HozzászólásSzerző: Matt009 » 2013. november 24., vasárnap 13:37
Rám célzott morientes, szerintem. Most mit mondjak? Aki egy 18. helyezett addigra megtört csapat ellen 20 percre beálló játékosról kimondja azt, hogy kezdőnek kell lennie, és meggyőző volt... Hát az azért meredek. Mert az elején nem nagyon találta a ritmust. Arról, hogy védekezésben elég, engem még nem győzött meg. Ahhoz kell 7-8 konstans jó meccs. Az előre játéka az viszont valóban szép teljesítmény volt, ilyen megmozdulásokra ki vagyunk éhezve egy vkp részéről, jó lenne, ha mondjuk egy Sevilla, vagy erősebb csapatok ellen is tudna ilyet. Addig viszont én nem fogom azt mondani, hogy engem meggyőzött. Őszintén remélem, hogy folytatja a jó sorozatát, és védekezésben tud kellő stabilitást adni.
Akit én tegnap kiemelnék, az Jesé. Úgy szopatta a szétesőben lévő Almeriát, hogy öröm volt nézni. Simán alapember lehet hosszú évekre. Ezt bátran leírom, mert Jesének volt már 1-2 jó meccse a Realban, a Barcának is kefélt már gólt ugye, és több csapat ellen beállva az erősségünk volt.
Továbbá még Isco az, akit én kiemelnék. Nem volt kifejezetten jó, egy átlag meccsnek ez elment tőle, de hosszútávon én egy kicsit jobb teljesítményt várnék el. De az látszott, hogy előrébb játszva, középen, kötetlenül ő nagyon él. 4-2-3-1 közepén jó teljesítményre lehet képes, ott kellene erőltetni, mert 4-3-3ban nincs helye sajnos.
Végül még egy gondolat. A tegnapi meccs legnagyobb érdeme a simasága volt. Válogatott szünet után mindig szenvedni szoktunk, az első félidő második fele most is kicsit szenvedős lett, de végül csak behúztuk meccset alapemberek hiányában is, és a végére sima lett. Sok ilyen meccsünk volt az elmúlt hetekben, amelyek közül 1-t, 2-t meg ehet indokolni azzal, hogy az ellenfél eltaktikázta magát, szar napot fogott ki, vagy nem is hajtott igazán, de 4-5-6 ilyen meccs nincs egy szezonon belül. A nyögvenyelős szenvedés, ami a pl.: Levante ellen megvolt, az úgy néz ki a múlté. Rendkívül erős ez a csapat, pont ezért vagyok összességében elégedetlen Ancelottival, mert egy szuperfegyvert tart a kezében, csak nem merte eddig meghúzni a ravaszt. Véleményem szerint a csapatunk képességeit eddig alulbecsülte, de az alapanyag megvan. Ha szabadjára leszünk engedve, akkor nagyon jók lehetünk. De 2 fontos dolgot meg kell oldani: a vkp poszt kérdését és ezt követően összerakni egy csapat szintű védekezést, ami masszív, precíz, dominánssá tesz minket a legtöbb csapat felett, és amelyben Carvajal a bhv.