OFF
Re: OFF
Én most 2x voltam a fehérvári kórházban a nyáron sürgősségin, mind2x kb 45 perc alatt kinn-benn, Bpen ugyanezekkel a dolgokkal 4-5 óra volt.
- Realista24
- El Padre
- Kedvenc játékosaid: Zidane, Benzema
- Kedvenc csapatod: Real Madrid
- Kapcsolat:
A várakozás meg hagyján…az ellátás minősége, eg és föld (volt régen). De erről már írtam itt többször.Nika91127 írta:Néha vannak "bevándorló" betegeink.Realista24 írta: Nekem ha sérülésem volt, mindig megvartam a surgossegit.
30 perc vs 3 óra és utóbbinál, a pihentesse majd jobb lesz volt a gyógymód általában.
Pár pesti szokta megjegyezni, h meglepődött, amikor 15 perc után szólítottuk, Bpen az átlag az 6-8 óra.
Párszor nyilván lecsesztek, mert láttak hogy nem friss a dolog. Cukin mosolyogtam.
Karim Benzema: "A Real Madridnál vagyok, csak ez számít"
Zidane - The Maestro Of The Decade HD
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Carlo Ancelotti: "Benzema egy olyan játékos, akinek nincs szüksége arra, hogy sokat dolgozzon."
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Néha vannak "bevándorló" betegeink.Realista24 írta: Nekem ha sérülésem volt, mindig megvartam a surgossegit.
30 perc vs 3 óra és utóbbinál, a pihentesse majd jobb lesz volt a gyógymód általában.
Pár pesti szokta megjegyezni, h meglepődött, amikor 15 perc után szólítottuk, Bpen az átlag az 6-8 óra.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Nekem ha sérülésem volt, mindig megvartam a surgossegit.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Én ellátok mindenkit. Ezért vagyok ott. Csak azért tudatosítom bennük, hogy ennek nem ez a módja.hehetheoriginal írta: aztan csodalkozunk, hogy mindenki gyűlöl mindenkit
Aki "bazdmegmocskosgeci"-zik vagy épp megpróbál megverni (nem egyszer volt példa rá)... azok kapják az utóbbit.
- h3x0r
Egyik tavoli rokonom pont ilyen. Par eve nem talalkoztunk, de nyaron meglatogatott, mondtuk hogy ejszaka aludjon nalunk, eleg ha masnap indul haza. Masfel nap alatt 2 dobozzal siman elfustolt. Lefekves elott biztos, ami biztos, 2 szallal meg elszivott, lefekudt, majd 10-15 perc kohoges. Pedig regebben mar volt valami baj a tudejevel.Nika91127 írta: - tüdőgondozóba jár, meg asthmás, majd megfullad, de a cigiből 30-40szál/nap. Van aki oxigénpalack mellett gyújt rá.
Regi sulimban mult heten halt meg egy tanitono. Neki is magas volt a vernyomasa, de mindig azt mondta, hogy nem hisz a gyogyszerekben. Eves orvosi vizsgalatok elott 2-3 napig szedte a gyogyszert, majd vizsgalat utan abbahagyta.Nika91127 írta: - magas a vérnyomásom. Szed gyógyszert? Dehogy. De hát itt a rendszerben, hogy 3éve kéne szednie. Ja,ő nem hisz az orvosnak.
- hehetheoriginal
- Kedvenc játékosaid: elfenomeno
Meg szoktam kérdezni, hogy minek köszönhetem megtisztelő látogatását eme kései órán? A 80% csak egy "heh?"-vel válaszol. Aztán megkérdezem, hogy bizonyára hatalmas fájdalma lehet, ha hajnalol hajnalán képes volt kb.8 embernek munkát adni eme kései órán. Erre jön a "fizetem a tb-t" duma. Szoktam megjegyezni, hogy jó magam is, hiszen ez állampolgári kötelességünk. Majd megkérdezem tisztelettudóan, hogy az Ön panasza hol szerepel a kormány által kiadott dokumentumban, ahol a sürgősségi eseteket sorolják fel. Ha nem tudommal válaszol, annyit mondok, hogy jól tudja, nincs benne.hehetheoriginal írta: a polgár
De aki paraszt, annak ennyit irok:
Elmondása szerint .... (panasz).
Status: Vitálisan stabil. Végtagot és életet veszélyeztető állapot a vizsgálatkor nem áll fent.
Javaslat:
Fájdalomcsillapítás, jegelés, kímélet.
Kontroll szakrendelésen, előjegyzés alapján.
- hehetheoriginal
hehetheoriginal írta:- tüdőgondozóba jár, meg asthmás, majd megfullad, de a cigiből 30-40szál/nap. Van aki oxigénpalack mellett gyújt rá.
ezekbol is latszik, hogy minden kis szir szar bibi semmiseg, az emberi szervezet sokkal nagyobb abuzust is elbir
ajhh de édes, mikor a diplomás kulturalt orvos beszabadul a dühőngőbea parasztja
Hát, amikor hajnali 3kor keltenek, mikor 2ig dolgoztál, mert a polgár behozatja magát a 2hetes panaszával... tudok cifrákat kérdezni. Káromkodásmentesen
- hehetheoriginal
- tüdőgondozóba jár, meg asthmás, majd megfullad, de a cigiből 30-40szál/nap. Van aki oxigénpalack mellett gyújt rá.
ezekbol is latszik, hogy minden kis szir szar bibi semmiseg, az emberi szervezet sokkal nagyobb abuzust is elbir
ajhh de édes, mikor a diplomás kulturalt orvos beszabadul a dühőngőbea parasztja
thereisonly1ronaldo
Sürgin ez is gyakori...
- magas a vérnyomásom. Szed gyógyszert? Dehogy. De hát itt a rendszerben, hogy 3éve kéne szednie. Ja,ő nem hisz az orvosnak.
- csak kicsit vagyok cukros. Az mit jelent? Hát tablettás, de ilyen 10-11ek CSAK a cukraim...
- tüdőgondozóba jár, meg asthmás, majd megfullad, de a cigiből 30-40szál/nap. Van aki oxigénpalack mellett gyújt rá.
- bejön hasfájással. Töltöttkáposzta meg babostészta után a parasztja. Ki gondolná...
- magas a vérnyomásom. Szed gyógyszert? Dehogy. De hát itt a rendszerben, hogy 3éve kéne szednie. Ja,ő nem hisz az orvosnak.
- csak kicsit vagyok cukros. Az mit jelent? Hát tablettás, de ilyen 10-11ek CSAK a cukraim...
- bejön hasfájással. Töltöttkáposzta meg babostészta után a parasztja. Ki gondolná...
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Így így, remekül használjuk azt isnmate írta:Ami csak fokozza a dolgokat, mert az alhasi fájdalmakra 5 féle rákot diagnosztizál és az is rohan uh-ra, aki csak egy kicsit sok káposztás babot evett házi tejföllel.Realista24 írta: Dr. Google már üzemel évek óta amugy is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Alapvetően a fizikális vizsgálatot nem tudod egy AI-vel kiváltani. Szerintem.Halfkey írta: Ez mind igaz, ezért is nem azt mondtam hogy a traumatológiát váltsa ki
De pont ebben az edukációban is lenne szerepe egyébként. Azt segíthet determinálni hogy menjen-e a be valamivel, vagy nem kell?
Nem tud egy pulzust megtapintani. Ha tud is,a kvalitáskülönbséget érzi vajon?
Nem tud egy légzésmintát meghallgatni. Ha tud is, el tudja differenciálni hogy valaki COPD-s vagy tüdőgyulladásos?
Nem tud hasat vizsgálni.
Ilyesmik.
Nem lehet mindent algoritmussal megmutatni.
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Ami csak fokozza a dolgokat, mert az alhasi fájdalmakra 5 féle rákot diagnosztizál és az is rohan uh-ra, aki csak egy kicsit sok káposztás babot evett házi tejföllel.Realista24 írta: Dr. Google már üzemel évek óta amugy is.
- Realista24
- El Padre
- Kapcsolat:
Dr. Google már üzemel évek óta amugy is.
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
Tous avec Karim
Je Suis Benzema
- nmate
- Kedvenc játékosaid: Arbeloa
Nika91127 írta: Lehetséges. De akkor a betegek egészségedukációját is fejleszteni lehetne. És azzal meg az orvosi ellátás megint ×% felszabadulna.
Pl.:
- ne flexelj ittasan
- ne elektromos rollerezz ittasan
- ha lesz egy horzsolásod, azzal nem kell orvoshoz menni
- ha a gyerek beüti a fejét, de nincs baja, ne hozd be. A koponya rtg felesleges sugárterhelés. Csak a felelősséget akarod másra áttolni
- a szakrendelésen azért van napi 100+ betegünk, mert képtelenek egyedül egy betadin krémes kötést lecserélni
- "fáj a valamim. Vett be fájdalomcsillapítót? Nem. Pihentette? Nem. Jegelte? Nem. Akkor mit vár mitöl lesz jobb? Hát egy rtg azért csak kéne róla... ez szombat este 2kor a 4 napos panasszal.
Sajnos a hiba ott van, hogy ez kódolva van a magyar emberben, szóval kb. megoldhatatlan probléma.
Ez mind igaz, ezért is nem azt mondtam hogy a traumatológiát váltsa ki
De pont ebben az edukációban is lenne szerepe egyébként. Azt segíthet determinálni hogy menjen-e a be valamivel, vagy nem kell?
Lehetséges. De akkor a betegek egészségedukációját is fejleszteni lehetne. És azzal meg az orvosi ellátás megint ×% felszabadulna.Halfkey írta:De nem az a kérdés hogy feladata-e, hanem hogy hány ember megy be naponta hogy helló jöttem varratot cserélni. Én nem szoktam ilyet látni a váróban, de tegyük fel hogy a napi 8 óra rendelésből 1 óra elmegy varratcserére. Menjen el még 3 másra amit ‘kell’ személyesen, és megspóroltuk a fél munkaidőt, miközben az embernek is kényelmesebb hogy nem kell sorbaállni és elkapni egymás szarját.Nika91127 írta:
Alapvetően a feladata lenne.
Biztos vagyok benne hogy rengeteg cég dolgozik most ezen.
Pl.:
- ne flexelj ittasan
- ne elektromos rollerezz ittasan
- ha lesz egy horzsolásod, azzal nem kell orvoshoz menni
- ha a gyerek beüti a fejét, de nincs baja, ne hozd be. A koponya rtg felesleges sugárterhelés. Csak a felelősséget akarod másra áttolni
- a szakrendelésen azért van napi 100+ betegünk, mert képtelenek egyedül egy betadin krémes kötést lecserélni
- "fáj a valamim. Vett be fájdalomcsillapítót? Nem. Pihentette? Nem. Jegelte? Nem. Akkor mit vár mitöl lesz jobb? Hát egy rtg azért csak kéne róla... ez szombat este 2kor a 4 napos panasszal.
De nem az a kérdés hogy feladata-e, hanem hogy hány ember megy be naponta hogy helló jöttem varratot cserélni. Én nem szoktam ilyet látni a váróban, de tegyük fel hogy a napi 8 óra rendelésből 1 óra elmegy varratcserére. Menjen el még 3 másra amit ‘kell’ személyesen, és megspóroltuk a fél munkaidőt, miközben az embernek is kényelmesebb hogy nem kell sorbaállni és elkapni egymás szarját.Nika91127 írta:Alapvetően a feladata lenne.Halfkey írta: Háziorvos milyen gyakran köt és szed varratot?
Az én életemben a háziorvosi interakciók legalább 80%-át simán kiváltaná egy ilyen. De tegyük fel csak 30% (ami irreálisan kevés, de tegyük fel), még akkor is csilliárdos biznisz globálisan, és 30%-al kevesebb idő pazarlódik el az értékes, drágán képzett orvosi időből.
Biztos vagyok benne hogy rengeteg cég dolgozik most ezen.