OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Süti
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. augusztus 25., péntek 21:35

hehetheoriginal írta: Nem titok, gainzalgo a neve, keressetek ra, aztan mivel ti jobban vagjatok a temat, lehet egybol kiszurjatok, hogy foskamubalfasz dolog, nem tudom
Rövid távon biztos hogy rá tudsz húzni valami technical trendet bármilyen chartra, kismillió van belőlük, és ha bejon, lehet tapsolni.
De el kell választani a két fogalmat, az egyik kereskedés a másik pedig befektetés. Ha kereskedni szeretnél, hajrá, viszont egy cég fundamentumai, várható bevétele és hasonlók nem ebből olvashatók ki, hanem mondjuk egy éves beszámolóból. Persze az több meló. Szóval ha befektetni szeretnél, akkor a technical vonal sokat nem fog neked hozzátenni, mert nem a fundamentumokra épül valószínűleg az ilyen modell. (nem neztem meg, csak tipp. Minden massal is egyetertek amit Felkulcs irt, nem neked fogják par dollarert odaadni.)
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 25., péntek 21:32

csababarca írta:
Halfkey írta:
Ahh a zárójeles rész akkor a titok nyitja.

Viszont hogy a lámpáért miért nem kaptam? Papírt pedig adtak, szóval nemhinném hogy zsebbe ment.
Ezt a rendőr mondta, meg utána olvastam, és így van.

Papírt én is kaptam, rajta a 3 pont levonással.
Azért jó lenne tudni, mert nem mindegy:D
Igen, abszolút elhittem, csak eddig nem tudtam róla.

A 3 pont az sztem amúgy mindegy kb.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 25., péntek 21:28

Halfkey írta:

Viszont hogy a lámpáért miért nem kaptam? Papírt pedig adtak, szóval nemhinném hogy zsebbe ment.
Ezt a rendőr mondta, meg utána olvastam, és így van.

Papírt én is kaptam, rajta a 3 pont levonással.
Azért jó lenne tudni, mert nem mindegy:D
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 25., péntek 21:22

csababarca írta:
Halfkey írta:

Lassan, vagy sehogy. Egy idõben volt pár gyorshajtásom (hupsz, amíg szervízben volt a Passat kaptam helyette egy bika Ceed GT-at amit nem lehetett nem tolni), aztán hasonló módon mint téged lekapcsoltak pirosnál - csak engem fekete jelöletlen autóval.

Párhavonta kérdeztem ebben az idõszakban, mindig 0 volt.
Akkor sok értelme van a rendszernek:D
Na mindegy, igyekszem figyelni.
Gyorshajtásom nekem is volt egy, de azért nem vontak pontot, csak pénzbírság.
(elvileg ha nem állítanak meg, csak trafi fotóz nincs pontlevonás)

Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kapcsolat:

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. augusztus 25., péntek 21:18

Tjacks írta:
Süti írta: Arra figyelj hogy ha osztalékot fizető ETF-et veszel, és nincs tényleges szükséged az osztalékra, akkor az adott ETFből az (acc)-ként megjelöltet vedd, ami visszaforgatja magába a fizetendő osztalékot, a (distr) jelzéssel ellátott helyett, ami kifizeti. Accumulative ETF esetén így árfolyamnyereségként kell (majd realizálásnál) fizened utána, míg a kifizetett osztalék után az osztalékot érintő adózás szerint, ami kevésbé kedvező.

Nem tudom milyen portfoliod van, de egyrészt szerintem próbáld meg regionálisan és szektorálisan is diverzifikálni, ne legyen US/tech orrnehéz pl.

Én keleti ETF-ekkel balanszoltam kicsit nemrég, kína pl. szerintem elég olcsó, illetve Global Corp. Bondok is jók lehetnek.
Google translator megnyitva, milyen nyelvet állítsak be? :mrgreen:
Követem. :mrgreen:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

Tjacks
Kedvenc játékosaid: Raúl, Robi Carlos, Modric

HozzászólásSzerző: Tjacks » 2023. augusztus 25., péntek 21:14

Süti írta: Arra figyelj hogy ha osztalékot fizető ETF-et veszel, és nincs tényleges szükséged az osztalékra, akkor az adott ETFből az (acc)-ként megjelöltet vedd, ami visszaforgatja magába a fizetendő osztalékot, a (distr) jelzéssel ellátott helyett, ami kifizeti. Accumulative ETF esetén így árfolyamnyereségként kell (majd realizálásnál) fizened utána, míg a kifizetett osztalék után az osztalékot érintő adózás szerint, ami kevésbé kedvező.

Nem tudom milyen portfoliod van, de egyrészt szerintem próbáld meg regionálisan és szektorálisan is diverzifikálni, ne legyen US/tech orrnehéz pl.

Én keleti ETF-ekkel balanszoltam kicsit nemrég, kína pl. szerintem elég olcsó, illetve Global Corp. Bondok is jók lehetnek.
Google translator megnyitva, milyen nyelvet állítsak be? :mrgreen:

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 25., péntek 21:07

Halfkey írta:

Lassan, vagy sehogy. Egy idõben volt pár gyorshajtásom (hupsz, amíg szervízben volt a Passat kaptam helyette egy bika Ceed GT-at amit nem lehetett nem tolni), aztán hasonló módon mint téged lekapcsoltak pirosnál - csak engem fekete jelöletlen autóval.

Akkor sok értelme van a rendszernek:D
Na mindegy, igyekszem figyelni.
Gyorshajtásom nekem is volt egy, de azért nem vontak pontot, csak pénzbírság.
(elvileg ha nem állítanak meg, csak trafi fotóz nincs pontlevonás)

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 25., péntek 21:04

csababarca írta:
h3x0r írta: Ha mar tema volt multkor a gyorshajtas, GWM-tol ma megtanultam, ha versenyzes utan lebuksz, csak annyit kell mondani, hogy nem volt itt semmi versenyzes, csak adtunk egy kisebb gazfroccsot :lol:
https://telex.hu/belfold/2023/08/25/l-l ... petofi-hid
De legalább többet adományoznak mint mi összesen:D valami ilyesmit írt ki egyik nyomorék.

Na de, múltkor leszedett a rendőr, mert egy teszetosza előttem lévőtől nem tudtam kifordulni időben. (teli zöld volt, előttem a csóka elindul, megyek utána, már annyira elhgytam a lámpát, hogy nem láthattam, hogy vált, így mikor 20 sec után eldöntötte merre megy, én is mentem tovább, állítólag akkor már piros volt újra. Láttam, hogy rendőr van mögöttem, de hát én zöldnél hagytam el a lámpa síkját, ettől függetlenül leszedett...)
3 büntipontot írt ki (plusz egy 10-es, mert annyit elértem, hogy ne piroson való áthajtásért büntessen, hanem "Bekanyarodási szabályok megsértése" miatt, így az 50ezer minusz 8 pont helyett lett ez), de a nyilvántartás szerint 0 pontom van, pedig ez már két hete volt.
vagy ennyire lassan vezetik fel ezeket?

csababarca

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. augusztus 25., péntek 20:58

h3x0r írta: Ha mar tema volt multkor a gyorshajtas, GWM-tol ma megtanultam, ha versenyzes utan lebuksz, csak annyit kell mondani, hogy nem volt itt semmi versenyzes, csak adtunk egy kisebb gazfroccsot :lol:
De legalább többet adományoznak mint mi összesen:D valami ilyesmit írt ki egyik nyomorék.

Na de, múltkor leszedett a rendőr, mert egy teszetosza előttem lévőtől nem tudtam kifordulni időben. (teli zöld volt, előttem a csóka elindul, megyek utána, már annyira elhgytam a lámpát, hogy nem láthattam, hogy vált, így mikor 20 sec után eldöntötte merre megy, én is mentem tovább, állítólag akkor már piros volt újra. Láttam, hogy rendőr van mögöttem, de hát én zöldnél hagytam el a lámpa síkját, ettől függetlenül leszedett...)
3 büntipontot írt ki (plusz egy 10-es, mert annyit elértem, hogy ne piroson való áthajtásért büntessen, hanem "Bekanyarodási szabályok megsértése" miatt, így az 50ezer minusz 8 pont helyett lett ez), de a nyilvántartás szerint 0 pontom van, pedig ez már két hete volt.
vagy ennyire lassan vezetik fel ezeket?

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. augusztus 25., péntek 20:50

Ha mar tema volt multkor a gyorshajtas, GWM-tol ma megtanultam, ha versenyzes utan lebuksz, csak annyit kell mondani, hogy nem volt itt semmi versenyzes, csak adtunk egy kisebb gazfroccsot :lol:

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 25., péntek 18:43

Nyilvan, mint a vizuzemu auto, amit az istennek se sikerul feltalalni.... :kalapos:

Meglatjuk, lehet hulye voltam, ennyi veszteseget, mint ez a 30 dodi, ez belefer, max holnap pár sörrel kevesebbet fogyasztok :smile:
Majd ertesitelek titeket a fejleményekről, mint a füles esetében :kalapos:
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 25., péntek 18:34

Minden illik rá amit az elõzõ hsz-ben írtam, csak még annyit tesznek hozzá hogy van egy ‘secret sauce’ amitõl ez mégis mūködik, bezzeg a többi algoritmus nem.

Szegények megfejtették a tõzsde nagy titkát, de sajnos üzleti érzékük annyi maradt hogy eladták maximum 3500 embernek (Discord szerver létszáma) 30 dollárért.

Szóval sikeresen kerestek vele maximum 35 millió forintot. Ha lenne ilyen mūködõ technológia, dollármilliárdokat érne.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 25., péntek 18:26

Nem titok, gainzalgo a neve, keressetek ra, aztan mivel ti jobban vagjatok a temat, lehet egybol kiszurjatok, hogy foskamubalfasz dolog, nem tudom
thereisonly1ronaldo

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. augusztus 25., péntek 18:08

Kíváncsi vagyok Halfkey és Süti véleményére erről az indikátor appról, de van egy sejtésem.
Nyilván jól sejted, nem sokkal jobbak ezek mintha a tea leveleibõl olvasnád ki hogy merre fog menni a részvény. Az indikátorok ugye a technikai elemzés eszközei - más szóval az árfolyamok alakulására elkezdenek rajzolgatni és ez alapján mondogatni mi lesz. Tõzsdei spekuláció óra BME-n konkrétan úgy indult, hogy a múltbeli árfolyamból a jövõbeli árfolyam elõrejelezhetetlen, ehhez képest itt pont ezt próbálják meg a delikvensek.

De tegyük fel egy pillanatra hogy valaki mégis akkora zseni, létrehozott egy olyan algoritmust ami képes arra, hogy stabilan a piacot. Miért adná ezt el egyéni usereknek? Ha fevesz rá hitelt és mūködteti, akkor élete végéig megél. Vagy eladja egy vagyonkezelōnek, vagy õ lesz a következõ Warren Buffet. Az hogy publikálod / fillérekért eladod kevés embernek bemutatja mennyit is ér a dolog.

6 hónapra valóban felesleges rizikó a tõzsde, lehetsz nyersz vele 30%-ot, de az is lehet buksz vele 30%-ot. 2022 januárjában vett VWCE-m (ami ugye a legkockázatmentesebb tõzsdei termékek egyike) pl mostanság került vissza break evenhez. Ha ez a pénz nem TBSZen lenne hanem kellett volna tavaly nyáron, buktam volna.

Erre az idõtávra valóban az állampapír a megoldás. Eleve, jelen kamatkörnyezetben nekem 4/5 ÁP, 1/5 részvény a portfólióm, nyilván ez majd jelentõsen megváltozik 2025 tavaszán mikor lemennek a PMÁP kamatai.

Hogy az DKJ vagy PMÁP, az ahogy mennek le a DKJ kamatok egyre nagyobb kérdés. 8,7-8,9 között ingadoztak az elmúlt napokban a DKJ hozamok, míg a PMÁP ugye jelenleg 14,75. Jelenleg 1% a visszaváltási költsége a PMÁP-nak. Ez azt jelenti hogy 6 hónap alatt a DKJ 4,4 körül fog hozni, a PMÁP viszont 6,375. Ha a visszaváltási költséget megemelnék 2,5%-ra (még sosem volt ennyi, max 2%), még akkor is 4,875. Ráadásul szerintem ha emelik is, inkább 25 tavaszán fogják (mikor átfordul a PMÁP kis kamatokra), addig igazából nem bánják ha kiveszed azoknak a papíroknak az állományát amit nekik drágább finanszírozni, mint bármi egyéb amit kibocsájtanak most. Szóval én be merném vállalni a PMÁPot is erre az idõtávra, de ez azért kockázat. Kicsi esélyjel szívod meg, de megszívhatod, míg a DKJ-t nem - cserébe ott azért egyre rosszabb lesz a pénz ahogy javul a kamatkörnyezet.

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 25., péntek 17:54

nmate írta:
Dupla D írta: Igen. Államkincstárnál számlát nyitsz, minden ingyenes. Mobilon is tudsz venni DKJ-t sima netes vásárlásként.
+1 Én is DKJ-ben forgatom, mondjuk ha nem tudnám, hogy biztosan kell kb. fél éven belül, akkor biztos hosszabb távon fektetném be...

...mondjuk 1.9TDI VW Passatba. :mrgreen: :mrgreen:
Én is DKJ-ztem. Szerintem 1,5 milliót biztos hozott idén...

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 25., péntek 17:44

Dupla D írta: Igen. Államkincstárnál számlát nyitsz, minden ingyenes. Mobilon is tudsz venni DKJ-t sima netes vásárlásként.
+1 Én is DKJ-ben forgatom, mondjuk ha nem tudnám, hogy biztosan kell kb. fél éven belül, akkor biztos hosszabb távon fektetném be...

...mondjuk 1.9TDI VW Passatba. :mrgreen: :mrgreen:

Nika91127

HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. augusztus 25., péntek 17:29

h3x0r írta:
Sierra írta:

Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.
Csak 1 olyan temat mondj, amiben nincs eleg kompetens szemely a forumon. :kalapos:
Remy semlegesítése?

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. augusztus 25., péntek 17:12

Sierra írta:
hehetheoriginal írta: ujabb kib.szott fontos kerdes: adott egy haz, alulra van az uvegszal net bevezetve.
hogy oldod meg faszan, hogy az emeleten is minden szobaban legyen fasza eros wifi jel, plusz, legyen legalabb 1 helyen - a dolgozoszobaban - kabel is az asztali gepnek?
van par megoldas a fejemben, kabelvezetes (furkalni a szintek közt nem akarok, viszont a kabel a lepcson igenytelenszarul nez ki, vagy vigyem kivulre es a falon felfele vissza be?) meg wifi jelerosito megoldasokkal, de erdekel hatha valaki vegigjatszotta mar ezt otthon es kitalalt vmi überbaszo megoldast.
Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.
Csak 1 olyan temat mondj, amiben nincs eleg kompetens szemely a forumon. :kalapos:

Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. augusztus 25., péntek 16:21

hehetheoriginal írta: Dkj az diszkont kincstarjegy?
Megnezem.
Jatszospenznek tekintem a dolgot, ezert nem fogok milliardokat bedobalni, mint a gyumolcsgepbe.
Plusz ugy nez ki talaltam egy indikator appot, ami kuldi az ertesitest, hogy mikor kell venni es eladni, es ugy nez ki, hogy nagyon stabil algoritmus rovid es kozeptavon is.
Igen. Államkincstárnál számlát nyitsz, minden ingyenes. Mobilon is tudsz venni DKJ-t sima netes vásárlásként.

Kíváncsi vagyok Halfkey és Süti véleményére erről az indikátor appról, de van egy sejtésem.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 25., péntek 16:07

Dkj az diszkont kincstarjegy?
Megnezem.
Jatszospenznek tekintem a dolgot, ezert nem fogok milliardokat bedobalni, mint a gyumolcsgepbe.
Plusz ugy nez ki talaltam egy indikator appot, ami kuldi az ertesitest, hogy mikor kell venni es eladni, es ugy nez ki, hogy nagyon stabil algoritmus rovid es kozeptavon is.
thereisonly1ronaldo

Vissza: