Premier League

Foci a Real Madridon túl...

Ki lesz a bajnok?

A szavazás 2024. szeptember 1., vasárnap 13:05-kor befejeződött.

Arsenal
29
30%
Chelsea
3
3%
Liverpool
8
8%
Manchester City
51
53%
Manchester United
3
3%
Tottenham
3
3%
Más, megírom kommentben
0
0 szavazat

Szavazatok száma: 97

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

Re: Premier League

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 25., hétfő 13:28

lloris - vertonghen,vlad,dawson,walker - sandro,dembele,eriksen - lamela,towsend,soldado

nálam ez lenne az alap kezdő, bár vagy 10 hasonló erősségűt lehetne összerakni.

vertonghent mindegy hova teszed, tanár, és mivel nem igazán van normális balhátvédjük, ott játszatnám.
a román gyerek alap középen, amilyen jól kezdett londonban.
a középpálya így szerintem összhangban lenne, sandro védekezésben király, eriksen jól osztogat, dembele pedig nagyon sokoldalú.
elöl a lamela gyereket próbálgatni kell, benne van talán a legtöbb a római játéka alapján, townsendről mindig csak jót olvasok, amikor láttam, tényleg nem volt rossz, soldadonak pedig még adnék 2-3 meccset.

de ezer helyen lehetne variálni, paulinhot is be lehet tolni, előrébb sigurdsson és holtby, ha majd felépül, akkor chadli is bevethető, a jó öreg lennonról nem beszélve.
adebayort pedig ahogy nézem, avb visszarakta a keretbe.

talán pont ez a baj, a bőség zavara, nem találta még meg a csapatát a portugál tréner.
viszont ez annyiból jó lehet, hogy bírhatják a kettős-hármas terhelést.

Wertz
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. november 25., hétfő 12:49

Kerlon írta:Hát ez olyan hozzáállás, hogy alapvetően a keretünk kevés a Cityéhez képest, szóval minek játszunk ellenük? Egyik se rossz labdarúgó, miért ne lehetne megpróbálni...
Kicsit elrontottam a HSZt. Egy fontosat lehagytam.
A probléma nem ezzel a vereséggel van. Egy Tottenhamnak belefér a vereség a City otthonában, még egy ilyen mértékű is. A baj az olyan meccseikkel van, mint Newcastle, WHU elleni, mikor hazai pályán kaptak ki gyengébb ellenféltől 0 rúgott góllal
Ezek már Boas hibái is, de nem teljesen

GT37
Kedvenc csapatod: Barça, Spurs

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 25., hétfő 12:47

Kerlon írta:Én váltanék a helyében:
Lloris
Walker-Dawson-Verthongen-balhátvéd
--------------Sandro
--------Paulinho-----Dembelé
Lamela------------------------Holtby/Townsend/Siggurdson
---------------Soldado

Aztán Erikssennek nem tudom, hogy kellene helyet csinálni a csapatban. Talán Paulinho helyén egy sorral feljebb, de Lamela meg védekezésben kevés lehet.
Ez is egy megoldás lehet, én akkor gondolkodtam a 4-3-3-on, amikor leigazoltuk Paulinhót és Capoue-t is, mert azt gondoltam, hogy egyszerűen nem lehet olyat csinálni, hogy a Dembélé-Sandro-Paulinho-Capoue négyesből egyszerre csak kettő játsszon. :D

Eriksen elférne akár Paulinho helyén, ha úgy alakul, Lamela meg azért védekezik rendesen szerencsére, ezzel nincs gond.

Még egy olyanról morfondíroztam pár napja, hogy
----------------------Lloris-----------------------
------Dawson----Chiriches----Vertonghen-----
-------------Sandro-------Dembélé--------------
----Walker---------Eriksen---------Townsend--
--------------------------Lamela------------------
--------------Soldado------------------------------

Szóval Lamela afféle visszavont kilencesként, Soldadót támogatva, középről Eriksen osztogatna, a két szélről meg rendszeresen adogatna be Walker és Townsend. Aztán Kyle vissza is zárhatna a védelembe, ha úgy alakul, és Vertonghen kihúzódhat a balosra.

Persze ki tudja, hogy működne ez a valóságban... Meg amúgy sem vagyok egy taktikai zseni. :D De azért annyit megért, hogy leírjam. :D

Kerlon
Kedvenc csapatod: Levante

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. november 25., hétfő 12:33

Én váltanék a helyében:
Lloris
Walker-Dawson-Verthongen-balhátvéd
--------------Sandro
--------Paulinho-----Dembelé
Lamela------------------------Holtby/Townsend/Siggurdson
---------------Soldado

Aztán Erikssennek nem tudom, hogy kellene helyet csinálni a csapatban. Talán Paulinho helyén egy sorral feljebb, de Lamela meg védekezésben kevés lehet.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 25., hétfő 12:26

Kerlon írta:Hát ez olyan hozzáállás, hogy alapvetően a keretünk kevés a Cityéhez képest, szóval minek játszunk ellenük? Egyik se rossz labdarúgó, miért ne lehetne megpróbálni... Én a Spurs gyengélkedését már sokkal inkább AVB látom, mint a játékosokban. Tisztára olyan érzésem van, mint Juande Ramos idején. Mindkét menedzsernek remek keret áll a rendelkezésre és egyik se tud vele mit csinálni. Tele vannak jó támadóval és 9 gólból kb 4 11-es volt... Én elgondolkoznék a a Spurs vezetőinek a helyében egy edzőváltáson.
Az biztos, hogy ez a vereség rengeteg tekintetben AVB-n múlott, ez nagyon elszomorít engem speciel, mert egyébként kitűnő edzőnek tartom AVB-t, viszont egyelőre nem úgy tűnik, hogy meg fogja találni a megfelelő taktikát és a lehető legtöbbet tudja kihozni ebből a keretből. Oké, csomó játékos távozott, sokan érkeztek, gyakorlatilag a nulláról kell megint összerakni a csapatot - de azért jó lenne, ha már lenne valami jele annak, hogy merrefelé is tart ez az egész. Mert az egy dolog, hogy a védelmünk alapvetően jó (most ezt a tegnapit ne vegyük alapul, sok más tényező is közrejátszott), de elöl nem értem, hogy mi a terv. Soldado nagyon kevés labdát kap (ezért nem kell őt szidni, amiért nem rúg sok gólt...), nem adunk be, középen próbáljuk erőltetni a dolgokat, satöbbi, satöbbi.

Szóval nem túl rózsás a helyzet egyelőre, mindenesetre én még bízom Villas-Boasban, mindenképpen adnék még időt neki.

Viszont Lamela végre mutatott valamit, nagyon sokat fog ő még jelenteni nekünk.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. november 25., hétfő 12:19

Honnan szeded, hogy a bajnokság legjobb edzője? Mondott bárki is ilyet? Nem
Amúgy is mit cserélhetett volna? Összesen egy értékelhető játékos ült a padon Dembelé. Townsend, Adebayor, Siggurdson egy City szintű csapat ellen kevés
Hát ez olyan hozzáállás, hogy alapvetően a keretünk kevés a Cityéhez képest, szóval minek játszunk ellenük? Egyik se rossz labdarúgó, miért ne lehetne megpróbálni... Én a Spurs gyengélkedését már sokkal inkább AVB látom, mint a játékosokban. Tisztára olyan érzésem van, mint Juande Ramos idején. Mindkét menedzsernek remek keret áll a rendelkezésre és egyik se tud vele mit csinálni. Tele vannak jó támadóval és 9 gólból kb 4 11-es volt... Én elgondolkoznék a a Spurs vezetőinek a helyében egy edzőváltáson.
"A futball alapvetően egy észjáték lenne, egy nagy sebességű, valós idejű stratégiai játék, amiben nem mindig neked kell adnod a gólpasszt, nem mindig neked kell lőnöd a gólt, de nem is mindig neked kell megszerezned a labdát."
K

Anthony
Kedvenc játékosaid: Cristiano Ronaldo

HozzászólásSzerző: Anthony » 2013. november 25., hétfő 11:55

Wertz írta: morientes írta:Akkor ki tehet róla,a city??? :lol: Hát miért törvényszerű az hogy egy ilyen kerettel össze kell omlani??? :roll:

Az 1 góllal eldőlt a meccs. Nem nagyon van olyan csapat a világon amelyik egy ilyen gyors kapott gól után megtudná verni hazai pályán a Cityt
Ezek szerint 1:0 után le kell minden meccset fújni ezentúl? Vagy csak minden City meccset? Vagy hogy van ez?
Szerintem van vagy 10 csapat Európában amelyik megfogja ezt a Cityt, még 1:0 után is...
morientes írta:3-0 után,tisztán látszott hogy annyira összeomlott,annyira rezignáltam magára hagyta a csapatát...és ilyet Mourinho nem tenne...soha..
Pedig tett ilyent nem is egyszer, az utolsó realos fél évében már csak rezignáltan ücsörgött a padon, nem jegyzetelt, nem hadonászott, nem ordibált...de tudjuk, akkor már "nem volt csapatom"

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. november 25., hétfő 11:48

morientes írta:Akkor ki tehet róla,a city??? :lol: Hát miért törvényszerű az hogy egy ilyen kerettel össze kell omlani??? :roll:
Az 1 góllal eldőlt a meccs. Nem nagyon van olyan csapat a világon amelyik egy ilyen gyors kapott gól után megtudná verni hazai pályán a Cityt
morientes írta:Hol van ilyenkor a PL number one menedzsere a világraszóló cseréivel???Isten bizony a meccs végén azt se tudta hol van... :lol:
Honnan szeded, hogy a bajnokság legjobb edzője? Mondott bárki is ilyet? Nem
Amúgy is mit cserélhetett volna? Összesen egy értékelhető játékos ült a padon Dembelé. Townsend, Adebayor, Siggurdson egy City szintű csapat ellen kevés

Legendary meg szépen összefoglalta a MU helyzetét. Mintha a saját véleményemet látnám, leszámítva a Fellainis részt. Jó játékos ő, csak nem rá lett volna szüksége a MUnak. Khedira helyett pedig simán elnézném a csapatban

legendary

HozzászólásSzerző: legendary » 2013. november 25., hétfő 10:56

Azért most látszik,hogy mekkora edző volt SAF...ezzel a kerettel tavaly megnyerte a bajnokságot,és a BL-ben is ott volt a legjobb 8 között,Moyes meg a középmezőnyben vergődik velük.Két sztárja van a csapatnak RVP meg Rooney személyében a többi tucatjátékos,és ez most meg is látszik.
Részben igazad van.

Azzal a kerettel Fergie-n kívül nem tudom, ki tudott volna nyerni. Olyan lyukak vannak a csapatban, ami elfogadhatatlan.

A legdurvább a középpálya. Konkrétan nincs. Carrick kiemelkedő képességű játékos (aki tavaly nézett United-meccseket, az tudja, miről beszélek), de egyedül nem tud biztosítani egy komplett középpályát. Cleverley megakadt a fejlődésben két éve, nem tud feljebb lépni, Anderson évek óta kolonc, Fellaini pedig... maradjunk annyiban, hogy hozzá képes Khedira klasszis. Labdát nem tud átvenni, védekezni nem tud (olyan agyatlan mozgást te jó ég...), támadni nem tud, passzolni nem tud. Jól fejel, ennyi. Csak ez "elég" kevés.

A védelem tele van nagyon tehetséges, jó képességű játékossal, de csapatként valahogy most nagyon nincsenek együtt. Márpedig ez a védelemben kulcsfontosságú. Evans, Smalling, Jones, Rafael és a többiek egészen remek védők lehetnek és valószínűleg lesznek is, de egyik se olyan vezér, hogy irányítsa a védelmet. Akkor meg az egyéni képesség semmit se ér, jönnek az ilyen pontrúgás-gólok, eltolódások.

A szélsők jók, de közel se eléggé. Valencia sokkal jobb, mint tavaly, de nem annyira, mint előtte, hoz egy masszív, fontos teljesítményt, de nem hoz extrát, inkább csak stabilitást. Januzaj tegnap gyenge volt, de ő hatalmas tehetség, biztos vagyok benne, hogy klasszis játékos lesz. Nani... Nani. Pár kiemelkedően jó meccs, a többi meg idegesítően gyenge, kvázi ellenünk van. Young tragédia, Giggs pedig már öreg azért.

A fő gond a kreativitással van. Azzal, hogy Rooney van szervező szerepben. Ez így nem megy. Ehhez ő kevés. Vannak klasszis megoldásai, meccsdöntő momentumai, de ahhoz, hogy a játék működjön, konstans jó csapatmozgatás kell. Ezt pedig Wazza nem tudja. Elpattan tőle a labda, pontatlan, de főleg LASSÚ. Nem bontja meg egy ritmusváltással a védelmet, kényszerítőkben gyenge, rövid passzos játéka kb nincs is. Hasonló szerepkörben levő csatárok a PL-ben messze előtte vannak (Suárez, Agüero), de egyáltalán nem is csatár kéne arra a posztra. Kagawa ki van téve a szélre, amikor középen sokkal jobb teljesítményre képes, vele sokkal jobb lenne a játék.

Ami még nagy gond, az az igazoláspolitika. A nyár el lett szúrva, de nagyon. Tudtuk, hogy nincs középpálya. Erre jön Fellaini, aki tovább rontotta a helyzetet. A United arról (is) volt ismert, hogy ismeretlen játékosokat vett, akik aztán minőségi játékot hoztak, váltak klasszissá. Ilyeneket most is lehet látni a bajnokságon belül is. A Sotonból Schneiderlin aztavaly is a bajnokság egyik legjobbja volt, már simán válogatottnak kéne lennie Matuidi kárára (volt nemrég Whoscored-on egy összehasonlítás is, hogy jobb a sotonos), de Barkley, Fer és még páran simán kiemelkedőek már most klubjukban, topcsapatban is jók lehetnének. A hollandoknál Clasie rég nem az Eredivisie-be való. De nem, mi vettük Failainit.

Nem Moyes ellen vagyok, ki kell tartani és bízni benne, de ez eddig nagyon kevés. Rengeteg munka van ezzel a csapattal, míg megint csúcsra kerül.

Kerlon

HozzászólásSzerző: Kerlon » 2013. november 24., vasárnap 20:58

Én is a Citynek és Pellenek drukkolok. Bármennyire is összevásárolt csapat, de rohadt szimpatikusan focizó játékosok alkotják - bár zseton éhesek, de az meg nem érdekel, mert nem az én pénzem és ezenkívül tényleg jól játsszanak.
K

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 24., vasárnap 20:38

Mondjuk ennek nem tudom mi értelme van, Mourinhót sem az 5-0-ból kell azért megítélni..
Ez csak a non+ultra volt...a hab a tortán...nem ebből az 1 meccsből itélek...nekem olyan mintha kipukkadt volna egy Lufi,amire azt írták Andre Villas-Boas..
3-0 után,tisztán látszott hogy annyira összeomlott,annyira rezignáltam magára hagyta a csapatát...és ilyet Mourinho nem tenne...soha..
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. november 24., vasárnap 20:34

'shutterisland írta:az már tavaly se volt meg bale-el.
és? Mondtam én, hogy megvolt nekik? Nem

A probléma az, hogy az emberek nagy része teljesen tévhitben volt az elmúlt hónapokban. Azt hitték, gondolták, hogy a túlértékelt Bale eladásától majd jobbak lesznek. Hát nagyon nem.
A probléma ott kezdődik, hogy nem mindenki az ő árából jött. Akik például beváltak Paulinho, Chirices egyértelműen nem az ő árából érkeztek. Még Chadli is ilyen, mert ő Dempsey helyett érkezett
Akiknek meg a támadás a feladatuk nem tudják kiváltani Balet. Talán még Lamela érhet majd később valamit

Boast meg felesleges leszólni. Balere volt építve az egész támadójátékuk. Bejátszotta az egész pályát, irányított, gólokat lőtt. Minden tőle függött. Az eladásával kezdhette az egész támadójátékot újraépíteni a nulláról. Ráadásul úgy, hogy egy igazán jó új játékost sem kapott ebbe a csapatrészbe

Pipita
Kedvenc játékosaid: Ronaldo, Zidane, Guti, Iker, Higuaín, Marcelo, Bale
Kedvenc csapatod: Real, Leeds

HozzászólásSzerző: Pipita » 2013. november 24., vasárnap 20:23

Hol van ilyenkor a PL number one menedzsere a világraszóló cseréivel???Isten bizony a meccs végén azt se tudta hol van...
Mondjuk ennek nem tudom mi értelme van, Mourinhót sem az 5-0-ból kell azért megítélni..
Én egyébként nagyon örülök a végeredménynek. :lol: Remélem bajnok lesz Pelle. :)

Közben a Leeds az utolsó rájátszást érő, 6. helyen áll a hétvégi 2-1-es győzelmet követően. :shifty:
Ha januárban nem viszik el McCormacket, akkor szerintem minimum a rájátszás meglehet. Jaj de mennyire ideje lenne már! :)

szilamer
Kedvenc játékosaid: Cristiano, Özil, Varane, Isco
Kedvenc csapatod: Real Madrid, Arsenal

HozzászólásSzerző: szilamer » 2013. november 24., vasárnap 20:20

Idén talán még szorosabb a PL mint tavaly ilyenkor :D

Idén remélem az Arsenal nyeri, már kijár nekik is :D

(És már várom a posztokat, hogy Özil a reálnál 4 év alatt 1 bajnoki, Arsenal, 1 év 1 bajnoki :lol: )
In vino veritas.

"Varane, boss of Real defence"

Casillas-Carvajal-Varane-Ramos-Coentrao--Isco-Modric-Kroos--Cristiano-Benzema-Bale

DavieS
Kedvenc játékosaid: #2 #12 #19

HozzászólásSzerző: DavieS » 2013. november 24., vasárnap 20:18

'shutterisland írta:zerintem logikus lépés volt, hogy az elvágyódó klasszis árából több helyen foltozzák a csapatot.
egy ilyen csapatnál több poszton is lehet erősíteni a keretet, van hova embert hozni.
mást nagyon nem is tudtak volna csinálni, mert melyik klasszis kívánkozott volna a csirkékhez, pláne úgy hogy nyíilt titok volt, hogy Bale is lelép.

maradtak a b-kategóriás játékosok, mint Soldado vagy Lamela...teljesen rendben volt, ennyit tudnak ők, nem meglepetés.
92:48

#2 #8 #12 #19 #23

morientes
Kedvenc játékosaid: Raul,Diego Maradona
Kedvenc csapatod: Há' a rejálmadrid b+ :)

HozzászólásSzerző: morientes » 2013. november 24., vasárnap 20:12

Ezt a vereséget viszont nem lehet felróni senkinek sem a Spursból. A gyors gól el is döntötte a meccset
Akkor ki tehet róla,a city??? :lol: Hát miért törvényszerű az hogy egy ilyen kerettel össze kell omlani??? :roll: Hol van ilyenkor a PL number one menedzsere a világraszóló cseréivel???Isten bizony a meccs végén azt se tudta hol van... :lol:
LEGIO PATRIA NOSTRA
Kép
http://m.youtube.com/watch?v=Hiyc2JB9v6U
Ha nem látod magadban a győztest,nem is lehetsz az... 

'shutterisland
Kedvenc játékosaid: LM / GD
Kedvenc csapatod: fcb / esp / arg

HozzászólásSzerző: 'shutterisland » 2013. november 24., vasárnap 20:08

Így viszont nem lesz meg a BL
az már tavaly se volt meg bale-el.

szerintem logikus lépés volt, hogy az elvágyódó klasszis árából több helyen foltozzák a csapatot.
egy ilyen csapatnál több poszton is lehet erősíteni a keretet, van hova embert hozni.

az más kérdés, hogy egyelőre vlad,paulinho és eriksen tűnik nekem jó vételnek, míg lamela és soldado flop hatást keltenek, de ez nem rövidtávú befektetés volt, jött pár emberke, ezeket csapattá kell gyúrni.

szerintem ha összeérnek, a tavalyi 5. helyet még megcsíphetik, de jelenleg ez (mint a legtöbb kérdés a pl élmezőnyével kapcsolatban) kérdéses. :)

Wertz

HozzászólásSzerző: Wertz » 2013. november 24., vasárnap 19:59

Nem meglepetés, hogy a Spurs gyengélkedik. Eladtak egy klasszist és jött helyette pár középszer. Ha mondjuk Eriksen és Soldado helyett megtudták volna venni Williant és Bentekét sokkal jobbak lennének. Így viszont nem lesz meg a BL

Ezt a vereséget viszont nem lehet felróni senkinek sem a Spursból. A gyors gól el is döntötte a meccset

GT37

HozzászólásSzerző: GT37 » 2013. november 24., vasárnap 19:29

BBarni írta:(Most már értem miért lettem utolsó a zeneklubban :mrgreen: )
:lol:
Kikérem magamnak. :D

Rooney... :hmmm:

Drake
Kedvenc játékosaid: Henry
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Arsenal

HozzászólásSzerző: Drake » 2013. november 24., vasárnap 19:23

Szczesny üzent egyet. :lol:
https://twitter.com/gunnerpunner/status ... 76/photo/1

Vissza: