Politika

Filmek, zenék, könyvek, off... Egyszóval minden más.
hehetheoriginal
Kedvenc játékosaid: elfenomeno

Re: Politika

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 8., szerda 19:18

https://www.youtube.com/watch?v=ego4aQL ... nel=444.hu

jujjuj :lol: :kalapos:
thereisonly1ronaldo

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2023. november 7., kedd 19:09

Szerintem Közös többszörös(?) forgatás volt.
Hala Madrid y nada más 🤍

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 7., kedd 17:20

semmi. mind egyetértenek, hogy orbán egy geci. :lol:
thereisonly1ronaldo

zsuninnyo

HozzászólásSzerző: zsuninnyo » 2023. november 7., kedd 17:18

Erdekes lesz, kivancsi vagyok ra, mit sikerul kihozni belole. Bar en Vonat az elmult 5 evben ha 2 videoban lattam, szoval nem tudok rola semmit kb., csak az uj "partjarol" hallottam, hogy van. Van?

ferni

HozzászólásSzerző: ferni » 2023. november 7., kedd 17:12

Na ebből mi lesz... :lol:

h3x0r
Kedvenc csapatod: Real Madrid

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. november 2., csütörtök 7:53

Gonzi írta: A partizanos szereplese tokeletesen bemutatta hogy egy 0 ujsagiro, 3 es fel orat kapott hogy az ujhullamos magyar media/kozelet egy fontos alakjaval beszelgessen, es papirbol felolvasott izzadtsagszagu kerdeseibol keptelen volt egy hasznos beszelgetest kialakitani. Az elso 10 percben a partizan nevvalasztason lovagolt, ahol a velemenyet megint hogy talalta? "A fel orszagnak gorcsbe randul a gyomra ettol a szotol" :DDD A csavo fomusirodoben az atv-n olyan remek musorokat keszitett, amiben ilyenekre szant 1 orat: "10 leghitvanyabb magyar teves" de nyilvan a partizan mint nevvalasztas gyuloletet szit. A maradek 3 ora 20 percben olyan fantasztikus es fontos dolgokat taglalt hogy miert van a partizanon majka, es ez milyen szint alatti. Csavokam a csillag szuletikes fintorgasainak koszonheti hogy barki is ismeri. Volt meg egy kis gyurcsanyozas ahol legalabb fel oraig nem birta felfogni a valaszt (mert gondolom a papirjan mas volt a kovetkezo kerdes, es reflektalni dolgokra, az mar nem megy)
Annak a partizanos adasnak nem az volt a celja, hogy beszelgessenek egy jot nehany temarol vagy hogy Puzser keszitsen Marcival egy interjut az eleterol meg a munkajarol, hanem kimondottan egy felkerdezesnek szantak. Ami vegul eleg gyengere sikerult, kerdes, hogy miert. Puzser nem keszult fel elegge a sok szaz oranyi anyagbol vagy csak a Partizannak nincsenek akkora mellelovesei (pl. a gyurcsanyos teman kivul), amiket tenyleg szamon lehetne kerni rajtuk.

Gonzi
Kedvenc játékosaid: Roberto Carlos, Xabi Alonso

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. november 1., szerda 21:04

hehetheoriginal írta: es ha ez a velemenye, mint kritikus?
neked is van, neki is van.
lapozzunk.
bazze, irtam hogy a kedvenceit leszarom mert az izles kerdese, de attol meg nem mondhatja azt hogy xy a 4/4-es zeneben mufajteremto, mert nem igaz. Vagy hat mondhatja, te is mondhatod hogy lapos a fold, csak ezaltal valik valaki bohocca ugye. Ez a "kritikus" a foglalkozasom, barmilyen topikban mondhatok faszsagot utokartya a legnagyobb bullshit.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 1., szerda 20:44

es ha ez a velemenye, mint kritikus?
neked is van, neki is van.
lapozzunk.
thereisonly1ronaldo

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. november 1., szerda 20:08

csababarca írta:
Kulturális kérdésekben a saját véleményét mondja, én még nem hallottam, hogy ez tény, és aki nem így gondja az hülye érvelést használt volna, pl a depeche mode esetében.
Ezzel nagyon nem ertek egyet, mar eleve a musorai nem a "Kedvenc 50 Zenekarom" hanem "Az 50 legjobb zenekar" cimet viselik. De oke, ez lehet csak rugozas a nevadason, elfogadom.

Zenevel es popkulturaval sokat foglalkozom, ezert lehet ez kivaltkepp erzekenyen erint.
Most azt tegyuk felre hogy a listaja olyan mint amit barmelyik tinedzser ossze tud allitani aki elolvasta a bravo magazint anno, ez mondjuk csak izles kerdese. De egyszeruen nem igazak az allitasai amit a mufajokrol, korszakokrol es ugy osszessegeben barmirol osszehord - es ezaltal validalja a listajat. Ahogy mondtam, pontosan annyira allja meg a helyet mint a Benzemas allitasa. Es szerintem ez baj, mert sokaknak o a forras meg szentiras. De ez mar inkabb a fogyasztoi oldalrol problematikus.

Illetve azt irtam hogy ertelmes ember erre "ne" bassza el az idejet... Remelem erzed a kulonbseget hogy nem a "nem" szot hasznaltam, tudom hogy rengeteg ertelmes ember fogyaszt ilyen kontentet, a felszolito mod azert mas mert szerintem nyilvan jobban jarna mindenki ha erre nem menne el az ideje, nem ad semmit. Nalam is becsuszik neha, nem alszenteskedek.

Valoszinuleg tul sok embertol hallottam vissza Puzser faszsagait, es ezert untam meg nagyon a csavot :mrgreen:

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 1., szerda 19:55

Bazeg :lol:
Az eutanázia volt a tema.

Erre tessék mit csinaltatok ide.
Tragedia :lol:
thereisonly1ronaldo

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 1., szerda 19:36

Gonzi írta:
....
Nem láttam még olyan geopolitikai szakértőt, aki felül tudott emelkedni az oldalakon, és nem kormánypárti vagy ellenzéki szemüvegek keresztül, objektíven beszélt érzékeny geopolitikai témákról.
De lehet már velem van a baj, és mindenbe belelátom, hogy ezt meg azt tolja valamelyik oldal.

Kulturális kérdésekben a saját véleményét mondja, én még nem hallottam, hogy ez tény, és aki nem így gondja az hülye érvelést használt volna, pl a depeche mode esetében.

Engem érdekelnek a celebekkel kapcsolatos agymenései is, mert bizony egy igen súlyos társadalmi probléma, hogy a celebek mennyire belemásztak az emberek mindennapjaiba, és fordítva. És hogy mennyire értéknélküliség celebnek lenni, nulla hozzáadott értékkel, és mégis ennyire népszerűek, mint talán még soha. Engem ez érdekel, de szerinted értelmes ember erre nem szán időt. Hát akkor én nem vagyok értelmes.

A focis dolgaival én sem értek egyet, és látszik, hogy nem annyira elmélyült a témában.

Na mindegy, nem tisztem védeni, nekem jó kikapcsolódás hallgatni akár az APU-kat, akár az Önkényes Mérvadókat. És nem egyszer történt meg, hogy ezekben a beszélgetésekben becsicskították, kiigazították, ha faszságot beszélt. Ő meg elfogadta.
Markáns véleménye van, erős a személyisége, de általában a véleményét fejezi ki, nem alaptényeket akar lenyomni az emberek torkán.

De bőven elfogadom, ha valakinek sok, vagy éppen kevés amit nyújt.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. november 1., szerda 19:26

untouchable írta:
Tóth Gabi celebértelmiségi? Egy szinten van Puzsérral?
Hú, ez nekem új. :D
Sehol nem irtam hogy Toth Gabi celebertelmisegi, de azt jol ertetted hogy szamomra egy szinten van vele, ugye en odairtam hogy szamomra, nem hasznaltam azt a trukkot mint Puzser, hogy ezt tenykent jelentsem ki. Ha szamodra nem az, egyaltalan nem zavar, remelem teged sem hogy az en szememben az.
csababarca írta: Akkor lenne igazad @Gonzi, ha Puzsér elérése milliós lenne.
Jóindulattal is pártízezer ember az, aki nyomon követi pl az APU-kat, vagy egyáltalán bármi Puzsérhez köthető dolgot.

Én élvezettel hallgatom, egyszerűen azért, mert kevés ma az olyan ember, aki beleáll mindenbe, és mindenkibe, oldaltól függetlenül.
Szidja a jobboldalt, baloldalt, konzervatívokat, álkeresztényeket, woke-t, lmbtq-t, mindent egyformán.
Nem PC, hanem kimondja amit gondol.

Nyilván ezzel lehet egyetérteni, meg nem egyetérteni, részben egyetérteni, de nem simul nagyon sehova.
Igen persze nagyon sokszor elragadtatja magát, és a saját következtetéseit kivetíti általános igazsággá. Ez csak azt mutatja, hogy ő sem különb ebben senkinél.

De mégis normális párbeszédeket próbál lefolytatni, pl a Kassai Lajossal folytatott beszélgetései igen magas színvonalúak.

Szóval nem tudom ha valaki ma akar közélettel kapcsolatos beszélgetéseket hallgatni, annak mi a jobb alternatíva ennél? Tényleg nem tudom, ha van ilyen, ahol nem valamelyik oldal fullelfogult mantrázása megy napestig, azt szívesen meghallgatnám.

Nagyon sok témában nem értek vele egyet, magam is felkapom a fejem néhány faszságra, olyankor utánanézek, hogy mizu, ezt ajánlom mindenkinek.
Ja az elereset lehet tulmifisztifikaltam, most leccsekoltam social median, tenyleg nem annyi mint gondoltam. A kornyezetemben felulreprezntaltabb, felrevitt.

Lehet a kovetkezo soroknak ilyen koruton beluli sznob hangulata lesz, de en ugy vagyok vele, hogy:

ha gazdasagi dolgok erdekelnek, akkor azt azokra bizom, akik ezzel foglalkoznak. Bloomberg, Economist, Zsiday Viktor, Holdblog, g7. Pont nem erdekel hogy Puzser mit gondol az inflaciorol.

Ugyanigy, ha geopolitikarol van szo, olyan podcastet, musort nezek meg, ahova meghivnak egy az adott teruletre szakosodott szakertot. Pont nem erdekel hogy Puzser mit gondol a hamaszrol.

Kulturalis dolgok? Koszonom, rengeteg kulfoldi nivos magazin van, ahonnan informaciot szerezhetek, szamit hogy Puzser a Depeche Modeot szereti, ezert kijelenti hogy az a vilag legjobb zenekara? Ugyanmar, full nevetseges amit osszehord a zenerol, arrol a 10 zenekarrol pofazik amit 20 eve letorrentezett.

Az meg hogy Bauko Evat vagy barmelyik szerencsetlent basztatja, az meg hot magazin szint, ertelmes ember erre ne bassza el az idejet.

Egyszeruen nincs olyan topik ahol erdemesnek tartanam hogy foglalkozzak vele. Nyilvan sokaknak baromi kenyelmes hogy mindenben megnyilvanul es eleg csak az o kontentjere kattintani, de egyszeruen eselytelen hogy felkeszult legyen ennyi topikbol, en meg baromira nem akarok felinformaciokbol hangosan okoskodo embert hallgatni.

Ugye ilyen one man showk akkor mukodnek, ha van egy szerkesztoi garda mogotted, es jol felkeszulnek egy temabol sokan, majd a musorvezetonek atadjak a tudast. Szerintem Gulyas Marci ebbol a szempontbol fenyevekre van tole, de persze o (nem titkoltan) baloldalra van tolodva, es abban egyetertek hogy Puzser ideologia oldalokat tekintve semelyik iranyba nem huz konzisztensen, es alapvetoen van gerince meg jot akar az orszagnak, ezt nem fogom elvonni tole.

Viszont felhuzott egy ilyen kurvara igazam van imazst, amit azok be fognak nyelni akik nem hajlandoak jobban utananezni a dolgoknak. Egy focis forumon talan a legjobb ha focis peldaval elek, nos, alljek itt a nagy megfejtese, ahol megtudhatjuk hogy Morata anno azert padozott mert Benzema mezbol tobbet lehet eladni az arab orszagokban :DDDD

2:30 perctol jon a hatalmas megfejtes:

https://www.facebook.com/watch/?v=1744311802266258

Pontosan ennyire ert mindenhez.

Babinho

HozzászólásSzerző: Babinho » 2023. november 1., szerda 19:15

Az a baj ma hogy egy vitánál hogy elsősorban a tartalmat az alapján ítéljük meg hogy ki mondja...és ezzel már ítéletet is mondunk a közölni való felett. Itt tart a vitakultúra ma Magyarországon.

Egyébként a vita jó és tanulságos is volt, a csajon kívül mindenkinek volt olyan érve amivel lehet egyet érteni. Puzsér sem érdekelt, a múltbeli dolgai, vitái nem befolyásoltak most, itt leginkább vele tudtam egyet érteni. Volt már ennek ellenkezője is. Ez is egy olyan fontos vita lenne, amit úgy kellene lefolytatni hogy nem a buborékokat nézzük, nem *oldalazunk.

De félek ez ma Magyarországon lehetetlen. Erről érdemi vita, döntés nem lesz.
Itt döntés arról születik ami a hatalomnak az érdeke. A hatalomnak meg az az érdeke ami szilárdítja a saját hatalmát. Hát ez kurvara nem az a kérdés, ugyhogy ez atv, podcast és alsó polgári vita szinten megmarad rövid ideig.

untouchable

HozzászólásSzerző: untouchable » 2023. november 1., szerda 18:33

Gonzi írta:
Halfkey írta: Nem gondolom hogy ez erről az egy videóról szól, Puzsér tényleg ezt csinálja, minden véleményét tény szintre emeli. Szerintem ez nem feltétlen baj, ez egy retorikai trükk, a baj az hogy láthatóan van aki ezt észre sem veszi, és felháborodik rajta hogy ez meg van említve.
Igen, ezzel teljesen egyetertek, eszmeletlen mennyi fant szedett ossze ezzel a retorikai trukkel (lathatolag itt is), de nekem meg felfordul ettol a gyomrom. A linkelt videoban nem latok problemat, de puzser mit jelenseg szerintem az, en egy felmuvelt alertelmiseginek tartom, aki ugyanazokbol a telexes es 24.hu-s cikkekbol okoskodik amit barmelyikunk el tud olvasni, csak hasznalja ezeket a retorikai trukkoket.

A partizanos szereplese tokeletesen bemutatta hogy egy 0 ujsagiro, 3 es fel orat kapott hogy az ujhullamos magyar media/kozelet egy fontos alakjaval beszelgessen, es papirbol felolvasott izzadtsagszagu kerdeseibol keptelen volt egy hasznos beszelgetest kialakitani. Az elso 10 percben a partizan nevvalasztason lovagolt, ahol a velemenyet megint hogy talalta? "A fel orszagnak gorcsbe randul a gyomra ettol a szotol" :DDD A csavo fomusirodoben az atv-n olyan remek musorokat keszitett, amiben ilyenekre szant 1 orat: "10 leghitvanyabb magyar teves" de nyilvan a partizan mint nevvalasztas gyuloletet szit. A maradek 3 ora 20 percben olyan fantasztikus es fontos dolgokat taglalt hogy miert van a partizanon majka, es ez milyen szint alatti. Csavokam a csillag szuletikes fintorgasainak koszonheti hogy barki is ismeri. Volt meg egy kis gyurcsanyozas ahol legalabb fel oraig nem birta felfogni a valaszt (mert gondolom a papirjan mas volt a kovetkezo kerdes, es reflektalni dolgokra, az mar nem megy)

A magyar kozelet baromi alacsony szinten van, es sokak igazsagerzetet borzolja hogy milyen emberek elnek magas eletszinvonalon, meg ok nyomorognak. Egy ilyen kornyezetben ki vannak ehezve arra, hogy valaki elkuldje toth gabit meg hajdu petert a picsaba, o ezt megtette, es ennek a farvizen probalkozik a politikai, kozeleti, sport, kulturalis, - tulajdonkeppen minden - dologba belepofazni, tokeletes alany azoknak az embereknek akik lustak barmelyik topikban elmelyulni es elolvasni egy konyvet vagy egy tenyleges szakerto altal feldolgozott cikket elolvasni (igen, ehhez nem art angolul tudni sokszor)

Szamomra pontosan egy szinten van ezaltal toth gabival, egy celebertelmisegi, es sajnalom hogy ma Magyarorszagnak egy ennyire nulla ember lett az iranymutato szemelyiseg. De sajnos nagyon sok teruleten van alacsonyan a lec, o ennek csak a lenyomata, es tulajdonkeppen ezert is tud megelni a tevekenysegebol.
Tóth Gabi celebértelmiségi? Egy szinten van Puzsérral?
Hú, ez nekem új. :D
Hala Madrid y nada más 🤍

csababarca
Kedvenc játékosaid: Messi, Iniesta, MBappé
Kedvenc csapatod: FC Barcelona,Pats,Saints,Celtics, GSW.

HozzászólásSzerző: csababarca » 2023. november 1., szerda 18:16

Akkor lenne igazad @Gonzi, ha Puzsér elérése milliós lenne.
Jóindulattal is pártízezer ember az, aki nyomon követi pl az APU-kat, vagy egyáltalán bármi Puzsérhez köthető dolgot.

Én élvezettel hallgatom, egyszerűen azért, mert kevés ma az olyan ember, aki beleáll mindenbe, és mindenkibe, oldaltól függetlenül.
Szidja a jobboldalt, baloldalt, konzervatívokat, álkeresztényeket, woke-t, lmbtq-t, mindent egyformán.
Nem PC, hanem kimondja amit gondol.

Nyilván ezzel lehet egyetérteni, meg nem egyetérteni, részben egyetérteni, de nem simul nagyon sehova.
Igen persze nagyon sokszor elragadtatja magát, és a saját következtetéseit kivetíti általános igazsággá. Ez csak azt mutatja, hogy ő sem különb ebben senkinél.

De mégis normális párbeszédeket próbál lefolytatni, pl a Kassai Lajossal folytatott beszélgetései igen magas színvonalúak.

Szóval nem tudom ha valaki ma akar közélettel kapcsolatos beszélgetéseket hallgatni, annak mi a jobb alternatíva ennél? Tényleg nem tudom, ha van ilyen, ahol nem valamelyik oldal fullelfogult mantrázása megy napestig, azt szívesen meghallgatnám.

Nagyon sok témában nem értek vele egyet, magam is felkapom a fejem néhány faszságra, olyankor utánanézek, hogy mizu, ezt ajánlom mindenkinek.
"Ma is itt ül lomhán, petyhüdten,
Fejét, jussát, szivét kobozzák
S ha nehányan nem kiáltoznánk,
Azt se tudná, hogy őt pofozzák."

Gonzi

HozzászólásSzerző: Gonzi » 2023. november 1., szerda 17:57

Halfkey írta: Nem gondolom hogy ez erről az egy videóról szól, Puzsér tényleg ezt csinálja, minden véleményét tény szintre emeli. Szerintem ez nem feltétlen baj, ez egy retorikai trükk, a baj az hogy láthatóan van aki ezt észre sem veszi, és felháborodik rajta hogy ez meg van említve.
Igen, ezzel teljesen egyetertek, eszmeletlen mennyi fant szedett ossze ezzel a retorikai trukkel (lathatolag itt is), de nekem meg felfordul ettol a gyomrom. A linkelt videoban nem latok problemat, de puzser mit jelenseg szerintem az, en egy felmuvelt alertelmiseginek tartom, aki ugyanazokbol a telexes es 24.hu-s cikkekbol okoskodik amit barmelyikunk el tud olvasni, csak hasznalja ezeket a retorikai trukkoket.

A partizanos szereplese tokeletesen bemutatta hogy egy 0 ujsagiro, 3 es fel orat kapott hogy az ujhullamos magyar media/kozelet egy fontos alakjaval beszelgessen, es papirbol felolvasott izzadtsagszagu kerdeseibol keptelen volt egy hasznos beszelgetest kialakitani. Az elso 10 percben a partizan nevvalasztason lovagolt, ahol a velemenyet megint hogy talalta? "A fel orszagnak gorcsbe randul a gyomra ettol a szotol" :DDD A csavo fomusirodoben az atv-n olyan remek musorokat keszitett, amiben ilyenekre szant 1 orat: "10 leghitvanyabb magyar teves" de nyilvan a partizan mint nevvalasztas gyuloletet szit. A maradek 3 ora 20 percben olyan fantasztikus es fontos dolgokat taglalt hogy miert van a partizanon majka, es ez milyen szint alatti. Csavokam a csillag szuletikes fintorgasainak koszonheti hogy barki is ismeri. Volt meg egy kis gyurcsanyozas ahol legalabb fel oraig nem birta felfogni a valaszt (mert gondolom a papirjan mas volt a kovetkezo kerdes, es reflektalni dolgokra, az mar nem megy)

A magyar kozelet baromi alacsony szinten van, es sokak igazsagerzetet borzolja hogy milyen emberek elnek magas eletszinvonalon, meg ok nyomorognak. Egy ilyen kornyezetben ki vannak ehezve arra, hogy valaki elkuldje toth gabit meg hajdu petert a picsaba, o ezt megtette, es ennek a farvizen probalkozik a politikai, kozeleti, sport, kulturalis, - tulajdonkeppen minden - dologba belepofazni, tokeletes alany azoknak az embereknek akik lustak barmelyik topikban elmelyulni es elolvasni egy konyvet vagy egy tenyleges szakerto altal feldolgozott cikket elolvasni (igen, ehhez nem art angolul tudni sokszor)

Szamomra pontosan egy szinten van ezaltal toth gabival, egy celebertelmisegi, es sajnalom hogy ma Magyarorszagnak egy ennyire nulla ember lett az iranymutato szemelyiseg. De sajnos nagyon sok teruleten van alacsonyan a lec, o ennek csak a lenyomata, es tulajdonkeppen ezert is tud megelni a tevekenysegebol.

realmadrid95
Kedvenc játékosaid: Guti,Xabi, Pepe, Marcelo, Güler

HozzászólásSzerző: realmadrid95 » 2023. november 1., szerda 17:23

Törölve.

Halfkey

HozzászólásSzerző: Halfkey » 2023. november 1., szerda 17:01

Nem gondolom hogy ez erről az egy videóról szól, Puzsér tényleg ezt csinálja, minden véleményét tény szintre emeli. Szerintem ez nem feltétlen baj, ez egy retorikai trükk, a baj az hogy láthatóan van aki ezt észre sem veszi, és felháborodik rajta hogy ez meg van említve.

hehetheoriginal

HozzászólásSzerző: hehetheoriginal » 2023. november 1., szerda 16:39

ő se tudja mi a baja, a témához egy db érdemi mondata nem volt :coffee:
thereisonly1ronaldo

h3x0r

HozzászólásSzerző: h3x0r » 2023. november 1., szerda 16:23

Halfkey írta: Viszont az tényleg elképesztő, hogy nem értitek (vagy nem akarjátok érteni) amit zsunyi ír, hogy mi a különbség a tény és a között ami valakinek egy szubjektív, személyes hipotézise. És itt nem arra a valóban evidenciára gondolok hogy ‘az ember fél a haláltól’, hanem az utána következő ‘ez azért van, mert’ érvelésre.
Tényleg az zsuninnyo baja, hogy Puzsér mondatában nem szerepel a "szerintem" szó vagy a végén a bibliográfia? Azért ez nem egy szakdolgozat.

Vissza: