a nagy meccseken általában jóferni írta: Nem tudom mi van vele meg hol volt ez a Carvajal évek óta, de a mai is brutál volt, nélküle már rég 2-0 lett volna.
a kicsikre kéne 1 jó cseréje régóta...
HozzászólásSzerző: Jim » 2023. október 29., vasárnap 13:35
a nagy meccseken általában jóferni írta: Nem tudom mi van vele meg hol volt ez a Carvajal évek óta, de a mai is brutál volt, nélküle már rég 2-0 lett volna.
HozzászólásSzerző: ferni » 2023. október 28., szombat 20:08
HozzászólásSzerző: Rozsabimbo2019 » 2023. október 28., szombat 18:50
HozzászólásSzerző: ELSiete » 2023. október 28., szombat 18:45
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 22., péntek 20:02
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. szeptember 22., péntek 19:47
Halfkey írta:
Ott van alattad pár poszttal Nika írásában hogy a glutén csak a betegeknél okoz panaszokat nem random egészséges embereknél. Ezt mondtam én is, de biztos izgalmas a kakivizsgálat is, te már csak értesz hozzá
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 22., péntek 18:36
Ott van alattad pár poszttal Nika írásában hogy a glutén csak a betegeknél okoz panaszokat nem random egészséges embereknél. Ezt mondtam én is, de biztos izgalmas a kakivizsgálat is, te már csak értesz hozzáKerlon írta: Halfkey már a szarunk szagából is többet tud levonni, de ha megkostólja akkor lesz ne mulass.
HozzászólásSzerző: Kerlon » 2023. szeptember 22., péntek 18:19
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. szeptember 22., péntek 16:34
Szerintem ez egy kifejezetten jó publikáció a kolumbia egyetem kutatóitól:Nika91127 írta:
Ezzel kapcsolatban kaphatok egy pubmedes linket?
Érdekelne, hogy a coeliakas betegeken kívül ez milyen gyakran, milyen populációban fordul elő. Pusztán orvosi kíváncsiság.
Mert a cöli az egy gliadin mediált auto-immun betegség (igen, a gliadin a gluténban lévő "rossz fehérje". Ha jól rémlik, ez egy IgA mediálta immunválasz. De csak a betegeknél.
Persze lehet még egyéb bélbetegség is, IBS-IBD vonalon, de ott a gluténnak nem tulajdonítanak szerepet.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35240330/
Ez alapján nem a glutén-mentes táplálkozás a "SzentGrál."
HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. szeptember 22., péntek 14:15
sztem meg kell kerdezni egy lebron jamest, meg elkezdeni felretenni dietetikusra, vizsgalatokra, sefre es kajara.Nika91127 írta:Ezzel kapcsolatban kaphatok egy pubmedes linket?kierkegaard írta: A glutenmentes etrend problemaja nagyjabol annyi, hogy lehet nem lesz szines a taplalkozas es pl kukoricabol meg feherrizsbol keszult szarokat esznek helyette.
Ennyi. Ezt kilehet valtani tudatos taplalkozassal.
A gluten miatti belham serulesek felszivodasi panaszokkal jarhatnak amik eloidezhetnek seruleseket. Szoval nem onmagaban a glutentol lesz hanem amit csinal mint mellekhatas.
Érdekelne, hogy a coeliakas betegeken kívül ez milyen gyakran, milyen populációban fordul elő. Pusztán orvosi kíváncsiság.
Mert a cöli az egy gliadin mediált auto-immun betegség (igen, a gliadin a gluténban lévő "rossz fehérje". Ha jól rémlik, ez egy IgA mediálta immunválasz. De csak a betegeknél.
Persze lehet még egyéb bélbetegség is, IBS-IBD vonalon, de ott a gluténnak nem tulajdonítanak szerepet.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35240330/
Ez alapján nem a glutén-mentes táplálkozás a "SzentGrál."
HozzászólásSzerző: Nika91127 » 2023. szeptember 22., péntek 14:07
Ezzel kapcsolatban kaphatok egy pubmedes linket?kierkegaard írta: A glutenmentes etrend problemaja nagyjabol annyi, hogy lehet nem lesz szines a taplalkozas es pl kukoricabol meg feherrizsbol keszult szarokat esznek helyette.
Ennyi. Ezt kilehet valtani tudatos taplalkozassal.
A gluten miatti belham serulesek felszivodasi panaszokkal jarhatnak amik eloidezhetnek seruleseket. Szoval nem onmagaban a glutentol lesz hanem amit csinal mint mellekhatas.
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 22., péntek 14:01
Ezek a száraz tények, ezek alátámasztják Dani szavait, meg ha most hülyén is jött ki.Realista24 írta: Tenyek kedveert, ha jol olvasom.
Carvajal valamikor 2021 vegen vagott bele ebbe az etrendbe, szakemberi konzultaciok utan.
Elotte egy ev alatt nagyjabol 250 naptari napot kellett kihagynia serulesek miatt. Azota alig valamit.
HozzászólásSzerző: ferni » 2023. szeptember 22., péntek 13:59
HozzászólásSzerző: kierkegaard » 2023. szeptember 22., péntek 13:55
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 22., péntek 13:51
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 22., péntek 13:45
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 22., péntek 13:39
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 22., péntek 13:38
HozzászólásSzerző: Realista24 » 2023. szeptember 22., péntek 13:33
De legalabb kijelented magabiztosan, hogy fassag, amit csinal.Halfkey írta: Pozitív teszt nem kell ahhoz, de elég egyértelmű hogy baromi sokan vesznek dolgokat hitből inkább mint bármi valós okból. Aaron Rodgers meg Russel Wilson top ötletei óta meg azt hogy sok pénz = normális kezelések én elengedtem, lehet hogy dietetikus mondta neki, meg az is lehet hogy sámán. Attól hogy gazdag valaki, esze még nem biztos hogy van.
HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. szeptember 22., péntek 13:32
Jelenlévő fórumozók: 9 regisztrált és 0 vendég
© 2011-2022 Madridom.hu | Médiaajánlat | Adatvédelem