annyibol.
nekem ez a vonal a tulzas.
mindent ki lehet szamolni persze, de csakis hosszu tavu minta alapjan es ha nincsenek ismeretlenek az egyenletben, de az eletben kismillio van.
en szeretem altalaban a hsz-eid mert sok dolgot vilagitasz meg erdekes szemszogekbol, de az eletet nem lehet csak szamokra es adatokra lebutitani, tul komplex a pro es kontra rendszere.
egyebkent nem veletlen van ez a fogalom az autokra : szukseges rossz.
vagy hogy taxizgatni oda-vissza kijon e annyibol.
nekem ez a vonal a tulzas.
mindent ki lehet szamolni persze, de csakis hosszu tavu minta alapjan es ha nincsenek ismeretlenek az egyenletben, de az eletben kismillio van.
en szeretem altalaban a hsz-eid mert sok dolgot vilagitasz meg erdekes szemszogekbol, de az eletet nem lehet csak szamokra es adatokra lebutitani, tul komplex a pro es kontra rendszere.
egyebkent nem veletlen van ez a fogalom az autokra : szukseges rossz.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Szomorú tény, de nincs mindenki úgy tele mint te.Halfkey írta: Szerintem ezt most már te bonyolítod túl (érted félre?) shutter, én azt mondtam hogy számolja ki az ember mennyi a kiadás, azt nem kell számszerūsíteni mekkora kényelmet okoz meg ezek amiket írsz…. A költség része viszont tisztán kijön, onnan meg eldönti az ember hogy megéri- nem éri meg neki.
Hehe abszolút nem atomfizika (sõt), de az én környezetemben erre az emberek nagy része nem vehetõ rá, de ha te más buborékban élsz mint én, akkor õszintén mondom hogy nagyon örülök neki. Itt azt látom hogy kocsit veszünk mert az kell, akkor is ha amúgy személyi hitelt vesz fel rá a delikvens.
És ha kell a kocsi, mert kell, és máshogy nem megy, akkor hitelből lesz megoldva.
Én is voltam így, vettem is, fizettem is, szívtam is vele. De kellett. Ennyi a sztori.
iPhone 14 promax hitelre, na az az ami a nem kell kategória.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Nalunk peldaul van lent egy eleg nagy ter, fasza grillezovel, ha akarod lefoglalod, aztan mehet. De egyebkent meg mindenkinek van erkelye, ha privatabbat akar. Van kozossegi nappali, tv-vel, xbox-szal, pc-vel, csinahatsz ott is barmit, nem kell a privat szferadba beengedni mindenkit.Remy írta:+1. Persze fasza lenne grillezni az udvarban es tarsaik. Latom es ertem az elonyet.zsuninnyo írta:
Na en peldaul nem akarok kerteshazban lakni, nagy kerttel. En szeretem a kozelseget, a tarsashazakat. Az elonyei szamomra messze jobbak, mint a hatranyai, ami nem igazan sok van. Es ezzel vagyunk meg igy paran, szoval alapvetoen nem feltetlen igaz, hogy az egyen erdeke egy nagy haz kerttel.
De az, hogy egy kavera, mozira, boltra, barmilyen dologra kocsiba kell ulni h megtudd oldani, akkor inkabb varos. Pikk pakk ott van az ember, konnyen, tomegkozlekedessel.
Nem kell se szervezni, se egy rakas idot elverni a beutazasra.
Ezt a kenyelmet nem nagyon tudnam jelen koromban elcserelni. Meg ugy sem, hogy ezeket se napi szinten tolom.
Persze itt meg fugg attol is, hogy nagyvarosrol beszel az ember, kisvarosrol, stb. Az mar arnyalhatja a kepet.
Persze a kozelseget es kenyelmet en Budapestre vetitem le, egy Debrecen, Nyiregyhaza azert mar nem ilyen "elheto" az en szememmel.