Elektronika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
Dupla D
Kedvenc játékosaid: Guti, Carvajal
Kedvenc csapatod: Real Madrid

Re: Elektronika

HozzászólásSzerző: Dupla D » 2023. szeptember 20., szerda 22:49

Másnak az Apple watcha nem merül sokkal gyorsabban a 9.6.1-es verzió óta? Eddig két napot is kibírt az SE-m, most 18 óra után megadja magát. Katasztrófa. Újrapárosítottam backup nélkül, nincs rajta most semmi plusz szoftver és mégis ugyanúgy merül.
"Louie, I think this is a beginning of beautiful friendship" - Garga Pitic.

Steve
Kedvenc játékosaid: R9, RC, Guti, Zidane, Modric, Marcelo, Bellingham

HozzászólásSzerző: Steve » 2023. szeptember 20., szerda 21:51

Egyértelműen csak magamat hibáztathatom, nem először fordult elő, hogy ráfutottam erre,ahogy Ti is írjátok.

Kíváncsi voltam az újításokra, gondoltam van egy gyors,erős telóm az elbírja..Nem tudom mit csináltak ezek.

Pötyögöm a szöveget itt és lenyomom a betűt és X másodperc fáziskéséssel jeleníti meg. A főoldalon az oldalak közti váltás akadozik..

16-al eszméletlen gyors volt minden.

Mindegy ahogy írjátok napokon belül jön egy frissítés, gondolom nem vagyok ezzel egyedül.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. szeptember 20., szerda 21:47

Ezert nem frissitunk soha elso nap egy uj main verziora, hanem megvarjuk a minor bugfixeket, tok mindegy milyen szoftverrol van szo.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. szeptember 20., szerda 21:31

Steve írta: Megértelek. Én úgy felbaxtam most magam, hogy dobnám a kukába ezt a szart.
Van egy fasza telefonja az embernek,örül neki, örömmel használja, minden fut rajta gyorsan erre leállnak ezzel buzizni.

Pötyögök a billentyűn és nem érzi, meg lassan reagál, meg az oldalak közti váltás is qva lassú lett..

Gáz nagyon.Mindegy gondoltam ha valakit megkímélhetek a felesleges idegeskedéstől a hozzászólásommal, akkor már volt értelme írni.

Tök jó lenne ha lehetne visszalépni az update-k után ha az ember akarja.
Egyébként tavaly ugyanez volt nekem is a 16-osra frissítés után. Az iOS se olyan már mint volt, messze sem... biztos hogy javítani fogják pár nap múlva, addig kitartást hozzá. :|

Szar igen hogy nem lehet visszaállítani.

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. szeptember 20., szerda 21:29

érdemes egy biztonsági mentés után factory resetelni (most nem tudom mi ennek a neve az iphone-n), és aztán frissíteni.
Sok idegeskedéstől megold.

Nekem a béta volt fent, az akadozott az elején, de a rendes már meg se reccsen, nem látok jelentős változást se pozitív, se negatív irányba.
de se jelentőset, se minimálisat igazából, mintha mi sem változott volna.

enyém csak egy sima 13-as.

btw, az is egy opció, hogy várni pár verziót, és utána felrakni, jellemzően kipofozzák pár hét alatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csababarca 2023. szeptember 20., szerda 21:32-kor.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2023. szeptember 20., szerda 21:25

Sierra írta:
Steve írta: Ha valakinek almás telefonja van és még nem frissítette be az ájóesz17-re én biztosan várnék.

14pro-m olyan lassú lett, mint ha valali ezer éves telefon lenne, meg akad meg minden baja van. Irritáló.

Gondoltam említem, hátha valaki vár a frissítéssel.
Én már a tavalyi 16-osra frissítést is megbántam. :( amivel kijött a a 13 Pro (iOS 15), azzal kellett volna hagyni ameddig lehetett, csak a hülye százalékos akksi kijelzés miatt frissítettem. Kár volt, de már mindegy.
Megértelek. Én úgy felbaxtam most magam, hogy dobnám a kukába ezt a szart.
Van egy fasza telefonja az embernek,örül neki, örömmel használja, minden fut rajta gyorsan erre leállnak ezzel buzizni.

Pötyögök a billentyűn és nem érzi, meg lassan reagál, meg az oldalak közti váltás is qva lassú lett..

Gáz nagyon.Mindegy gondoltam ha valakit megkímélhetek a felesleges idegeskedéstől a hozzászólásommal, akkor már volt értelme írni.

Tök jó lenne ha lehetne visszalépni az update-k után ha az ember akarja.

Sierra

HozzászólásSzerző: Sierra » 2023. szeptember 20., szerda 21:20

Steve írta: Ha valakinek almás telefonja van és még nem frissítette be az ájóesz17-re én biztosan várnék.

14pro-m olyan lassú lett, mint ha valali ezer éves telefon lenne, meg akad meg minden baja van. Irritáló.

Én már a tavalyi 16-osra frissítést is megbántam. :( amivel kijött a a 13 Pro (iOS 15), azzal kellett volna hagyni ameddig lehetett, csak a hülye százalékos akksi kijelzés miatt frissítettem. Kár volt, de már mindegy.

Steve

HozzászólásSzerző: Steve » 2023. szeptember 20., szerda 21:07

Ha valakinek almás telefonja van és még nem frissítette be az ájóesz17-re én biztosan várnék.

Santi
Kedvenc játékosaid: Santillana, RobyCarlos, Casillas, Zidane, Callejón
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Ferencváros

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. szeptember 19., kedd 18:55

Anthony írta: Kérdés nektek mi a gyengébb proci (ami még elég?).

Nekem úgy tűnik manapság egy I5 már a mindennapokhoz is épp hogy elég.
Egy i5-8400at hajtok hosszú évek óta, teljesen elég nekem mindenre. Persze nem játszok Cyberpunkokat meg Starfieldeket, de ígyis annyi játék van, ami elfut ezzel is fullhd-ban, hogy a lista még mindig csak nő és nem fogy. Ami meg a mindennapokat illeti van m2-es ssd meg 16 giga ram, semmi röccenés nincs hétköznapi irodai/multimédiás használat alatt.
Nyilván ha Cad-ezel vagy 4k videókat vágsz akkor több kell, de az már ugye nem is hétköznapi használat.

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. szeptember 19., kedd 18:27

reeed_ati írta: Skacok, 200-300 ezer között milyen laptopot ajánlanátok, a mai felhozatalbòl?
Nem játèkra kellene, sima hètköznapi felhasználásra, tegye stabilan a dolgát ès legyen mèg pár èv mùlva is használhatò.. :)
https://www.emag.hu/asus-vivobook-15-a1 ... 445_138211

Én most egy ilyenen gondolkozok, csak I7 vagy Ryzen 7-es procival.

reeed_ati
Kedvenc játékosaid: Zinedine Zidane

HozzászólásSzerző: reeed_ati » 2023. szeptember 19., kedd 18:17

Skacok, 200-300 ezer között milyen laptopot ajánlanátok, a mai felhozatalbòl?
Nem játèkra kellene, sima hètköznapi felhasználásra, tegye stabilan a dolgát ès legyen mèg pár èv mùlva is használhatò.. :)

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2023. szeptember 19., kedd 18:07

Kérdés nektek mi a gyengébb proci (ami még elég?).

Nekem úgy tűnik manapság egy I5 már a mindennapokhoz is épp hogy elég.

cart

HozzászólásSzerző: cart » 2023. szeptember 19., kedd 17:54

Valószínűleg nem használja ki a több CPU magot a játék, a 25 százalék jelentheti azt is hogy maxra hajt 1 szálat amin fut a játék és ugyan úgy bottleneck lesz hiába mutat 25 százalékot csak.

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. szeptember 19., kedd 17:34

Erosebb vas kell, aztan eszre se veszed mi kell a jateknak :D

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. szeptember 19., kedd 16:21

ferni írta: CPU heavy---->inkább a procit eszi mint a GPU-t.
Én értelek, csak egyet nem értek ezzel.
https://www.youtube.com/watch?v=2Esy40DXgvo

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. szeptember 19., kedd 15:37

CPU heavy---->inkább a procit eszi mint a GPU-t.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. szeptember 19., kedd 15:08

ferni írta:
Santi írta:
Azt lehet megfigyelni, hogy a videokártya a legfontosabb, a proci annyira másodlagossá vált, hogy nézem néha a teszteket, ahol 4-5 éves procikhoz mai videokártya van téve és a proci még 50%-on sincs kihasználva a játékok alatt, azt az értéket is csak kifejezetten a proci heavy játékoknál éri el vagy lépi át minimálisan, miközben a videokártyák még a csúcskategória is 100%-on van kihajtva mindig az új játékok alatt fullon.
Alapesetben igen, de van 1-2 játék ami a procit zabálja, videókártyát alig, ilyen volt mindig is a Counter-Strike meg a Valorant is.
Most picit jobban használja már a CS2 a videókártyát, nem tudom fogja-e bírni a 240 FPSt a gépem.

RX570 8GB GPU-m van egy AMD Ryzen 9 3900X 12 magos CPUhoz :lol:
Előbbi volt kéznél mikor ezt összeraktam és mivel mással nem játszok csak ezekkel főleg így maradt a dolog, mert ezeket elvitte ez is 240 FPSen.
Ha bármi mással is játszanék már rég szereztem volna új GPU-t.
Ezek esport címek, nem kell nekik sok proci. Aláraksz egy 8. 9. genes intelt (aki nincs képben intellel most 13. gennél tartunk és idén várható a 14.) és több száz fps-ed lesz megfelelő videokártyával.
Proci heavy az nem az esport címek, hanem mondjuk egy Total War vagy Warzone.

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. szeptember 19., kedd 14:23

Santi írta:
ferni írta:CS2 full releaset várom már, lehet kell vennem hozzá új videókártyát :lol:
Nevetségesen CPU heavy a gépem, mert Valoranthoz meg CSGOhoz az kell, de lehet nem úszom már meg :kalapos:
Azt lehet megfigyelni, hogy a videokártya a legfontosabb, a proci annyira másodlagossá vált, hogy nézem néha a teszteket, ahol 4-5 éves procikhoz mai videokártya van téve és a proci még 50%-on sincs kihasználva a játékok alatt, azt az értéket is csak kifejezetten a proci heavy játékoknál éri el vagy lépi át minimálisan, miközben a videokártyák még a csúcskategória is 100%-on van kihajtva mindig az új játékok alatt fullon.
Alapesetben igen, de van 1-2 játék ami a procit zabálja, videókártyát alig, ilyen volt mindig is a Counter-Strike meg a Valorant is.
Most picit jobban használja már a CS2 a videókártyát, nem tudom fogja-e bírni a 240 FPSt a gépem.

RX570 8GB GPU-m van egy AMD Ryzen 9 3900X 12 magos CPUhoz :lol:
Előbbi volt kéznél mikor ezt összeraktam és mivel mással nem játszok csak ezekkel főleg így maradt a dolog, mert ezeket elvitte ez is 240 FPSen.
Ha bármi mással is játszanék már rég szereztem volna új GPU-t.

Santi

HozzászólásSzerző: Santi » 2023. szeptember 19., kedd 11:25

ferni írta:CS2 full releaset várom már, lehet kell vennem hozzá új videókártyát :lol:
Nevetségesen CPU heavy a gépem, mert Valoranthoz meg CSGOhoz az kell, de lehet nem úszom már meg :kalapos:

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2023. szeptember 19., kedd 8:25

filatáska írta: Használ itt valaki VR-t gamingre? :)
Psen hasznaltam, de unokaocsemnek ajandekoztam. Ha tudok valamiben segiteni es meg nem teljesen homalyosak az emlekeim, akkor szivesen valaszolok, ha lenne valamilyen kerdesed. :D

Vissza: