OFF
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Re: OFF
Nyilvan, mint a vizuzemu auto, amit az istennek se sikerul feltalalni....
Meglatjuk, lehet hulye voltam, ennyi veszteseget, mint ez a 30 dodi, ez belefer, max holnap pár sörrel kevesebbet fogyasztok
Majd ertesitelek titeket a fejleményekről, mint a füles esetében
Meglatjuk, lehet hulye voltam, ennyi veszteseget, mint ez a 30 dodi, ez belefer, max holnap pár sörrel kevesebbet fogyasztok
Majd ertesitelek titeket a fejleményekről, mint a füles esetében
thereisonly1ronaldo
Minden illik rá amit az elõzõ hsz-ben írtam, csak még annyit tesznek hozzá hogy van egy ‘secret sauce’ amitõl ez mégis mūködik, bezzeg a többi algoritmus nem.
Szegények megfejtették a tõzsde nagy titkát, de sajnos üzleti érzékük annyi maradt hogy eladták maximum 3500 embernek (Discord szerver létszáma) 30 dollárért.
Szóval sikeresen kerestek vele maximum 35 millió forintot. Ha lenne ilyen mūködõ technológia, dollármilliárdokat érne.
Szegények megfejtették a tõzsde nagy titkát, de sajnos üzleti érzékük annyi maradt hogy eladták maximum 3500 embernek (Discord szerver létszáma) 30 dollárért.
Szóval sikeresen kerestek vele maximum 35 millió forintot. Ha lenne ilyen mūködõ technológia, dollármilliárdokat érne.
- hehetheoriginal
Nem titok, gainzalgo a neve, keressetek ra, aztan mivel ti jobban vagjatok a temat, lehet egybol kiszurjatok, hogy foskamubalfasz dolog, nem tudom
thereisonly1ronaldo
Nyilván jól sejted, nem sokkal jobbak ezek mintha a tea leveleibõl olvasnád ki hogy merre fog menni a részvény. Az indikátorok ugye a technikai elemzés eszközei - más szóval az árfolyamok alakulására elkezdenek rajzolgatni és ez alapján mondogatni mi lesz. Tõzsdei spekuláció óra BME-n konkrétan úgy indult, hogy a múltbeli árfolyamból a jövõbeli árfolyam elõrejelezhetetlen, ehhez képest itt pont ezt próbálják meg a delikvensek.Kíváncsi vagyok Halfkey és Süti véleményére erről az indikátor appról, de van egy sejtésem.
De tegyük fel egy pillanatra hogy valaki mégis akkora zseni, létrehozott egy olyan algoritmust ami képes arra, hogy stabilan a piacot. Miért adná ezt el egyéni usereknek? Ha fevesz rá hitelt és mūködteti, akkor élete végéig megél. Vagy eladja egy vagyonkezelōnek, vagy õ lesz a következõ Warren Buffet. Az hogy publikálod / fillérekért eladod kevés embernek bemutatja mennyit is ér a dolog.
6 hónapra valóban felesleges rizikó a tõzsde, lehetsz nyersz vele 30%-ot, de az is lehet buksz vele 30%-ot. 2022 januárjában vett VWCE-m (ami ugye a legkockázatmentesebb tõzsdei termékek egyike) pl mostanság került vissza break evenhez. Ha ez a pénz nem TBSZen lenne hanem kellett volna tavaly nyáron, buktam volna.
Erre az idõtávra valóban az állampapír a megoldás. Eleve, jelen kamatkörnyezetben nekem 4/5 ÁP, 1/5 részvény a portfólióm, nyilván ez majd jelentõsen megváltozik 2025 tavaszán mikor lemennek a PMÁP kamatai.
Hogy az DKJ vagy PMÁP, az ahogy mennek le a DKJ kamatok egyre nagyobb kérdés. 8,7-8,9 között ingadoztak az elmúlt napokban a DKJ hozamok, míg a PMÁP ugye jelenleg 14,75. Jelenleg 1% a visszaváltási költsége a PMÁP-nak. Ez azt jelenti hogy 6 hónap alatt a DKJ 4,4 körül fog hozni, a PMÁP viszont 6,375. Ha a visszaváltási költséget megemelnék 2,5%-ra (még sosem volt ennyi, max 2%), még akkor is 4,875. Ráadásul szerintem ha emelik is, inkább 25 tavaszán fogják (mikor átfordul a PMÁP kis kamatokra), addig igazából nem bánják ha kiveszed azoknak a papíroknak az állományát amit nekik drágább finanszírozni, mint bármi egyéb amit kibocsájtanak most. Szóval én be merném vállalni a PMÁPot is erre az idõtávra, de ez azért kockázat. Kicsi esélyjel szívod meg, de megszívhatod, míg a DKJ-t nem - cserébe ott azért egyre rosszabb lesz a pénz ahogy javul a kamatkörnyezet.
Én is DKJ-ztem. Szerintem 1,5 milliót biztos hozott idén...nmate írta:+1 Én is DKJ-ben forgatom, mondjuk ha nem tudnám, hogy biztosan kell kb. fél éven belül, akkor biztos hosszabb távon fektetném be...Dupla D írta: Igen. Államkincstárnál számlát nyitsz, minden ingyenes. Mobilon is tudsz venni DKJ-t sima netes vásárlásként.
...mondjuk 1.9TDI VW Passatba.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
+1 Én is DKJ-ben forgatom, mondjuk ha nem tudnám, hogy biztosan kell kb. fél éven belül, akkor biztos hosszabb távon fektetném be...Dupla D írta: Igen. Államkincstárnál számlát nyitsz, minden ingyenes. Mobilon is tudsz venni DKJ-t sima netes vásárlásként.
...mondjuk 1.9TDI VW Passatba.
Remy semlegesítése?h3x0r írta:Csak 1 olyan temat mondj, amiben nincs eleg kompetens szemely a forumon.Sierra írta:
Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.
- h3x0r
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
Csak 1 olyan temat mondj, amiben nincs eleg kompetens szemely a forumon.Sierra írta:Sztem az ilyen kérdéseket inkább a prohardver fórumra írd. Ott biztos hogy több kompetensebb személy van a témában, mint itt.hehetheoriginal írta: ujabb kib.szott fontos kerdes: adott egy haz, alulra van az uvegszal net bevezetve.
hogy oldod meg faszan, hogy az emeleten is minden szobaban legyen fasza eros wifi jel, plusz, legyen legalabb 1 helyen - a dolgozoszobaban - kabel is az asztali gepnek?
van par megoldas a fejemben, kabelvezetes (furkalni a szintek közt nem akarok, viszont a kabel a lepcson igenytelenszarul nez ki, vagy vigyem kivulre es a falon felfele vissza be?) meg wifi jelerosito megoldasokkal, de erdekel hatha valaki vegigjatszotta mar ezt otthon es kitalalt vmi überbaszo megoldast.
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Igen. Államkincstárnál számlát nyitsz, minden ingyenes. Mobilon is tudsz venni DKJ-t sima netes vásárlásként.hehetheoriginal írta: Dkj az diszkont kincstarjegy?
Megnezem.
Jatszospenznek tekintem a dolgot, ezert nem fogok milliardokat bedobalni, mint a gyumolcsgepbe.
Plusz ugy nez ki talaltam egy indikator appot, ami kuldi az ertesitest, hogy mikor kell venni es eladni, es ugy nez ki, hogy nagyon stabil algoritmus rovid es kozeptavon is.
Kíváncsi vagyok Halfkey és Süti véleményére erről az indikátor appról, de van egy sejtésem.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- hehetheoriginal
Dkj az diszkont kincstarjegy?
Megnezem.
Jatszospenznek tekintem a dolgot, ezert nem fogok milliardokat bedobalni, mint a gyumolcsgepbe.
Plusz ugy nez ki talaltam egy indikator appot, ami kuldi az ertesitest, hogy mikor kell venni es eladni, es ugy nez ki, hogy nagyon stabil algoritmus rovid es kozeptavon is.
Megnezem.
thereisonly1ronaldo
- Dupla D
- Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Ilyen rövid távra túl nagy rizikó van a részvényekben. Még az ETF-ekben is. Az eddig megszerzett tudásom szerint részvényeket csak hosszú távra veszünk (10+ év), mert rövid távon bármi történhet, hosszú távon viszont nagy valószínűséggel jól fog hozni. Másrészt adózni is kell a nyereség után. TBSZ nélkül sokat lehet az adón bukni, de a TBSZ is 5 év mire adómentes lesz.hehetheoriginal írta: Iszom szavaitok, ha mar a fodballhoz lovesetek sincs
Köszi, nagyjabol egybefugg, amiket en is osszeolvastam es kikovetkeztettem
Nem gyors meggazdagodas a cel, az mindig balfasz dolog, de egy kisebb toke osszeszedese par honap mulvara mar igen, es nyilvan figyelve a kockazatokra, ésszel.
A Süti által említett stock pickinget meg csak játékpénzzel (ami a teljes portfólió pár %-a max).
Pár hónapra inkább DKJ. Az fixen hozni fogja a pénzt lényegében rizikó nélkül.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.
- hehetheoriginal
Iszom szavaitok, ha mar a fodballhoz lovesetek sincs
Nem gyors meggazdagodas a cel, az mindig balfasz dolog, de egy kisebb toke osszeszedese par honap mulvara mar igen, es nyilvan figyelve a kockazatokra, ésszel.
thereisonly1ronaldo
- Süti
Nem nem, hehitonak szántam.
Diverzifikálás, regionálisan és szektorálisan is ETF vonatkozásban ment. Ha tartjuk azt a feltételezést hogy az ETF portfolioért felelős menedzser ért ahhoz amit csinál. Stock pickingbe nem igazán tudnék okosat mondani, egy szektorhoz se értek annyira, hogy okos legyek.
Diverzifikálás, regionálisan és szektorálisan is ETF vonatkozásban ment. Ha tartjuk azt a feltételezést hogy az ETF portfolioért felelős menedzser ért ahhoz amit csinál. Stock pickingbe nem igazán tudnék okosat mondani, egy szektorhoz se értek annyira, hogy okos legyek.
Legends Never Die.
...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic...
Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Ha nekem írod akkor persze, minden ETFem acc, nem is nagyon ismerek embert aki osztalékosat venne.
A portfólióm alapjai és százalékosan legnagyobb tételei pont a világ indexek, ezek mellé pont inkább US-t válogatok pluszba. Lehetne fordítva is (SP500 és egyedi keleti részvények), de én így állítottam be a saját várakozásaimnak megfelelõ optimumot.
Személy szerint egyéni részvényekkel egyébként nem tartom praktikusnak a diverzifikációt, mert nem gondolom hogy minden szektorhoz és régióhoz is tudok érteni. Inkább fókuszáljon az ember az egyedi dolgokkal arra amihez ért (vagy úgy érzi ért), mint keressen kínai részvényt mert az kellene most. Utóbbi szerintem nem nyerõ recept egyéni winekre. És természetesen ez (egyedi részvények) alapvetõen csak pár %%, a játszóspénz ha úgy tetszik. A ‘szükséges’ megtakarítás az ETF (és állampapír).
A portfólióm alapjai és százalékosan legnagyobb tételei pont a világ indexek, ezek mellé pont inkább US-t válogatok pluszba. Lehetne fordítva is (SP500 és egyedi keleti részvények), de én így állítottam be a saját várakozásaimnak megfelelõ optimumot.
Személy szerint egyéni részvényekkel egyébként nem tartom praktikusnak a diverzifikációt, mert nem gondolom hogy minden szektorhoz és régióhoz is tudok érteni. Inkább fókuszáljon az ember az egyedi dolgokkal arra amihez ért (vagy úgy érzi ért), mint keressen kínai részvényt mert az kellene most. Utóbbi szerintem nem nyerõ recept egyéni winekre. És természetesen ez (egyedi részvények) alapvetõen csak pár %%, a játszóspénz ha úgy tetszik. A ‘szükséges’ megtakarítás az ETF (és állampapír).
- Süti
Arra figyelj hogy ha osztalékot fizető ETF-et veszel, és nincs tényleges szükséged az osztalékra, akkor az adott ETFből az (acc)-ként megjelöltet vedd, ami visszaforgatja magába a fizetendő osztalékot, a (distr) jelzéssel ellátott helyett, ami kifizeti. Accumulative ETF esetén így árfolyamnyereségként kell (majd realizálásnál) fizened utána, míg a kifizetett osztalék után az osztalékot érintő adózás szerint, ami kevésbé kedvező.
Nem tudom milyen portfoliod van, de egyrészt szerintem próbáld meg regionálisan és szektorálisan is diverzifikálni, ne legyen US/tech orrnehéz pl.
Én keleti ETF-ekkel balanszoltam kicsit nemrég, kína pl. szerintem elég olcsó, illetve Global Corp. Bondok is jók lehetnek.
Nem tudom milyen portfoliod van, de egyrészt szerintem próbáld meg regionálisan és szektorálisan is diverzifikálni, ne legyen US/tech orrnehéz pl.
Én keleti ETF-ekkel balanszoltam kicsit nemrég, kína pl. szerintem elég olcsó, illetve Global Corp. Bondok is jók lehetnek.
Legends Never Die.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.
Na végre jó témahehetheoriginal írta: hi. monnyatok mar pls egy 5-10 reszvenyt vagy etf-et, amibe perpill erdemes fektetni
olvasok mindenfelet, de a forum mindig jobban tudja
kösziköszi
Bár a konkrét kérdést nem szeretem, mert nem javasolnék senkinek soha konkrét dolgot, ne engem hibáztasson ha bukik az adott dolog - én fel vagyok rá készülve hogy egyedi részvényen sokat lehet bukni is, de nem mindenki.
Múlt hónapban jött az éves bónusz, amiket abból vettem:
FWRA - ez egy VWCE-hez hasonló all-world index követõ ETF, csak olcsóbb a kezelési költsége.
ZPRV - ez is egy ETF, azon a logikán alapszik hogy a már a legnagyobb cégekben százalékosan kevesebb a potenciál, de a kisebbek közül valószínūleg nem fogod tudni kiválasztani azt amelyik igazán beválik. Ezèrt ez az úgynevezett value weighted small market cap US indexet követi. Small cap = kisebb cégek, value weighted = több benne a fundamentálisan erõs, már kis korában profitábilis cég mint azok a startupok, amelyeket csak a befektetõk pumpált új tõke segítségével tartanak el. Hosszú távon ez az index történelmileg felülmúlta az SP500-at (ami nem garancia a jövõre)
Google - az AI versenyben rengeteg tech cég árfolyama kilõtt, ellenben õk nem annyira, történelmileg jó P/E (profit/részvényár) arányú most a belépõ.
Target - itt van rizikó, kicsit túltolták a woke dolgokat, de emiatt túlságosan megütötték az árfolyamot, ami szerintem vissza fog pattani. Sajnos osztalékos a részvény, aminek jövõre szar lesz az adózása, de ez van, megtetszett a lehetõség.
VISA - itt szerintem mindent elmond az árfolyam chart, bármi van az emberek fizetnek kártyával, nehéz új cégnek a piacra belépni, elég biztosnak tūnik a dolog (amíg valaki nem robbantja fel a világot mittudomén a fejedben lévõ chippel fizetéssel).
Vettem még korábban idén OTP-t, Nvidiát és Metát, de azokhoz szerintem kicsit késõ beszállni már. Vettem Paypalt és egy DDI nevū random amcsi kaszinót, de ezekben meg kezdek elbizonytalanodni én is hogy mennyire voltak nyerõ húzások.
- babaking
- Kedvenc játékosaid: Guti, Kaká, Varane, Marcelo, SR4, Modric, Kroos, Nacho
Ne káromkodjunk kéremferni írta:
Jelenleg egy Pulsar PCMK ISO TKL házban vannak Gazzew Bobagum Silent Linear switchek a billentyűzetemben
A Futball mindenké. A pénz viszont, csak a kiválasztott keveseké, és mindent meg is tesznek, hogy ez így is maradjon.
- hehetheoriginal
Igen szó szerint a csőbehuzas lenne a legjobb, utana kell nezni, mukodhet e
thereisonly1ronaldo
Milyen a ház villanyvezetékelése? Ha normálisan van csövezve, abba bele lehet húzni +1 kábelt. Vagy ablakon ki ablakon be (persze a tok tövében, nem a nyitott ablakon), de az csúnya minden oldalon.hehetheoriginal írta: Ja kabel nem gond, csak hogy hogy a faszba vezessem fel lentrol az emeletre
Járjatok nyitott szemmel, legyetek bátorak!
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
------Kylian
-------Jude
Vini-Edu-Fede-Arda
Fran-Rudi-Asencio-???
- hehetheoriginal
Ja kabel nem gond, csak hogy hogy a faszba vezessem fel lentrol az emeletre