OFF

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Realista24
El Padre
Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
Kedvenc csapatod: Real Madrid
Kapcsolat:

Re: OFF

HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. augusztus 29., kedd 14:19

nmate írta:
AdamTaylor írta:merrell vapor glove 6-tal kezdtem
Merrel Vapor Glove 4 volt amit próbáltam, nekem túl keskeny volt lábközépben - és azt olvastam redditen, hogy a 6-os még keskenyebb.

Amúgy a faszért ilyen drágák ezek :D
20-30 egy cipoert sok? :mrgreen: De egy szekert 3-4kilo nem? :kalapos:
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema

nmate
Kedvenc játékosaid: Arbeloa

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 29., kedd 14:14

AdamTaylor írta:merrell vapor glove 6-tal kezdtem
Merrel Vapor Glove 4 volt amit próbáltam, nekem túl keskeny volt lábközépben - és azt olvastam redditen, hogy a 6-os még keskenyebb.

Amúgy a faszért ilyen drágák ezek :D

hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. augusztus 29., kedd 13:25

Nyilvan ebbe a temaba is bele kell szólnom, hisz ertek hozza :lol: :kalapos:
En is vettem durva learazason 2 db vivobarefoot csukat, de nagyon minimalisat használtam eddig oket.
Nem olvastam teljesen vissza, lehet irta valaki, de folyamatos hosszu hasznalat soran a labmereted meg fog nőni picit, ahogy kiterul/szetterulnek a csontok, labujjak.
Ezert erdemes egy kb fel, vagy 1 szammal nagyobbat venni, illetve, en kb ezert nem hasznalom, mert akkor a meglevo ultrafasza csukaim kicsik lennenek, es azt meg nem akarom.
A szepsegert meg kell szenvedni :kalapos:
De minden tiszteletem azoke, akik ilyen cuccban mennek el hegyet maszni meg túrázni, az nem szarral guritas.
thereisonly1ronaldo

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 29., kedd 13:17

köszönöm szépen neked is a beszámolót nagyon hasznos volt. : )

AdamTaylor
Kedvenc játékosaid: Zidane, Guti

HozzászólásSzerző: AdamTaylor » 2023. augusztus 29., kedd 12:43

tavasszal huztam be az elso barefootomat, februarban volt egy derek becsipodesem es sok mindenen valtoztattam azota. reggel ota kb vegig ment itt minden amivel foglalkoztam az elmult fel evben manual terapeutatol home office ergonomian at uszas javitason keresztul a barefootig.

merrell vapor glove 6-tal kezdtem, betonra szerintem tul vekony talpu, de nekem nagyon bejott. az elejen tenyleg oda kell figyelni a fokozatossagra, ezt minden videoban meg blogon elmondjak, en elhittem hogy okosabb vagyok meg amugy is mezitlab vagyok itthon mindig, ugyhogy 2 het utan vettem egy toespacert es turaztam 25kmt a cipo ala felveve. vagy 4-5 napig minden bajom volt izomlazzal es mindenfele izuleti fajdalommal. toespacer nelkul se hiszem, hogy erdemes lett volna ezt letolni benne ilyen koran. nem a tavval volt gondom.

kezdetben csipoben hatalmas felszabadultsag jott. nagyon szembe tuno lett szamomra az emelt sarok es merev talp okozta feszultseg, elotte lovesem nem volt hogy van ilyen. allokepessegen en is eszrevettem az elejen hogy gyorsan javult vagy legalabbis az erzet megvan hogy ki tudnek menni a vilagbol.

azota vettem egy decathlonos forclaz szandalt, az is barefoot parameterekkel keszult, meg vettem egy merrell vapor 3-t, annak par mm-vel vastagabb a talpa, betonon jobb benne maszkalni meg kicsit utcaibb megjelenese is van a bor miatt. nyar elejen futottam az asicsomban es csipom terdem teljesen kivolt masnap, azota 1-2 hetente a glove 6-osban futottam fuvon meg rekortanon. eg es fold, de azert ezt is ovatosan es fokozatosan erdemes. kevesbe erzem megterhelonek a futast, sztem sokat dob, hogy a talpamban a kis izmokat is hasznalom nekirugaszkodasnal.

meg azert ettol kicsit atalakul a jaras, a sarkat nem esik jol odaverni a nagy lepesekkel se futasnal, se sima setanal. kb ennek kell kialakulni, utana lehet szerintem terhelni rendesen.

ugy gondolom, hogy telre ezek a vekonytalpu cipok nem lesznek jok, arra egy kisebb cseh cegtol behuztam egy belelt bakancsot mert igy nyaron fel aron adtak, arra kivancsi leszek.

amugy full bohoc cipok sztem, legalabbis nem tul szokvanyos ez az anatomiai formavilag, de nagyon ritka hogy mast veszek fel. jovore behuzok egy alkalmit, meg egy five fingers futot es atallok erre teljesen.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. augusztus 29., kedd 11:46

kierkegaard írta: Viszont azt erősen kétlem, hogy arányaiban több szerhasználat lenne (alkohol, egyéb kábszik), sőt szerintem kevesebb. A fesztivál maga arról IS szól, hogy kapcsolódj a természethez és másokhoz. Nagyon sok személyiségfejlesztő program is volt. Szóval ha esetleg valaki használt is pszichodelikus szert, az nem feltétlen a buliért hanem a mélyebb egymáshoz kapcsolódásért, terápiás hatásáért tette.
Ja persze egyetertek, nem erre a sztereotipiara akartam kihegyezni, soundon vagy egy neres rendezvenyen lehet tobb fogy fajlagosan, es ahogy irtad is, butabb cellal :lol:
nmate írta: Én azt imádom, hogy 1 oldalon belül eljutottunk ugyanazon a szálon az ergonómiától a fesztiválon használt szerekig. :mrgreen:

Kulso es belso ergonomia :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 29., kedd 11:41

Realista24 írta: Mire nem jó ez a fórum…azt sem tudtam létezik ilyen.
Én azt imádom, hogy 1 oldalon belül eljutottunk ugyanazon a szálon az ergonómiától a fesztiválon használt szerekig. :mrgreen:

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 29., kedd 11:35

Gonzi írta:

nagyjabol minden bulizas arrol szol hogy a jelenert a jovoded adod el, ki milyen mertekben - ha mas nem, az alvasod tuti felboritod, persze lehet nappal is bulizni, talan ott minimalizalod a legjobban. Egy fesztivalon - ha elvezed - eleve teljesen mas uzemodba kapcsol a tested, de szerintem pont ozoran lathattad hogy boven van energiaja a szerhasznaloknak uccso napra is :lol: Nyilvan ha idiota mod csinalja valaki, akkor nem, de ez igaz mindenre.
Amúgy ez tényleg egy nagyon erős félreértelmezése ozorának. Annyi a különbség ozora és más fesztiválok között, hogy ozorán alkohol helyett a pszichodelikus szerek a népszerűbbek.

Viszont azt erősen kétlem, hogy arányaiban több szerhasználat lenne (alkohol, egyéb kábszik), sőt szerintem kevesebb. A fesztivál maga arról IS szól, hogy kapcsolódj a természethez és másokhoz. Nagyon sok személyiségfejlesztő program is volt. Szóval ha esetleg valaki használt is pszichodelikus szert, az nem feltétlen a buliért hanem a mélyebb egymáshoz kapcsolódásért, terápiás hatásáért tette.

Szóval amúgy tök nyugis fesztivál volt és sokáig is tart sajna. Ez volt a bajom a szigettel is. Ozorán csütörtöktől már én se nagyon birtam de más se. Inkább csak lötyögés ment mintsem megmenés.

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. augusztus 29., kedd 11:19

kierkegaard írta: de tbh fesztiválokon alapból ostobaságnak tartom a szerhasználatot mert a jelenért a jövődet adod el. Szóval x napon lehet h kipörgeted magad de a kövi napon/napokon meg nem biztos h lesz energiád.
nagyjabol minden bulizas arrol szol hogy a jelenert a jovoded adod el, ki milyen mertekben - ha mas nem, az alvasod tuti felboritod, persze lehet nappal is bulizni, talan ott minimalizalod a legjobban. Egy fesztivalon - ha elvezed - eleve teljesen mas uzemodba kapcsol a tested, de szerintem pont ozoran lathattad hogy boven van energiaja a szerhasznaloknak uccso napra is :lol: Nyilvan ha idiota mod csinalja valaki, akkor nem, de ez igaz mindenre.

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 29., kedd 11:01

kierkegaard írta: Köszi, utánakeresek még akkor, hátha van upgradelt változata ami mondjuk téli hónapokra is használható lesz. A szokásos cipőkhöz képest amúgy kényelmesebb? Szóval tényleg van mögötte érték szerinted vagy inkább marketing bs?
Ami azt illeti, Xero-t azért nem vettem még, mert eléggé túlárazott, decában 7 ezeért vettem anno. Természetesen felült minden ilyen cég, a "Futni születtünk" c. könyvre, ezért kerülnek ennyibe ezek.
Tipp: Nagyon hülyén néz ki, de esetleg még ezekben a vízi- / strandcipőkben is ki lehet próbálni a témát, mennyire esik jól. Alapvetően szerintem nálam azért működik, mert vékony vagyok (180cm/70kg), nem adok extra terhelést a talpaknak.
Futást nem tudom, az biztos, hogy az achilles miatt nagyon fokozatos terhelés kell, mert ezzel szerintem szakítani is lehet.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 29., kedd 10:45

nmate írta:

Alapvetően ami betesz ennél hamar, ha a megszokott gyorsabb tempóban sétálok vele, séta közben a sarok eléggé odaütődik, szerintem arra nem biztos, hogy optimális egy ilyen cipő - betonon persze. De piacra többször is kiszaladtam ebben a nyáron, 3-4km oda-vissza és alapvetően a talpamnak biztos vagyok benne, hogy jót tett. Izomláz a talpban itt is befigyel minden nyár elején. :mrgreen:
Köszi, utánakeresek még akkor, hátha van upgradelt változata ami mondjuk téli hónapokra is használható lesz. A szokásos cipőkhöz képest amúgy kényelmesebb? Szóval tényleg van mögötte érték szerinted vagy inkább marketing bs?

Gonzi írta:

Nem lehet hogy mastol nott ott az allokepessged? :mrgreen:
Nope. Vizen és megfelelő minőségű ételen kívül semmit nem használok fesztiválokon. Egyszer hegyalja fesztválon anno bementünk egy késdobáló kocsmába. Egy idősebb arc odajött hozzám és kérdezte, hogy mit iszom. Mondtam, h vizet. Amire az volt a válasz, hogy akkor mit keresek itt? ; D

de tbh fesztiválokon alapból ostobaságnak tartom a szerhasználatot mert a jelenért a jövődet adod el. Szóval x napon lehet h kipörgeted magad de a kövi napon/napokon meg nem biztos h lesz energiád.

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. augusztus 29., kedd 10:15

kierkegaard írta: Ozorán mezitláb toltam és az állóképességem a 3xára növekedett. Hihetetlen, hogy mennyit elvesz a cipő pedig egy nem olcsó asics cipőt használok. : (
Nem lehet hogy mastol nott ott az allokepessged? :mrgreen:

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 29., kedd 10:12

zsuninnyo írta: Szoval ne add fel, siman megy az! :)
Apróbetűs kiegészítés: amúgy sajnos az úszást nem szeretem. :mrgreen: De tisztában vagyok vele, mennyire hasznos lenne.
Gonzi írta: En csak siman a parkettan, de valo igaz hogy az allast is lehet rosszul csinalni :lol: Engem most a pilates kezd helyrehozni, de en valami rossz berogzules miatt mindig kicsit a bal labamra helyeztem a sulyt - vagy keresztbe raktam a labam es szinten csak a bal labamon alltam kvazi - emiatt a bal talpamban nekem is siman elojott egy kis fajdalom.
Igen, hasonlóan vagyok.
kierkegaard írta: Arról esetleg tudnál írni véleményt? Gondolkodtam rajta, hogy kiváltanám a mindennapos futócipőmet egy mezitlábascipőre.
Decathlonban vettem még 2 éve egy mezítlábas szandált, azóta nem árusítják sajnos, pont azért, hogy a harántboltozat süllyedésemet rendberakja (ami amúgy nem volt vészes). Próbáltam a Merrell Vapor Gloveot is, de az túl szűk volt, visszaküldtem. Xero-t lőnék majd, csak várom a nyár végi akciókat.

Alapvetően ami betesz ennél hamar, ha a megszokott gyorsabb tempóban sétálok vele, séta közben a sarok eléggé odaütődik, szerintem arra nem biztos, hogy optimális egy ilyen cipő - betonon persze. De piacra többször is kiszaladtam ebben a nyáron, 3-4km oda-vissza és alapvetően a talpamnak biztos vagyok benne, hogy jót tett. Izomláz a talpban itt is befigyel minden nyár elején. :mrgreen:

Süti

HozzászólásSzerző: Süti » 2023. augusztus 29., kedd 9:58

Realista24 írta:
Süti írta: Rakerestem, meglattam az arat, es elengedtem. :kalapos: majd azért számolj be rola hogy milyen :D
Ra se kerestem, de gondolom legalabb 200ezres tetel, mi? :mrgreen:
Nekem 5 kilos volt az elso talalat, azt kicsit erősnek éreztem. 280 is inkább akkor értelmezhető, ha tényleg tuti segít, úgyhogy megvarom a tesztalanyt. :kalapos:
Legends Never Die.

...popped into the penalty area towards Zidaaaaane! Oh, fantastic... :sziv:

Real Madrid will be back.
You can put that on a poster.
Stick it on your wall.
Pray to it every night.
We will be back.

kierkegaard

HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. augusztus 29., kedd 9:57

nmate írta:

Amúgy állva dolgozás mellett min álltok? Ott sokszor azt érzem, valami puhább dolog lenne jó, perpill jógaszőnyegemen szoktam, ami nem rossz, de a sarkamat szoktam érezni (mondjuk most adtam neki szépen egy 15km-es mezítlábas cipős sétával :fpalm: ).
Pont írni akartam, hogy a legjobb ha pl mezitláb vagy a jógaszönyegen, aztán láttam, hogy írtad a mezitlábas cipőt.
Arról esetleg tudnál írni véleményt? Gondolkodtam rajta, hogy kiváltanám a mindennapos futócipőmet egy mezitlábascipőre.

Ozorán mezitláb toltam és az állóképességem a 3xára növekedett. Hihetetlen, hogy mennyit elvesz a cipő pedig egy nem olcsó asics cipőt használok. : (

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. augusztus 29., kedd 9:56

nmate írta: Amúgy állva dolgozás mellett min álltok? Ott sokszor azt érzem, valami puhább dolog lenne jó, perpill jógaszőnyegemen szoktam, ami nem rossz, de a sarkamat szoktam érezni (mondjuk most adtam neki szépen egy 15km-es mezítlábas cipős sétával ).
En csak siman a parkettan, de valo igaz hogy az allast is lehet rosszul csinalni :lol: Engem most a pilates kezd helyrehozni, de en valami rossz berogzules miatt mindig kicsit a bal labamra helyeztem a sulyt - vagy keresztbe raktam a labam es szinten csak a bal labamon alltam kvazi - emiatt a bal talpamban nekem is siman elojott egy kis fajdalom.

Nyujtast mindig elhanyagoltam, szerencsere talaltam egy olyan edzot aki nem egy fel eves okj-s kurzusrol esett ki, szoval tenyleg vagja mi a gebasz es hogy kell rendberakni egy testtartast. Orulet mi rombolast vegez 40 ora melo ha nem figyel oda az ember.

Ergonomia meg egy veget nem ero kaland, a kezfejemet feltem kicsit, sok utos sportot uzok es a gepeles eger kombonal erzem hogy hosszu tavon ide is kell valami dragabb cucc mert szep lassan lerakodnak a dolgok.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. augusztus 29., kedd 9:52

nmate írta:

Úszás jó lenne, de ha rendszeresen mennék, napi fél óra úszás bő 2 óra kiesést jelent nekem még itt, Budapesten is (messze van minden uszoda tőlem), ráadásul mivel 25 évesen tanultam meg úszni, olyan sokat a mai napig sem bírok.
En most, 36 evesen tanulok ertelmes technikaval gyorsuszast. 2 hosszt nem tudtam egybefuggoen leuszni anelkul (nekem mindig a melluszas volt a main), hogy el ne faradnek mint allat. Olyan 4-5 alkalom utan elertem a masfel kilometert (ertelmezheto idon belul), es nem faradok annyira el, mint regen 2-tol, szoval eleg gyorsan meg lehet tanulni rendes technikaval uszni. Par yt video es kesz. Szoval ne add fel, siman megy az! :)

nmate

HozzászólásSzerző: nmate » 2023. augusztus 29., kedd 9:44

Realista24 írta: Egyebkent a rengeteg tekeres (a megallas nelkulire gondolok), nem cseszi a hatad?
Ebből amúgy visszavettem jócskán, ilyen éves 5000 km helyett most kb 2000 km jön össze - ez mondjuk leginkább időhiány miatt van, de séta meg pl. több (futás hiányzik igazából :( *). Országútizok, ez alapvetően jobb a hátnak, ha megtanultad hogyan kell tartani a testedet.

Kb. 2 éve voltam ensportnál, ott csináltak ilyen elemzést, az alapján csinálom azóta is a tornákat, plusz sogórnőm ajánlott súlyzós gyakorlatokat is.

Úszás jó lenne, de ha rendszeresen mennék, napi fél óra úszás bő 2 óra kiesést jelent nekem még itt, Budapesten is (messze van minden uszoda tőlem), ráadásul mivel 25 évesen tanultam meg úszni, olyan sokat a mai napig sem bírok.

*Azóta (3 éve) is szopok a combhajlítómmal, bár képalkotó vizsgálatra még nem sikerült eljutnom, gyanítom ha évek óta fennáll a fájdalom, pihentetéssel, mozgással, semmivel nem múlik, ez valami krónikus dolog lesz, valahol attól is félek, hogy képalkotó sem fog mutatni semmit.
Gonzi írta: Egyébként az állva dolgozas nagyobb gamechanger volt nekem mint ez a szék
Amúgy állva dolgozás mellett min álltok? Ott sokszor azt érzem, valami puhább dolog lenne jó, perpill jógaszőnyegemen szoktam, ami nem rossz, de a sarkamat szoktam érezni (mondjuk most adtam neki szépen egy 15km-es mezítlábas cipős sétával :fpalm: ).

Marky
Kedvenc játékosaid: R9, CR7, Benzema, Marcelo
Kedvenc csapatod: csakamadrid.

HozzászólásSzerző: Marky » 2023. augusztus 29., kedd 9:36

nmate írta: 380 a kiszemelt, 280-ért látok most használtan. Ha megtetszik, az ördögi tervem, hogy majd használtan lövök egyet attól, akinek nem jött be.
Egy reviewt en is szivesen olvasnek :mrgreen:

En a covid tamadasa elott kezdtem otthonrol dolgozni es 2-3 honap alatt brutalisan leamortizalodtam. Kiderult, hogy se helyem nincs a lakasban, se normalis asztalom, szekem, a jatszos monitorok pedig a szemetbe valok, nem arra, hogy szoveget bamuljak naphosszat.
Az igazi gamechanger a 4K 32" monitor es egy Alzas monitorallvany volt. Ez olyan ergonomiat biztosit, ami mellett az amugy tok jol felszerelt iroda is elbujhat. Legutobb egy tekeros asztalt szervaltam az Alzabol, learazva valami 50k koruli osszegert :) Napi 1x fel, 1x le tekerni nem nagy munka, de sokat segit, hogy tudok allni is. Ha megunnam, egy kis villanymotorral ki lehet valtani a kurblit :lol:
Az egeszseges munkakornyezet minden penzt meger.

Ugyanitt ajanlok minden AlzaErgo termeket, brutal jo az anyagminoseg es rohejesen olcso.

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. augusztus 29., kedd 9:13

nmate írta: Spinalis széket nyúz valaki közületek?

Hosszas töprengés után Hackert rendeltem be 1 hetes próbára, kíváncsi leszek.
1 éve használom. Első két napban számíts majd egy kis izomlázra :mrgreen:

Egyébként az állva dolgozas nagyobb gamechanger volt nekem mint ez a szék + én is igyekszem aktív lenni meló mellett (squash és tollas pilatesszel kiegészítve) ezert nem tudom tisztán mit ad a szék és mi az ami a sportokbol jön, de ezek kombinációja most elég jól óvja a derekam, azzal voltak gondjaim covid idején egy szar setup és mozgáshiány miatt.

Labdánál nem biztos hogy sokkal többet tud, csak könnyebb a tárolás, kis lakásban én a labda ide-oda rakosgatasatol kivagyok. Meg ugye ezt jobban be tudod állítani. De szerintem akinek nincs ennyi pénze rá, egy labdával hasonló eredményt tud elérni.
Halfkey írta: Majd aki ilyet használ beszámolhatna róla hogy ezek hogy lesznek kényelmesek, vagy mennyi idő kell megszokni. Én raültem egyszer kollegáéra, de nemigazán értettem hogy lehet úgy nyugalomban dolgozni hogy arra figyelek hogy ne essek le :D
Egyébként kb pár nap alatt megszokja az ember, én már úgy ülök bele mintha sima szék lenne, észre se veszem. Elsőre tényleg fura volt.

Vissza: